Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu,to niezdecydowanie to chyba każda z nas ma .naciągana budę do jakiego stopnia chcesz?
Chicco te mają http://allegro.pl/4mybaby-wozek-trio-joshy-fotelik-gondola-chicco-i1484863205.html#gallery
My mamy wersję sprzed 5 lat.
Blabla ma super wózek,Chyba też zmienimy.Ale na bardziej składany,bo w tym moim samochodzie to się niewiele mieści 😞
A ja już nie mogę doczekać się aż te wasze mordeczki zobaczę na żywo 🤪

• Mamusia
ja wlasnie dlatego nie kupowalam parasolki do tego, bo mam w implascie i mnie denerwuje 😠 a tu jest taki jeszcze wyjmowany daszek do polowy i zobaczymy w praktyce jak sie sprawdza na sloncu!
Beata ja wlasnie dlatego wzielam taka typowa parasolke, bo mam corolle 3-drzwiowa i ten implast musze wkladac tak, ze gora osobno a podwozie osobno wrrr 😠 a ten sie sklada w sekunde i zajmuje malo miejsca, ciekawe jak sie sprawdzi na drogach....
mniejszy model to quest i lzejszy, ale nie oparcie nie rozklada sie na plasko, wiec nie chcialam, bo Blabla lubi sie zdrzemnac 🙂a i ciesze sie, ze folia przeciwdeszczowa byla w komplecie, bo nigdy nic nie wiadomo 😉
dobrze, ze mam juz to z glowy 😜
Kasiu ja przy takiej trzydniowce podawalam nurofen na przemian z paracetaolem, bo tak powiedziala mi pediatra i co 3 godziny nurofen a za 3 paracetamol i temperaturka w miare ladnie schodzila 🙃

• Mamusia
Ello!!!
Łajsoka super że Oli przekonał sie do butli... :o) I Tobie będzie łatwiej jak widzisz, że mu to mleczko smakuje...
Bardzo sie cieszę, że Madzia sie zdecydowała jechać 🤪
Monia no faktycznie nie wesoła sytuacja u Was... buziaki 😘
Cholercia Emilka to sie chyba wycierpi za wszystkie dzieci.... w sumie lepiej żeby to była trzydniówka, bo zaraz byłoby po krzyku... ściskamy Was mocno...
🤪 Bla jak w jakimś statku kosmicznym w tym wózku!!! śliczny jest!!!
Ja już jestem raczej zdecydowana i na wózek i na fotelik, teraz tylko czekam na przypływ gotówki i kupuję!!! Na pewno najpierw fotelik a potem wózek, bo jednego i drugiego w jednym miesiącu nie dam rady kupić...
Łajsoka jaką dodatkowa budą? Jest cos takiego? Zaintrygowałas mnie... 🤔 O teraz zobaczyłam fotkę, ekstra taka budka!!!
Bylismy dzisiaj na placu zabaw... Mati uczepił się takiej malj dziewczynki, troche strasz od niego, miała może z 1,5 roczku i na imię Sandra... najpierw wołał ją z hustawki romantycznym "eeeeeeej" a potem za nią chodził i dotykał paluszkiem a na koniec przed nią uklęknął... strach się bać co z niego wyrośnie 🙃
A tu moje dziecko szczęsliwe po kolacji... tak sie cieszy jak się mówi "Gdzie jest bobas? Tu jest!!!"

Też spadam nyny bo ledwo na oczka patrze, ale koniecznie chciałam tu jeszcze zajrzeć 😜

• Mamusia
Hej 🙂
Przperaszam że nie pisałam wczoraj ale normalnie Maja cały dzień marudziła i jak poszła spać to ja też padłam ☺️ w nocy nam spać też nie dała 😞 nie wiem czy to zęby czy co 🥴 wiem tylko tyle że padam i czytałam tylko po łebkach ☺️ nie odniosę się też do postów ☺️ postaram się jutro nadrobić ☺️
Co do wyjazdu to z listy trzeba wykreślić Ulę bo nie mogą pojechać. Co do nas to my nie mamy nic przeciwko żeby być z kimś w apartamencie 😉 A jak nie ma z kim to możemy być też sami 😉 co do rezerwacji to może ma któraś z Was konto na paypalu? kurcze chodzi o to że ja nie mam możliwości dokonywania wpłat ze swojego angielskiego konta na polskie 🤢 i tak sobie pomyślałam że gdyby ktoś miał konto na paypalu to ja mogłabym przesłać pieniądze na zaliczkę 🤨
A co do zlotu to już się nie mogę doczekać 🤪 🤪 🤪 🤪 no i super że jedzie nas tyle 🤪 🤪 🤪
No to dobra mykam spać bo oczy mi się same zamykają 😉
Buziaki 😘

• Mamusia
Netinetko tak właśnie podaję, bo w przeciwnym razie nie wiem co by było... jednak bardziej zbija temperature nurofen (w przypadku Emilki oczywiscie)
np o 10 miała 39,5, zbiliśmy nurofenem a o 12 znowu już był atak mocnej gorączki
najgorsze jest to, że temperatura nie zbija sie zupełnie... spada jedynie do stanu podgorączkowego ok 37,7

• Mamusia
O warto było że jeszcze chwile tu posiedziałam 🙂 Mati boski
oj na prawdę strach sie bać... Radzia Ty już na wesele zbieraj 😁

Izullka no szkoda że Ula nie pojedzie 😞
Ja nie mam takiego konta jak piszesz 🤢 ale nie ma problemu żeby za Was wyłożyć... 😉

Teraz już na prawde uciekam....

• Mamusia
Moinia nie zauwazylam twojego postu 😲 wspolczuje, to zrozumiale, ze nie moze cie nic planowac...
KAsia u nas niestey tez lepiej zbijal Nurofen i tez do 37, 5 😞 a ja dodatkowo obkladalam jej pachwinki i czolo mokrymi pieluchami tetrowymi ale i tak obnizalo sie tylko do 37...a po 3 dniach jak reka odjal tylko wysypka sie pojawila i Blabla spala prawie caly dzien!
Iza szkoda, ze Ula nie jedzie, ale moze nastepnym razem 🙂
Radzia wiem wiem powtarzam sie, ale Mati jest boski!! 🤪 nakrece Blable, zeby go bajerowala w apartamencie he he 😜 i wtedy cala konkurencja padnie 😁

• Mamusia
Bry 🤢
Hałabała wstał o 5:30 😮 i mlaskał więc musiała wstać i przygotować mu mleczko, myślałam że może jeszcze przyśnie bo tak oczka mrużył, ale nie on uśmiechnięty i siedzimy Oli się bawi 🙂
Iza my mamy konto na Paypal 😉 jak coś to możesz wpłacić do nas jak już dowiem się ile ta zaliczka dokładnie 😉
Mati faktycznie mały casanova 🤪 😁 on będzie dowcipniś i laski będą ciągnęły do jego niebieskich oczek 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Po pierwsze Beatko STO LAT!!! Spełnienia wszystkich marzeń i dużo dużo zdrówka 😘
Łajsoka super że macie paypala 😆 jak już będziesz wiedzieć ile trzeba wpłacić zaliczki to daj znać 😉
U nas też pobudka o 5:30 ale ja to już się przyzwyczaiłam do takie wstawania bo Maja żadko śpi dłużej 😉
Kurcze teraz czytam że Emilka biduka ma wysoką temperaturę 😞 mam nadzieję że to trzydniówka i już za chwilę jej przejdzie 😘
A no i tak czytam czytam że tu już dziewczynki się szyują na odbijanie Mai Mateuszka 😁 😁 😜 a co do samego zainteresowanegeo to przystojniak i casanova jak się patrzy 😜 muszę przyznać że bedzie mi smutno jeśli wybierze inną majóweczke 😁 no ale cóż trzeba się będzie z tym pogodzić 😜
A no i teraz mi się przypomniało zdjęcie Blabli jak nurkuje w zabawkach 🤪 😁 😁 😁 😁 super 😁
Dobra na razie muszę kończyć i zbierać się do wyjścia 😉 zajrzę wieczorkiem 😉
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Beatko wszystkiego co najlepsze, 100 lat 🙂 😘
Mateuszek jak zwykle słodziak 🙂 włoski piękne i śliczna buźka 🙂 będzie łamał damskie serca 😉
Biedna Emilunia znowu ma temperaturę 😞 u nas to ładnie czopki paracetamol 125 pomagały, jak ręką odjął.
Blabla fajny ma wózek 🙂 i świetne są te odblaski 🙂
U nas też pobudka o 6 ale to norma, tylko że ciężko mi się przyzwyczaić. A w sobotę zegarki przestawiamy to ciekawe jak będzie.

• Mamusia
Wieści od Madziochy!!!
Super ja się piszę. Pogadam z mężem i dam znać. Ja krążę między Rzeszowem a Warszawą. Najwcześniej mogę być na forum w poniedziałek. U nas w sumie dobrze wszystko prócz tego że Polina nie chce chodzić i będziemy ją rehabilitować. Cały czas o was myślę. Całuski
kurcze czyli musimy dalej czekać z rezerwacją 🥴 bo musimy mieć pewność, co jak i ile tych miejsc 🥴
Kasia jak Emka? oby to trzydniówka 😘

• Mamusia
Hej Laski 🙂
przeczytałam na szybkiego znowu. I teraz tak:
Emci zdrówka żeby już ta gorączka w końcu minęła!! 😘
Beatko - STO LAT!!!! 😁 zdrowia, szczęścia, pomyślności!! 😆
Łajsoka - super że ploty z psiapsiułą się udały!!!! 🙂

Niestety Madziochy nie będzie jednak... 😞
napisała do mnie rano, że mąż ją wczoraj uświadomil że 11 czerwca jego brat się żeni i tydzien wczesniej beda panienskie i kawalerskie na ktorych wypada im byc wiec niestety nie uda sie przyjechac do Nas. A tak juz się cieszyła. ALe liczy na następne spotkanie 🙂 A z tym chodzeniem Poli to mówi, ze lekarz przesadza bo ona ma jeszcze czas na to i zapisala ją jeszcze do innego lekarza na konsultacje, ale terminy za miesiąc. Pola nie raczkuje, nie staje i nie siada sama ale to wszystko w swoim czasie. Teraz w kwietniu też jej nie będzie bo jadą do jej brata, ale od lipca wraca do pracy to będzie na brzuszku codziennie - jak za starych dobrych czasów 🙂