Skocz do zawartości

Warszawa | Forum o ciąży

klapoucha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 259
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej Dziewczyny, mam do sprzedania chustę Bebelulu typu LULU. Nie była używana w ogóle. Przeleżała od stycznia w pudełku. Jeśli któraś by była zainteresowana to zapraszam.
Aaaa...i mam też sporo ciuszków dla dziewczynki.
Pozdrawiam gorąco przyszłe i obecne MAMUSIE 🙂 🙂

• Mamusia
bobas napisał(a):
dziewczyny szukam szpitala do porodu napiszcie gdzie wy bedziecie rodzic lub gdzie rodzilyscie i jakie wrazenia.Z gory dziekuje

Mój pierwszy poród odbył się w szpitalu na Karowej (opisałam swoje opinie na Forum -> Przygotowania do porodu -> Mamy jeszcze czas). Miałam zaplanowaną cesarkę więc nie myślałam o znieczuleniu czy porodzie z mężem. Ze szpitala jednak byłam bardzo zadowolona. Nie wiem jednak czy nadal ale wtedy t.j. te 6 lat temu ciężko było się tam dostać 😞 Dziś od swojej gin usłyszałam trochę o szpitalu Praskim w którym ona pracuje. Znieczulenie i poród rodzinny bez żadnych opłat. To jest akurat teraz najbliższy mi szpital więc na pewno wrócę do tej rozmowy z nią.

• 3 tygodnie później...
czesc dziewczyny, fajne to forum więc i ja postanowiłam dodać coś od siebie. obecnie jestem w 17 tyg. ciązy, płci dzidziusia jeszcze nie znam, ponieważ był odwrócony tyłem i między nóżkami miał sznurek pępowinowy więc ciężko było cokolwiek zobaczyć.
Mama Justyna czyżbyś była z Białołęki tak jak ja 🙂
jeśli chodzi o szpital to brałam pod uwagę Karową i Inflancką, podobno chcąc rodzić na karowej trzeba mieć lekarza prowadzącego z tego szpitala

• Mamusia
Hej Dziewczyny, życzę łagodnej ciązy, szybkich porodów...i zdrowych silnych pociech 😜 🙂
Mam trochę ciuszków po mojej córce. Jeśli by coś Wam wpadło w oko...to piszcie na maila [email protected]
Cena ciuszków do negocjacji. W każdym razie ceny oscylują na poziomie 2 zł -8 zł. Za wyjątkiem chusty, płaszczyka, kombinezonu.
Link do Szafy Madziusi - Szafa Madziuchy

mama_justyna napisał(a):
Dona mieszkam na Pradze Południe
oj bliziutko amm do ciebie moi rodzice yam mieszkaja 😁 ja w obecnej chwili mieszkam na bielanach ale na pradze poludnie czesto bywam

• Mamusia
tez myślę żeby tak zrobić, tzn. wcześniej chodzić do przychodni przyszpitalnej, słyszałam ze wtedy jest łatwiej się dostać. musisz później koniecznie zdać relację jak wrażenia 🙂 współczuje cukrzycy, ja będę miała test w następnym tygodniu i zobaczymy co wyjdzie...

• Mamusia
właśnie zastanawiałam się nad inflancką, ale słyszałam różne opinie... dużym plusem jest to, że odnowili szpital i nie trzeba chyba za nic płacić. ja na razie stawiam na zelazna i madalinskiego (tam mam zarezerwowane położne), ale zobaczymy jak to bedzie, bo jak mnie nie wpuszcza to bede musiala szukac trzeciego i to w miare blisko 🙂
dokladnie mieszkam na okretowej, a ty?