Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hellloooo kobitki 😉

dzis sobie pozwoiłam i pospalam do 10 😮 😮 😮 to i tak długo jak na mnie bo ja nie lubie dlugo spac bo mi szkoda dnia tzn poooospałabym sobie ale wole wstac cos zrobic niz lezec bezczynnie heheh 🙃 🙃 🙃

jakies okopne sny dzis mialam ze zęby mi wypadywały :/ tak sie bałam w tym snie... :/

teraz pijam kawusie i szperam po netku 🙂))

wikarynka trzymamy kciuki za cukier 😁

biologiaap2 nawet tak nie mow :P jeszcze za wczesnie , nie mozna :P

a no i prasowanko dzisiaj masakraaaa hahahahaha i do sklepu musze isc buuu jak mi sie nie chceeeee xD

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny zastanawiam się czy wiekszosci rzeczy dla małej nie kupić na allegro czasem... w sensie pieluszki tetrowe butelki smoczki itd tylko bym musiała znaleśc jakiegos jednego sprzedawce dobrze prosperujacego i bedzie łatwiej i taniej pewnie o pare groszy 🙂 pomysle nad tym zajelo by to mnie czasu i biegania po sklepach 😁

• Mamusia
Dwa dni was nie poczytałam i do nadrobienia z dziesięc stron!
Fajnie że wam się układa i wszystko w porządku 🙂
Ja całymi dniami w salonie masażu siedze i umawiam klientów więc nawet nie mam czasu żeby zaglądac do was :/ i dodatkowo tez musze robić kupony podarunkowe a przy tym tak mnie plery bolą że nie wyrabiam....
Boli mnie po lewej stronie brzuch jak dotknę, już od jakiegos czasu to trwa a dzisiaj mnie ból w nocy obudził i spać nie mogłam i juz sama nie wiem czy to dobrze czy źle...może któras taak ma albo miała albo wie coś na ten temat?? W poniedziałek mam lekarza to mu powiem ale do tego czasu może ktoś mi podpowie???
Co do sprzątania to chłopy nie sprzątają bo wiedzą że ktoś to za nich zrobi. Trzeba pokazac żę się nie umie czy nie ma siły i się umiera i zrobią 🙂 bo oni tylko udają że nie umieją 😁 mi mama mówi że nigdy nie można pokazac że sięwszystko umie, nawet jak się umie, i grać sierotę hahah 😁 wiecie jak to u mnie działa 😁 nawet na zakupy sama nie chodzę "bo mi ciężko nosić" lol

• Mamusia
Dowiemy się na pewno jak urodzi 🙂
Basia, a co do tych zakupów na allegro to sto razy bardziej się opłaca!! Nawet doliczając przesyłkę. U mine w sklepach są takie drogie rzeczy że masakra! I nie warto. Jakaś głupia pościel po 70zł bez prześcieradła i do tego taki wybór że pożal się boże:/

• Mamusia
no właśnie tez tak sadze wiec chyba jednak na zakupy on-line sie zdecyduje 😁

butelke to ja mam z aventu siostra mi przywiozła nieuzywana, nowa wiec moze kupie z innej firmy i sie zobaczy 😁 pomysle nad tym, zrobie liste dokładna i to co mi brakuje kupie na allego 😉

moj spi po nocce wiec go zostawiam i uciekam do sklepu i na kawke do ciotki 😁

do pozniej brzuszki 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej 🙂
Ja właśnie wróciłam od męża, odwiózł mnie do domku i pojechał do pracy 😜 i dziś zostajemy u mnie uff. Teściowa przy śniadaniu pyta mnie czemu sobie nie posmarowałam masłem kromki a potem pasztetem 😮 czy to takie dziwne, tak jestem nauczona, że wolę sam pasztet 🤢 jak mnie denerwują takie durne pytania... Mężu rozsyłał cv, dziś już nawet był na rozmowie z rana, ale warunki do dupy i lepsze ma w teraźniejszej pracy. No nic czekamy na coś lepszego 🙂 . Dziś się chyba wybiorę do lumpka bo nie mam w czym chodzić na jesień, w bluzach z przed ciąży ciasno w brzuch więc nie chcę się w nich gnieść, a co dopiero będzie w październiku i listopadzie. Chciałabym też jakiś płaszczyk na ten czas bo w swój również nie wejdę, bo jest dopasowany. Mam nadzieję, że coś znajdę 🙃 . Teraz idę sobie zrobić kawusi i dzwonię do mamy czy idzie na zakupy 😁 . Tak dużo się rozpisałyście, że nie wiem na co wam odpisać i w co się wtrącić 🤔

• Mamusia
Albo posmarować pasztet masłem i powiedzieć że wolisz w takiej kolejności 🤪
.....trzeba olewać takie rzeczy mi np. moja babcia mówi że nie z tej strony chleb masłem smaruję ?! 😮 albo nie tym nożem.............. idzie zwariować na dłuższą metę ale ...olewam olewam receptory wyłączam na to gadanie albo jej się odcinam niby w żartach ale tak żeby zrozumiała ale przede wszystkim olewam i taką technikę polecam 🙂

• Mamusia
Basiu : ja zamowilam na allegro ostatnio 21 rzeczy dla malego,u jednej babki. Przez kilka dni porownywalam ceny i sprawdzalam kto ma co do zaoferowania, no i wybralam. Same pozytywy.
Moge ci dac namiary i mozesz sobie przejrzec co babka ma i po ile. Jutrobedzie moja paczka, zrobie fote i wrzuce do "wyprawki", to bedziesz mogla sobie zobaczyc.
Ja butelki bede miala z Aventu, te zlote. Wydaja mi sie najlepsze, bo te smoczki do tych butelek sa tak fajnie wyprofilowane i przypominaja brodawke z piersi, wiec dziecko na pewno bedzie chetniejz takiej butelki pilo.

• Mamusia
Czy ktoras z was chodzi juz do szkoly rodzenia? Wiem ze na ten temat opinie sa podzielone, jedne uwazaja ze to pomocne, inne ze nie. Od kuzynki slyszalam ze troche tam przesadzaja i strasza i ze w rzeczywistosci wyglada to troche inaczej, ale mysle ze zawsze cos ciekawego, czego akurat moze nie wiem, sie dowiem 😁 Ale chce tam isc glownie ze wzgledu na "mojego Ł", zeby sie bardziej wczul w role tatusia. To podobno tylko 3 spotkania, wiec zadna tragedia....chyba zadzwonie w tym tyg i zapytam kiedy mozna przyjsc 🙂

• Mamusia
Hahahaha!

Nie żebym znowu specjalnie siadała na teściowe, ale Ifyouliftmeup - masz 100% racji, bo pasztet, nawet domowy ma dużo tłuszczu. Bez sensu smarować chleb masłem, skoro to też tłuszcz. Ja robię tak samo jak Ty, bo to nie tylko mniej kalorii, ale zdrowiej.
Obejrzałam też zdjęcia z galerii USG. Ja kurcze nie mam żadnych swoich, jakoś nigdy nie pamiętam o tym, żeby nagrać albo poprosić o wydruk. Jednak zdjęcie Twojej niuni z 26 tygodnia to prawie to samo jak moja niunia. Mam IDENTYCZNIE łożysko na przedniej ścianie, jak Ty i moja mała siedzi w nim twarzą. Serio. Przez to słabo czuję ruchy wewnątrz siebie, ale gdy przyłożę rekę, to czuć kopanie.
Paula - nie mogę uwierzyć jak ten czas leci i że to już III trymestr u Ciebie, a zaraz i u mnie. Masz ze swoim R górki i doliny, no ale tak jest w życiu. Cały czas liczę na to, ze spokojnie wyjdziecie na prostą, choć pewnie bedzie to Was kosztowało jeszcze wysiłku. Ale warto! Umowę podpisaliśmy dziś, daliśmy niską, atrakcyjną cenę. Mam nadzieję, że chwyci.
Skwara - też mam taką sytuację, że ile popracuję, to moje. Dlatego mam zaświadczenie od lekarza na pracę 4 godzinny dziennie przy papierach i mogę trochę dorobić w domu. 🙂
Dorotex - te moje hahaha na początku postu, to z tego co napisałaś. Posmarować pasztet masłem, to by było coś! A na wierzch dżem i zasmażka. 🤪
Anitek - korzystaj z pogody. Ja też zaraz wychodzę. Raz, bo muszę - umówione spotkanie, ale dwa - bo jest pogoda i pójdę piechotką! 🙂
Basia - może powinnam napisać to w innym wątku, ale zaglądałam do tabelki i nie ma tam płci mojego malucha. Ma być dziewczynka, ale wyobraźcie sobie, ze jeszcze nie mieliśmy kiedy porozmawiać z mężem o imieniu! Dopiero to do mnie dotarło. Hahahahaha.
Muszę już dziewczynki lecieć, ale zajrzę jeszcze wieczorem. Bo mam troszkę do napisania, Pa!

• Mamusia
witajcie;D
Basia89 zebys wiedziala,ze korzystam i mecze tego mojego R 😜 co do kontaktów to tez mam problem, ale jakos daje rade!! 😜 😁 😁
Ja mam butelki Aventu czyt. jedna narazie 125ml ale dokupie dwie 260ml 😉 na wszelki wypadek nie zginą, a sie przydadza!! 😁 a Ty jakie zamierzasz kupic?

biologiaaa moje Emi o nia Ci chodzi? nie nie urodzila jeszcze.. Skurcze miala, ale nie jedzie jeszcze do szpitala. Pojedzie pewnie na ostatnia chwile i bardzo dobrze, ja tez tak zrobie 🙂 jak bede cos wiedziala-dam wam znac brzuchatki 😁 😁
Co do szkoly rodzenia chetnie bym poszla..aa jesli chcesz to idz oczywiscie jak najbardziej 😁 moze wtedy Twój męzus bardziej sie poczuje, dokladnie 🙂 🙂 spróbowac mozesz, jesli bedziesz sie zle czula zawsze mozesz zrezygnowac.

skwara mnie tak bolal brzuch jak mialam te bole wtedy w 20tyg co wyladowalam na patologi ciazy. Moze sie maluszek tak ulozył akurat i Ci napiera główką badz pupką na narzad i na sciane brzucha,ze taki bol odczuwasz.. Miejmy nadzieje,ze Ci minie 🙂 🙂
Ja tez jestem za tym by kupować przez allegro takie duperelki. Niby sie placi za przesyłke( no trudno) ale i tak liczac sklep vs allegro jest taniej!
Co do butelek to te doktora br... sa podobno idealne jak aventt 😉 maja termometr w srodku.
Avent tommy i love sa najlepsze!! nie ma co brac innych skoro te sa dobre i wszedzie polecane;D ja jednak jestem za Aventem 😁 😁

ifyou haha ladna akcje mialas z tesciowa 😜 😜 smieszna,co? ale no glupie pytanie to bylo dokladnie. Mam nadzieje i zycze wam z całego serduszka by Twój znalazl dobra prace i byscie poszli na swoje 😜 bo wiem.ze nie dasz rady z tesciową pod jednym dachem. Tak jak któras z was napisała( nie pamietam która) ze matka i tak bedzie zazdrosna o swojego syna.
Co do zakupów to zycze Ci udanych łowów 😁 😁

wikarynkaa
[/color] dziekuje Ci za mile slowa 😉 dokladnie w zyciu sa gorki i doliny, nie moze byc idealnie zawsze. Mam nadzieje,ze z naszymi zachowaniami wyjdziemy na prostą i zaczniemy dbac o siebie oboje. Trzeba sie tego nauczyc i wiele jeszcze zrozumiec. Nie ma sie najlepszego startu w zyciu, wiec na wszystko trzeba zarobic samemu i jakos isc do przodu nigdy do tylu!
Ciesze sie,ze udalo się z mieszkaniem 🙂 i powodzenia zycze, oby ktos rzetelny i wiarygodny zainteresowal sie tym mieszkaniem 😉 napewno sie uda, skoro cena mowisz atrakcyjna!! 😁 😁
Mówisz,ze slavbo czujesz kopniaczki?
Ja dzis zostalam obkopana z rana,ze R az patrzy i mowi \' bedzie pilkarz xD \' hahaha 🤪 🤪 brzuch mi falował piętke nawet czułam mowie co za 🤪 🤪 maly glowniarz mi tu podskakuje 🤪 🤪 haha zart z tym glowniarzem ale no zaszalal i dal popalic 😉 na dzien dobry 😜 😜 a tym czasem spokoj 🙂 cisza.... heh spi 😉 namachal sie rano to spi 🙂 🙂

Moj R pojechal do pracy. Ja zjadlam obiadek. Dostalam od kolezanki ciuszków dwa worki. Kilka czapeczek i skarpeteczek i rajtuzek.
Bluzy, 30 par spodni(roznych), ogrodniczki, koszule dla elegancika;D buciki miekkaski 😜 koszulki na krotki i dlugi, body na dlugi i krotki 🙂 🙂 dwa wielkie czorne wory 😮 😮 dzis z R przed praca odebralismy 😉 bede sie brala powoli za odcinanie metek ze swoich ciuszków, które kupiłam i segregowanie i powoli pranie i pozniej na kilka tur rozdzielenie na prasowanie;D nie ma upału, wiec moge prasowac 🙂 ale narazie mam nygusaaaa 😜 😜 stamdardowa cała ja 😜 😜
Milego dzionka wam zycze 😘 i do spisania!

• Mamusia
Skwara właśnie nie myśleliśmy aż tak wspólnych zainteresowań nie mamy 😁 byłoby ciężko 😜
Dorotex i Wikarynka haha udane jesteście 😁 masło na pasztet i jeszcze dżem 😁 😁 . Ja masło tylko daję jak jem ser żółty, szynka itp, a jak ryba, pasztet czy ser ze szczypiorkiem to bez masła 😜 tak od małego jadłam więc po co zmieniać i jeszcze dokładać pustych kalorii z masła. Co do łożyska to moje jest zakręcone 😮 większość jest na przedniej ścianie i kawałek zawinięty na bok i ciut z tyłu 🤔 dziwne 😜
Paula teściowa fakt, dość specyficzna. I masz rację, ciężko by było z nią wytrzymać, pewnie po tygodniu bym zwariowała gdybym tam już mieszkała. Dlatego mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby i mężu znajdzie pracę do grudnia i zdążymy się wyprowadzić na swoje przed urodzeniem bąbelka 🙂 . No to masz teraz co robić jak tyle ciuszków dostałaś 😁
Ja wróciłam z lumpka, kupiłam sobie kurteczko-płaszczyk i będę śmigać do grudnia 😁 jeszcze bluzę, sweterek i szlafrok do szpitala taki ładniutki z misiem 'mee to you' 🙃 może kojarzycie 😜 . Dodałam wcześniej kilka ciuszków dla małej do naszego wątku wyprawki 😉 tylko słabo widać i niepoprasowane 😁 😁

• Mamusia
Ifyouliftmeup[color=red][/color] - haaa dobre dobre z tą teściową, każdy ma swój świat swoje kredki wiec najlepiej albo nie odpowiadać a jak juz nie da sie wytrzymac to ja zawsze odpowiadam krótko zwięźle i na temat i zadnych pytac nie ma hah 😁 no i ja tez musze kupic jakis plaszczyk albo kurtke bo moje to na ban za male bo tez dopasowane mialam :/ bylam dzis u mnie w lumbpu ale nie bylo nic ciekawego :/ pokaz ta kurteczke dla siebie pochwal sie hehe 😁

dorotex[color=red][/color]- jesli nie masz żadnej maści albo apteki blizko spróbuj posmarowac warge margaryna najzwyklejsza tak gryubiej... ja miałam kiedys manie zarcia warg i najlepiej mi masło pomagało właśnie hehe 😁

biologiaap2[color=red][/color] jasne podaj namiary na babeczke jesli wszystko ok i paczki przychodza zgodne to jak najbardziej sobie skorzystam 😉 najlepiej podaj jakiegos linka od niej z aukcji to sobie wejde w jej przedmioty i poszperam 😁 a co do szkoły rodzenia to nie dla mnie moze i bym poszła z ciekawosci ale raz ze za daleko dwa ze mialam stycznosc z malutkimi dziecmi wiec mniej wiecej wiem co i jak, poza tym sama sie naucze macierzynstwa hehe no i polozna ma obowiazek przychodzic wiec jak czegos nie bede wiedziala to sie dowiem za free nie bede musiala placic hehe 😁 ale jak ty chcesz prosze jak najbardziej kazdy ma inne poglady na rozne rzeczy 🙂

wikarynka[color=red][/color] no ten czas leci jak oszalały tez niedawno wspominałam ze ledwo dobijałysmy do 10 tygodnia sie poznawalysmy pare nas bylo a teraz co prawda 30 nie wszystkie sie odzywaja ale jednak no i niektore juz 3 trymestr masakraaa jak ten czas zleci teraz strzeli jak z bata i niunie beda z nami 😁 dopisałam do tabelki dziewczynke 😉 gratulacje jesli nie gratulowalam jeszce 😉 i witaj w gronie mamusi córeczek 😁 hehehe

Paula[color=red][/color] ja nie wime zastanawiam sie nad aventem, lovi albo tommee tippe no poczytam jeszcze i zobacze. z tym ze jak bylam na poczatku ciazy w sklepie dla dzidziusi wlasnie gdzie pracuje moja kolezanka z ktora chodzilam do szkoly i ma synka 2 latka no i zaczelysmy gadac o butelkach i smoczkach i otworzyła mi butelki z aventu i lovi i dała "pomacac|" smoczki to w lovi był o połowe miękciejszy ze tak powiem taki bardziej elastyczniejszy ona tez go uzywala i dlatego sie zastanawiam no ne wiem pojade po matce pienieznej to pomacam jescze raz i sie zdecyduje 😁 moja niunia za to w poludnie dala czadu to jak lezelismy podskakiwala jak głupia a moj znowu ze toTANCERECZKa mała hahahha usmialam sie xD

poszperam chwile w necie i moze wezme sie za prasowanie hmmm taaa zrobie to i bede miala z głowy 😁 ale pozniej i tak jeszcze prań kilka bedzie ale na bierzaco robie to nie jest tak zle hehe 😁

hejka ;D

widze padlo pytanie o szkole rodzenia no ja sie wybieram chyba choc po niemiecku nie umiem bede siedziec patrzec sluchac moze cos zaczaje 😁 ale ja mam to za darmo 😉 wliczone jest w ubezpieczenie wiec ubezpieczalnia za to placi mam sie zglosic do spzitala zapisac i chodzic wlasnie na takie cos 😉 wiec chyba sie wybiore jak bym chciala by mezus zemna byl to niestety60euro jakies by musial placic a on by mi umial tlumaczyc bo niemiecki na tyle zna 😉 ja mysle ze taka szkola to zawsze sie przyda przynajmiej dla mamusiek co 1 raz beda rodzic ;D

• Mamusia
Witajcie ponownie!

Uff, w końcu mam chwilę, żeby jeszcze coś napisać. 🙂

Biologiaa - ja też myślałam nad szkołą rodzenia. Plusy widzę takie, że jest to pewien zasób wiedzy dla mnie i dobre doświadczenie dla męża. Minusy - wydatek i stałe godziny zajęć. Mąż pracuje nieregularnie, ja też różnie siadam do zleceń. Trudno nam dopasować się do sztywnego terminu. Rozejrzę się jednak trochę i może znajdę coś niedrogiego na kilka zajęć.
Motylek - super, że są zajęcia dostępne bezłpatne. Masz rację, skorzystaj. Ja bym zrobiła tak samo.
Paula - czuję ruchy słabo, ponieważ jak to powiedział gin - mam poduszkę dla dziecka. Łożysko zajmuje całą przednią ścianę macicy i izoluje małą. Ginek sam mi powiedział, że będę słabo czuła ruchy i że nie będzie jak u koleżanek.
Ifyouliftmeup - też by mi się przydało coś na plecy. Wszystko za małe, nie dopina się na brzuchu, a jesień idzie. Lumpek to chyba dobry pomysł...
Dorotex - jeśli masz jednak blisko aptekę, to bierz Zovirax. Jak się stosuje miejscowo, nie powinno być problemu i nie przeniknie do dzieciątka.
Basia - może mała miała czkawkę po Twoim obiadku. Smakowały jej wody, to się nałykała. Hihhi. Moja mała miała czkawkę podczas ostatniego badania USG. Zabawne to było. 😁
Jutro idę w końcu wypić glukozę. Trochę się stresuję, bo jednak przytyłam od marca i ciąża to inny stan. Nie chcę mieć cukrzycy. Problemy z ciśnieniem i jakby jeszcze cukier doszedł to masakra. Trzymajcie za mnie kciuki jutro od rana proszę. 🙂

• Mamusia
Wikarynka dzięki za troskę 🙂 ale bez obaw już się wyedukowałam w tym temacie opryszczka wargowa jest niebezpieczna dla płodu tylko jeśli się przechodzi ją po raz pierwszy będąc w ciąży a ja od lat się zmagam z tym ustrojstwem. Nie jest też niebezpieczna na tym etapie ciąży jeśli organizm matki jest zaznajomiony z wirusem. Co innego opryszczka narządów płciowych to jest całkiem inny wirus i jest niebezpieczny dla dziecka na każdym etapie ciąży.
Moja siora będąc w ciąży ze swoją córką miała i właśnie to jej powiedzieli lekarze także nie ma powodów do obaw .