Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Shelby napisał(a):
dziewczyny - urodziny udane 😁 hihi! i mąż zadowolony, dziękuję za życzenia 🙂

ile czasu czekałyście na pierwszy ząbek? 🙂 bo my czekamy i czekamy, a już dawno widać dwie białe kreski 😁

moj maly mial pierwszego zeba jak skonczyl 5 miesiecy 🙂
a teraz ma ich juz 12 🙂

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Andzia koniec I trymestru u Ciebie!!!!! 🤪 🤪 🤪
Ja chcę pójść we wtorek do pediatry i popytać - tylko nie wiem czy owy lekarz będzie... Ja najchętniej chciałabym rozłożyć te szczepionki w czasie. Najpierw chciałabym podać pneumokoki, następnie na ospę wietrzna a na końcu ta MMR. Czy to się uda? Zobaczymy.

dzien dobry tak wogole 🙂
tak ten czas szybko leci ale samopoczucie takie sobie 🥴
bo za duzo tych szczepionek jak na jeden raz 🥴

• Mamusia
Andzia dopiero dzisiaj dostałam się do pediatry i to w późnych godz. popołudniowych. Tak więc moja pediatra uważa, że wszyscy szczepią dzieci i jakoś nikt nie ma obaw jak ja 😮 Powiedziała również, że jeśli dziecko ma być autystyczne to nie poprzez szczepionki tylko jest to uwarunkowane genetycznie i prędzej czy później da o sobie znać. Stwierdziła również, iż gorsze są powikłania jeśli się nie poda szczepionki np. jeśli dziecko zachoruje na świnkę to powikłaniem może być zapalenie opon rdzeniowo-mózgowych, zapalenie trzustki itp. Twierdzi też, że przesunięcie MMR w czasie jest bezsensowne, gdyż w 18 m-cu trzeba podać 6w1 a to ponoć lepiej jest nie łączyć z szczepami wirusowymi (czyli właśnie MMR).
Reasumując jaka byłam głupia taka jestem... W każdym razie 08.05 będę szczepić Lenkę na pneumokoki a pewnie za 6 tyg. MMR i ospę.
Shelby Lenka jest jedyna w swoim rodzaju i Jej nie powstawały żadne białe kreski itp. Poprostu wychodził ząbek i tyle 😜 Pierwszego Lenka miała w wieku 3,5 miesiąca - więc bardzo szybko. Nigdy też rozpulchnionych dziąseł nie widziałam u Mojego Szkraba, więc nie umiem Tobie pomóc 🤨

• Mamusia
Najlepszego dla Maksia!
Andzia bardzo się cieszę, że z Dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku oby tak dalej 😉 Dzisiaj śliczna pogoda a Lenka śpi już prawie 2 h! 🤪 Kiedy my na spacer pójdziemy? Później obiadek, deserek itp. 😁
Andzia apropo jeszcze tych szczepień byłaś we wtorek z Fabiankiem?
Shelby a Ty na jakie szczepionki się zdecydowałaś?

• Mamusia
Mini Majeczka cudna - taka uśmiechnięta, promienna i pogodna. I jak ślicznie jest ubrana. Rewelacyjnie wygląda! Wiem co teraz przechodzisz. Ja nie dawno miałam to samo. Czwórki są okropne 😠 A nas jeszcze czekają górne. No nic trzeba ten czas przetrzymać i chyba nie ma złotego środka. Na pewno dasz radę!
Apropo wózka to Lenka też nie chce jeździć w tzw. sportówce. Ona chce raczkować i przemieszczać się a nie siedzieć na 4 literkach 😉 Niestety ja Jej na to nie pozwalam co często kończy się płaczem. U nas jest o tyle gorzej, że Lenka nie chodzi i co tu z takim Dzieckiem zrobić?

• Mamusia
Andzia gratulacje dla Fabianka 😆 Oj teraz musisz na siebie uważać, gdyż - jak to mówią inni - kiedy dziecko zacznie chodzić to Mama 5 minut nie usiedzi 😜
Shelby na spacer o 8??? Matko ja się na drugi bok przewracam o tej porze 😜 Nienawidzę wcześnie wstawać to jest dla mnie kara. My z Lenką siedzimy w cieniu na balkonie i praktycznie spędzamy tam cały dzień. We wózku Lenka nie chce za bardzo spacerować - poza tym chyba jest zbyt gorąco - natomiast w ogródku się wyrywa i chce raczkować 😜 albo chodzić za rączki co niekiedy jest dla mnie uciążliwie. Co do chodzenia to jeśli będzie się Maksiowi speszyło to może nawet za 4 miesiące? 🙂
Monika a Ty gdzie się podziewasz????

• Mamusia
Andzia to prawda. Ja z Lenką również spędzam dużo czasu na dworze. Muszę się pochwalić, że Moje Dziecko dzisiaj przeszło pół pokoju, a później na balkonie też sama chodziła 🤪 ☺️ No i teraz wiem, że to co napisała Mini będzie prawdą - wieczne otarcia, siniaki i płacz. Andzia i Monika jak Wy się czujecie?
Mini jak Dziewczynki?
Shelby co u Maksia?