Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja jeszcze sałatki i schabowego nie podawałam... Andzia czy Ty gotujesz jeszcze dla Fabianka? Czy je to co Wy? Bo ja jeszcze gotuje bo po 1. lubię to robić i ciężko mnie się jest z tym rozstać, a ponadto nie chciałam bym jeszcze podawać soli kuchennej itp. ☺️
A ile Fabianek zjada mleczka dziennie? I duuuuży Chłopczyk z niego 🙂
Mini jak po szczepieniu?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Ja jeszcze sałatki i schabowego nie podawałam... Andzia czy Ty gotujesz jeszcze dla Fabianka? Czy je to co Wy? Bo ja jeszcze gotuje bo po 1. lubię to robić i ciężko mnie się jest z tym rozstać, a ponadto nie chciałam bym jeszcze podawać soli kuchennej itp. ☺️
A ile Fabianek zjada mleczka dziennie? I duuuuży Chłopczyk z niego 🙂
Mini jak po szczepieniu?

moj maly juz je to co my wiadomo w takich ilosciach mniejszych ale staram sie mu podawac juz to co my zeby mial jakies inne smaki 🙂
mleko tylko jada na noc! a tak to obiadek nasz,kaszka jakas,potem jakis jogurcik miedzy tym jakies chrupki,biszkopty 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Apropo jogurtów to jakie kupujesz?
Pytam o te mleko, gdyż mnie się wydaje, że Lenka pije jego zbyt mało. A i miałam Ciebie jeszcze zapytać Andzia czy Ty w dalszym ciągu podajesz wit. D?

mi pediatra powiedziala ze wit.D podaje sie do 3 lat dziecka!
ja daje mu tylko na noc bo on nie lubi tego mleka i powiem ze daje na spiaco bo inaczej nie wypije a mleko jednak musi pic bo tam najwiecej tych skladnikow potrzebnych dla niego! bo ja daje to NAN pro 3 po 1 roku juz!

• Mamusia
A to może musiałabyś zmienić Fabiankowi mleko? Ja już też daje bebilon 3 po 1 roku i przyznam, że Lenka bardzo je lubi 🙂
Tak właśnie myślę, że muszę zadzwonić do przychodni umówić Lenkę na szczepienie 😮 A Ona tak zawsze płacze, że już jest mnie żal 🥴

• Mamusia
Jasia napisał(a):
A to może musiałabyś zmienić Fabiankowi mleko? Ja już też daje bebilon 3 po 1 roku i przyznam, że Lenka bardzo je lubi 🙂
Tak właśnie myślę, że muszę zadzwonić do przychodni umówić Lenkę na szczepienie 😮 A Ona tak zawsze płacze, że już jest mnie żal 🥴

on od jakiegos czasu przestal lubic mleko i za nic go nie wypije 🥴 a zmieniac nie bede juz bo jeszcze troche i calkowicie odmowi mleka!

• Mamusia
No pewnie! Moja na szczęście mleczko lubi 😉
Dziewczyny jeśli macie kartę do mamy i maleństwa to właśnie się pojawiły pampersy premium care (i inne też) 4 i są za 39,99! Tak jak pisała Mini. W końcu zdążyłam i zamówiłam 😉

• Mamusia
Mini moim zdaniem - skoro Dziecko samo wybrało, iż nie chce już piersi - to znaczy, że ma dość 🙂 Co innego byłoby gdybyś to Ty zadecydowała, a tak los zadecydował 🙂 Ja na Twoim miejscu bym się nie martwiła. Chyba musisz to zaakceptować 😉 Majeczka to odważna dziewczynka - musi tego nauczyć moją Lenkę, gdyż dzisiaj w sklepie spotkałyśmy znajomą patrze co się dzieje najpierw podkówka na twarzy mojego Dziecka a później ryk - ale jaaaaki 😮 😮 😮 Musiałam Ją wyciągnąć z wózka i wziąć na ręce 🤢 Oj nie wiem czy to normalne??? Kiedyś wszystko byłoby ok.
Andzia a Ty kiedy szczepisz Fabianka? I czy na ospę też? W ogóle jakich szczepionek używacie?
Monika a jak Ty się czujesz???

• Mamusia
hej, dziś miałam USG i... niespodzianka z dziewczynki zrobił się chłopiec czyli będzie Dawidek, już mam mętlik w glowie, raz dziewczynka raz chłopiec ale dzis moja gin powiedziała, że na 100% chłopiec zobaczymy... Ogólnie wszystko dobrze, mały ma już główkę na dole i nie powinien już się przekręcić, waży ok 480. Pozdrawiam Was serdecznie 🙂

• Mamusia
Haha przepraszam, ale troszkę się uśmiałam 😜 Słyszałam, że niekiedy z dziewczynki można zrobić chłopca, natomiast na odwrót jest to niemożliwe 😁 Super będziesz miała przysłowiową parę 😉 Nic innego tylko się cieszyć - chociaż pewnie teraz już sama nie wiesz czy będzie Hania czy Staś (w sensie dziewczynka czy chłopiec) 🙂 W kolejnych usg powyższe albo się potwierdzi bądź zaprzeczy 😉 3majcie się!

• Mamusia
Jasia napisał(a):
To jakie jest wówczas szczepienie w 13-14 miesiącu? Zerknęłabym do książeczki ale Mała śpi i nie chce wchodzić 🙂
Ja też szczepiłam 6 w 1 🙂

w 13-14 miesiacu jest ospa,odra,swinka,rozyczka i PNEUMOKOKI
ta 6 w 1 oszczedza sie dziecku klucia i tego cierpinia i przy tym wiele szczepien odpada 🙂

• Mamusia
Aaa my Małą na pneumokoki tez szczepiliśmy to warto byłoby to kontynuować - tylko muszę w końcu zadzwonić do tego ośrodka bo jeszcze receptę lekarz musi wypisać i wszystko trwa 🙂 A jak Ty sie Andzia czujesz w ogóle? Dolegliwości ustały?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Aaa my Małą na pneumokoki tez szczepiliśmy to warto byłoby to kontynuować - tylko muszę w końcu zadzwonić do tego ośrodka bo jeszcze receptę lekarz musi wypisać i wszystko trwa 🙂 A jak Ty sie Andzia czujesz w ogóle? Dolegliwości ustały?

mdli mnie caly czas ale bym wolala przytulic kibelek co by mi pomoglo bo tak sie mecze i mecze no i tak jakos sie czuje jakby mnie cos potracilo i to kazdego dnia czyzby przemeczenie ciazowe 🥴 😁

• Mamusia
Haha co Ty się dziwisz... Małe Dziecko przy boku, sprzątanie, gotowanie itp. człowiek ma prawo być zmęczonym 😉 Ale już niedługo koniec I trymestru i chęć do życia powróci 😉 A jak Mąż Twój cieszy się z drugiego potomka?
Dziewczyny mam do nas pytanie - czy jak Wy myjecie głowy dzieciaczkom to one masakrycznie płaczą i chcą uciekać z wanny? Matko co ja dzisiaj przeżyłam. Dobrze, że Mąż asystował przy kąpieli bo inaczej chyba by wyszła, a raczej wyskoczyła 🤢 Próbowałam tłumaczyć, przelewać wodę z jednej zabawki do drugiej - bez rezultatu. Pewnie Lenka jest jeszcze zbyt mała. Kiedyś czytała o takim rondelku (?), który się zakłada na głowę i woda nie spływa do oczu. Czy Wy coś takiego używacie? Brak mnie już pomysłów na mycie głowy - chyba zaprzestanę tej czynności 😉

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Haha co Ty się dziwisz... Małe Dziecko przy boku, sprzątanie, gotowanie itp. człowiek ma prawo być zmęczonym 😉 Ale już niedługo koniec I trymestru i chęć do życia powróci 😉 A jak Mąż Twój cieszy się z drugiego potomka?
Dziewczyny mam do nas pytanie - czy jak Wy myjecie głowy dzieciaczkom to one masakrycznie płaczą i chcą uciekać z wanny? Matko co ja dzisiaj przeżyłam. Dobrze, że Mąż asystował przy kąpieli bo inaczej chyba by wyszła, a raczej wyskoczyła 🤢 Próbowałam tłumaczyć, przelewać wodę z jednej zabawki do drugiej - bez rezultatu. Pewnie Lenka jest jeszcze zbyt mała. Kiedyś czytała o takim rondelku (?), który się zakłada na głowę i woda nie spływa do oczu. Czy Wy coś takiego używacie? Brak mnie już pomysłów na mycie głowy - chyba zaprzestanę tej czynności 😉

dzien dobry 🙂
Na poczatku tak jak i ja byl zdziwiony ze tak szybk sie udalo i to byl taki maly szok bo w sumie planowalismy ale myslalam ze to troche potrwa bo u mnie z tym zachodzeniem w ciaze maly problem byl.ale jak juz zobaczyl te dwie kreski potem zdjecie z USG to sie bardzo cieszy 🙂
Ja myje malemu wloski tym szamponem:
http://www.ceneo.pl/766667
i jak narazie nie krzyczy nie wyrywa sie!siedzi spokojnie i robi myju myju 🙂

• Mamusia
Witam
Mini ja też myję Lence główkę szampon co ponoć nie szczypie w oczy, ale naprawdę nie wiem co u Niej wywołuje taką histerię! Ona siedzi we wannie bo o leżenie nie ma mowy od czasu gdy sama zaczęła siedzieć. A z tym ręcznikiem na pewno spróbuje - może to coś da?
Andzia cieszę się bardzo, że nie trzeba było się za dużo "starać" a mimo to Dzidzia w drodze 😉
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi 😘

• Mamusia
Ja zaglądam 🙂
Andzia powiedz jaką szczepionką szczepisz na tę odrę, różyczkę i świnkę? Na NFZ czy prywatna? Bo kurcze u mnie w ośrodku nie ma kompetentnego lekarza -znaczy jest ale przebywa na zwolnieniu - co by odpowiedział na moje wątpliwości i nie wiem czy te na NFZ to też jest tylko jedno wkłucie czy więcej? Z książeczki zdrowia wydaje się, iż jedno ale zgłupiałam i już nie wiem 🥴

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Ja zaglądam 🙂
Andzia powiedz jaką szczepionką szczepisz na tę odrę, różyczkę i świnkę? Na NFZ czy prywatna? Bo kurcze u mnie w ośrodku nie ma kompetentnego lekarza -znaczy jest ale przebywa na zwolnieniu - co by odpowiedział na moje wątpliwości i nie wiem czy te na NFZ to też jest tylko jedno wkłucie czy więcej? Z książeczki zdrowia wydaje się, iż jedno ale zgłupiałam i już nie wiem 🥴

hej 🙂
ja szczepie z NFZ bo ta szczepionka jest od nich nie ma jej jako prywatnej 🙂
i to jest tylko jedno wklucie bo juz sie pytalam bo jak cos to chcialam kupic jakby bylo wiecej kucia bo nie chce placzu dziecka i cierpienia ale ta pielegniarka mnie uspokoila i powiedziala ze to jedno wklucie 🙂

• Mamusia
Dzięki, dzięki za odpowiedź. My i jak będziemy miały 3 wkłucia bo jedno na tę odrę, różyczkę i świnkę, pneumokoki no i ospa wietrzna. Oj nacierpi się Moja Biedaczynka 🤢 A wiesz na mamusiach jest właśnie wątek dotyczący tej szczepionki i niestety są glosy, iż może ona wywołać autyzm 🤨 Niby lekarze twierdzą, iż nie jest to bezpośrednio ze sobą powiązane, ale w końcu mamy znają swoje dzieci najlepiej i wiedzą kiedy coś się zaczęło dziać 🤔