Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kwasiek, no cóż to nasza chora polska biurokracja, tyle załatwiania, papierków i pieniędzy za to by zamieszkać na swoim. Nie sądziłam, że aż dużo kasy pochłania, notariusz owszem, ale że trzeba płacić w takich sumach za resztę świstków. W głowie się to nie mieści. Kurcze, jeżeli kiedyś będziemy załatwiać sobie mieszkanie to już wiem ile bieganiny nas czeka i jak dostaniemy po kieszeni 😞

• Mamusia
Laaf, masz rację burza w szklance wody, zawsze będzie i tak źle i tak nie dobrze. Zobaczymy jaką decyzję podejmie admin.

Kruszyna, będziesz ubranka prała tylko w płynie do prania dla dzidziusiów? Czy może dodatkowo będziesz płukać w płynie do płukania (również dla maluszków)? I jakiej firmy będziesz kupować? Ja zastanwiam się nad Lovelą, Jelpem i Dzidziusiem (a może Bobasem?).

• Mamusia
Kwasiek rozumiem Toja frustracje, za notariusza tez musialam placic (kwota naliczna jest od wartosci nieruchomosci), podatku nie placilam bo to bylo mieszkanie spadkowe i wystarczylo oswiadczenie ze bede tam mieszkac prze min. 5 lat, za ksiege placilam tylko za jeden wpis bo jedtem jedynym wlascicielem.
Za to z kredytem mialam duzo wiecej roboty, przy prowadzonej dzialalnosci procedury sa duzo wieksze i dluzej trwaja, masakra, nigdy wiecej....

• Mamusia
Anulka myślałam tylko o płynie do prania, może troszkę póżniej będe stosować płyn do płukania (zastanowiam sie czy to konieczne, bo pewnie taki płyn do prania to i tak delikatniutki jest). A jeśli chodzi o nazwę to moja siostra używa bebi czy cos takiego a ja myślałam o jelpie dużo osób mi poleca. Pewnie jak stanę przed regałem w sklepie to się zdecyduje heh... 😁

• Mamusia
wiecie pamietam ze jak urodzilam Kamilke to pieluchy jednorazowe uzywalam tylko na noc i na spracer (drogie byly jak szlak) i wybrazcie sobie ile razy dziennie pralam pieluchy tetrowe 😉 Te z draskami w prale te s siuskami w rekach ale byla jazda 😉

• Mamusia
ja też mam zamiar w następnym tyg. kupić proszek do prania dla dzidziusiów... i zdecydfowanie w pralce :P (lepiej odwiruje i wypłuka niz ręcznie wtedy większe szanse że dzidzia nie dostanie uczulenia) sąsiadka ma roczną Julcie i wszystko pierze ręcznie O_o masakra... bo uważa że jest twarda woda...

a ja wróciłam z zakupów kupiłam sobie dwie bluzki wkońcu nie ciemne 😁 (moja mama szału dostaje bo mam bardzo dużo rzeczy ciemnych 😁) bluzki są jedna różowa a druga niebieska do tego bedą idealne jak brzuszek zejdzie bo nie są typowo ciążowe 🙂

• Mamusia
no dwie godziny wisialam na telefonie z siostra, w tym tez czasie posprzatalam chalupe, po skonczonej rozmowie poszlam wstawic pranie,bede zaraz gotowac rosolos na miesie z gesi;] Laaf to sie narobilas teraz jest wybor wiekszy pomiedzy pieluchami jednorazowymi. I ceny dostepniejsze 😉 i cale szczescie.
Pralka z funkcja do prania ubranek dzieciecych no no ciekawe co to, ja tam zostaje przy naszej, nie ma co. te plyny do prania czy do plukania sa przeciez delikatne, a przy prasowaniu i tak jeszcze sie poprawi usmiercanie bakterii wiec nie panikujmy;D

• Mamusia
My z mężem dostaliśmy z okazji ślubu pralkę, która jeszcze zapakowana stoi w piwnicy 😉 więc drugiej kupować nie będziemy. Przydają się takie, które mają opcję prania krótkiego (15 minut) - bo ubranka dziecięce nie są aż tak brudne, kwestia przepocenia czy ulania, więc normalne godzinne pranie jest stratą i czasu, i pieniędzy.

• Mamusia
no witam robaczki moje dzieciatko wierci sie praktycznie ciagle takze nie wiem jak to mam liczyc:unsure 😁O prania ubrane kupiłam płyn jest delikatniejszy i pozostawia ladny zapaszek nie trzeba juz innego plynu.Teraz wypiore wszystko w pralce ale jak dzidzia sie urodzi to raczej recznie na bierzaco bo ile trzeba tych ubranek zeby cala pralke nazbierac

• Mamusia
No i zaraz wyjde z sibie i stane obok 😠 😠 😠 😠
NIe dosc ze mialam do zalatwienie niemila sprawe to jeszcz ewsiadam do autka (tego drugiego) chce odpalic i dupa!!!!!!!!!!!!!!! NIe wiem czy akunulator czy rozrusznik ale chyba mnie zaraz h...strzeli!!!! Czy wszystko naraz musi mi sie wydarzac. Komsi dawaj no mnie tu tego cieniasa do popykania 😠

• Mamusia
zaś ja 🙂

alem się naplotkowała , kuleżanki z pracy mi nalot zorganizowały , i własnie przed chwilą poszły ... nie mogłyśmy sie nagadać 🙂 🙂 :0) zajebiste są ...
no i mój Antoś znów bogatszy o niebieskie skarpetusie od ciotek 🙂

no ja też czytałam ten wątek o oklaskach ... ale o co tym babom chodzi to już nie kumam kompletnie , niepotrzebna zadyma moim zdaniem 😮

ja prałam ciuszki dla Antka w normalnym delikatnym proszku i płukałam w Lenorze sensitive ...
z tym że to opcja na pranie większej ilości , natomiast do ręcznego prania pojedynczych sztuk , mam płyn do prania Lovela ...
Zobaczymy , jak młody będzie miał jakieś uczulenia , to mam też na wszelki wypadek płatki mydlane do prania dziecięcej bielizny , nazywają się BEBI i kosztują parę groszy 🙂