Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Kobietki 😉
U mnie dziś super - w porównaniu z wcześniejszymi tygodniami.
Jakos te kolki się skróciły (odpukać, zebym tylko nie zapeszyła) i mam czas na neta nawet 😜
Daję Sab Simplex na razie. Zobaczymy jak będzie. W sumie po karmieniu 15min do pół godziny jest ból brzuszka, ale nie trwa już godzinami tylko tak ok godziny. No i w nocy normalnie to jazda od północy, a dziś dopiero od 3. Więc nawet trochę pospałam 😆 Ale Klaudia masz rację, pręży sie po nich bardziej, ale przynajmniej pruta-a wcześniej nic. Wczoraj też się męczył, bo przez cały dzień nie mógł zrobić kupy - dopiero rano o 6 i potem ok 10 zrobił - i to pokaźne 😉 W jaki sposób można ułatwić dzieciaszkowi zrobienie kupki? Czy można coś zjeść przy karmieniu piersią co popędzi jego gówienko?
Kajtucha, a tą wodę koperkową to jak się daje? Wyślę męża po nią do apteki, położna tez mi o niej wspominała... Mój Mały poza moim cyckiem to jeszcze nic innego w buzi nie miał. Poza kropelkami 😉 A wiecie jak mu Sab smakuje. Boże, jak się oblizuje i robi taki dziubek i jak mlaska przy tym. Jak chcę go uśpić to na smoczka daję kropelkę Sab i ssanie zapewnione 😉

No właśnie, a apropo chrzcin to w jakim wieku dzieci robiłyście/robicie np jak Klaudia 🙂 ??
Boo mnie juz teściowa pytała kiedy wreszcie chrzciny, a ja jeszcze o nich nie zaczęłam nawet myśleć ☺️

• Mamusia
😉 Karka my chrzciliśmy 13 grudnia 🙂 czyli Mała miała 3 miesiące i 10 dni 😉 a też się nasłuchałam, że za późno powiedzieliśmy "teściowej"( mówiliśmy na początku listopada)... bo 25 grudnia mieli chrzciny wnuka jej konkubenta... a i tak się z nią pokłóciliśmy na chrzcinach... 😠 😠

A Darię oklepuję... może jest trochę lepiej... ale jak jutro też tak będzie to pójdziemy do lekarza...

Miłego dnia!! 😉 uciekamy się bawić 😉

• Mamusia
Chyba do Was dolacze, bo widze ze ciekawie 🙂

Nadia przeszla miesiac temu zapalenie oskrzeli, ale na szczescie ani nie goraczkowala ani nic. Za 3 dni pojawil sie zab...Teraz wychodza gorne i znow jej smarki z nosa leca.. trafic czlowieka moze...

Nadia urodzila sie 2.09. a chrzcilismy 24.10, czyli w sumie 1,5miesiaca mloda miala..
kolezanka chrzcila w zeszlym tygodniu synka, co sie urodzil tak jak moja corcia i mowi,ze troszke zaluje, bo latwiej jednak zapanowac w Kosciolku nad takim malym bakiem... 🙂 Co tylko cycusie ciagnie i spi 😁

• Mamusia
Karka tą wodę koperkową daje się łyżeczką, ale nie martw się, mój tez cyc ale z łyżeczką sobie poradził a ona jest meeega słodka i dobra więc nie będziesz miała problemu.

Madziu cieszę się że z małą już lepiej!

Co do chrztu to my mieliśmy 4.04 a mały 10.04 kończył 3 miesiące, mszę przespał w większości więć nie narzekam 🙂 nawet nie płakał przy polewaniu główki 🙂

• Mamusia
Milka jak chcesz wstawić zdjęcie to wejdz na stronę www.imageshack.us, zaznaczasz opcję obrazy/filmy, dalej -BROWSE i szukasz sobie zdjęcia które chcesz dodać, wstawiasz je, klikasz na PRZEŚLIJ TERAZ i czekasz aż wczyta się zdjęcie i pod nim wygeneruje się lista kodów do zdjęcia, bierzesz KOD FORUM , kopiujesz go i wstawiasz na brzuszku tak jakbyś pisała posta. Wyswietli Ci się to jako kod ale jak wyślesz posta to będzie zdjęcie a nie kod.

• Mamusia
CZESC DZIEWUSZKI 😁

U Nas jak wiecie wielki dzień był wczoraj bo mieliśmy Chrzciny 🙂
Filipek się dzielnie spisał i w kościele i nawet w restauracji spał cały cza 🙂 tylko oczka otworzył jak go ksiądz wodą polał 🙂 i kimał dalej 🙂
Tu focia mojego Królewicza 🙂 Ogolnie ten komplecik mam do sprzedania jak by któraś była zainteresowana 🙂

Dzis ma być 20 st więc gnam do parku się opalać 😁 hi hi
Karka spokojnie nie spiesz się z tymi chrzcinami ja osobiście myśle ze 2-3 mc to jest dobry czas na chrzest i Ty dojdziesz do siebie i Maluda będzie okey 🙂

• Mamusia
😁czesc dziewczyny
ale miałam dziś nockę kurde myslałam że oszaleje , ok godz 3 w nocy chwycił mnie skurcz mówie wam jak wyskoczyłam z łózka nie wiedziałam gdzie jestem po 10 min drugi obudziłam męża i wiecie co ten mój facet powiedział Emilka zaciskaj nogi i idz spac jeszcze masz czas i sie kurde połozył spac dalej normalnie ręce mi opadły 😠
naszczescie przeszło 🙂 ciekawe czy jak odejda mi wody bedzie kazał mi wsadzil korek w ta mała 😁 😁 😁

• Mamusia
hahahahh klaudia a to mój królewicz
URL=http://img232.imageshack.us/i/kopiadsc05313.jpg/][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/5477/kopiadsc05313.jpg[/IMG][/URL]

i moja królewna
URL=http://img72.imageshack.us/i/dsc05061p.jpg/][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/7740/dsc05061p.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Witajcie Kobiety 😉

Piękne zdjęcia się pojawiły 😉

Milka jak odejdą wody to może da Ci butelkę i powie, żebyś dolała 😉 ale lepiej chyba się śmiać z takich sytuacji... co nie...?

A my wczoraj byliśmy w nowym zoo 🙃 prawie cały dzień byliśmy za domkiem 🙃 🙃 a Daria była grzeczna 🙃 tylko raz zjadła z obu piersi i oglądała zwierzątka 🙂 choć pod koniec już poszła spać 😉 szliśmy najdłuższą trasą to w sumie nie ma się co dziwić 🙂
A dziś kontrol... na 13:40 mamy... i się zobaczy... 😉

uciekam upiec szarlotkę i idziemy do parku się poopalać 😉

Miłego 😘

• Mamusia
hej Kobietki 😉

Dzięki Milka 😉 my też się cieszymy 😉

A dziś w końcu poszłam zrobić wyniki 😉 i już nawet po obiadku jestem 😜 Damian na 11 do pracy szedł to zrobiliśmy nad wyraz wczesny obiadek dziś 😉 ale to dlatego, że lubimy razem jeść 😉 Daria zjadła kotlecika sojowego 😉

A teraz uciekam rozwiesić pranie i posprzątać do końca 😉 dopóki Daria śpi 😉

• Mamusia
no i już posprzątałam wszystko 😉 ahh... od razu lepiej 😉

Milka ale my śniadanie mamy koło 6:30 😉 a ja dziś na czczo musiałam być... to jak zaczęłam jeść to głoda mam do teraz 😉
A jak Daria się obudzi to skoczę do biedronki 😉 na lody :P i na spacer 😉
A Ty w jakiej części Poznania mieszkasz...? bo nie pamiętam...?