Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
a i chyba tez nie bede miec juz usg 😞 bo wlasnie mam tak jak u ani ze tylko jedno w danym trymestzre i juz w 3 mialam 😞 ale przed porodem beda musieli mi chyba zrobic bo beda musieli sprawdzic jak maly jest ulozony 😲 tak mi sie wydaje ze powinno byc

wiesz co z tego co pamiętam to na ostatniej wizycie przed porodem czyli 39/40 tc miałam usg kontrolne , jak dziecko jest ułożone . Ale nie wiem czy teraz też tak będzie 🙂

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
i zacznie się 😮 😁
mnie badał teraz na wizycie , więc mam nadzieję , że teraz sobie odpuści 🙂
bo nie przepadam za tym 😁 ale chyba żadna tego nie lubi 😁
no zebys wiedziala ze zadna tego nie lubi 😁

a co do usg to chyba w szpitalu tez robia nie??
moj maly wariuje ale co chcem sobie na pamiatke nagrac to maly przestaje 😁

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
i zacznie się 😮 😁
mnie badał teraz na wizycie , więc mam nadzieję , że teraz sobie odpuści 🙂
bo nie przepadam za tym 😁 ale chyba żadna tego nie lubi 😁
no zebys wiedziala ze zadna tego nie lubi 😁

a co do usg to chyba w szpitalu tez robia nie??
moj maly wariuje ale co chcem sobie na pamiatke nagrac to maly przestaje 😁

Ja już nagrałam i mam pamiątke... 😁 A mi jeszcze KTG nie robił...Może jutro mnie skieruje...
Malutki mi buszuje..... 🙃 🤪

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
U mnie jest dokładnie tak jak na suwaczku.. 😁 I nie am pojęcia od kiedy mnie robią.. 😮
no to w sumie moze cie juz wyslac u nas to w innym miescie robia... 😠 w taka pogode musiala isc... 😠 ide sie laseczki wykapac bo brzuszek zaczyna pobolewac... nawet jak leze...

• Mamusia
No wróciłam włączyłam forum i się oczytałam że hej 😁 ale naskrobałyście 😁
Mi ręka co trochę drętwieje, to chyba od pisania w zeszyciku 😲
A ja mam ochotę na pyzy z truskawkami ale nie chce mi się robić, albo na pierogi ruskie, albo już sama nie wiem co bym w siebie wpakowała 😁 🙃 a że już wieczorek i nie chce mi się nic już robić bo się zmęczyłam szkołą więc jedynie co to jakiś budyń albo coś takiego szybkiego..
A ja się na kuriera nie doczekałam, zdenerwowałam się i wyszłam z córcią z domu i tyle, a kurier zostawił paczkę sąsiadce z którą nie rozmawiam 😮 😲 🤢 nawet nie dzwonił 😠 wrr

• Mamusia
a ja mialam isc sie wykapac a zaczelam prasowac 😁 😁 hehe maly mi sie wypina 😁
no tinka te dretwienia zapewne od duzego pisania w zeszycie 🥴 mmm budyn tez bym zjadla moze jutro jak nie zapomne to kupie, ogolnie za mlekiem i wszystko co dodaje sie mleko bleeee nie przepadam ale odkad w ciazy jestem to mi nie przeszkadza 😁 dziwne troszke 🙂

• Mamusia
A ja jestem z powrotem w pracy od wczoraj. Sie nalazilam wczoraj, bo nie dosc, ze do pracy na 8:30, to pozniej na przerwie na lunch do jednego sklepu a pozniej po pracy (konczymy o 17) pojechalam do tesco i tam kupilam rzeczy do torby do szpitala - teraz jeszcze tylko musze torbe zniesc na dol i zapakowac to wszystko - nie wiem jak sie zapakuje 😁 Jeszcze tylko musze dokupic jakies kartoniki mleczka na wszelki wypadek i ze 2 butle na poczatek.

A dzis rano to byla porazka, normalnie nie umialam wstac z lozka 😞 Nie, ze mi sie tak bardzo spac chcialo - fizycznie, doslownie utknelam. Udalo mi sie zsunac jedna noge z lozka a druga mialam wyprostowana jeszze na lzozku i normanie nie umialam jej postawi na podloge, zeby wstac Tak bardzo mnie bolala koscc lonowa i w ogole chyba cale biodra. Doslownie bylam unieruhomiona 😞 W nocy musialam na siku wstac, to tak samo. Juz myslalam ,ze sie posikam, bo nie moglam sie podnies, tak wszystko bolalo i bylo zesztywniale 😞 Nie wiem juz jak mam spac, zeby rano nie miec tego problemu (i przez pol dnia), nie wiem czy w ogole jest cos ,co moge zrobic 😮

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
mi już mój gin chyba usg nie zrobi 😞 bo w 3 trymestrze jest jedno i już je miałam 😞
a właśnie czy Wy macie już wizyty co tydzień ?
bo ja mam mieć wizytę 13 a potem już co tydzień 😮 już się cieszę na samą myśl normalnie 😁

ja tak chyba mialam w pierwszej ciazy, ze pozniej pod koniec co tydzien sie widzialam z polozna. Teraz mialam w zeszly wtorek i nast po 2 tygdniach i pozniej chyba tez, ale nie jestem pewna, Tzn tak mi pisze w ksiazeczce ciazy, chyba, ze mi powie inaczej.

• Mamusia
Moglabym, ale nie chce jeszcze zaczynac macierzynskiego, zanim sie dzidzia urodzi, bo to sie dla mnei mija z celem. Tzn, gdybym mogla byc w domu, ale nie zaczynac jeszcze macierzynskiego i nie tracic kasy, to pewnie bym juz myslala o daniu sobie spokoju, ale u na sa inne przepisy. Jeszcze bylaby opcja, ze ze wzgledu na chorobe moglabym nie pracowac, ale to tez by szlo a konto macierznskiego, wiec nie. A zostalo mi 3, mzoe 2 tygodnie, mam blisko do pracy i siedze za biurkiem (choc to akurat przy mojej miednicy nie jest w tej ciazy takie wygodne), ale duzo rzeczy juz oddalm innym pracownikom, wiec teraz tylko tak na luzie. A my i tak konczymy 21go grudnia, wiec jesli maly sie wczsniej nie urodzi, to do terminu jeszcze niecale 2 tygodnie mi zostanie jak juz bede siedziec w domu, a moze jeszcze sie urodzi po terminie, wiec dosiedze jakos 😉

• Mamusia
znow sie gaduly rozpisaly:P
ja mam teraz tez kolo 112-114 w pasie 😁
kurde...;p
a ja przytylam juz 18kg,wiec mysle ze jeszcze najwyzej 2kg i spokoj.

A teraz ide sobie na na wspolnej,malutka buszuje to lepiej poleze,bo mam bole takie miesiaczkowe i pomieniownia kosci lonowej,wiec daruje sobie siedzenie nawet na lapku.

Milego wieczorku i nocki dziewczynki!!! 🙂

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
znow sie gaduly rozpisaly:P
ja mam teraz tez kolo 112-114 w pasie 😁
kurde...;p
a ja przytylam juz 18kg,wiec mysle ze jeszcze najwyzej 2kg i spokoj.

A teraz ide sobie na na wspolnej,malutka buszuje to lepiej poleze,bo mam bole takie miesiaczkowe i pomieniownia kosci lonowej,wiec daruje sobie siedzenie nawet na lapku.

Milego wieczorku i nocki dziewczynki!!! 🙂

oj to kochana uważaj , bo takie bóle mogą być przepowiadające poród 🤪 😁
odpoczywaj i nie szalej za bardzo 🙂
ja bóle jak na miesiączkę i kości łonowej miałam krótko przed porodem 🙂