Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ej ej ja też mam skoliozę i nic nikt nie mówił, że to ma jakikolwiek wpływ na poród?

Jasiu - i co po wychowawczym? jakie masz plany?
u nas to ja już sama nie wiem,jak to jest ze zdrowiem, zobaczymy, w końcu idziemy na to zakichane szczepienie, co mieliśmy zrobić dwa miesiące temu :/

zdrówka życzę!!! i sił dużo Mamuśki!!!

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zośka według mojej wiedzy skolioza nie ma bezpośredniego wpływu na poród tylko na kręgosłup rodzącej 🙂
Obiło mnie się o uszy, iż jest to przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, gdyż bardzo obciąża kręgosłup i jest dużym wysiłkiem fizycznym, a to może powodować pogłębienie wady. Jak widać życie swoją drogą, a teoria swoją 😁 😁 😁
Pewnikiem będziesz Maksia szczepić na MMR? Oj ja odwlekałam tę szczepionkę naprawdę długo. Życzę Maksiu aby było prawie bezboleśnie 🙂

Hmm... z tym wychowawczym sama nie wiem co mam zrobić. Troszkę skomplikowała mnie się sytuacja rodzinna. Z tym, że sama już czuję, że chciałabym iść do pracy. Tęsknię za kontaktem z ludźmi, pieniążki też by się przydały no i boję się, że jeśli teraz nie wrócę to pewnie mnie zwolnią 🥴 Żałowałabym bo bardzo lubię to co robię, a poza tym zawsze chciałam wykonywać właśnie taką pracę. 🙂
Tylko tak, jak pójdę to pewnie co 2 tyg. będę za opiece bo Lenka będzie chorowała... to taki pracownik też nie będzie im potrzebny... i tak w kółko 😠

• Mamusia
dzien dobry!
Aska nie slyszalam o tym zeby przy tej wadzie kregoslupa nie rodzic naturalnie!ale po moich porodach widze ze dobrze ci sie obilo o uszy bo u mnie po tym porodzie jest bol nie do wytrzymania a wczesniej tak nie bylo moze to tez sie przyczynilo duze dziecko ach jak to mowia jak nie urok to sr...
Zycze Ci zeby Lenke juz zadne chorobsko nie lapalo a ty zebys spokojnie mogla wrocic do pracy!
ja tez juz bym chciala znalesc prace i zaczac wychodzic do ludzi bo ile mozna siedziec w domu 🥴
kocham te moje szkraby ale czasem bym chciala wyjsc pogadac z kims i zapomniec o tym ze jestem teraz prawdziwa kura domowa 🤢
kurcze ale zaczelam Wam tu marudzic ☺️
u mnie jak narazie dzieci zdrowe zeby nie zapeszyc 🙂
a ja zabralam sie za porzadki juz takie pozimowe 🤪okna,podlogi itd. bo za chwile swieta a u mnie z czasem krucho wiec musze juz po malu zaczynac cos robic bo potem za duzo tego bedzie a rak do pracy za mal 🤪 😁

• Mamusia
Andziucha - masz rację, jak nie urok, to sr...

Jasia ma kłopoty okołopowrotowe do pracy, Ty masz problem, że siedzisz w domu, a Maksia dopadło dzisiaj coś dziwnego, z gorączką w tle, czyżby niepożądane poszczepienne objawy?

bez sensu :/

• Mamusia
Andzia marudź, marudź kto Ciebie zrozumie lepiej jak nie inne mamy? 😉
Wiesz z tym wyjściem do ludzi to Ciebie doskonale rozumiem - mam podobnie. Z tym, że jak sobie pomyślę, że będę musiała wstawać o 5 rano, a jak wrócę z pracy ogarnąć wszystko co to tej pory - to jakoś słabo to widzę 🥴 Wydaje mnie się to wręcz niemożliwe 😁
Super, że masz zdrowe Dzieciaczki 😘
Też muszę się wziąć za porządki bo od kwitnienia nie będę miała na to czasu 😜

Zośka oj nasze Maluchy coś ostatnio podupadły na zdrowiu. Lence po niektórych szczepionkach też występowała gorączka, ale zwykle trwała około 1 dnia. Później już było ok.
I zgadzam się z Tobą, że choróbska są bezsensu!
Zdrówka Maksiu!

• Mamusia
dzien dobry!
nareszcie sloneczko ach jak ja kocham taka pogode!dzieci sie obudza zjedza obiadek i ruszamy na spacerek bo w taka ladna pogode to az zal siedziec w domu!
Aska-my mamy jednak ciezko praca dom i wychowanie dzieci czasem tego wszystkiego jest za duzo a rak do pracy za malo 🙂
Zoska-Twojemu Maksiowi duzo zdrowka zycze 😘
uciekam jeszcze ogarnac mieszkanko i dokonczyc obiadek bo potem czasu nie bede miala 🙂
pozdrawiamy mamuski i dzieciaczki 🙂
kurcze tylko ja,Aska i Zoska piszemy a gdzie reszta??meldowac sie tu mamuski co tm u Was??

• Mamusia
Co za piekna pogoda ja juz mam zaliczony 2-godzinny spacerek z dziecmi taka sliczna i ciepla pogoda to az zal siedziec w domu wiec trzeba bylo sie zapakowac i na dwor!
Fabian dzis mial nowego kolege na dworzu spacerowal z nim za raczke a jak sobie oboje tlumaczyli az ze smiechu sie poplakalam 🤪 😁ach te dzieci 😁
mlodszy mial drzemke na dworzu spal i spal tak mu w tym woziu bylo przyjemnie 🙂
teraz czeka mnie zrobienie obiadu!dzieci obudza sie z drzemki i znowu ruszamy 🙂
A co tam mamuski u Was??jak tam dzieciaczki??
ja musze sie jeszcze zabrac za porzadki bo zaczelam od okien i narazie na tym skonczylam ☺️a swieta tuz tuz w moim rzypadku trzeba sie zabrac ostro za porzadki ale moze jeszcze poczekaja 😁 😁

• Mamusia
Hej,
Andzia pozazdrościłam Tobie czystości w domku i też sprzątam 😁 Dzisiaj mam zaplanowane okno balkonowe i cały duży pokój. Uwielbiam jak jest czysto i pachnąco 😁
Pogoda rewelacyjna - macie rację. My z Lenką też byłyśmy na dłuuuugim spacerze. Teraz Dziecię śpi a ja zrobię obiad i w między czasie umyje okno itp.

Dagmara witamy serdecznie. Rzeczywiście same mamuśki u nas 🙂 Gratuluję Syneczka. Jak będzie miał na imię?
Dagmara odpoczywaj jak najwięcej w czasie ciąży. Później nadrobisz wszystko ze zdwojona siłą. Zazdroszczę lenienia się 😜

Zośka jak się czuje Maks?

Aga hop, hop - gdzie Ty się podziewasz? Napisz co u Ciebie?

Dziewczyny no i u mnie klamka zapadła. Od kwietnia ruszam do pracy. 😆 Boję się niesamowicie jak to wszystko ogarnę, ale trudno jakoś musi być.

Pozdrawiam!

• Mamusia
Dobrze mówisz, dobrze mówisz 😁 😁 😁 Niech sobie chłopina pozmywa okienka 😜
Moja chłopina nigdy w życiu nie tknęłaby okna w celu jego umycia 😁 Twierdzi, że zostają smugi 😁 Za to ściąga i zawiesza firanki i naprawdę robi to dużo lepiej ode mnie - także praktyka czyni mistrza 😉

Ja też jestem daleko z pracą - zabieram się i będę podglądać 🙂
Dagmara napisz coś więcej o sobie 🙂

• Mamusia
Mnie nie wolno na stołek wchodzić, bo to niebezpieczne, więc mąż nie ma innego wyjścia. :P

Mieszkamy z mężem w okolicach Bydgoszczy, w lipcu strzeli mi 27 lat i 3 lata w małżeństwie. Obecnie nie pracuję, studiuję z nadzieją że skończę uczelnie w terminie. Poza tym mam już dosyć siedzenia w domu i bycia hipopotamem. Termin mamy na 9 czerwca i wyczekujemy go z niecierpliwością. 🙂

• Mamusia
Dzień dobry,
na początek chciałam napisać, że piękna wiosna była w tym roku 😁 😁 😁 Piździ dzisiaj niemiłosiernie... Bleh... Czekam na prawdziwą wiosnę - ale ona przyjdzie pewnikiem wówczas jak ja w pracy będę 😜

Dagmara a co studiujesz - jeśli mogę zapytać?
Hipopotamem to Ty dopiero będziesz 😁 Sorry taki żart nie na miejscu. W każdym razie Dzidzia musi się rozwijać i mieć dużo miejsca - ale do czerwca już niedługo, więc głowa do góry 🙂
Dla mnie najgorsza była końcówka ciąży - i właśnie wówczas czułam się jak hipopotam. Nogi i ręce napuchnięte na maxa, nawet ramiona i "motyle" przybrały kolosalne rozmiary 😁 ale było minęło teraz wszystko jest w nomie.

Zosieńka wiem o czym mówisz z tą chorobą. Dużo siły i zdrówka dla Was 😘
A jak się zachowuje Maksio kiedy jest chory? Macie antybiotyk?
Moja Lenka po ostatniej chorobie schudła, ale w sumie nie powinnam się dziwić. Praktycznie nic nie jadła, a jak już udało się coś "wcisnąć" to zostało oddane 🤢
ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH!

• Mamusia
Jasiu - no Maksio jak wysoka gorączka to marudzi i jęczy, pokłada się na mnie i ciągle chce być na rękach, a jak mniejsza gorączka to tylko jeść nie chce i czasem coś pojęczy ale bawi się normalnie

ja też chcę wiosnę! wracaj tu koleżanko!

• Mamusia
Dagmara jak się czujesz? Przeziębienie przeszło?

Zośka jak zdrowie u Was?

Andzia jak sprawują się Maluchy?

My dzisiaj jesteśmy umówieni na wstępne spotkanie w żłobku. Hmm... szczerze powiedziawszy mam takie uczucie, że "porzucam" dziecko... Czy ja jestem matką kwoką? 😁 Pewnie tak. Chociaż pamiętam jak na początku ciąży zarzekałam się, iż po macierzyńskim wracam bezwzględnie do pracy. Teraz wiem, że byłby to duży błąd i pewnie nie mogłabym sobie tego wybaczyć. Kurcze jakoś mnie smutno...

• Mamusia
dzien dobry!
Dagmara-Gratuluje synusia 🙂jeszcze raz!i zycze duzo zdrowka bo podwojnie jest Ci potrzebne 🙂
Zoska-Tobie tez i synkowi duzo zdrowka 🙂
Aska-co do tego ze masz obawy zostawiajac dziecko w zlobku zeby wrocic do pracy to taki nasz los zycia w Polsce ze z jednego musimy zrezygnowac zeby miec kase:/ a zla mamuska nie bedziesz i nie jestes to tylko takie efekty uboczne macierzynstwa ze takie glupotki siedza w glowie!ja tez juz sie zamartwiam ze jak bedzie pora szukac pracy to tez bede miala takie mysli ze zaraz zla matka zostawiam dzieci ale pare groszy zawsze sie przyda 🥴
ach my to mamy problemy 🙂
Co do moich brzdacow to zdrowi ja tez zdrowa wiec wszystko ok 🙂wczoraj Fabianek mial probe no nocniczek i zrobil siusiu 🤪ach jaka bylam dumna taka mala rzecz a tak cieszy 🙂
taka juz byla ladna pogoda i wszystko sie popsulo 😠jak ja nienawidze zimy 😠
chce zeby juz bylo cieplo 🙂ale wedlug prognoz pogody mowia ze za tydzien bedzie juz na plusie 18 🤪 😁 zobaczymy czy sie to im sprawdzi!
no to chyba by bylo na tyle teraz troche wiecej mam do roboty bo natlok zajec przed swietami a jak nie to,to trzeba jechac rachunki placic to mniej fajne jestem troche zalatana no i wiadomo spacery z dziecmi musowo 🙂
Zycze duzo zdrowka dla zadnej z osobna 🙂
ach jak milo bylo czytac tyle postow no no widze ze forum nam sie rozkreca mamuski 🙂