Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Larosa to napewno pozostałosc po wczorajszym krwawieniu, brazowa krew to jest \"stara\".Mysle ze to nic powaznego. Ja po krwawieniu tez kilka dni plamilam na brazowo. Napisz co u lekarza

Kasiu- troche dziwi mnie spokoj lekarza- toksoplazmoza w ciazy to naprawde powazna rzecz... wydaje mi sie ze na wszelki wypadek powinien dac antybiotyki bezpieczne w ciazy. a robilas igg i igm?? jak wyszlo igm?

• Mamusia
Danusia mam nadzieję ,że to plamienie z szyjki albo mojej nadżerki którą mam od kilku lat. Ale boję się czekać (zwłaszcza ,że zbliża się weekend) i wolę pojechać do mojej gin dzisiaj bo takie denerwowanie się jest jeszcze gorsze 😞
A z tą toksoplazmozą to też jestem w szoku bo najbardziej niebezpieczna dla dziecka jest właśnie w pierwszym trymestrze a lekarz ze spokojem każe Kasi powtarzać badanie i czekać do maja zamiast kazać przyjść z wynikami i rozpocząć leczenie.

• Mamusia
Larosa-Jesli masz nadzerke to jest bardzo prawdopodobne ze z tamtad jest krwawienie, albo po stosunku. Bardzo dobrze , ze idziesz do lekarza- tez bym tak zrobila, probuje Cie tylko uspokoic bo naprawde mysle ze to nic powaznego. Nadzerke widac na usg, a jak nie masz to byc moze na wszelki wypadek dostaniesz duphaston lub luteine.

Tez mnie to dziwi ze loekarz jest taki spokojny bo Kasia pisala o wysokiej wartosci igg czyli tak jakby zakazenie bylo swieze, tym bardziej powinien zastosowac leczenie.

• Mamusia
Jestem już po wizycie. Moje przypuszczenia się sprawdziły to plamienie było z szyjki (miałam pękniętą w dwóch miejscach przy porodzie) i teraz mam bardziej podatną na urazy. Moje dziecko mam już 9 cm i na 90 % to chłopczyk. Byłam w szoku ,że moja gin tak szybko mi powiedziała bo nigdy wcześniej nie chciała mówić na tym etapie ciąży o płci a teraz o dziwo jak Ją zapytałam to sprawdziła i stwierdziła ,że będziemy mieli drugiego synka.

• Mamusia
kasia40322 napisał(a):
Toksoplazmoza igm jest ujemna a toksoplazmoza igg wynosi 572,4.Zapytał mnie tylko jaki wynik jest tsh i i kazał tokse igg powtórzyć no i (teraz nazwę sprawdziłam)a widność a a nie wartość jak wcześniej pisałam[/qute

A jesli igm jest ujemne to nie jest zle! igg oznacza ze przechodzilas juz zakazenie i masz juz przeciwciala wiec drugi raz sie nie zarazisz. Mozesz byc spokojna

• Mamusia
Andziucha , gdzie jesteś? Jak Twoje postanowienie, co do włosów? Bo ja za chwilę z moim oszleję i pójdęje śćiąć !!! Już się nijak nie układają 🤢
Dziewczyny, a jak z kondycją Waszych włosów? Bo moje się strasznie przetłuszczają, jak będzie tak dalej to będę musiała je myć codziennie, bo teraz na drugi dzień to wyglądają już strasznie 🥴

• Mamusia
Cześć kochane 🙂
Emma a tak liczyłam na dziewczynkę. Może za trzecim razem się uda - do 3 razy sztuka 🙂 A tak serio to widocznie nie dla mnie jest kupowanie sukieneczek... Nie na wszystko w życiu mamy wpływ. Najważniejsze ,że moje maleństwo jest zdrowe. Moje włosy są w dobrej kondycji nie wypadają i nie przetłuszczają się właściwie chyba są w takiej formie jak przed ciążą.

• Mamusia
Larosa, Twoje włosy to są przepiękne 🙂
Tak pół żartem, pół serio Ci powiem, że czytałam ostatnio, że chłopaki są tansi w utrzymaniu, bo nie potrzebują spineczek, kokardek, torebeczek itd 🙃 ale rozumiem Cię, bo też kiedyś w przyszłości chciałabym mieć i syna i córkę, teraz to moje pierwsze dziecko, więc jest mi naprawdę obojętne, ale mam przeczucie, że to synuś 🙂 Chociaż tata za mną chodzi i mówi, że nie chce być mężem babci i ma być córcia 🙂 Ale zobaczymy, może już na wizycie w maju 🙂

• Mamusia
larosa ;D gratuluje synusia to tak jak u nas na 90% chlopak tylko ze to nasz pierwszy wiec nam obojetne byle zdrowe 😎 ale w tym roku wysyp chlopcow z mojego otoczenia urodzilo sie w tym roku juz 4 chlopcow i tylko 1 dziewczynka a urodzi sie jeszcze 5 co najmniej 🙃

no i najwazniejsze ze z malym wsio ok

• Mamusia
Hej, ja dopiero wrocilam do domu, najpierw bylam odwiedzic ekipe z pracy w pracy, potem siedzialam u fryzjera od 10 prawie do 14, no i na koniec pojechalam na ploteczki do kolezanki bo miala dzisiaj wolne 🙂 Skrocilam wlosy do ramion i zrobilam balejaż moje wlosy z wisniowymi pasemkami i ode razu czuje sie lepiej 🙂 zaraz klece jeszcze do sklepu bo z tego wszystkiego zapomnialam zrobic zakupy 🥴