Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
baskasl witaj wśród czerwcóweczek 😉 dokładnie tak jak laaf napisała kilka postów wczesniej był wątek o wózkach 😜 a i gratulacje syneczka 😜

wiekszość wie co bedzie mieć a ja dalej nie 😞 buuu...

komsi piękne zdjęcie 😉

od wczoraj za mną chodziły naleśniki i wkońcu dzisiaj sobie je zrobiłam narobiłam jak dla wojska a zjadłam tylko dwa 🙃 🙃 hehe teraz wszystkim w domu chodze i wciskam naleśniki hehe :P

jutro do szkoły maaaasakra 🤪 🤪

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ale jestem zmeczona, wlasnie wrocilam po rodzinnej imprezce i padam 🙂

kkasia na zgage mozesz brac Renie, w ciazy mozna je brac bez problemu i mnie pomaga, moze Tobie tez pomoze 🙂
komsi ja swedzenie dziasel przerabialam jakies 3 tyg temu i jest to objaw zaczynajacego sie zapalenia dziasel.Mi pomogla pasta do zebów Biodent i plyn do plukania jamy ustnej.Acha jak mnie tak bardzo juz swedzialy to plukalam szalwia...pomoglo 🙂

• Mamusia
Zuziaku, wiem ze jeszcze Anulka dwukrotnie juz miala szanse zobaczyć plec lokatora ale jej sie schowalo 😉 Chyba Kwasiek nie wie tez...kurcze nie chce czegos pokrecic... Rozumiem Twoje zniecierpliwienie, bo jak ja czekam na USG to myslalam ze jajo zniose i to takie strusie!!! 😁 a jak juz weszlam do gabinetu to powiedzialam lekarzowi ze nie wyjde poki sie nie dowiem:P
Mnie zapalenie dziasel ominelo (tylko kilka razy trafilo mi sie lekkie krawienie po myciu zebow) ale jak pisze Waja płukanie to najlepszy sposób i proponuje przede wszystkim szalwie 🙂 (choc na opakowaniu pisze ze kobietom w ciazy...ble ble ble) ale mozna stosowac 🙂
Bylismy w kinie na Kolysance i...kolejny nudny film, niby komedia ciekawa bo pomysl ciekawy ale byly tylko dwie sceny ktore mnie szczerze ubawily 🙂

• Mamusia
laaf, nic nie pokręciłaś - przynajmniej, jeżeli chodzi o mnie 😉 nie wiemy co się we mnie kryje. Ale mam nadzieję, że się lada moment dowiemy, bo w tym tygodniu (środa-czwartek) wybieramy się na usg 🙂

Boże, padam na pysk. Zaraz połknę monitor.

• Mamusia
z opowiesci o ruchliwosci maluszka, powinien byc to chlopiec 🙂
moj maly rusza sie zdecydowanie intensywniej niz ruszala sie moja Kamila. A i ona potrafila tak przypieprzyc ze raz sinca mialam pod zebrem 😉 Oczywiscie juz pod koniec ciazy 🙂
Zmykam kochaniutkie, milej nocki 😘

• Mamusia
Hello już marcowo 🙂

Laaf, a ja byłam na Kołysance i bardzo podobał mi się film 🙂 ale każdy może mieć swoje odczucia i zdanie.
Za to wczoraj byłam na Wilkołaku - film nienajgorszy, zdjęcia i sceneria super, ale ani film ani ten wilkołak wcale nie straszne,zero budowania napięcia(może i dobrze ze względu na maleństwo) - no i przespałam z kilkanaście minut filmu, więc coś to świadczy o jego ciekawości :laugh:

Kkasia, nigdy nie miałam i odpukać do tej pory niedopadła mnie zgaga, ale jak dziewczyny pisały dobre są lekkostrawne dania albo nieużywanie dużej ilości przypraw, szczególnie tych ostrych, ponadto natka pisała, że dobre na nią są migdały i ewentulanie można brać Rennie.

Zuziek, nie martw się, jak widzisz ani ja ani kwasiek nie znamy jeszcze płci. Ja to czekam do następnej wizyty,ale znowu nie mam gwarancji czy pokaże co tam ma czy może coś znowu wykombinuje, żeby mieć ubaw z rodziców 🙂

Moje małe ostatnio rozruszało się, co mnie cieszy, ale jak w środę pójdę znowu z mężem na zajęcia z oddychania to pewnie tym tlenem znowu uśpię na 2 dni dzieciątko :P

Jak miałam zapalenie dziąseł to stomatolog kazała mi myć zęby pastą Lakalut Active i mam ją stosować już do końca ciąży, poza tym płukałam w międzyczasie płynem Erudril i całyczas stosuję płyn Meridol na krwawiące dziasła. Najlepiej zapytać się swojego stomatologa albo popłukać szałwią.

Witaj baskasl wsród nas 🙂

• Mamusia
Witajcie kochane 🙂

Anulka dokladnie o gustach i odczuciach sie nie dyskutuje 🙂 ALe powiem CI ze ja juz drugi raz przysypiam w kinie na filmie 😁 kurna jak to jest ze taki halas taki ekran a my w kimke zapadamy:P

Hehe to tak po oddychaniu jest? Ja dzisiaj zaczyna m sz.r., ciekawa jestem jaki to bedzie mialo przebieg u mnie. No to Anulka jak wieczorem dostane sie na kompa (czyt. zagladne na 10 min. bo najczesciej okupie moj m.:P )

Mozemy sie dziewczynki zabawić, mianowicie: obstawiamy 🙂 Akurat z Anulka Zuziakiem i Kwaskiem zanamy sie w miare dobrze 🙂 Mysle ze wiele mozna wywnioskowac z tego co piszecie o swoich dzidziach 🙂
Ja obstawiam następująco: Kwasiek - syn
Anulka - córka
i tu sie waham.... Zuziak - córka

ale co do Zuziaka mam watpliwosci co do Kwaska i Anulka jestem prawie przekonana:laugh: heheh ciekawe jaka ze mnie wróżka:P

• Mamusia
czesc kochane moje
jestem po 2 dniach rodzinnych imprez i obrzarstwa hee 🙂
dzis mam wizyte wiec lece sie szykowac za niedługo tylko małego wyprawie do przedszkola 🙂 potem zdam relacje 🙂

z tym obstawianiem to niezly pomysl jednak ja niemam przeczuc bo z doswiadczenia wiem ze to i tak róznie moze byc 😉

• Mamusia
Dzien dobry, tu zatkany nochal;/

Dzieki dziewczyny za komplementy 😉 Synek tez dziekuje, bo sie skubany ladnie prezentuje 😉

Waja dzieki za porade! Wczoraj juz nie swedzialo, dzis tez nie, ale na wszelki wypadek pojde do apteki potem po szawie, mam nadzieje ze szwabki maja cos takiego nie tylko do smazenia mies ale i do plukania dziasel 😉

Wykapalam sie wlasnie i smarkam, jest troszke lepiej, wiec chyba poczekam do srody do wizyty u giny i jutro normalnie pojde do pracy, no wiecie moj plan huragan zwolnienia do nastepnego piatku i wizyta u siostry. Kurna chata termin u fryza juz mam na pon, wiec musze jechac:P

Milego slonecznego jesli sie uda dnia Kobitki 😉Ide przygotowac sniadanko, maz jeszcze kima - druga zmiana, zrobie mu niespodziewanke 😉

• Mamusia
dzień dobry laseczki 😉

a no laaf zobaczymy na ile z ciebie jest wróżka 🙂 hehe u mnie to się każdy waha :P mnie to jest obojętnie co bedzie ale wolałabym wiedzieć taki psychiczny komfort :P hehe

u mnie (czyt. w Zabrzu) od rana słoneczko :P miło zapowiada się ten dzionek wam też życze udanego dnia :*

no nic zasuwam do szkoły... 🤢 ciekawa jestem w jakim stanie wróce 😜 hehe buziaczki 😘

• Mamusia
Trudno mi też powiedzieć, bo jak Ania233 pisze różnie z płcią może być.

Ale jednak obstawię podobnie jak dziewczyny:

Kwasiek - Syn
Zuziek - Córka
Ja - hihihi... Córka

Ania i Natka dajcie znać jak po wizycie, Zuziek miłego dnia w szkole po feriach 🙂

• Mamusia
Hej babki, ja mam wizyte po 13 a o 12 juz jade jeszcze wyniki krwi i glukozy odebrac. Nie mam humoru dzisiaj nie wiem czemu, ostatnio jestem przygnębiona;( nic mnie nie cieszy;((( ciekawe czy usg bede miala.
Obstawiam:
Anulka - syn
Kwasiek - córka
Zuziak - syn 😉 he he zobaczymy co z tego wyniknie.

Miłego dnia 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Hallo Dziewcznki 🙂

Ja obstawiam tak:
Kwasiek-syn,Anulka-cora,Zuziek-cora,kkasia-córa.

Wydaje mi sie, ze w tym tyg duzo wizyt u gin.mamy mamusie.Bedzie sie dzialo 🙂Juz nie moge sie doczekac pierwszych relacji 🙂

Jak tam wieje u Was?Bo we Wrocławiu troche wieje zobaczymy co sie z tego rozkreci.

Dzień dobry dziewczyny,

no i z mojej położnej nici 😞 Ma już w tym czasie ustalony urlop, którego nie może przesunąć więc... Może uda się znaleźć inną. Zobaczymy.

A co do płci dziecka. Ja zawsze na opak wróżę, u nas też myślałam, że będzie dziewczynka a jest chłopiec 🙂 Więc nawet nie obstawiam... Moja znajoma jest w tym dobra. Jeszcze nigdy się nie pomyliła.

Miłego dnia życzę i niech ten wiatr rozwieje chmury a zza nich niech wyjrzy słoneczko, które gdzieś się we Wrocławiu właśnie schowało...

• Mamusia
Hej brzuchatki

Nie wiem jak Wy, ale mnie to tak sie nic konkretnie nie chce jeszcze taka pogoda za oknem brrr..

Moja Jula coraz bardziej wojuje w brzuszku:laugh:

Idę w środę na usg 3D- już się nie mogę doczekać.

Może niedlugo zabiorę się za pranie ciszków dla dzidzi i pojadę po łóżeczko. Macie kobitki już jakieś rzeczy dla siebie np. piżamkę, wkładki itp. do szpitala??? Ja nie mam nic jak oglądam koszule do karmienia to żadne mki się nie podobają 😞

• Mamusia
Angela, daj znać po wizycie jak wyniki i czy udało się mieć usg.

U kkasi obstawiam - Córkę.
Jak wszyscy dookoła mówią jaka będzie jedna konkretna płeć, to przeważnie jest na odwrót 🙂

Kruszyna, ja jeszcze nie kompletowałam sobie torby do szpitala. Na razie mam 1 koszulę nocną z odsłonkami na piersi, którą dostałam od teściów pod choinkę. Szpitalne zakupy będę robić w kwietniu, a jak będę w 36 tc to już mam zamiar mieć spakowaną torbę/y dla siebie i dziecka-tak na wszelki wypadek.