Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wikarynka gratulowac że nie masz cukrzycy... ja we wtorek ide na glukoze i tez sie boje w sumie bo obie babcie miały cukrzyce :/ ale kiedys robilam cukier to tez miałam jakies niepełne 80 wiec mam nadzieje ze bedzie ok 😁

anitek korzystaj z ciepełka poki mozesz u nas w pl juz sie chłodnawo robi w dzien jeszcze ujdzie ale rano i wieczorem to juz zimnooo 🤨 🤨 🤨

mi nic dzisiaj z planow nie wyszło sesji nie było bo kuzynka zajeta haha, ciuchów tez nie ogarnełam bo lenia miałam xD jutro sie za to wezme a tymczasem porzperam w necie i za koalcje za niedługo trzeba sie brac 😁

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurcze fakt, za 12 tygodni planowo powinnyśmy się zacząć rozpakowywać 😁 nie moge, ale to leci 🙂 jeszcze się może zdarzyć, że któreś z nas urodzą na przykład pod koniec listopada 😲 to jeszcze mniej zostaje 😲 😲 🤪
Skwara będzie dobrze na pewno 🙂 ja trzymam kciuki! 😁 😁
Paula co Ty tam robisz ciekawego 😜 i wiesz coś więcej o Emi i Biance? 🙂
Wikarynka to dobrze, że jest wszystko w normie 🙂 nie było innej opcji. A kino się Wam należało jak najbardziej 🙃

Ja dziś posiedziałam z koleżanką, później z siostrą, a teraz nudy, jak dobrze że jest forum 😁 . Mężu w pracy do ponad 21, a później jeszcze wymyślił sobie piwko, więc pewnie do północy będę się nudzić.. No nic może coś pooglądam na netku fajnego 🙂

• Mamusia
jestem, jestem 😜 😜
basia89 haha no misję miałam 🤪 sprzątałam w pokoju ale na kurze juz nie mialam sily...
Ogarnelam ciuszki dla maluszka,ulozylam.. chciałam kupic proszek do pranie dla maluszka,ale nie starczy mi pieniedzy;/ dopiero kupie po 10. Takze dopiero kupie w nast,tyg 😁 a juz kupie wiecej by miec. Bo to kilka tur pujdzie 🤪 haha 🙂
W sobote ta zakupy i zejsc do piwni musze i lazienka do zrobienia takze spoko 🙂
To własnie moje misje 🙂sprzatanie 😜

anitek oo 🤪 korzystaj z pogody! a jaaak 🙂
Spoko troche ogarnełam, nie przemeczam się, ale wiecie musze to zrobic, bo nikt tego nie zrobi za mnie 😉

wikarynka aaa czekalam na te Twoje wyniki 😁 super!!!! widzisz!!!! a sie tak martwiłas,ze mozesz miec. Ja tez mam nadwage(bo mam!) i tez powinnam małoo przytyć itp itd. A juz mam pewnie okolo 10kg+ i tez sie martwiłam tymi wynikami swoimi. Ale na szczescie tez nie mam 😉 😉 ooo mąz tez zrobił sobie 🙂 fajnie! Dobrze,ze oboje macie dobre wyniki 🙂 i ten wypad do kina 😁 😁 fajnieeee 😁 😁 pozazdrościć!!! 😁
Co do dzinsów to hmm ciezka sprawa co.. duzo troche za spodnie 150 z wstawką-dokładnie.
Ja na szczescie za swoje zaplaciłam 100zl. Ale i tak mi zal bylo dawac tyle za nie. Ale o niebo lepiej. Nic nie ciśnie, nie boli brzuch ani podbrzusze. Moge na luzie chodzic, takze przemysl i szukaj kochana moze cos znajdziesz tańszego, bo ceny kosmiczne 😮 😮 🤔

ifyou
haha no co do dat porodu to roznie jest. Hmm 🤔 nie chce byc napewno ostatnia,ani pierwsza 😜 chce sie rozpakowac pod koniec listopada 🙂 chociaż przyjdzie czas wtedy mały bedzie gotowy do wyjscia 😉
Nie wiem nic o Emi i Bianeczce. Pewnie wyjdzie w sobote lub poniedziałek hmmm 🤔 Bo moze byc tak,ze wypuszcza w sobotę a wypis do odbioru w poniedziałek np. Ja tak mialam jak bylam na patologi, wyszlam w jeden dzien a na drugi z rana odbiór wypisu.
Ciekawe co z nimi zrobią 🤔 napewno jak wyjdzie da znac 🙂
Wiem,ze mała jest cudna, niebiesko oka i ciemne wloski ma;D zdj nie widzialam 😜 pochwali sie pewnie jak sie ogarnie 🙂

Zajadam brzoskwinke i szperam w netku 😜 bez szalu... 🙂
Jutro do lekarza. takze juz od 7 rano na nogach bede 😜 wizyta na 9 🙂 nie moge sie doczekac az zobacze szkrabka na monitorku jego serduszko bijace i oczywiscie cykne fotkę 🙃 🙃mmmmmmm 🤪 🤪

• Mamusia
Paula co do dat porodu to jesteśmy pierwsze Ty, ja i Skwara 😁 bo mamy na 3 grudzień 🙃 no ale zobaczymy jak dzieciaczki zechcą wyjść i kto będzie pierwszy 🙂 . Na pewno nie chcę przenosić ciąży, ale też nie urodzić przedwcześnie 😮 najlepiej niech się wykluje pomiędzy 20 listopada a 3 grudnia 😁 🤪 . A czemu nie chcesz być pierwszą grudniówką? 😁 . Co do zdjęć Bianki od Emi to już znalazłam ją na FB u Ciebie w znajomych i jej chłopaka i on ma zdjęcia 😁 ale ze mnie detektyw 😎

• Mamusia
ifyou no wiem, ma zdjecie 😜 chcialam was nakierować na jego profil. Poszlam sie kapac i golic kaczke bo jutro lekarz 🙂 a nie chcialam mu pokazywac dzungli łaaaaa 🤪 🤪
Juz sie ogarnalam, leze pod kolderka i mowie zajrze;D
Fajna ta mala co, ideanto Emilka 😉 😉 pieknisie i ten uklad ust i oczy u noska... czysta ona 🙂
Co do daty porodu... to przyznam się,ze sikam w gacie.. Zostalo nam 12tygodni i szczerze powiedziawszy to uuu ja trzese nogami na sama mysl, co bedzie za jakis czas... uooh 😮 😞 😞 😞 a Wy?
Ja sie dowiem naprawde terminu normalnego chyba na 3d4d,co? 🤔 wg wymiarów dziecka. Ale chyba data sie nie zmieni mimo tego.
Ciekawey która z nas pierwsza 😜 nasza święta trójca 😁 🤪 🤪

Mój poszedl juz na piwo oczywiscie z kolega bo by nie wytrzymał;/ wkurza mnie to bo sie nie przyzna tylko jak zapytam co robic bedzie czy kapiel kolacja i sen czy co? a on ze idzie na piwko;D i tylee na temat. Do lekarza znowu ide sama jutro, bo królowi sie nie bedzie chciało wstać 🙃 🙃 świetnie.. ja oszaleje..
Poszperam w netku i zawijam sie w kolderke i ZzzZzz spadam spąc 😁 😁 hyyhy 😁

• Mamusia
Hello kobitki 😁 co do rozpakowania się to ja na bank bede ostatnia hahaha xD bo z miesiaczki mam na 29grudnia a z usg na 24 wiec na bank bede ostatnia jak nie w styczniu sie rozpadne bo wydaje mi sie ze wlasnie tak bedzie 😁 ale wazne by zdrowe było no i do was sie juz przyzwyczailam i bede z wami nawet jak zostane styczniowa mamusia hahaha 😁

ej ej ja tez chce zobaczyc mała bBianeczke 😁 no i Was tez nie pozałuje zobaczyć na fb takze czekam na namiary 😁

• Mamusia
Wróciliśmy z kina! Wybraliśmy super film dla siebie. Trochę angielskiego humoru, trochę Indii. Nazywa się "Hotel Marigold", ale raczej nie znajdzie się go w dużych kinach. Mamy w Szczecinie takie malutkie kino Pionier, które pokazuje filmy produkcji europejskiej albo innej, ale nie masowe. Jeśli lubicie kino trochę refleksyjne, trochę z humorem, to polecam. 😆
Ja się ma rozpakować 20 grudnia z USG, czyli na święta. Ale termin z miesiączki mam na 6. Dlatego tak czy siak grudzień i myślę, ze będzie dokładnie w połowie, czyli 15, hihi, 😜
No muszę w końcu wziąć się za kupowanie. Jutro planuję sprzątanie i przymiarkę do stworzenia własnej listy na podstawie Waszych rad. Dobrej nocki!

• Mamusia
wikarynka powiadasz,ze film w deche, trafiony 😁 to super, najwazniejsze,ze zadowoleni jestescie i ze pasowalo 🙂tez bym poszla do kina na jakas megaaaaa komedie, uwielbiam! 🙂
hehe zrob liste na spokojnie i wymarsz na zakupy!! 😜
3majcie kciuki jutro z rana za mnie i Dawidka 😁 mam nadzieje,ze z malym wszystko wporządku 😉
Spadam spać, zycze milej nocki 😉
odezwe sie jak wroce od lekarza.. buziaakiiii muaaaa 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
no to i ja lece spać musze rozplanowac jutrzejszy dzien co tu robic hehe 😉

Anitek i iyfou znalazłam Was dzieki Pauli na fb tak pisze dla wiadomosci zeby zdziwka nie bylo co to mnie za babsko zaprosiło do znajomków hahehehehe 🙂

trzymamy kciuki za Paule oczywiście i Dawidka 🙃 🙃 🙃

dobranoc brzuszki do jutra 😘 😘 😘

• Mamusia
Paula ja też zaczynam myśleć coraz bardziej o porodzie i się spinam 😲 ale cóż dziewczyny nie ma odwrotu dzidziusie są i trzeba będzie urodzić 😁 . Haha powodzenia w goleniu 😁 dla mnie to już męczarnia, wczoraj się goliłam i aż żebra bolały od tego kucania i wychylania tłowia żeby coś zobaczyć hahah 😁 😁 masakra, potem to już pewnie nie dosięgne 😁 . Co do terminów porodu to ja jestem za tym z miesiączki, z usg ciągle się przesuwa, a to tydzień wcześniej a to później. No a nasza święta trójca może jeszcze będzie tak, że żadna nie będzie pierwsza 😁 . Ahh ja bym chciała znać datę taką 100% kiedy przyjdzie na świat 🙂 🙂 . A jeszcze mi powiedz co z tym Twoim 8 kg w czasie ciąży, co Ty lala szyjesz, że miałaś nadwagę 😲 😮 nie chce mi się wierzyć 😜 🙃
Basia może nie będziesz ostatnia i jeszcze nas wszystkich wyprzedzisz haha 😁 nie no oby nie bo to prawie miesiąc wcześniej by się urodziła. Lepiej niech pływa w brzuszku do świąt 😁 no i musisz koniecznie zostać z nami bo termin masz na grudzień a kiedy urodzisz to już wola małej 😆
Wikarynka to dzionek udany 🙂 ja też muszę taką listę stworzyć i poczytać coś na internecie co konkretnie do szpitala i pokupować dla mnie i małej 🙂

Basia widziałam, że mnie zaprosiłaś 😁 przez chwilę się zastanawiałam kto to 😁 ale po chwili się zorientowałam 🙂 . Zaprosiłam też Anitek 🙂
Paula na pewno będzie wszystko dobrze, ale Ci fajnie że zobaczysz Dawidka 🙂 ja dopiero 19 września mam wizytę, ale też zleci 😜
Dobrej nocki 😘

• Mamusia
Dzień dobry o poranku! 🙂

Paula - trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieje, ze Dawidek pokaże to, co ma najlepszego. Hihihi 😉 Podziel się wrażeniami, gdy wrócisz.
Ifyouliftmeup - nie wyobrażam sobie inaczej zakupów, niż z listą. Tych rzeczy jest tak dużo, że nie ogarniam pamięciowo i organizacyjnie. Teraz biorę się za sprzątanie, bo być może wyjedziemy na weekend, a potem robię listę i planuję. 🙂
Anitek - nie wiem gdzie przepadasz, ale domyślam się, ze pogoda w Irlandii dopisuje. Jakby u mnie było słonko, to też by mnie już nie było w domu... 🤢

Trochę wstrzymuję się też z zakupami do czasu jakiegoś sygnału od biura nieruchomości. Jeżeli nie będą mogli sprzedać mieszkania, to trzeba będzie naprawdę mocno zacisnąć pasa. A jeśli wszystko poszłoby po naszej myśli, to przeznaczę na zakupy nawet i 3000 zł, bo uwaga - wózek dostanę od kuzynki!!! Hura i jupi. 🙃 Nie wiem jaki to wózek, ale powiem Wam, że mi nie zależy. Ważne, że będzie! 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dzień Doberekkk 😉

Ale u mnie pogoda mtko kochano pożal sie panie..... wieje jak w zime albo gorzej, tata musiał aż w piecu napalić bo tak zimno w domu :/

Renia no zaprosiłam Paula mnie do tego nakłoniła hehehe, nie no żartuje sama chciałam mowie macie sie w znajomkach ja tez chce hahah 😁

wikarynka taaa najgorsza jest niepewnośc :/ jak sie nie wie na czym stoi i nie mozesz sie ruszyc ni w jedna ni w druga bo nie jest wszystko pewne :/ ale życze aby z mieszkankiem wszystko wypalilo jak najpredzej 😉
No i ta lista zakupów to racja bardzo przydatna rzecz ja juz swoja mam zrobiona po matce pienieznej bede robila zakupy na allegro 😁

Miałam sie pytać dziewczyny a najlepiej te które maja juz dzidziusie czy ta witamina K+D jest obowiazkowa dla kazdego noworodka ? czy jak to sie czeka na zlecenie lekarza czy daje sie kazdemu dzidziusiowi ?

no i znalazłam na allego fajne waciki jałowe nasączone 70%spirolkiem na pepkuszek maluszka takie jednorazowe super sa nie bede musiala sie papraqc tylko odpakuje i przemywam od razu 🙂 Wy dziewczyny jak znajdziecie cos ciekawego to sie chwalcie bo jedna od drugiej moze skorzystac D

ale sie z rana rozpisałam 😁 szperam po necie z moja niunia bo od rana baraszkuje, popijam kawusie i bede was czytam tylko wstawac i pisaccccc 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzien Dobry
Wczoraj caly dzien na dworze aby do domu wskakiwalam pranie kolejne wstawiac i obiad zrobic.
Dzis wrzucam na luz bo przeciazylam sie przez ostatnie dni no i krzyz boli na dzien dobry.
Wiec dzis relaks 🙂
Wikarynka bardzo dobrze wiesci!!! moja badanie dopiero za 2tyg a wyniki beda za 3tyg...caly tydzien czekac bo oczywiscie oni na wszystko maja czas...
Mam nadzieje ze tego nie mam... mialam dosyc "wrazen" przy ostatniej ciazy wiec po cichu licze na to ze bedzie ok w tej jak i sam porod bedzie lepszy heh 🙂
Trzymam kciuki za mieszkanie aby sie udalo wszystko zakonczyc! spodnie ciazowe fakt ceny masakra tym bardziej ze to tylko na chwile. W H&M sa swietne spodnie 🙂
A kino fajnie ze wyszliscie 🙂 ten film tez tutaj grali 🙂 No i zycze Ci z calego serca aby sie ten stan przedrzucawkowy nie przyplatal. Widzisz z terminem porodu to taka loteria niestety. Ja mialam termin na 24luty a przez to ze mialam stan przedrzucawkowy to musialam urodzic jak najszybciej i tak oto Olaf urodzil sie 4lutego...
Paula powodzenia na usg 🙂 czekamy na zdjecia 🙂
Jak tam R,? dotarl do domu w miare wczesnie?
Basia i u Ciebie roznie moze byc z data porodu 😉 i tak wszystkie jestesmy grudniowkami heh nie wazne kiedy sie urodza 🙂
Kolezanka miala termin na 15grudnia a urodzila 24listopada wiec nigdy nic nie wiadomo 😉
Ja tam jakos wole grudzien ale dzidzi wybierze 😉
Co do witamin to wit D podaje sie dziecku caly czas a witamine K jesli karmisz piersia to musisz dawac a jesli butelka no to nie.
Po porodzie tutaj Olaf dostal zastrzyk wit K, ale ja nie karmilam piersia wiec nie musialam pozniej dawac wit K wogole. A poza tym wit K dla dzieci tutaj sie nie kupi bo oni twierdza ze sie nie daje juz po tym zastrzyku a w PL lekarze mowia co innego. Jednak stawiam na lekarzy z PL 😉
Wit D to sie podaje nawet do 18roku zycia.
Ifyouliftmeup odliczasz do usg 🙂 ja to w sumie wizyte w szpitalu mam dopiero 23pazdziernika wiec moge liczyc na 30sekundowe usg...ale pojde prywatnie w 30tyg wiec jakos tak za miesiac 🙂
Dziekuje za zaproszenia na FB 🙂 przyjelam! tez sie tak zastanawialam w pierwszej chwili kto to? 😜 ale po fotkach poznalam :d

• Mamusia
aniek dobrze ze napisałaś 🙂 Ty to juz przechodziłas to wiesz najlepiej 😁

ja to sie załamałam dosłownie, szperam po tym allegro sprawdzam ceny itd i juz sił nie mam jejku rózne butelki trzeba kupic w sensie 150 i 250np smoczki do tego te wszystkie przybory nie no przrerosło mnie to myslalam ze latwiej bedzie az mi sie wszystkiego odechcialo kurde :/ humor mi sie stracil i tyle nie dam rady z tym wszystkim ja pierdziele toc to jakas masakra :/ odpadam..... :/

• Mamusia
Właśnie, z tymi terminami to licho wie 🙂 oby dzieciaczki zdrowe a wyjdą kiedy im się zachce poprzytulac do mamusi 😁
Mam dzisiaj jakis kiepski dzień, pewnie przez tę psującą się pogodę. Przeczytałam wszystkie posty ale jakos prawie nic nie pamiętam. O 11 miały byc wyniki morfologii i tak czekam z niecierpliwościa co to będzie. Koszmary oczywiście miałam że musiałam dostawac te zastrzzyki 😞 😞 😞
Tez was poszukam na facebooku, więc sie nie zdziwcie jak was Rożniatowska zaprosi 🙂
Miłego i spokojnego dzionka 🙂

• Mamusia
Basia, jak zamierzasz karmić cyckiem to Ci butelki póki co nie potrzebne, więc głowa do góry! Możesz kupić juz po urodzeniu jak stwierdzisz że potrzebne będą 🙂
A co do tych spodni ciążowych, Wikarynka, to ja kupiłam na używaku za 15zł. Zapytałam babkę czy ma i mi cały worek zniosła. Jak chcesz to moge w nastepny piątek jej zapytac czy ndala ma te spodnie. Rozmiarów miała całą gamę więc nie powinno być problemu 🙂

• Mamusia
Dopóki bede mogła to chce karmić cyckiem , ale ja wiem czy po paru dniach mi pokarm czasem nie zniknie :/ wiec wiesz wole byc przygotowana heh 🙂 ja pierdziu magia jak cholera z tym wszystkim a jak sie wkurze to pojade do sklepu dzieciecego i kupie wszystko w sklepie wezme liste i bede czytała po koleji 😁 nie bede sie pierdzielic z allegro bo mnie to wykonczy :/ za nerwowa jestem i niecierpliwa do takich spraw xD

• Mamusia
No ja jestem już po pierwszych zakupkach!

Skwara - Bardzo dziękuję Ci za chęć pomocy! 🙂 🙂 🙂 Na szczęście juz nie trzeba. Uderzyłaś w sedno, bo akurat udało mi się kupić na Allegro spodnie ciążowe jeansowe i to za 52 zł. Są dosyć duże, może nawet za duże, ale specjalnie takie kupiłam. Nogawki sobie skrócę, a chciałabym, żeby służyły mi do końca ciąży. Dlatego wzięłam większe, jesli ich nie dopasuję, to mam komu oddać albo odsprzedać. Chciałam dodać link, ale nie mogę. Nie wiem dlaczego... 🤔
Jeszcze sprzątam, ale powoli robię i listę. Muszę koniecznie ustalić z kuzynką, co od niej dostanę, żeby się nie powielać. Raz chodzi o wydatki, a dwa o miejsce. Gdzie to wszystko trzymać... 😮
Anitek - no jak widać różnie to bywa z terminem porodu. Dlatego zaczynam teraz powoli zbieractwo i zakupy i postaram wyrobić się do 30-32 tygodnia. A potem bedę już hodowała. Teraz ratuje się nawet maleńkie dzięciątka (25-26 tydzień), ale płucka dojrzałe są dopiero od 34 tygodnia. Dlatego mój plan minimum to 34 tydzień 😜 Oczywiście mam nadzieję donosić, ale od tego czasu bedę już duuuuużo spokojniejsza.

• Mamusia
hej laski ;D
Wróciłam od lekarza i wlasnie musze sie pochwalic,ze maluszek pokazał co ma miedzy nozkami ;D wiec chlopiec zostaje chłopcem 😉 ciesze sie,bo nie wiem jakbym przyjela zmiane plci 😜 haha;D tez bym kochala, ale juz do Dawidka sie przywiazałam 🤪 🤪 Wstawiam zdjecie z usg-dowod haha 🤪 🤪 porzadny powod meskosci mojego szkrabka 🙂 🙂
Lekarz badal itp i powiedzial,ze Dawid bedzie długi, no nie dziwic się- po Tatusiu 😉
Stal miedzy moimi nogami rozkraczonymi na koziolku i dyskutowal ze mna haha jakos sie na poczatku krepowalam a teraz spokojnie sie rozbiore, usiade i oczywiscie pytania o tatuaz moj ktory mam z boku ze mu sie podoba i ze sie napatrzec nie moze.. oszz to zboczuszek 😜 😜 😜 😜
anitek a na usg super, widzialam wszystko i sie ciesze 😆 😆 a R wrócil okolo 23;30 takze nie bylo tak wcale pozno. Licząc ze w domu był dopiero o 22;30 po pracy wiec godzinke. Akurat optymalny czas na spicie browarka 🙃 hahaha 🤪

basia89 to szperanie po necie nie wychodzi Ci na dobre! Wiem,ja tez jestem przerazona co do tych wszystkich przyborów.. smoczki rozmiary. butelki mililitry itp itd.

skwara
czekasz na wyniki powiadasz.. hmm.. Beda napewno dobre!
Tez dzis mam humor taki se;/ ale widzialam malego dzis i na ta chwile co patrzalam na monitor usg to cieszylam sie, a pozniej mi uciekl gdzies w las 😮 😲 🤔 🤔

Takze sie czuje ok..dostalam skierowanie do neurologa na 'glowe' powiedzialam,ze mam bole migrenowe i ze jak sie ich pozbyc? nie wiem dluzej spac itp to mi dal skierowanie 😜 mam zakazenie i musze brac tabletki dopochwowe nie widzi mi sie juz je raz mialam cos na Cro... niepamietam... mój R tez sie musi smarować bo jak sie kocham z nim bez zabezpieczenia to moze to miec i za kazdym razem jak ja sie z tego wylecze, od nowa lapie od niego;/
Spadam na obiad 😘 😘 milego dnia lejdis 😜 😜

• Mamusia
Skwara jak wyniki???
Basiu kup tylko pare sztuk 🙂 ja tez nie przepadam za zakupami w necie jakos nigdy nie moge sie ogarnac...wiec chodze do sklepu apteki itd i patrze bo sa naprawde swietne promocje i mozna trafic o wiele taniej rozne rzeczy 🙂
Co do butelek rowniez uwazam ze dobry pomysl zebys je miala, chocby po to aby sciagnac mleko wreczyc Mezowi butelke a Ty zebys mogla sobie wyjsc z domu 😉
Co do tego ze sie wie to Ci powiem ze jednak duzo dalo czytanie przed pierwsza ciaza wiele sie tez czlowiek nauczyl przy pierwszym dziecku i teraz mam zupelnie inne podejscie do wielu spraw 🙂 no ale ja sie nie dziwie bo wszystkie pierworodki mysla podobnie 🙂
Wikarynka moze cos z linkiem nie tak?
Co do przygotowan to ja podobnie jak w pierwszej ciazy wszystko chce miec na cacy do 30tyg 🙂 aby po Baby shower zostanie dokupienie tego czego brakowac bedzie. a Baby shower ma miec jakos w koncu pazdziernika 🙂
Co do plucek to roznie niestety bywa bo jak Olafa wywolywali w 36+6 to sie zastanawiali jak to bedzie z jego oddychaniem i urodzil sie w 37+1 i lekarze byli w pelnej gotowosci zeby w razie czego pomoc w oddychaniu.
Niby od 37tyg ciaza donosza mozna rodzic ale w sumie kazdy lekarz powie ze lepiej do tego 39tyg dociagnac, wiec ja nie mam zamiaru od 37tyg biegac po schodach czy masowac sutki zeby wywolac porod 😉 tak sie czyta ze to nawet dziala w przeciwna strone 😉

• Mamusia
Paula super ze pisior nie odpadl 😉 😉 😉
Gratki 🙂 🙂 🙂
Co do tattoo to moj ginek komentuje zawsze ten co mam za wzgorku lonowym i czasem tak jakos dziwnie mi sie robi heh 😁 ten na brzuchu tez, choc w sumie w szpitalu tez babeczki komentowaly albo ze mam fajne spodnie (wlasnie takie ciazowki swietne z h&m wogole nie wygladaja jak wory ciazowe)
smiesznie tak ale chyba taka otwartosc jakos czlowiek sie lepiej czuje 😉
Dobrze ze R. grzecznie wrocil do domku 😉
wspolczuje infekcji oby szybko sie zaleczyla do konca!
Lece sie kimnac bo Olaf spi wiec i ja wykorzystuje czas na odpoczynek 🙂
Pomyslow na obiad niet 😜 Mc Donald? 😁

• Mamusia
nooo jedna rzecz znalazłam i w poniedzialek zamawiam na bank: zestaw startowy Tommee Tippee w sensie buteleczki smoczki itd na pierwszy raz to link: http://allegro.pl/zestaw-startowy-tommee-tippee-0-bpa-promocja-i2610977303.html slyszałam że dobre te butelki z reszta jak inne maja swoje opinie za i przeciw ale jednak te zamowie a reszte to po mału na allegro albo w sklepie bo w sumie same kosmetyczne rzeczy mi zostaly...