Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Paula też byłam wczoraj na piaskach 🙂))Ale wytrzymałam aby godzinkę bo za gorąco mi było i wieczorem na imprezę do Sulmierzyc pojechałam 🙂) teraz to wszyscy mają ze mną dobrze bo mają w końcu kierowce bez problemu...
O i dzisiaj kupiłam sobie sukienkę na ślub 🙂 Tylko mam nadzieję że za miesiąc się w nią wcisnę :/
Dzisiaj już nawet nie mam pomysłu co robić.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heeeej :**
Widze ze Ania jest najblizej mnie;D musimy sie kiedy spotkac na piaskach;D jak bede 😉 milobylo by sobie pogadac;D co o tym myslisz Ty? No ja bylamz dobre 3 godzinki ale to siedzialam pod parasolkami co sa na wejsciu troche mnie slonce zlapalo, ale szalu nie ma 😉

widze,ze pustki tutaj.. hehe nie dziwic sie poczatek tygodnia i w dodatku upal;/ mnie on wykancza, nie wiem jak wy sie czujecie, ale mnie to wymiotowac sie chce.
Powiem wam.ze z tygodnia na tydzien mam coraz wiekszy brzuch.. czuje się jakbym miala z 6 miesiac 😉 hehehe;D ale najwazniejsze ze maluch zdrowy 😉
Ja mam wizyte 18 lipca, i chce by pokazało co ma miedzy nozkami bo chce wiedziec juz jak mówic do malucha;D Czy Igusia, Czy Dawidek 😉 hehehe;D
Ja czuje ruchy caly czas sie wierci.. a jak zjem slodkie to w ogole kucie czuje po obu stronach, juz sobie wyobrazam co tam sie dzieje 😜 fikolki w brzuchu 😉 to po ojcu bo on tez taki szalejooot;D
wszyscy mi mówią,ze bedzie synek, bo nic a nic sie nie zmienilam.. Coz nie ma co gdybac, jak sie dowiem to wam powiem! 😁 😁 😁
Mam apetyt na cos dobrego, ale sama nie wiem na co? ide zaraz cos w lodówce poszukac hehehe:d glodomorek ze mnie;D
Aaaa odebralam wyniki moczu, wczesniej mialam przeziebiony pecherz i bralam urosept ale juz jest ok nie ma flory bakteryjnej i nablonkow plaskich wiec jest ok;D ciesze się bo juz nie lotam tak do ubikacji i nie meczy mnie to.
milego wieczorku kochane:***

• Mamusia
hej motylek jak bede przegladac jeszcze raz allegro to wysle ci link, wczoraj bylam na targu i byly identyczne koszule tyle ze 1zl lub 2 zl drozsze, nawet fajnie wygladaly, wczoraj przywiozlam do domu wanienke, bujaczek, lozeczko i pare ciuszkow. a w weekend jedziemy do tesciow i tam kupie materacyk do lozeczka i kolderke z podusia, bo u nas bardzo drogie to jest a tam za te 2 rzeczy zaplace 70 zl 🙂 a za tydzien mam zamiar kupowac kosmetyki do pielegnacji,jeszcze duzo do kupienia zostalo. dzis ide na pogrzeb jakies ciotki. milego dnia zycze

• Mamusia
Dzień dobry!

Jadę na kilka dni nad morze i raczej nie będę zaglądała do Was, jednak szybko wszystko nadrobię. Potrzebuję chwili wytchnienia i w końcu poczucia szczęścia z ciąży, a nie ganianie z robotą jak kot z pęcherzem. Moja koleżanka jest w 30 tygodniu i nadal twardo chodzi do pracy, chociaż brzuch ma już naprawdę pokaźny. Ja w końcu odpocznę!

Miłego dzionka i do przeczytania! Pa!

• Mamusia
Cześć 🙂
Wikarynka udanego wypoczynku 🙂 zazdroszczę wyjazdu nad morze. My mamy za daleko i podróż autem odstrasza wieloma godzinami jazdy i kosztami paliwa 🤢
Na wizycie wczorajszej wszystko na szybko niestety bo gina się spóźniła i weszłam dopiero po ponad godzinie 🤔 z dzidzią wszystko okej, zmieniła mi luteinę z dopochwowej na tą pod język. Jest ohydna! 🤢 🤢 no i wizyta za 2 tygodnie i ma mi zrobić cytologię, a wy już miałyście? Bo podobno ja coś późno ją mam.. Z wagą na razie od początku ciąży jestem +3 kg wiec jest w normie 🙂 . U was tez taki upał? Po prostu nie idzie wytrzymać a cały dzień jestem w domu. W piątek mam mieć 'sesję poślubną' w plenerze ale taka pogoda to udręka 😮 będę cała mokra. Uciekam coś zjeść i napić się czegoś zimnego bo się roztopię. Życzę miłego dnia 🙂 😘

• Mamusia
witaj biologia 🙂 myślę że uda ci się znaleźć tutaj pokrewną duszę 🙂
ifyouliftmeup ciesze sie ze z dzidzi wszystko ok. Co do cytologi to ja mialam robiona na pierwszej wizycie.
Kurcze... znowu nudny wieczor 😞

• Mamusia
hello kobitki tak jak ktoras z was pisala poczatek tygodnia do tego upaly nie chcialo mi sie nic nawet nakompa ni ewchodzilam... ostatnio co wlazlam to net mi cos zaszwankowal i sie rozlaczyl :/

u mnie raz tak raz tak heh jutro mam wizyte moze juz sie dowiem co ma miedzy nozkami moja dzidzia... 😁

a czuje sie w kratke raz dobrze raz mni kregoslup boli albo spiaca jestem dzis zas kilka razy mnie kolka pod lewym żebrem chycila masakra jakas:/

no i codziennie juz czyuje te babeli w brzuchu hehe 🙂

ide spac bo padam na buzke hehe 😁 jutro napisze przed albo po wizycie 🙂

dobranoc brzucholki 😘

• Mamusia
U mnie teraz pogoda bez szału. Ale wytrzymać nadal się nie da. Duchota na dworze niesamowita. do tego burze i chmury cały czas. A dzisiaj pełnia ma byc i nic nie bedzie widać 😁
Przyszłam aby dobranoc powiedzieć 🙂 wiec dobrej nocki 🙂

• Mamusia
ifyouliftmeup a czemu zmieniła Ci tą luteinę? Ja też biore dopochwowo ale mi kazał odstawiać teraz i sprawdzic czy wszystko ok i czy będe ją musiała brać aż do końca ciąży.
Basia my to mamy dzisiaj szczęśliwy dzień 😁 już nie mogę się doczekać!!! I zdjęcie w końcu nowe będzie to wstawię 🙂
mój Franki to codziennie pare razy daje o sobie znać ale jak bym raz kiedyś nie złapała się za brzuch i nie poczuła że to on to bym nawet nie wiedziała czego wypatrywać a teraz już wiem i codziennie siedze i się macam po brzuchu i go namawiam żeby mamusie pokopał trochę 😁
Jak to miło że grudnióweczek coraz więcej! Na początku ciązy to myślałam że sama na świecie będę rodzić w grudniu haha a tu o! Jeszcze pewnie do końca nas przybędzie!
U mnie też upały kosmiczne i wczoraj to nie byłam w stanie ustać na nogach dłużej niż 10 sekund. Szok! I burze....ciągle...no wczoraj to cały dzień i noc dzisiejszą! a w piątek ma być 36 stopni lol, trza się wybrać nad jakies bajoro 🙂
aaaa co do cytologii to ja tez jeszcze nie miałam i też się dziwię ale myślę że dziś nadejdzie ten dzień 🙂 miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry brzuszki 🙂

no skwara tez sie ciesze ze dzis zobacze malenstwo 😁 ale zdjecia na pewno nie dostane bo jak juz kiedys pisalam tu taki sprzet ze na zdjecie nie mam co liczyc wiec bede musiala poczekac do polowkowego na 3d/4d....

jejka jak ja bardzo bym chciala juz wiedziec co ma skarbek miedzy nozkami 🙂 podpytam sie jak bedzie mi robil usg no i malenstwo bede prosila caly czas w myslach zeby sie ładnie rozłozylo dla mamusi 😁

wypije kawusie i pojde sobie spokojnie, pewnie poczekam ale coz wole teraz posiedziec pogadac z babeczkami niz od rana siedziec zamulona bez kawy i sniadania i czekac na lekarza 🙂

do pozniej kobitki 😘 😘 😘

• Mamusia
kurde szukam gdzies na internecie zdjec z usg gdzie widac płeć dziecka ale nie za bardzo mi to idzie moze ktoras z was cos takiego gdzies widziala ? bo jak w google wpisuje to w grafice same usg mi wyskakuja tylko 2-3 zaznaczona plec ?

jak cos macie to poleccie bo bardzo ciekawa jestem jak to wyglada hehe 😁

michasia24 oj to widze zakupki pelna para wspaniale ;DDD
no tak. kupuj tam gdzie taniej 😜
ok ok co do koszul :P i linka niema sprawy

wikarynka udanego wypoczynku

biologia witamy witamy prosimy o fotki i cos wiecej osobie ;D ja tu od niedawna a tez sie zaklimatyzowalam ;D

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki 🙂)
ja dzisiaj się zabrałam za generalne porządki. 🙂) Posprzątałam szafę i powywalałam ciuchy których nie nosiłam już długo bo przecież skoro tak było to tak zostanie. I duuuużo innych pierdół no i pół dużej szafy zostało opustoszone.
Do tego nadrobiłam z prasowaniem 🙂) Hehe nawet pościele wyprasowałam czego nigdy nie miałam ochoty robić. No i dywan wyprałam 🙂) Mam sporo energii dzisiaj ale chyba jeszcze tylko pościel zmienię, podłogę umyję i kurze pościeram i koniec. Nie ma co przesadzać.
muszę jeszcze iść jakieś ładne zaproszenia na ślub znaleźć i zawiadomienia ale pewnie mi się nie uda bo teraz jak nie zamówię to w sklepie zbyt ładnych nie znajdę.

• Mamusia
Hello 🙂

no wiec tak grupa krwi AB rh(+) , HIV-a nie mam 😉 mocz w porzadku 🙂 dzidzie zobaczyłam i widziałam jak serduszko bije ale niestety nie słyszałam bo ten sprzet.....

teraz wizyte mam 1 sierpnia i wtedy umowie sie z nim na polowkowe 3d/4d 🙂))

powiedzial ze wszystko ok Luteine juz odstawiłam i tylko witaminki biore 😉

a co u was brzucholki ???

• Mamusia
a no i jeszzce cos tak dla wiadomosci ogolnej heh 😉 usg robil mi juz na brzuszku nie dopochwowo, badań jak na razie mi żadnych nie zlecił... pewnie jak pojde 1 sierpnia to da juz na te polowkowe cos do zrobienia 🙂

i slyszalam dzis przykra wiadomosc dziewczyna w wieku ok 20 lat w 3 miesiacu ciazy poszla do lekarza ( nie do tego co ja chodze ) a on jej powiedzial ze serce nie bije i moze prawdopodobnie plod jest martwy :/ ale tez lekarz co ? nie dal ani skierowania do spzitala ani nic kompletnie laska w szoku po tej wizycie pytala znajomej o naszego lekarza albo cos wczoraj na dodatek dostala goraczki co moze faktycznie oznaczac ze plod obumarł i przez to goraczka bo juz tamw srodku moze sie cos dziac... no ale nie wiadomo nic na 100% bede sie dowiadywala jesli znajoma bedzie cos wiedziec bo straszny taki przypadek jesli lekarz sam nie jest pewnien czegos a jeszcze zadnego skierowania nie daje... :/

ide konczyc obiadek dzis fasolka bo bretońsku 😁 buziolki brzuszki 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej 🙂
Ojj pogoda daje w kość, wczoraj wieczorem była burza potem się nawet trochę temperatura obniżyła i wiał chłodny wiaterek i fajnie się dało spać później. No a dziś wstaję o 12 😁 hehe i już upał 🤨 coś mnie głowa lekko ćmi, chyba od tego upału. Bo mnie rzadko bolała kiedykolwiek.
Skwara no właśnie mi zmieniła, żeby zrobić cytologię 🙂 i ja to chyba będę do końca ciąż brać, dalej mam zakaz seksu i nawet masowania brzuszka 😞 😞 . I zazdroszczę Tobie i Basi bo ja jestem nieusatysfakcjonowana z ostatniej wizyty bo szybko szybko i zdjęcia też nie. No nic może za 2 tygodnie a jak nie to na połówkowym już na pewno 🙂
Ania92 ale pracuś z Ciebie 🙂 podziwiam, ja nawet nie mam siły do sklepu iść 🥴
Basia fajnie, że wyniki w porządku 🙂 no i grupę krwi się dowiedziałaś, ja też dopiero w ciąży 😁 mam B rh + 😁 mój mąż dalej nie wie bo nie było potrzeby, konfliktu i tak nie ma 🙂 . I co to za wiadomość 😲 biedna ta dziewczyna, ale ja też słyszałam taka historię, z niepewnego źródła i podchodzę sceptycznie, więc tak dziewczyna była już w 5 mc i wszystko normalnie, poszła na wizytę i lekarz jej mówi że dziecko od jakichś 2 tygodni nie żyje 😮 i nie miała podobno żadnych objawów tego. No nie wiem czy to prawda, ale przecież z takich rzeczy się nie żartuje 😮 .

• Mamusia
No jakby ktoś z tego żartował to troche nie na miejscu ja tam sie nie znam na tym ale chyba jakaś przyczyna śmirci musi być i nawet objawy. Ja kiedyś słyszałam o takiej babce co byla gin i jak młoda pacjentka przychodziła to od razu na samym początku kazdej mowila ze ciaza jest zagrożona i na pewno dziecka nie donosi do końca i lepiej dla niej będzie jak wyskrobie. nie wiem jak to sie skonczylo, moze to tylko plotka. Aż mnie ciary przochodzą jak o takim czymś slyszę. Nie zależnie jak daleko się jest w ciąży

ifyouliftmeup pracus ale tylko dzisiaj. Normalnie jak mam sie za cos wziąć to chora jestem. A dzisiaj to juz musiałam bo jak widizalam ten kurz to az nie zdrowo. No i tez musze troche zaczac cos robic puki jeszcze moge zeby na koniec sie nie obudzic z wielkim brzuchem ze nie ma miejsca np w szafie na malenstwa rzeczy..

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂
Wieki mnie tutaj nie bylo!!! wrocilismy z wakacji 3h temu 🙂 juz wszystko posprzatane wiec mozna usiasc 🙂
nie jestem w stanie Was nadrobic tyle napisalyscie 😉
Nie moglam sie wogole zalogowac na brzuszka bo probowalam z siorki kompa nie wiem dlaczego 😞
Po usg wszystko super! 3d4d na nic sie nie zdalo bo dziecko odwrocilo sie bokiem heh wiec lekarz 2d sprawdzil plec no i chyba bedzie chlopiec????? nie wiadomo! bo bylo owiniete pepowina dookola brzuszka a jakos od spodu podgladal wiec mogla to byc te pepowinka.
Na filmie 3d4d nie widac kikutka ani jajeczek z profilu. Choc nie ukrywam ze cieszylabym sie bardzo gdyby juz tak pozostalo! czyli chlopiec 🙂 Olaf mialby towarzystwo do zabaw a pozniej do imprez heh 😉
Termin na 15grudnia 🙂 usg polowkowe robie dopiero 5sierpnia 🙂
Uciekam troche nogi rozprostowac 😉
Zajrze jutro z kawka 🙂
Ifyouliftmeup Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze zycia 🙂

• Mamusia
hejka!
No Anita dawno Cię nie było! Mam nadzieję że wakacje udane! 🙂
Ja to w szafce co miesiąc jak nie co dwa tygodnie sprzątam i układam i zawsze mam jakies ciuchy do wywalenia i zawsze ich przybywa! I Ania serio Cię podziwiam za te porządki ja to też nic nie mogę bo mi ciężko i mój mąż sprząta w chałupie, że mucha nie siada 😁
Renata super wyglądałaś i wszystkiegho dobrego dla Was i dla dzidzi 🙂
Straszna ta histroia. Ja się ciągle tego obawiałam dopóki nie poczułam Franka 🙂 teraz już spoko! Ale moja ciotka właśnie w 5 miesiącu się dowiedziała że nosi martwego dzidziusia. I też nie miała żadnych objawów i czuła ruchy a jak poszła do lekarza to się okazało że dziecko już się w środku rozkłada i ruchy to porostu płód się ruszał ale tak pływał i dlatego było czuć. Mówię wam straszne to było. Nawet nie można było normalnie pochowac bo ksiądz nie chciał i mój wujek sam na cmentarzu zakopał 😞
Ja jak byłam dzisiaj u lekarza i powiedziałam że czuję ruchy to on stwierdził że za wcześnie i niemożliwe, ale jak na niego naskoczyłam że chyba wiem co czuję to powiedział, że rzeczywiście niektóre kobiety czują wcześniej. Co za buc! Ale za to słuchajcie dostałam zdjęcie małego siusiaczka. No z moim małym żadnych problemów nie ma i zawsze się ułoży tak jak trzeba 😁 wstawię zdjęcie później to zobaczycie 🙂 Luteinę też odstawić mi zupełnie kazał i dał żelazo bo mi spadło... 🤨 ale cytologii tez jeszcze nie miałam i może własnie na następnej wizycie 2 sierpnia mi pobierze w końcu...? I też miałam pierwszy raz usg brzucha bo ostatnim razem (w 14 tyg) rzekomo nic nie było widać. I wiecie położna mnie spytała czy biorę jakies witaminy i mi dała zestaw witamin i do tego zestaw z DHA! Jeszcze w życiu się nie spotkałam żeby dali coś komuś za darmo...i tym razem na usg wyszło ze to 18tydz2dzień 😲