Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
laaf bo z tą firmą to tak sie nie mogliśmy zdecydować jaki asortyment i co innego było brane pod uwagę a co innego wyszło he he dlatego nic nie mówiłam wcześniej

mnie dziąsło jeszcze boli ale to taki ból ze nawet da się wytrzymać bo już bym sie nie chciała faszerować lekami

a jutro lece na usg co prawda to zwykłe ale może coś uda się podglądnąć he he

• Mamusia
czesc kobitki
moj maz byl wczoraj bardzo kochany
dostalam kwiatka nio i slodkosci byl bardzo kochany .

ja wczoraj zaliczylam dentyste 🙂 niebolalo az tak bardzo pozatym trwalo to jakies 10 min wiec spoko dalam rade 🙂
lece zaraz (spacerkiem ide) do przedszkola zaprowadzic mlodego 🙂

a moja Lenka wywija od rana do nocy niespi wogole za dnia chyba heh
miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczynki:*

We Wrocławiu tez pieknie slonko swieci dlatego zdecydowałam sie pokazac je mojej Malutkiej i az z radosci brzuch zafalowal, a niech ma troszke swiatelka 🙂

laaf kiedys pytalas o sklepy z asortymenetem dla bejbjoskow.
To fajny sklep jest na strzegomskiej "askot" najwiekszy wybor wozkow jaki widzialam, czytalam gdzies o "bajce" ale nie wiem gdzie sie znajduje i chyba jakis wiekszy sklep jest przy factory.

Tak sie zastanawiam co my mamy z tymi zebami, bo chyba kazda z nas juz zaliczyla dentyste od momentu zajscia w ciaze. 😮

Dobrego dnia 🙂

• Mamusia
dzieki Wajeczka 🙂 koło faktory wiem że jest duży sklep ale tam jest ponoć drogo. O askocie też slyszałam i zamierzam tam zaglądnąć 🙂
Zęby niestety w ciązy najbardziej cierpia...
ano a pogoda śliczniutka 🙂

• Mamusia
waja mi właśnie dentysta tłumaczył że dzidzia pobiera od nas z zębów i kości wapń i sole mineralne które po porodzie są uzupełniane ale tylko w kościach a do zębów już nigdy nie wrócą dlatego tak ważne jest żeby przed ciążą wyleczyć zęby bo się strasznie psują...

a mój był leczony przed ciążą ale od razu widać przez jakiego dentyste skoro musiałam go usuwać a miałam "niby" wszystkie wyleczone... 🥴

• Mamusia
Hej Dziewczyny 😉
Sylwia85, jak ja sie ciesze ze w sierpniu w zeszlym roku zrobilam wszystkie zeby, tak sobie zaplanowalam ze przed zajciem musze wszystkie miec zdrowe, no i dobrze bo we wrrzeniu juz bylam w ciazy. Poza tym dziwnym swedzeniem jakis czas temu nic nie ma, odpukac w niemalowane. Ale wydaje mi sie ze to bylo spowodowane tez przeziebieniem i tak w polaczeniu wystapilo.

W warszawce slonko swieci, dzis osttni dzien w polsce;( jutro powrot do domku, z drugiej strony sie ciesze bo synek za tata teskni, ja zreszta tez 😉

Milego dzionka 😉

• Mamusia
hej dziewczynki 😉

a ja dzisiaj poszłam do gin. zarejestrowałam się ale lekarz niestety nie przyjechał... pewnie jakiś poród mu wypadł... ale położna kazała przyjść jutro szkoda tylko że znowu mi lekcje przepadną O_o

do dentysty to mi mój ginekolog kazał iść sprawdzić a ja się tak boje 😞 ehh... nigdy nie lubiałam dentystów...

dzisiaj sobie też robie dzień leniuchowania... może puzzle poukładam 😜 hehe...

na śląsku też słoneczko fajnie świeci ale wiatr mroźny jest... także z domu tyłka nie ruszam 😉

buziaczki miłego dnia ;*

• Mamusia
Hej Dziewczynki 🙂

Ja dzisiaj wyszłam po 7.00 i dopiero niedawno wróciłam.

Byłam na badaniach morfologia, glukoza i mocz. Miałam do wypicia 50 g glukozy i czekałam po niej 1 h.
Laaf miałaś rację nie takie to straszne, wogle nie zrobiło mi się niedobrze ani słabo...poprostu lajt. Jedyne co to myślałam, że nie dopije ostatnich 2 łyków, takie to słodkie, ale dałam radę.
Wyniki będą jutro, ale idą odrazu do poradni K (dlatego, że są ze skierowania), żeby gin zobaczył, więc dowiem się wszystkiego na poniedziałkowej wizycie.

Potem załatwiałam trochę spraw, kupiłam dla męża śmieszne bokserki z okazji jutrzejszego Dnia Mężczyny (40 męczenników) 🙂 i śliczne body dla maleństwa (62 cm) - białe, na obrazku mama żyrafa i małe żyrafiątko z napisem: MUM'S CUTE BABY 😁

Wczoraj z okazji Dnia Kobiet też jadłam pizzę.

Zuziek, nie martw się ja też brałam antybiotyk i to jeszcze w 13 tc, lekarze jak wiedzą o ciąży to przepiszą tylko bezpieczne leki, ja nie wiem jakie Ty bierzesz? Ja miała Bioparox w spray'u i na katar tabletki Sinupret i chyba też one były ziołowe.

Sylwia też jestem ciekawa Waszych aukcji 🙂

• Mamusia
Dzięki kruszyna 🙂

Kicia, ogromnie się cieszę, że z maluszkiem wszystko w porządku 🙂

A ja nie wiem ile moje małe waży 😞 w 21 tc, byłam tak zafascynowana tym co widzę na monitorze i lekarza nie zapytałam, nie jestem pewna czy mi też mówił. Wogle myślałam, że pomiary będą na fotce usg, a tam wymiary główki, nóżek itd. Na ostatniej wizycie (24/25tc) miałam tylko sprawdzanie tętno i podpatrywanie płci. Wydaje mi się, że maleństwo jest w normie, bo jakby było za małe albo za duże, to lekarz powiedziałby o tym. Mam nadzieje, że 15.03 dowiem się jakie jest duże.

• Mamusia
moj Dawidek w 23tc wazyl 628g
Zuziek bioparox nie jest wchlaniany, to antybiotyk miejscowy spoko, nawet maluch nie wie ze zazywasz 🙂
Agulka Twoja córcia jest bardzo subtelną i delikatną dziewczynką, taki jej urok 🙂 jesli lekarz nie mowi nic negatywnego to nie ma co sie martwic 🙂 a po za tym pomysl sobie jak o wiele latwiej bedzie Ci ją wycisnąć 😉
Kicia nio i super, albo torbieli nie bylo albo sie wchlonela 🙂

• Mamusia
Mówie wam mamuśki że jestem szczesliwa na maxa 🙂 Torbieliki się ladnie wchłonęły.
Nic bardziej nie cieszy jak wiadomosc ze dzidzia zdrowa 🙂 No i tez ostatecznie wybralismy imię dla synka będzie CEZARY, nasz mały Czaruś 😉

Ahhh z tego wszystkiego to az wzielo mnie na powazne zmiany, mysle o innej fryzurce, chyba zaszaleje i skusze sie na krótki fryz, myślałam o bobie ala V.Beckham ale nie wiem czy bedzie mi dobrze w tej fryzurce hmmm....