Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Woow. Wydaje mnie się, że Twoja Mama szybko wróciła do formy, ale bardzo się z tego ciesze 🙂 Na pewno z wynikami wszystko będzie w porządku. A jak Ty się czujesz? Jesteś już prawie na połowie ciąży - matko czas leci za szybko jak dla mnie 😜

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Woow. Wydaje mnie się, że Twoja Mama szybko wróciła do formy, ale bardzo się z tego ciesze 🙂 Na pewno z wynikami wszystko będzie w porządku. A jak Ty się czujesz? Jesteś już prawie na połowie ciąży - matko czas leci za szybko jak dla mnie 😜

Tez jestem w szoku ze tak szybko 🙂 bo to jednak jakas powazna operacja ale ona mowi ze musiala szybko dojsc do siebie dla wnusia 🙂
A ja sie czuje swietnie tylko ciezko mi juz 🥴
dla mnie tez za szybko leci czas a jak bedzie juz listopad to bede srac po nogach 😁 😁 😁

• Mamusia
Hahaha Andzia jak bym była na Twoim miejscu to w listopadzie też srałabym po nogach 😁 😁 😁 Znam dużo kobiet, które mówi, iż drugi poród jest o wiele łatwiejszy niż pierwszy i mam nadzieję, że u Ciebie opinia będzie identyczna 🙂 Co do ciężkości to ponoć trudno jest chodzić w ciąży latem - ale każda z nas inaczej przechodzi ciążę 🙂 A przytyłaś już coś? I masz jakieś specjalne chęci na coś? 😜 Ja wiem, że to głupie z tą czekoladą i kiszoną kapuchą, ale u mnie się sprawdziło 😜

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Hahaha Andzia jak bym była na Twoim miejscu to w listopadzie też srałabym po nogach 😁 😁 😁 Znam dużo kobiet, które mówi, iż drugi poród jest o wiele łatwiejszy niż pierwszy i mam nadzieję, że u Ciebie opinia będzie identyczna 🙂 Co do ciężkości to ponoć trudno jest chodzić w ciąży latem - ale każda z nas inaczej przechodzi ciążę 🙂 A przytyłaś już coś? I masz jakieś specjalne chęci na coś? 😜 Ja wiem, że to głupie z tą czekoladą i kiszoną kapuchą, ale u mnie się sprawdziło 😜

teraz jak mysle o tym porodzie to na spokojnie ale jak sobie tam przypomne kwiecien 2011 to juz nie jest tak fajnie 🥴 miejmy nadzieje ze bedzie latwiejszy ale to ostatni wiec musze go jakos przetrwac 🙂
ja juz nie mam sily chodz mam tylko 3 kg na plusie to nie widze po sobie tego tylko ten brzuch jest juz duzy i ciezko mi a co dopiero jak on bedzie wiekszy i bedzie cieplej 🤪
jakos tak nie mam checi moze na to jedzie fast foodowe 🥴 i na arbuzy truskawki i czeresnie 🙂

• Mamusia
3 kg. to niedużo przytyłaś 🙂 Ja jak byłam w ciąży z Lenką to mogłabym kilogramami jeść czekoladę (w ogóle słodycze), pomarańcze, mandarynki i grejpfruty 😁 a do 10 tyg. ciąży byłam przekonana, że to chłopczyk i nawet miałam już wybrane imiona 😉 Haha jaka faza mnie się wkręciła 😁

• Mamusia
Jasia napisał(a):
3 kg. to niedużo przytyłaś 🙂 Ja jak byłam w ciąży z Lenką to mogłabym kilogramami jeść czekoladę (w ogóle słodycze), pomarańcze, mandarynki i grejpfruty 😁 a do 10 tyg. ciąży byłam przekonana, że to chłopczyk i nawet miałam już wybrane imiona 😉 Haha jaka faza mnie się wkręciła 😁

tez jestem zdziwiona ze tak malo jak narazie ale patrzylam w karte ciazy z poprzedniej ciazy i w tym samym tygodniu mialam tez 3 kg na plusie a potem to juz bylo 32 kg na plusie 🤪 😁
ja jestem ciekawa co wyjdzie na tym USG 27 czerwca 🙂 czy to chlopiec czy dziewczynka 🙂

• Mamusia
Andzia ja przyszłam, a Ty poszłaś 😜 My dzisiaj bardzo długo pospałyśmy i trudno mnie jest wszystko ogarnąć 🙂
Bardzo się cieszę, że wyniki Twojej Mamy są super! Tym bardziej, że druga Dzidzia w drodze i Mama będzie bezwzględnie niezbędna 😜
Agnieszka bardzo przykro mnie się zrobiło kiedy przeczytałam Twojego posta 😞 Tylko wiesz niekiedy warto jest się zastanowić raz jeszcze, nie podejmować decyzji pochopnych, przetrwać, zobaczyć. Ja niekiedy też myślę sobie, że wezmę rozwód z mężem, ale kiedy jest już dobrze między nami zastanawiam się czy ja umiałabym bez Niego żyć? Kto by mnie wówczas pomagał, kto by mnie przytulał? No i myślę przede wszystkim o Lence bo wiem, że Dziecko potrzebuje zarówno mamy jak i taty i to na co dzień, a nie w weekendy. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie naprawdę szczera rozmowa 🙂
Trzymam kciuki w piątek - oby się udało!

• Mamusia
Aaa to troszkę zmienia postać rzeczy... Nie będę drążyć tematu. W każdym razie jedno co mogę zaproponować to abyś naprawdę dobrze to przemyślała 🙂 Niekiedy może okazać się, iż miłość z przed lat nie jest już taka sama. Jesteśmy już starsi, doświadczeni a młodzieńcza miłość była bez obowiązków, nie było codzienności i rutyny - wszystko było jakieś inne. Agnieszko, ja z góry przepraszam, że tak interweniuje ale sama wiem, ze osoba trzeba inaczej na to wszystko patrzy z dystansem i czasem dobrze jest pogadać (przeczytać) i spojrzeć na wszystko z perspektywy właśnie tej osoby 😉

• Mamusia
Racja, racja pogoda fantastyczna 😁 Cały dzień siedzimy w domku...
Zośka Maksio jest dużżżżym chłopcem w znaczeniu wysokim. Tyle to chyba moja Lenka mierzy 😜 Chociaż u nas w ośrodku Leneczka nigdy nie była mierzona tylko ważona.
Agnieszka Maja na rowerze jeździ? Ja tak właśnie myślałam, iż różnica pomiędzy naszymi Dziewczynkami (znaczy Twoją młodszą) to tylko 3 miesiące 🤪
Kiedy pogoda pozwoli wyjść na spacer??? 😜
Byłabym zapomniała - Mionika co u Ciebie? Przecież jeszcze troszkę i Ty nam się rozpakujesz 🤪 🤪 🤪 A ciągle milczysz - odezwij się!