Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć,

tu znów ranny ptaszek... 🤪
Oliwia wstała o 5-ej i tak sobie siedzimy....no i dziś też wzięłam wolne,żeby posiedzieć z Małą,od wczoraj ma brzydki kaszel,najpierw był taki suchy a teraz ma mokry,wszystko jej się odrywa.Dzwoniłam do naszej pediatry i nadal mam podawać Eurespal,a jak będzie mocniej kaszleć,to Flegaminę...że skoro nie ma gorączki i ogólnie dobrze się czuje i je,to jest ok. 🤢 Sama nie wiem,boję się,żeby nie zawalila oskrzeli,albo jeszcze cogorszego,tfu odpukać. 🥴

Oliwia dziękuje za życzenia urodzinowe. 😘 😘

Idę teraz doczytać,co tam u Was.

• Mamusia
Doczytałam,

Netinetko,katar to masakra,wiem coś o tym,bo wszyscy chorzy... 😞

Biedna Alunia,ciekawe co tam u Pszczółki,niech zdrowieją,

Ja o terminie dopiero teraz doczytałam,jak Marcin wróci z pracy to pogadamy i dam znać.

Co do krechy to i ja jej nie miałam w ogóle w ciąży,widac nie u każdego się pojawia a z natury też jestem brunetką............. 🙃

Idę uśpić Oliwię bo marudzi...a ja przy okazji też się zdrzemnę.Do miłego! 😘

• Mamusia
Hej 😉
My nie śpimy od 6.30 🙂 a teraz włączam dla Kacpra piosenki GummyBear i jak się kończy to on od razu "eeeeeeeeee???" śmiesznie to wygląda 😁 No i częstuję go teraz kinder czekoladką 😁 wczoraj zjadł jedną o dziś druga 😁
No i powiem Wam że ja tak się martwiłam że moje dziecko nie gryzie itd. A obiadki już tylko po 8 i 9 miesiącu a do tego codziennie kromka chleba z masełkiem 🙂 i ładnie żuje 🙂
Nie rozmawiałam z Magda, nie wiem co tam u niej 🤢
Oliweczko dużo zdrówka Kochanie 😘
Zmykam pobawić się z Moim Gumisiem 🙂

• Mamusia
Lajsoka a gdzie takie paróweczki kupujesz? A jak wędlinę bym chciała to jaką? Taką ze sklepu mięsnego?
Wiecie ja nie mogę się doczekać wiosny i lata. Juz planuję że cały dzień będziemy spędzać na podwórku 😉 że biorę ze sobą jedzenie i wyruszamy hehe 😁

• Mamusia
Czesc
My jak co dzien do 8 spałysmy ale w nocy to chyba z 3 razy przekładałam Oliwie bo co zagladałam do łozeczka to ona w poprzek, albo zwinieta w kłebuszek gdzies w rogu. Okropnie sie wierci w nocy i oczywiscie cała sie rozkopuje.
Mi krecha bardzo wczenie sie pojawiła ok.4-5 miesiaca, a jestem naturalna ciemna blondynka wiec to chyba nie zalezy od koloru włosow. Łajsoka a Kaska Maje nosi w brzuszku na 14 maja na termin 🙂Latem bede miała w koncu kolezanke do spacerkow z wozkami.
Łajsoka jak dajesz Olienkowi zółtko to gotujesz na miekko i z chlebkiem łyzeczka dajesz czy na twardo gotujesz?

• Mamusia
hej,
u nas noc okropna, do 3 jakotako, ale potem "przerwa techniczna"n do 5 😠wstala i gadala, [parskala, smiala sie, zaczepiala mnie na maksa a ja ledwo zywa przez ten katar...Bla tez ma katar i pokasluje, bo jej splywa, ale narazie zwiekszylam inhalacje i dalam flegamine, zeby jej sie odrywalo. 🤢
ciekawe jak Alutka????
u nas Bla nie lubi parowek, ale za to...uwielbia suchy chleb popijac woda 😁-skromny dzieciak!
a z ta kreska na brzuchu jeszcze bylo tak, ze rownoczesnie pociemnialy mi.....cycki 🤪i bylam w ciezkim szoku, bo mialam takie"murzynskie" 😜
Gabis zdrowka zyczymy calej rodzince 😘zdrowiejcie!

• Mamusia
Netinetko ale wybuchłam smiechem o tych murzyńskich cycach 😁 krasnal aż się przestraszył 🤔
Wsyka tak jak Karolcia pisze kupiłam paróweczki w mięsnym zawsze tam kupuję wędliny i są bardzo dobre nawet jak ostatnio byliśmy u lekarza to właśnie pediatra powiedziała że tam na rogu w mięsnym są dobre i je kupiliśmy 🙂
a co do jajeczka to gotuje je na twardo wyciągam żołtko na talerzyk i rozwalam trochę 🙂

• Mamusia
Aneta ja tez tak miałam takie bardzo ciemne, ale lepiej bym tego nie ujęła "murzynskie" 😁 Na szczescie po ciazy wrociło do normy 😜
A Oliwka nie chce jesc zółtka na twardo, dławi sie i przykleja sie jej do jezyka i podniebienia, a na miekko wcina az jej sie uszy trzesa 🙂

• Mamusia
Witam.
Aluniu zdrówka.Blabli też,oj katar potrafi bardziej wymęczyć niż wysoka temperatura.A i Oliwka Gabisiowa też chora 😞 Ja mam cichą nadzieję że u nas czas chorowania się zakończył.
A ja krechę miałam w pierwszej ciąży i jak to napisała netinetka murzyńskie cycki,a przy Amelce nic.
Dzisiaj robię sobie wolne,bo mój mężuś mnie delikatnie mówiąc wkurzył, i powiedziałam mu co myślę włącznie z przekleństwami.Filipek to słysząc mówi" mamo nie denerwuj się na tatusia,faceci tak mają".Zostawiłam to bez komentarza,skąd to moje dziecko bierze takie teksty?
A i jadę dzisiaj do koleżanki i jej córki do szpitala w odwiedziny.Bidulka ma padaczkę i od wczoraj miała już 5 ataków,z utrata świadomości i cały czas jest z nią ograniczony kontakt.Ech żal mi ich.
Karolcia twoja Oliwka jest takim samym smakoszem Jak Amelka.Tylko Amelka ma trochę ograniczeń w jedzeniu ze względu na jej uczulenie.A najbardziej jej smakuje ziemia z kwiatka.Jak ją tylko spuszczę z oka,to cwaniaczek już je.

• Mamusia
Hejo,

Myszka śpi,nareszcie,bo ostatnio sen to masakra jest,przez ten spływający katar kaszle,nie może oddychac i nie umie zasnąć,bidulka.Zanim ją ululałam,to sprzątała ze mną domek,kwiatki myła,bo mnie znów naszło na przestawianie....i kwiatów i mebli,raz na jakiś czas zmiana dekoracji.... 🤪

A teraz czekam na rodziców,bo jechali na zakupy i mieli wstąpić "po" na kawę i coś słodkiego przywieźć....a mi jak Kamili kawyyyyy się chce... 🤪

Oliwia też jest "żarta"...non stop by jadła i nie ma takiej rzeczy która jej nie smakuje... 🤪 No może z wyjątkiem syropu Eurespal,ale jak sama go posmakowałam,to tak gorzki,że wymiotowac mi się chciało...nie dziwię się jej.I paróweczki też wciąga,drobiowe albo właśnie cielęce i tak przy tym sobie gada jak je "mje mje mje"... 🤪

• Mamusia
Oli jaki gosc, suuper prosiaczek 🙂 bidulek z tymi zebami 😞najgorsze, ze za chwile beda nastepne wychodzily i tak w kolko....
Gabis wpadla bys do mnie i porobila jakies zmiany, bo u mnie weny brak 😜 i sily i checi...
kurczer moja corka gryzie na maksa lozeczko, juz nie wiem co zrobic?!! 😲az mi ciarki przechodza!!!

• Mamusia
Ja już nie wiem,czy to zęby,czy ta choroba.... 😞 dałam jej 2,5 ml Nurofenu i na razie spokój,Marcin daje jej mleczko i postara się ją uśpić już na noc.... 😞 Padnięta jakaś jestem,to sprzątanie domu i przestwianie mebli mnie tak nie zmęczyło jak zabawianie marudy. 🤢

Właśnie - zdjęcia Blabli też chętnie obejrzę. 🤪

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Dużo jakoś nie pisałyście 😉 ja po siłowni i dziś ciężko bo mam jeszcze okres to po treningu lało się jak z kranu i w ogóle miałam tętno 180 i jakos mi tak niedobrze było to dziś mniej ćwiczyłam 🤢
Olinek jaki słodki prosiaczek 🙂 mądry chłopczyk 🙂
A ze zdjęciami wszyscy się opuścili. Ja uwielbiam oglądać zdjęcia naszych Majówiątek a jest ich tak mało.
Martwię się trochę co jest z Magdą? Nawet na gg jej nie ma.
A u nas nie zapeszając Kacper nie ma w ogóle humorków 🙂 Miał tylko jeden dzień a tak to długo sam się potrafi sobą zabawić 🙂 A najbardziej lubi wywalać zabawki z pudła, ja z powrotem wrzucę i tak w kółko. Ale czasami denerwuje się na mnie jak wrzucam 😁
Miałam coś jeszcze napisać ale wyleciało z głowy 🤢