Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Cześć poznańskie mamusie! mam do Was małe pytanko - gdzie byłyście na USG bioderek i jakie były terminy oczekiwania? Dzięki, pozdrawiam

ja byłam na os. Marysieńki bodajże Hipokrates się nazywa ta przychodnia. Dzwoniłam pod koniec września, a termin badania miałam na połowę listopada .

• Mamusia
pammat napisał(a):
lemurek1 już sobie nadziei nie robię uparta ta moje dziewucha jak nie wiem.. 🤨

Pammat moja też wylazła 5 dni po terminie...wiem jaka jesteś nabuzowana...mnie najbardziej wkurzało, jak ktoś mówił "doczekasz się, jeszcze trochę"...ale ile to trochę ma trwać...????
Ehhh biedne my-baby...nie dość że stres w ciąży, to jeszcze to czekanie beznadziejne...
Byle do piątku coś się wykluło 🙂

• Mamusia
A co tam, wrzucę Wam fotę córci mojej cudnej 🤪 🤪 🤪
( w tej kiecy jest tylko tak do zdjęcia, na chwilę-bo nie lubi...ma to po Mamusi 🙂 )
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/24/s1052778.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/3688/s1052778.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
No i się rozpadało 😞
Agamu - laska z Gabryni, ale faktycznie wygląda, że nie lubi sukienek, jakoś nie mogę sobie jej wyobrazić w różowych falbankach 🙂
Pammat - plan działania masz, czekasz do piątku, a dalej już zrobią w szpitalu co do nich należy, to zawsze coś.
My dziś po spacerze, trochę nas wywiało, a Mikuś dostał słodkich rumieńców na policzkach, wyglądał jak malowana laleczka 🙂
Gotowe do świąt? Wczoraj udało się mi trochę przystroić chatkę, miałam pół godziny, bo Mikołaj "zajął" się matą edukacyjną, odkryłam, ze popołudniami jest chętniejszy do zabawy zabawkami, pogaduszek i śmiechu. Jutro może kupimy choinkę....

• Mamusia
lemurek1 napisał(a):
No i się rozpadało 😞
Agamu - laska z Gabryni, ale faktycznie wygląda, że nie lubi sukienek, jakoś nie mogę sobie jej wyobrazić w różowych falbankach 🙂
Pammat - plan działania masz, czekasz do piątku, a dalej już zrobią w szpitalu co do nich należy, to zawsze coś.
My dziś po spacerze, trochę nas wywiało, a Mikuś dostał słodkich rumieńców na policzkach, wyglądał jak malowana laleczka 🙂
Gotowe do świąt? Wczoraj udało się mi trochę przystroić chatkę, miałam pół godziny, bo Mikołaj "zajął" się matą edukacyjną, odkryłam, ze popołudniami jest chętniejszy do zabawy zabawkami, pogaduszek i śmiechu. Jutro może kupimy choinkę....

A ja dziś okna umyłam 🙂
chociaż coś do przodu, bo jeśli chodzi o świąteczne przygotowania to w tym roku jestem w czarnej dupie... 🤢

Jeśli chodzi o zabawy itp to u mnie jest odwrotnie-od rana do ok 16 jest zabawa, śmiechy itp, a później maruderswo się załącza 🙂 Ale i tak kocham tą moją marudę nad życie 🙂

• Mamusia
to fajnie 🙂
ja mam teraz tyle ubranek że tylko zmieniać po 2/3 razy dziennie specjalna szafa w pokoju obok dla księżniczki bo ja u siebie nie mam gdzie tyle tego wkładać dobrze że moja siostra rodziła dokładnie 28grudnia rok temu i mam po jej córeczce też ubranka dzwoniła ostatnio że kolejny worek 60litrowy czeka na mnie .. 😮 mówie tej poczekej bo nie mam gdzie tego wkładać 🙃

• Mamusia
Pammat, ja też tak mam z ubrankami 🙂 Kuzyn Mikołaja nam wszystko sprezentował, a że był bardzo długo wyczekiwanym dzieckiem to rodzice mieli hopla i kupowali wszystkiego aż nadto, czasem przebieram Małego kilka razy dziennie 🙂 żeby choć raz założył każdą rzecz 🙂 A musiałam mu kupić kombinezon, bo chciałam żeby na chrzciny miał coś swojego i nowego 🙂 Wczoraj, jak przymierzałam mu kurteczkę, wyglądał jak śliczna śnieżynka, bardzo wściekła śnieżynka, bo nie znosi kurtek i kombinezonów, o czapce nie wspomnę 🙂 Pammat, przedostatni dzień w dwupaku, lada dzień będziesz stroić swoją Księżniczkę.
Miłego dnia Pyrki 🙂

• Mamusia
lemurek1 napisał(a):
Pammat, ja też tak mam z ubrankami 🙂 Kuzyn Mikołaja nam wszystko sprezentował, a że był bardzo długo wyczekiwanym dzieckiem to rodzice mieli hopla i kupowali wszystkiego aż nadto, czasem przebieram Małego kilka razy dziennie 🙂 żeby choć raz założył każdą rzecz 🙂 A musiałam mu kupić kombinezon, bo chciałam żeby na chrzciny miał coś swojego i nowego 🙂 Wczoraj, jak przymierzałam mu kurteczkę, wyglądał jak śliczna śnieżynka, bardzo wściekła śnieżynka, bo nie znosi kurtek i kombinezonów, o czapce nie wspomnę 🙂 Pammat, przedostatni dzień w dwupaku, lada dzień będziesz stroić swoją Księżniczkę.
Miłego dnia Pyrki 🙂

ihhihiihh u nas z ciuszkami to samo 🙂
co do kurtek ,kombinezonów, czapek.... 🤢 🤢 najmniej przyjemny moment dnia to ubieranie na spacer...Gabi tak wyje, że aż jest purpurowa z wściekłości...
Pammat, dziś Twój wielki dzień, tzn chyba ostatni w domku, nie ?...jesteś 5 dni po terminie chyba??? Ja 5 dni po urodziłam w końcu i Tobie też życzę 🙂 🙂 🙂 Wrócisz do nas już z córcią . Trzymam kciuki POWODZENIA !!!

• Mamusia
walizkę mam już spakowaną bo torby nie mam jedynie tylko muszę do niej dopakować parę rzeczy ale to wieczorem bo jest ona w aucie a auto ma mój M w pracy 🙂 no i na zakupy po jedzenie muszę iść popołudni żeby mieć wałówkę 😁
ciekawe ile będę czekała na patologi żeby mnie wzięli na wywoływanie mam nadzieje że góra 2,3 dni i będziemy działać z doktorkiem..

• Mamusia
pammat napisał(a):
walizkę mam już spakowaną bo torby nie mam jedynie tylko muszę do niej dopakować parę rzeczy ale to wieczorem bo jest ona w aucie a auto ma mój M w pracy 🙂 no i na zakupy po jedzenie muszę iść popołudni żeby mieć wałówkę 😁
ciekawe ile będę czekała na patologi żeby mnie wzięli na wywoływanie mam nadzieje że góra 2,3 dni i będziemy działać z doktorkiem..

ja myslę, że jak jutro pójdziesz to jutro już będą działać 🙂 no bo na co czekać??? 🙂

• Mamusia
hejka!!! dziewczyny mam pytanie co myślicie o pamiętniku w którym będziecie mogły opisywać ciąże, wizyty u lekarza badania , wklejać fotki brzuszka test ciążowy , z usg- tzw dziennik ciąży oraz w tej samej książce prowadzić pamiętnik pierwszych 2 lat życia malca , opisywać , dodawać fotki, przechowywać pamiątki ważne szpargałki itd...??????
po prostu " CZAR 1010 DNI - od fasolki do dwulatka " !!!!!!!!!!!!!

kupiłybyście coś takiego????????????