Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewcyny jestescie okrutne, 12 stron do nadrobienia przez 6 godzin- no nie macie sumienia 😁 😁 😁
Ja mam płyn do kąpieli nivea i krem też, mam mydełko bambino i mam zwykłą oliwkę dla dzieci zamierzam kupić sudokrem. jeśli chodzi o pampersy to do 3 miesiąca będe używać pampers new born (2kg-5kg), a potem senitive (3-kg do chyba 6kg) zobaczymy jak Jula rosnąć będzie, a po 3 miesiącu to happy bo sa troszkę tańsze. Mam również husteczki nawilżające pampersa. Myslę, że będzie dobrze...

• Mamusia
PAMPERSY , moja kuzyneczka ktora co dopiero urodzila poradziła mi zebym nie kupowała na 1 miesiac drogich pampersow poniewaz malenstwo sie oczyszcza i wali co chwila i taki zwykły biedronkowy pampers wystarczy , puzniej morzna kupic cos chłonniejszego zeby dzidzia spokojnie w nocy np spała. Nivea jest powyzej 1 -go miesiaca wlasnie mam go w reku 😁 😁 😁 😁. Angela twoje obawy sa naturalne to dla ciebie nowa sytuacja ale uwierz mi twoj instynkt macierzynski po narodzeniu dzidzi poradzi sobie znakomicie wszystko samo przyjdzie 😉

• Mamusia
Angela jak najbardziej naturalne 🙂 ja juz rodzilam a teraz robie pod siebie an sama mysl. Wiesz co ja mysle, ze wczesniej podchodzilysmy bardziej optymistycznie a teraz jak mamy przerozne dolegliwosci, zwlaszcza bole to mamy dosc i wszystko zaczyna przerazac...
Nie martw sie ja tez nie chce jaknajszybciej rodzic, jak przyjdzie czas oki ale nie zebym o tym marzyla...

• Mamusia
Laaf, chyba najlepiej będzie tak. Otwórz ten plik pdf - wybierz opcje Zaznacz wszystko, następnie zaznaczony tekst skopiuj do Worda - tam czcionką przerób go tak i rozmieść tekst, żeby w miarę malo miejsca zajmował, bo nie wiem czy wszystko zmieści się w paint i jak dużo zapisane jest w tym dokumencie. Gotowy tekst zaznacz, znowu skopiuj i wklej do Paint'a - wybierz Zapisz jako, w Typie pliku wybierz JPEG i zapisz, a potem tak jak zamieszczasz już fotkę w poscie. W razie co podziel to na takie fragmenty i najwyżej w wiadomości wkleisz jeden link url pod drugim. Mam nadzieje, ze uda się.

• Mamusia
Hej ...

pogoda deszczowa i 16 stron do nadrobienia od wczorajszego wieczora .... 🙂 !!!! szok

Fajnie że z Kwaśkiem ok, i wychodzi do domciu 🙂

Co do kosmetyków ... narazie mam oliwkę i płyn do kąpieli i włosków z Hipp-a , to sa kosmetyki od 1dnia życia , oliwka jest bardzo wydajna ,bo gęsta ... Sudocremu nie zamierzam stosować , bo mimo iż bardzo skuteczny w leczeniu ewentualnych zmian skórnych , to w profilaktyce mam jedną zasadniczą wadę , jest biały i nie wchłania się do końca , przez co niestety utrudnia obserwację skóry ... pupę zamierzam traktować maścia noworodkową bądz linomagiem ...
(tak swoją drogą , to mam spore doświadczenie w stosowaniu oliwek , maści i chusteczek , bo -może Was to zaskoczy- ale to samo co dla maluszków ,stosuje się na moim oddziale do pielęgnacji dorosłych tyłków ... )
W związku z tym , ale to oczywiście moje zdanie , absolutnie nie polecam chusteczek TESCO (tych w granatowym opakowaniu) sa twarde , i mają bardzo ostry zapach , nawet dorosłe tyłki się na nie uczulają ...niemniej jednak w Tesco można kupic chusteczki gaga (albo dada-nie do końca jestem pewna nazwy ) są mięciutkie i niedrogie (ok 4 zł za 72szt ) i występują w dwóch wersjach sensitive i zwykłe ... chusteczki pampers też sa super (pomijając cenę) , natomiast Huggies -rzadko uczulają , za to są dość sztywne (cena też mało fajna) ... chusteczki Nivea - super ...
next .... Oliwki !! miejsce 1 - Bambino , miejsce 2 - nivea i hipp , miejsce 3 - bobini , johnsony - super , zwłaszcze te żelowe , niestety uczulają ... z całą resztą rzadko mam do czynienia 🙂

do mycia maluszka ( to akurat wyczytałam na innym wątku , marcowym zdaje się) fajna jest ponoć jakaś pianka ,chyba "skarb matki"

a pieluszki ... hmm , ja mam huggiesy , jak moja młoda była bobo , to stosowałam pampersy na początek , bo są delikatne a potem zwykłe Tescowe pieluchy ...

U mnie łózeczko już rozłożone , ale mam takie niewielkie wiklinowe narazie ... jak mały będzie miał kilka miesięcy to wtedy pomyślimy nad nowym , to póki co wystarczy ( z reszta postaram się jakąś fotkę tego łóżeczka wam tu wrzucić ) ... wiem że nieładnie się chwalić , ale ja się też na nie napatrzeć nie mogę 🙂 😉

O kurza myca , ale elaborat stworzyłam !!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Ja z innej mańki czy ktoras z was bierze chorobowe z zus , to morze ktos wie jak oni to naliczaja bo ja nie kumam ,i co ile dni bo moje chorobowe mam wystawiane 18 kazdego miesiaca mimo to zawsze mam problem z wyplata oststnio dostałam po 45 dniach teraz juz minelo dopier 15 dni od ostatniej wyłaty i wyplacili mi siadczenie . kurrr.. oco tu chodzi

• Mamusia
ello 😉 właśnie wróciłam od gina... generalnie przytyłam aż 1,8kg 😉 całkiem całkiem jak na mnie hehe... do tego mam bardzo niskie ciśnienie 90/50, morfologia lekarz mówił że jest dobra, następna wizyta 7 maja (w 35 tyg) i wtedy dostane skierowanie na USG ostatnie... powiedział że do 25 maja mam brać fenoterol także jestem przekonana że przenosze ciąże 😜 a do tego poprosiłam o skierowanie do okulisty bo mi w domu nagadali że lepiej się przebadać czy nie ma przeciwskazań do rodzenia SN bo mam od urodzenia wade wzroku ale jest nie leczona bo okulista zakończył leczenie gdzieś jak byłam w gimnazjum i nie nosze okularów... nie przeszkadza mi wada bo widze dobrze co prawda jednym okiem ale kwestia przyzwyczajenia od urodzenia 😜 ale jednak jak bym miała oślepnąć i nie zobaczyć nigdy maluszka to wole mieć papierek :P hehe

a tak to jest OK maluszkowi serduszko bije jak dzwon 🙂

• Mamusia
Kkasia zus na wyplacenie ma 30 dni. jesli odstajesz poczta powinnas miec napisane na blankiecie za jaki okres, jesli na konto ciezko rozszyfrowac. Zadzwon najlepiej do swojego oddzialu to Cie poinformuja. Ja na pierwsza kase z zusu czekam prawie dwa miechy a koljna dostalam po chyba 10 dnia, za nimi nie nadazysz...
Natka kurcze tyle info sypnelas ze prawie nie pamietam 😜
ale bradzo oryginalne te Twoje lozeczko, sliczniutkie. Ciekawe jak bedzie Zuzka wygladalo, miala zdjatka dac jak tata odnowi...

• Mamusia
Laaf wracając do Twojego problemu 😉 jest specjalny program do przekształcenia pdf na jpg... http://www.download.net.pl/4228/Advanced-PDF-to-JPG-converter/ tutaj masz przykładowy jaki znalazłam w google. Jeśli skopiujesz to do word'a może ci brakować liter i pojawią się błędy (po to konwertuje się na pdf żeby ktoś miał problem ze skopiowaniem).

Natka śliczne łóżeczko 🙂

• Mamusia
Agulka wlasnie powstal nowy problem...jak wymienialam system nie mam worlda... a mowilam przy skanowaniu kolesiowi ze chce to miec w pliku ktory jak cos latwo zminiec...jejku jak mnie to ziirytowalo a zalezy mi na czasie...
W kazdym razie dupa blada...
niezaleznie dziekuje Wam bardzo dziewczynki. 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Natka łózeczko sliczne 🙂Ty to masz kobieto fantazje 🙂
Dobrze, ze napisalas o tych tescowych chusteczkach.DO mnie na oddzial mamy najczesciej przynosza pampersa chusteczki i one faktycznie sie sprawdzaja, haggisy ale te sa twarde i jak dla mnie bardzo mocno perfumowane, fajne tez sa bambino i czesto maja tez nivea i tez nie mam do nich zastrzezen.
Zuziek dobrze ze na wizycie wszystko ok 🙂A co do fenoterolu to moja znajoma brala i jak przestala brac to 2-3 dni urodzila.