Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale cisza.. 😮 🙂 myslalam ze przez ostatnie dni bedziemy nawijaly a tu cisza jak makiem zasial 😁 😁
mielismy dzis do tesciow jechac. ale moj cos tam grzebie przy samochodzie mial skonczyc do wieczora ale teraz bylam u niego a on dojsc cos tam nie moze z czyms i niewiadomo czy dzis zrobi czy jutro 🥴 🤢
ja ogolnie lenia zalapalam, maly spokojniutki bardzo 🙂 a ja nie lubie jak jest taki spokojny bo zaczynam myslec o tej pepowinie... 😠
dzis jeszcze ciotka byla i opowiadala ze jej syn jak byl pepowina owiniety to miesiac przed terminem wyslali ja do szpitala na wywolanie bo bali sie ze przy skurczach maly sie zacisnie bardziej a ona nie zauwazy zaniku ruchow 😲 😮 🤢
zjadlam ciasto ale to nawet mojego malucha nie poruszylo 😲 🙃

• Mamusia
Hej dziewczyny. Widze, ze dzielnie sie trzymacie 🙂 ja kolejny raz w tym miesiacu jestem w szpitalu bo gine robiac mi badanie naruszyla szyjke i zaczelam plamic. Glupia! Nie dosc, ze nie mam juz sily na nic to jeszcze przez nia musze w szpitalu lezec na 'obserwacji'...

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
Margaritaee napisał(a):
Powiedział że nie...no to trudno sobie pomyślałam. Może poprostu szyjka jest za krótka...no nie wiem... 🤔 Ale w sylwestra nie podaruje 😁 😁
no ja tez bym poszlala ale bedziemy u tesciow 😁 😁

Michasiu , dla chcącego nic trudnego 😉
mi lekarz powiedział , że szyjka się skraca ale jest ok, więc do 20 powinnam donosić
to szaleje 😉 😁 aż sama jestem pod wrażeniem bo w ciągu 3 dni 2 razy się przytulaliśmy 😉 😁
nie pamiętam kiedy ostatnio tak często szaleliśmy 😁 😁

• Mamusia
A u nas moja matula w drodze - mezus pojechal odebrac ja z lotniska, mysle miedzy 20 i 21 powinni byc 😆 Fajnie 🙂

Co do przytulanka, to ja w ogole nie mam ochoty i jak sobie nawet pomysle, to mi sie cos robi 😁 Ale ja to ostanio w ogole nie mam ochoty...na nic.. 😮 Naprawde czuje sie taka zmeczona, ociezala, apatyczna, bez energii i motywacji, ze szok 🤔

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
michasia24 napisał(a):
Margaritaee napisał(a):
Powiedział że nie...no to trudno sobie pomyślałam. Może poprostu szyjka jest za krótka...no nie wiem... 🤔 Ale w sylwestra nie podaruje 😁 😁

mi lekarz powiedział , że szyjka się skraca ale jest ok, więc do 20 powinnam donosić
to szaleje 😉 😁 aż sama jestem pod wrażeniem bo w ciągu 3 dni 2 razy się przytulaliśmy 😉 😁
no niby tak ale my w pokoju nie raz spimy z jego siostra (zalezy czy jest u chlopaka czy nie) wiec 😁 😁
ale kiedys poniosla nas ochota i poszalelismy 😁 😁 😁 wiec moze i teraz sie uda zobaczymy 😁 😁

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
michasia24 napisał(a):
Margaritaee napisał(a):

no niby tak ale my w pokoju nie raz spimy z jego siostra (zalezy czy jest u chlopaka czy nie) wiec 😁 😁
ale kiedys poniosla nas ochota i poszalelismy 😁 😁 😁 wiec moze i teraz sie uda zobaczymy 😁 😁

dodatkowa adrenalina 😁 😁 może się siostra nie obudzi 😁 😁

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
A mnie jakoś naszedł romantyczny nastrój.... 🤔 😉 Siedzę i słucham sobie piosenkę S.Krajewskiego NIE JESTEŚ SAMA (Wspaniała piosenka) i tak oglądam nasze wspólne zdjęcia 🙂 ☺️ Ale ten czas szybko leci...

oj bardzo szybko 🙂
czasem , aż szkoda że te najpiękniejsze chwile tak szybko mijają ... eh
widzę , że Wy prawie 4latka razem 🙂
my z moim Słonkiem już 8 🤪 🙂
prawie jak kazirodztwo 😁 😁

• Mamusia
Powiem Wam , że zawsze baaaaaaaaardzo lubiłam spać 🙂
a teraz nie znoszę 😠 😁
nie wysypiam się od kilku nocy , kręcę się wiercę i dupa 😁 po 2 -3 godziny nie śpię 🤢
ale żeby chociaż o tej 3-4 nad ranem można było coś robić , albo w tv żeby coś leciało
to jak na złość nic.

• Mamusia
a tak w ogóle to już jakiś czas temu molestowałam mojego mężusia o malowanie w pokoju , żeby przed urodzeniem się Kubusia wszystko było gotowe 🙂
i tak się to wszystko w czasie przesuwało , ale wczoraj przycisnęłam Go 😁
więc pojechaliśmy i kupiliśmy farbę i inne pierdoły 😉
ale coś z mojego męża entuzjazm zaczął w domu uchodzić 😁
i zaproponował , że pomaluje jak będę w szpitalu 😁
mam jednak nadzieję , że zrobi to wcześniej 😉 wczoraj trochę gładziował 🙂
zobaczymy jak będzie dzisiaj 😉

ale nie wiedzieć czemu Kubuś coś się mniej rusza 😞
aż się zaniepokoiłam , bo zawsze ruszał się ok 22-23 i potem 4-5 nad ranem
a tej nocy nic 😮 ani wieczorem ani nad ranem 😮
mój to już chciał do szpitala jechać , bo lekarz ostrzegał ,że jak się Maluszek nie będzie ruszał to od razu na patologię 🤢
ale kilka razy się ruszył po 11 , więc już jestem trochę spokojniejsza 🙂

• Mamusia
Witam.
Dla mnie znów męczarnia w nocy była....wstałam cała obolała. 😠 😠

Aniu naprawde ten czas szybko leci...tu wydaje jak byśmy się wczoraj poznali a tu już 4 lata! 😁 Tak miło pooglądać zdjęcia stare.....jeszcze taki dzieciaczek 15 lat byłam, a wydawało się wtedy że już dorosła.. 🤪 😁 Na przestrzeni czasu to tak widać.... 🙂

• Mamusia
..A zapomniałam wam powiedzieć że wykryto u mnie limfocyty w moczu (białko).... 🤔

Dziś poleciało mi dużo wydzieliny....Nie wiem czy to były takie duże upławy przez te leukocyty, czy to może czop. 😮
Dużo tego było, ale nie było podbarwionego krwią. Takie kremowe. Ni różowe ni żółte. Takie nie wiadomo jakie... 😮 😮 Jestem zdezorientowana.

• Mamusia
hej laseczki ja sie witam w 2 paku 😁 bylam u siostrzyczki bo przyjechala na sylwestra z berlina tu 😁 kupila mojemu malenstwu sliczne spiochy niebieskie z biala bluzeczka i wlasnie je chcem ubrac na wyjscie ze szpitala pozniej dodam zdjecie bo jestem nimi doslownie zachwycona 😁 😁
margeritka ja ci powiem ze mialam dzis cos bardzo podobnego na wkladce jak ty i wydaje mi sie ze to byl czop 😮 nie bylo nawet sladu krwi ale wygladalo ohydnie bylo tego mega duzo wygladalo jak wielki smark 😮 😲 😁 kremowe takie i wczoraj tez zauwazylam wiecej takiej wydzieliny i dzis na wkladce taki glucior 😁 😁 😲 😮 takze chyba to co u mnie to ten czop byl 😁

ja z moim w lutym bedzie 5 lat jak jestesmy ze soba 😆 czas leci nie ublaganie 🙂

• Mamusia
No to nam we wrześniu 6 lat stuknęło...
A co do dzidziusia to ja nie wiem czy donoszę do stycznia... od 3 dni mnie delikatne skurcze męczą, czop też mi odszedł, do tego plecy bolą, biegunka i mdłości...
Ciekawa jestem czy mnie jeszcze długo będzie tak męczyć czy się w końcu ten mój syn zdecyduje na wyjście :p