Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry!
melduje ze jeszcze twardo trzymam sie jako ciezaroweczka hehe 🙂
to juz 38 tydzien a tu nadal nie rozegrala sie akcja porodowa na calego niby cos sie zaczyna ale po jakims czasie konczy!
a ja juz wtedy mysle a moze to juz??:P ale Alanek woli pobyc jeszcze w brzuchu 🙂

A co tam mamuski u Was??jak dzieciaczki??
pogoda weekendowa zapowiada sie bardzo dobrze 🙂

• Mamusia
dzien dobry!
ja od rana jakos zle sie czuje:/jakos tak mi niedobrze:/
mam zle samopoczucie!

maly poszedl juz na drzemke 🙂
a ja dzis robie strajk nie ma obiadu tylko cos na szybko upichce na Fabiego 🙂
moze cos sie juz rozkreca 😉
Gdzie reszta???co tam u Was mamuski??jak dzieciaczki??jak minal weekend??

• Mamusia
Hej,
Andzia widzę, że się trzymasz jeszcze w dwupaku 😉 i dobrze. Skoro Alanek nie chce zobaczyć co jest po drugiej stronie brzuszka to niech będzie tam gdzie jest przytulnie i ciepło 😁
Daj znać co powiedział gin. Pewnie odkryje, że niedługo urodzisz 🙃 😁
Aga widzisz nie taki diabeł straszny... Czyli wychodzi na to, że P. nadaje się na ojca i w sumie dobrze bo jednak już nim jest 🙂 A jak Oliwka wspomina weekend u taty? Zaklimatyzowałaś się już z Dziewczynkami w nowym miejscu?

Sorry, że ostatnio mnie tutaj nie ma, ale mam trochę rzeczy na głowie i zbyt mało czasu. Poza tym Lenka od jakiegoś tygodnia się uwsteczniła 😉 Dotychczas sama zasypiała w południe i wieczorem, natomiast teraz muszę leżeć kolo Niej i trzymać za rękę 🤢 Wszystko elegancko tylko czasem usypianie trwa godzinę a sen pół godziny i nawet nie zdążę obiadu zrobić. Jak próbuje Ją zostawić w pokoju i wyjść (bo mnie się wydawało,że Lenka już śpi) to automatycznie włącza się syrena alarmowa. Ktoś mnie Dziecko podmienił 😠
Do tego wszystkiego jutro mamy szczepienie 😞

• Mamusia
Po wizycie u gina wiem tyle ze mam kolejny kg na plusie hehe
wyniki wymazu negatywne wiec nic tam sobie nie wychodowalam 🙂
dal mi jakas kartke do zapisywania ruchliwosci syna 🙂
polozna stwierdzila ze brzuch sie obnizyl bo jest nadzieja hehe

Trzymam kciuki za Lenke zeby nie plakala ze szczepieniu i trzymala sie dzielnie 🙂
ach te nasze dzieci ja mam z moim taki problem ze histeryzuje wiecznie wymusza wszystko placzem chodz staram sie na to nie reagowac ale to trudne:/
tez jego zasypianie trwa bardzo dlugo ale tez dlugo spi wiec sa tego wady i zalety 🙂

• Mamusia
Andzia to jest raczej normalne, że w ciąży się tyje, a już szczególnie przy jej końcu 😁 Kochana jeszcze ten tydzień no góra dwa wytrzymasz 😉 Później będzie już tylko radość i sama o tym wiesz 😉
Ponoć jak się zbliża poród to kobieta ma taki power, że dym uszami wylatuje 😜 😜 😜 więc u Ciebie jeszcze troszkę do rozwiązania. Ja niestety nic na ten temat nie wiem, gdyż nie miałam akcji porodowej i nie wiem jak jest przed i w trakcie 😁 Może powinnam żałować?

Lenka na szczepieniu nawet się zachowywała. Popłakała troszkę, ale przy dwóch zastrzykach nie ma się co dziwić 🙂 Później dostała biszkopcika i była cała już happy 🙃 Za 6 tygodni powtórka z rozrywki 🤢

• Mamusia
dobry wieczór Paniom

u nas postęp - Maksio pierwszy raz usnął w domu sam! szok! szok! szok! i cud, o! 😁 uwielbiam go,
spał co prawda tylko 50 minut, ale zawsze coś! mam nadzieję, że to dobry początek 😉

Andziucha - trzymaj się!!!! mocno!!!!

Jasiu - dzielną masz córcię! 🙂

Mini - czyżby miało się wszystko dobrze poukładać? oby! tego życzę!

• Mamusia
dzien dobry!
Aska-masz dzielna coreczke 😉 wiadomo ciocia Andzia trzymala za nia kciuki 🙂
Shelby-No to widze Maksio robi postepy 🙂takie male rzeczy a ciesza!

A ja dzis mam lenia hehe chodz sloneczko swieci za oknem ale u mnie to juz norma kobiecie w ciazy sie nie dogodzi hehe 🙂

• Mamusia
Gratulacje dla Maksia! Zośka to chyba nasze Dzieciaczki się pozamieniały 😜 Lenka nie chce sama usnąć, a Maksio zaczął spać sam 🙂 Podobno w przyrodzie nic nie ginie tylko zmienia właściciela i to jest najlepszy przykład 😁
Andzia dzięki za wsparcie. Z pewnością pomogło bo naprawdę Lenka była odważna, a do o dziwo nie ma dzisiaj gorączki 🤪 Tak więc byłyśmy na spacerze. Andzia TY szczepiłaś Fabianka na ospę - dodatkową szczepionką?

• Mamusia
dzien dobry!
Aska-tak szczepilam Fabiana na ta ospe bo jak sie dowiedzialam jakie moga byc pozniej powiklania to stwierdzilam ze warto! i to tez jest jedno wkucie i szczepionka z NFZ i chyba nawet trzeba zaszczepic!
Mini23-super ze u Ciebie wszystko ok 🙂

Ja jak narazie rozpakowywac sie chyba nie mam zamiaru 🙂
ale zobaczymy co przyniesie dzien 🙂

• Mamusia
Hejo,
Aga ależ sielanka!!!! I teraz wiesz, że warto było spróbować raz jeszcze z Kimś innym 🙂 Życzę Wam aby taka idealna harmonia trwała wiecznie 🙂
Fantastycznie, że Dziewczyny też są szczęśliwe - bardzo się cieszę! 🙂
Andzia 39 tydzień wooooooooooooooooooow! Nieuchronnie zbliża się dzień cudu! Gdybyś miała przeczucie, że to już to napisz na forum - o ile czas pozwoli 😉
Aha właśnie przeczytałam Twojego ostatniego posta - pewnie to już to! A Fabianek ile miał dni "spóźnienia" w stosunku do terminu z OM? Będziecie rodzić razem z Mężem? 🙂

• Mamusia
dzien dobry!
melduje ze narazie nie urodzilam:/a juz mnie to wszystko meczy wczoraj mialam dosc bolesne skurcze co 15 minut byla nadzieja ale wszystko prysnelo a juz myslalam ze pojade 🙂
Fabian mial sie urodzic 4 kwietnia i wtedy tez bylam na porodowce ale zamiast dac mi ta oksytocyna to puscili mnie do domu bo niby skurcze ustaly i 5 kwietnia wrocilam tam znowu ale juz zaczeli cos robic i tak od wtorku 5 meczylam sie do srody 6 kwietnia i wtedy juz urodzilam 🙂
rodzic chce sama bo to jednak nieprzyjemny widok dla mezczyzny takie jest moje zdanie on bedzie ze mna ale z chwila rozpoczecia akcji porodowej wychodzi i czeka za drzwiami na final 🤪 😁

• Mamusia
Dzięki Andzia za info 😘 Właśnie się zaopatrzyliśmy w 4 sztuki premium care! 🤪 Uwielbiam te pampki 😉
Andzia może to nieprzyjemny widok dla faceta, ale kto powiedział, że poród ma być przyjemny? 😉 My kobiety cierpimy a facet jest z tego wyłączony i ma TYLKO patrzeć. Przecież to nie boli 😁 Rafał to nawet uczestniczył chwilę przy cesarce i jakoś przetrzymał 😁 Ale spoko skoro tak postanowiliście to ja się nie wtrącam i nie oceniam 🙂 😉
Swoja drogą nie uważacie, że faceci mają dużo łatwiej w życiu niż kobiety? 🤔

Aga teraz jest okres przeziębień i gryp - może Maja coś podłapała? Zdrówka życzę!
A jak długo byliście na tym spacerze? Bo ja wczoraj nawet 40 minut nie wytrzymałam i poszłyśmy do domku 🙂 Kurcze jak Lenka była mniejsza to spacer trwał 2 h i koniec, a teraz to nawet ja wymiękam 😁 Swoją droga zimno masakrycznie jest i wolę leżeć pod kocem i pić herbatę z cytrynką 😉

• Mamusia
Aska-Tak faceci maja o wiele latwiej w zyciu a narzekaja jak nie wiem 🥴 ja wczoraj powiedzialam swojemu K co mysle na temat tego wszystkiego wychowania dzieci i td.to ja chodze 9 miesiecy z brzuchem i to mnie jest ciezko on robiac dzieci ma przyjemnosc 🙂
a to ja potem sie mecze zeby wydac na swiat syna!
nie wiem ale ostatnio jestem bardzo nerwowa 🥴i na kims musialam sie wyzyc 🙂trafilo na niego 🙂
ja nie chce go przy porodzie bo przy Fabianie niezle go opierdzielilam wiec po co maja inny wysluchiwac jak mu mowie dosadnie 🙂
a co do widoku to on jest z tych mezczyzn o dosc masywnej posturze i nawet polozna sie smiala jak powiedzial ze on nie chce byc przy porodzie bo moze nie wytrzymac tego i pasc 🤪 😁 😁
wiec skoro on sie nie czuje na silach a ja go nie chce tam bo w niczym mi nie pomoze to decyzja byla jednoglosna!
ma byc za drzwiami zeby wiedziala ze tam za mna czeka 🙂
ale sie rozpisalam normalnie wene tworcza mam 😉

• Mamusia
Hahaha, święte słowa Andzia - zgadzam się z Tobą w 100%.
Mój Mąż nie miał wyjścia i od początku wiedział, że będzie ze mną rodził i koniec. Pech chciał. że musiałam mieć cc bo inaczej nie miałby zmiłuj 🙂
Andzia położne różne rzeczy słyszą na salach porodowych i chyba nic nie jest w stanie ich zdziwić 😁 Taki wybrały zawód 😉