Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie słyszałam nic o lasce rodzącej na dworcu 😮
słuchajcie może wy wiecie co mi jest miałam drugi raz taki atak nagłego bólu po prawej stronie tam gdzie jajnik tak jakby miał mi zaraz wybuchnąć 😮 jakbym sobie go przeziębiła ale ból 100 razy nasilony do tego słabo mi było i zimny pot boże co to może być 🤨
muszę powiedzieć feliksowi w poniedziałek

• Mamusia
Pammat, kurcze te bóle nieciekawe, mnie się zdarzały okropne bóle po prawej stronie, ale wyżej trochę. Lepiej powiedz lekarzowi, może dzidzia uciska, ale nigdy nie wiadomo....Koniecznie w poniedziałek powiedz doktorkowi.
Na temat kobietki rodzącej na dworcu: 🙂
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/poznan-urodzila-syna-na-dworcu-pkp_203197.html

pammat ja miałąm cos podobnego okazało się że to mięśnie miałam przewiane a że się teraz rozciągają w ciąży to bolały na maxa, zalecono mi nospe i apap . brałaś coś?

• Mamusia
miałam na razie 2 razy tak no ale żeby od razu zimny pot i słabo mi było przy tym 😮
jutro idę na usg dziewczyny już się nie mogę doczekać 🤪oczywiscie powiem lekarzowi co mi dolega bo muszę się dowiedzieć !
Czyli wychodzi na to że to dziecko do końca życia będzie jeździło za darmo baną 😁

• Mamusia
Ja jak dobrze kojarzę to też mnie bolało około 26 tc, brałam wtedy ślub i pamiętam że lekarz kazał mi brać luteinę i no spa 3x dziennie, jakiś czas po ślubie się uspokoiło 🙂
Ja jestem za tym, żeby dziecko tej dziewczyny miało do końca życia bilety PKP za free !!!!!!!!
Miłej niedzieli, bez bóli 🙂

• Mamusia
HEJ POZNANIANKI 🙂 🙂 🙂 🙂
Kurcze, wczoraj znów skurcze mnie męczyły, już miałam nadzieję, że coś się wyklaruje...a tu dupa-Gabi chyba jeszcze dała sobie spokój z wychodzeniem 🙂
Noc przespana CAŁA- bez wędrówek do kibelka, bez bólu podczas przekręcania się z boku na bok-aż w szoku jestem 🙂
Wyprawiłam męża do pracy, pochłonęłam kinder bueno ☺️ i idę jeszcze poleżakować 🙂
Buziaki kobity 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień doberek !
Ja też jestem dziś wyspana, wczoraj już padłam około 21. Agamu - teraz każda nocka przespana na wagę złota 🙂 U mnie też dalej cisza, może synuś zaatakuje z zaskoczenia. Pammat, daj znać co Fekix powiedział .
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Ja też słyszałam, że nie powinno się spać na prawym boku i na plecach. Prawie całą ciążę przespałam na lewym, ale już pod koniec nie mogę i często się budzę na prawej stronie. Śpiąc na lewym boku są rzekomo najlepsze przepływy pępowinowe, ale ile w tym prawdy.... kto to wie? Jakoś nie miałam odwagi zapytać lekarza ☺️ bo chyba by powiedział jakby co..Ciekawe..

• Mamusia
Pammat gratuluję 100 pro centowej kobietki w brzuszku, no no prawie kilogram to już coś 🙂 Oby rosła dalej zdrowo. Mój szkrab pewnie ma już coś około 3,5 kg jest już ciężki. Na dworze czuć jesienią i drzewa pomału zmieniają kolory...tak mi się jakoś smutno zrobiło. Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Poznań!
No dziękuję 🤪
nie smuć się tylko bądź myśli że jeszcze chwilkę a twój skarb będzie z tobą i będziesz mogła go przytulić ! ale ci zazdroszczę a ja jeszcze 3 miesiące muszę czekać .. to mi powinno się w tej chwili przykro zrobić 😜

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!!
Pammat gratuluję owocnego w dobre wieści usg 🙂
Mi wszystkie skurcze, ból itp przeszły...więc w sprawie porodu nadal echo 🙂
Nie sądziłam, że tak ciężko będzie mi wytrwać na tej końcówce...normalnie nie mogę się już doczekać 🤪 🤪 🤪
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Boli mnie brzuch od wczesnego ranka 😞 już sama nie wiem czy to skurcze czy co.....końcówka jest nerwowa..... 🥴
Na dodatek mam lenia, ogromnego lenia, z okna widzę boisko szkoły podstawowej, przerwa na dworze i ruch jak w ulu. Dzieciaki są boskie, tyle energii w sobie, aż się gęba sama cieszy. Czasem sama bym wróciła do tych pięknych, beztroskich czasów.
Agamu - wrześniówki sypią się wzorowo (poczytałam 😜 )

• Mamusia
Witam się w deszczowy poranek 🙂
Ja już po ktg, zapis prawidłowy, pojawiły się jakieś 3 skurcze....ale niestety bez szału 🙂
No to dalej czekam, mam nadzieję, że max do poniedziałku-wtedy mam termin i ostatnią wizytę i mój gin obiecał wykorzystać wtedy swój patent na wyjście Gabrysi....jak to on określił "Mała nie ma z nim szans"...więc mam nadzieję, że tak jak obiecał najpóźniej za tydzień Nasza Dzidzia będzie już z Nami 🙂
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Agamu sprzedaj ten patent swojego gina, może się przydać 🙂 Mój też kazał mi przyjść jakby co zaraz po terminie, ale nic nie mówił, on wogóle niewiele mówi 🙂 ale robi i pewnie też ma jakiś patent na przyspieszenie akcji.
Pammat, forum się nieco rozkręciło, ale tylko 3 lub 4 dziewczyny czasem się udzielają, a niebawem pewnie będzie nas mniej 😞 bo czasu zabraknie.
Wiecie może czy rzeczywiście oba ronda są rozryte: Kaponiera i jeziortańskiego? Muszę się zapuścić w tamte rejony, a dochodzą mnie sprzeczne informację, że nie remontują 🤢

lemurek remontuja remontuja widziałam na wtk
mi synek zrobił psikusa ostatnim razem był wpoprzek ale główką w dół a tu dziś zonk bo jest pośladkowo 😮
a od którego tygodnia robi sie ktg?
agamu czekamy na wieści że tulisz gabi 😘

lemurek1 napisał(a):
Witam 🙂

Wiecie może czy rzeczywiście oba ronda są rozryte: Kaponiera i jeziortańskiego? Muszę się zapuścić w tamte rejony, a dochodzą mnie sprzeczne informację, że nie remontują 🤢

remontują 🤢 trzeba nieźle nakombinować żeby do domu dojechać 😁