Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Też uważam, że wszystkie nie powinnyśmy mieć problemu z donoszeniem ciąży. Najwyżej będzimy wyprzedzać albo opóźniać w dniach. Całkiem możliwe, że Ania może rozsypać się pierwsza, bo to jej druga ciąża.

I coś w tym jest... Pomiędzy mną a moją siostrą jest 9 lat różnicy. Ja jako pierwsze dziecko urodziłam się 3 dni po terminie, a moja siostra 3 dni przed. W obywdwóch ciążach mama miała termin na 13 (ja - lipiec, Ewa - wrzesień) i teraz śmiejemy się, że nie chciałyśmy urodzić się w pechowy dzień :laugh: A nigdy nie byłyśmy przesądne.

Fajny artykuł o ZZO.

Wydaje mi się, że jestem w miarę wytrzymała na ból i póki co nie chcę mieć żadnego znieczulenie i niie chodzi tu o kasę, bo na ten cel można sobie odłożyć.
Muszę dowiedzieć się za to o cenę porodu rodzinnego czy cena podawana w necie jest aktualna czy może jednak za darmo jest taki poród.

Podaję link do stronki (wyszukiwarki) Rodzić po ludzku: http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php - na niej możecie zobaczyć info o szpitalach w Waszych miastach i opinie kobiet, które w nich rodziły. Zaznaczam jednak, że informacje mogą niektóre być nieaktualne (tak było w przypadku np. mojego szpitala), choć nie muszą, a opinie zawsze są podzielone na te dobre i na te złe.

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Angela, koniecznie zrób sobie zęby, zeby nie było potem problemów, jeżeli teraz bolą i kruszą się.
Ja na szczęście mam już wszystko zrobione i wyczyszczone z kamienia.

A czas faktycznie szybko leci, jeszcze niedawno robiłyśmy testy ciążowe, a tu juz połowa ciąży za nami 🙂

• Mamusia
I to jest optymizm pierworódki Anulka 🙂 hehe, tz. nie musi byc tak zle, pogadaj z mama, porod jest raczej genetycznie uwarunkowany jesli mama nie miala wielkiego bolu czy problemow Ty tez nie powinnas miec 🙂 Moja mama mojego brata jako pierwszego rodziala 2 doby ja Kamilke tylko 16h 😉

Co do porodów rodzinnych kolezanka 2 lata temu zaplacila tzw. cegielke (50zł) i rodzila z mama ale w innym szpitalu, nie wiem jak bedzie w moim. Wiem tez ze ilosc sal rodzinnych jest ograniczona tak wiec trzeba sie z liczyc z tym ze beda zajete...ja tez bardzo chce porod rodzinny, jak pisalam szczegolow dowiem sie na szkole rodzenia 🙂

Angela leci le3ci ten czas aby lecial jeszcze szybciej. NIby ten czas ciazy jest taki wspanialy itp. ale nie znam dziewczyny ktorej by sie nie spieszylo do swojego maleństwa 🙂 A i ANgela gratuluje to chyba byl Twoj nadluzszy post:laugh:

Lece do pracki kochaniutkie i milego dzion ka zycze 🙂

P.S. licze ze Zuziak da znak zycia.... 🥴

• Mamusia
No czesk kobitki
no ze ja sie szybciej wysypie to jest mozliwe bo mam termin na 1 czerwca a do tego to 2 ciaza i na dodatek dziewczynka 🙂
ale niewiadomo jak to bedzie
jak zostane majowa czerwcówka tez sie nieobraze hiiii
Lenka wyjdzie z brzuszka jak bedzie chciała ja mam zamiar poprosic lekarke o skierowanie do szpitala pare dni przed porodem zeby juz byc na miejscu i miec wszystko porobione i byc gotowa a po meza zadzwonie jak sie zacznie 🙂
chyba ze zaczne sie sypac w domu to co innego
Angela-idziemy łeb w łeb z tymi wizytami chyba nasi lekarze sie porozumiewaja miedzy soba hiii
ok spadam szykowac dziecko do przedszkola 🙂

• Mamusia
Ja może czasem mam krótkie posty, bo ostatnio to nic mi się nie chciało nawet pisac na brzuszku czy gdziekolwiek, akiedyś tak lubilam sobie pisac, to chyba wpływ ciąży, a brzuszek mi znowu urusł, widać coraz bardziej a mały już od rana się ruszał, czytałam na zapytajpolozna.pl fajne posty z wspomnien z porodu bo jest tam konkurs i warto poczytac na forum 😉 ja nadal sobie w łózku leże i tak sobię myślę,że niedługo to się skończy 😉 zobaczymy Ania która pierwsza z nas urodzi ale pewnie Ty 😉

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

Ależ dzisiaj pospałam... nie pamiętam kiedy leżałam w łóżku do 10:P Mężuś obrażony od wczoraj więc nie wstawałam wcześniej... a i malutka się odezwała do mamusi 🙂

Anulka czyżby maleństwo chciało ci zrobić niespodziankę w dniu narodzin? 😉

Marcyś na drugiej wizycie wspomniałąm gin, że mój pracodawca nie ma nic przeciwko żebym poszła na L4... i wtedy nasłuchałam się i o mało nie dostałam zwolnienia (chociaż przy moich dolegliwościach było gwarantowane). Tak więc nic nie mów o pracodawcy, tylko o tym co ci dolega (powyolbrzymiaj troche) i powinna ci dać L4 bz problemu. Albo rezczywiście zmień lekarza.

• Mamusia
hej dziewczyny wróciłam 😉 hehe nie było czasu żeby tu zajrzeć :P nie czytam nawet zaległych postów bo bym do rana czytała pewnie 😜

było super stres był... ale dopiero jak w drzwiach zobaczyłam mojego Adam :P a potem już jakoś tak szybko poszło... :P wytrzymałam do końca na weselichu 😉 NAJWSPANIALSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU 🙂

dziekuje wszystkim za życzonka ;*

• Mamusia
wiem przeczytałam co nieco :P nie miałam poprawin tzn. nie na sali :P w moim domu byliśmy do 16 a potem u Adama rodziców w domu... i tak nie było okazji napisać dzisiaj ostatni goście wyjeżdżają :P ja to wymarzłam maksymalnie a wczoraj jeszcze na 18-nastke poszliśmy... bo zostaliśmy zaproszeni ale do końca nawet nie śniłam żeby zostać prawie na początku się zmyliśmy :P

• Mamusia
No Zuziek gratuluje wytrzymałości 🙂 na pełnych obrotach cały czas... i jeszcze 18-stka wczoraj ulala -podziwiam 🙂
Super, że wszystko się udało a teraz to już tylko dużo miłości, szczęścia i zrozumienia w życiu codziennym 🙂

Ja własnie cyztałam bajkę mojej Marysi i chyba się jej podobało bo czułam jej ruchy przez cały czas 🤪 🙃 🙂

• Mamusia
Zuziaku-fajnie ze jestes kochanie !!!!!(teraz czekamy na foty)fajnie ze cale wesele wytrzymalas najwazniejsze ze sie udalo wszystko jak trzeba :*
Angela- nic niewiadomo bo wiesz ja 1 dziecko przenosiłam pomimo rozwarcia a teraz niemam zadnych rozwarc ani problemow no moze z wyjatkiem tych ktore ustały w 5mc (plamienia)
moze zdazy sie tak ze urodze jeszcze w maju a moze urodze po 10 czerwca hee no nic niewiadomo 🙂
a teraz sie na dzis juz zegnam bo lece do tesciowej buzkiiiiii papap

• Mamusia
Zuziek, nareszcie jesteś 🙂 Super, że dobrze bawiłaś się i wytrzymałaś całe wesele. Najważniejsze, że jesteście szczęśliwi. No i czekamy niecierpliwie na foty 😉

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Was 🙂

Agulka nie zdziwię się, jeżeli nasza pociecha będzie nam chciała zrobić niespodziankę i dopiero dowiemy się jak się urodzi 😉 Jednak po cichutku liczymy, że może kolejne wizyty przyniosą odkrycie tej tajemnicy.

Ania podejrzałam na tej stronie Lenny Lamb, że Marta ma 4 miejsce. Konkurs jest do końca lutego. Pierwsze 3 miejsca z przewyższającą ilością głosów zajmują ładne fotki z dzieciaczkami, ale wg mnie nie takie śliczne i słodkie jak właśnie te, na którym jest Gabrysia - poprostu jest boskie 🙂
Ale liczy ilość oddanych głosów.

Marta, jeżeli jeszcze zajrzysz na nasze forum, to deklaruję się oddawać codziennie do końca m-ca głos na fotkę.

• Mamusia
Agulka, bardzo zaciekawiło mnie, że czytasz Marysi bajki. Moim zdaniem fajny pomysł - dzięki temu dziecko poznaje i przyzwyczaja się do głosu mamy 🙂 Może i ja spróbuje, tylko musiałabym chyba coś kupić, bo z takich dziecięcych mam tylko Kubusia Puchatka i Chatkę Puchatka, a nie wiem czy moi rodzice mają jeszcze gdzieś pochowane książeczki z serii Poczytaj mi Mamo-pewnie przeszły gdzieś dalej po rodzinie.

• Mamusia
duże zdjecia dodałam na NK a wiec zapraszam narazie tylko z aparatu gości :P

tu mam zdjęcie z kościoła :P [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/mm-4df9ccfefe5bb0f36af5120c329cd401.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
dodaje jeszcze zdjęcie całej sukni bo chyba na żadnym zdjęciu jej całej nie ma :P [img size=337]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/suk-dc36caf4712f72256eb5f2df19e1e030.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
ZUZIAK udusze!!!!!!!!!
A juz sie tak martwilysmy, to Ty babo nie moglas slowa napisac???? no dobra koniec opierd...:laugh: śłicznie wygladalas na nk jeszcze nie wlazlam bo dopiero do domu przyszalm ale poogladam na pewno 🙂
Co ja CI pisać bedę, wiadomo sto lat Wam i dłużej, teraz dopadnie Cię kierat codziennego życia:P No dobra dobra zlosliwic nie bede:P obys byla zawsze szczesliwa 😉