Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ja już po wizycie , z Antkiem wszystko w porzadku , tętno ma książkowe,usg nie miałam-ale to żadna niespodzianka 😉 , ze mną też ok ... ogólnie jestem do przodu 7 kg od początku ciąży ( więc chyba nie jest tak zle 🙂 )
bakteryjki jakieś w moczu znów mam - ale niewiele- więc chyba się już z tym moim "przyjacielem" Uroseptem do końca ciąży nie rozstanę ;(... a ... i dostałam skierowanie na tę glukozę diabelną , brrrrrrr ... 75 będę musiała wypić i dwie godziny czekać , aż mnie trzepie na samą myśl ....fuuuuuj !!!!!

Sylwia - obstawiam Ci dziewuszkę 🙂

a u mnie wichura na całego , łeb chce urwać normalnie !!!!!!!

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sylwia-przeczuwam chlopczyka 🙂

Ja juz sobie szukalam koszuli do karmienia na allegro, ale jakos bez rezultatów.ogolnie mam podobnie jak Kruszyna i Angela jakos taka bez celu jestem i jeszcze boje sie tej pogody paskudnej.

Natusia ciesze sie, ze u Was wszystko w porzadku 🙂

Dziewczyny odwazycie sie w nastepnym roku jak dziecko bedzie mialo okolo roku wybrac sie z nim gdzies na urlop?Tak sie ostanio nad tym zastanawiam, bo w tym roku zdecydowanie odpadaja wakacje, ale w nastepnym dlaczego nie.Jakie jest Wasze zdanie?

• Mamusia
hehe wszystkie mówicie, że będziemy mieć synka, więc pewnie będzie córeczka 😉 chociaż...? Szalenie ciekawa jestem...

waja, ja bym strasznie chciała pojechać z Maleństwem na jakieś wczasy (nie mielibyśmy w sumie nawet problemu z opieką, bo moja mama jest chętna, żeby pojechać "na przyczepkę" i zajmować się Maleństwem, gdy my będziemy chcieli pobyć trochę sam na sam), ale podejrzewam, że przez najbliższe lata nie będzie nas stać na jakiś wyjazd :/ No, chyba że na weekend pojedziemy w góry czy coś w tym stylu, ale to takie wakacje - nie wakacje...

Z jakimś dalszym wyjazdem poczekamy aż dziecko będzie miało kilka lat. Ech, a tak strasznie marzy mi się znów podróż do Egiptu... 😞 😞 😞

• Mamusia
Sylwia, ja też obstawiam u Ciebie - Córeczkę 🙂

Może dziewczyny zrobić taką tabelkę i na bieżąco będę wpisywać, która z Czerwcóweczek jak obstawia, a na końcu wpiszemy efekt końcowy 🙂

No my z mężem też odpuszczamy sobie w tym roku wojaże, bo czasami jak widziałam w samolotach te biedne kilkumiesięczne płaczące maluszki - to serce się aż kraje i mojemu dziecku nie chcę fundować stresu i bólu (ciśnienie w samolocie). W Polskę też raczej nigdzie się nie wybierzemy.
Za to mamy plany, że w 5 rocznicę ślubu, zostawimy z moimi rodzicami naszą pociechę będzie wtedy miała ponad 2 latka albo powtórzymy naszą podróż poślubną do Paryża albo polecimy np. do Turcji.

Kwasiek, a gdzie byliście w Egipcie - w Sharmie czy Hurghadzie? My byliśmy w Sharmie-oprócz wylegiwania się,kąpania,odwiedzania 2 razy dziennie Sturbacksa i okolicznego Nama Bay,byliśmy też w starej części Sharmu, wdrapaliśmy na Górę Mojżesza, byliśmy w Kairze (Sfinks i piramidy, muzeum perfum) oraz w delfinarium. Do Egiptu też wróciłabym i zwiedziłabym jakieś inne rejony, Dolinę Królów.

• Mamusia
Hej kochane moje ja juz tez po wizycie
Natka-super ze wszystko z małym ok 🙂 no i 7kg rewelacja (zazdroszcze tych kg)

a u mnie tak
- mała rozwija sie super wazy 955g jest bardzo ruchliwa 🙂
ja z moimi skurczami i parciem dostałam luteine na 2 miesiace po 2 x dziennie 😞 ale na złagodzenie skurczy zaraz ide przyjac 1 dawke .

Tabelka to dobry pomysł ja jestem za choc nie obstawiam 🙂
Angela- czekamy na relacje :*
AHA- jeszcze cos 🙂 ja juz zamowilam sobie koszule do karmienia oto link 🙂
http://www.allegro.pl/item938593881_koszula_dla_karmiacej_roz_m_super_wybor_nowosc.html

• Mamusia
Ja juz po wizycie i powiem wam,że mój mały waży już 1150 g 🤪 dużo nie? WG USG jestem w 28 tyg he he, mały rośnie jak na drożdzach i lezy w polozeniu głowkowym, znowu jajeczka byly widac i na 100 chłopak i db bo mam wszystko niebieskie he he 😉a tak to żelazo mam brac i furagine, bo białko w moczu 😮 no ale co zrobic jak trzeba to trzeba 😉

• Mamusia
Ooo, Angela, no szykuje się nam jeszcze dorodniejszy maluszek 🙂 ponad 1 kg Syneczek...WOW i jeszcze do tego 28 tc wg usg, to jak coś jeszcze nas wyprzedzisz 🙂
Dobrze, że glukoza wyszła ok, wnioskuje z tego że nic w poście o niej nie pisałaś.

• Mamusia
Anulka, ani w Sharmie, ani w Hurghadzie 🙂 wybraliśmy się na nurkowanie na rafach koralowych w Marsa El Alam 🙂 i było genialnie 🙂 choć to i tak mało powiedziane...
Doliny Królów osobiście nie polecam - poza pustymi, gorącymi, dusznymi i śmierdzącymi grobowcami nie ma tam nic. Jedyne, co mi się podobało z takich turystycznych miejsc, to świątynia na Karnaku (w Luxorze). Tam to faktycznie można było coś zobaczyć i poczuć klimat faraonów.

Fajny pomysł z tą rocznicą Ślubu. Może i my sobie zaplanujemy coś takiego...? 🙂 kuszące, kuszące...

Angela, ale masz dorodnego synka! 🙂
Ania, cieszę się, że wszystko w porządku 🙂

kurde, ale ciekawa jestem ile moje małe waży 🙂)

• Mamusia
Angela- jeja gratuluje sporego chlopaka 🙂
super ze wszystko ok 🙂 1150g to kawał chlopa 🙂
,i na polowkowym lekarz powiedział ze Lena niebedzie wazyc wiecej niz 3kg moze nawet tyle co Damian wazył 2850g

no ale najwazniejsze ze wszystko ok z naszymi maluchami 🙂

• Mamusia
Cześć czerwcóweczki 🙂

Ania, Angela, ależ wasze pociechy są duże 🙂 ja jutro się dowiem czy nasza kruszynka dorównuje już wagą innym dzieciom czy jak do tej pory jest za mała. Z moją wagą jest tak jak już pisałam- praktycznie co tydzień 1 kg więcej:P i jak do tej pory uzbierało się 7,5kg 😉

Co do urlopu to poza granice Polski też się nie wybieramy chociaż myślimy o wypadzie nad morze we wrześniu 🙂 pod warunkiem, że z dzidzią będziemy się dobrze czuć 🙂

• Mamusia
JA CIe krece Angela, no no ponad kilo 😉 Duzy Chlopczyk 😉

No ciekawa jestem co bedzie u mnie 😉 Jaki Niunius duzy i w ogole, ale w cierpliwosc musze sie uzbroic aby do srody 😉

Synek dzis pokazal sie cioci jak byla w odwiedzinach tzn. zasunal mamie kopniaczka, ktory byl widoczy dla cioci 😉

Tatus juz tez go widzial, nie moge sie ogarnac to takie piekne... 🤪 😘

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Ale te Wasze pociechy już duże 😉 ciekawa jestem ile ta moja kruszynka już waży. Dowiem sie (mam nadzieje) 10 marca, bo ide na wizyte i mam nadzieje że zrobi mi usg.
Co do płci to ja obstawiam tak samo jak dziewczyny 😉
A na wakacje w tym roku też nie pojade bo z takim maleństwem to aż strach jechać..nie chce jej męczyć, wystarczy że do tesciów na wieś pojedziemy (3h) to wystarczająco... No ewentualnie w góry na weekend bo tez mamy blisko 😉 ale to jeszcze nie wiadomo. Za rok natomiast napewno chcemy gdzies pojechać, może nad morze jak mała bedzie już chodziła 🙂 W tym roku jeszcze czeka mnie komunia chrzesniaka i 3 wesela..i nie wiem czy pójdzie,my na którekolwiek, bo jedno jest w lipcu to odpada i dwa w sierpniu....no i tylko jedno na miejscu a te dwa koło tesciów bo rodzina męża, wiec wątpie i pewnie wcale nie pójdziemy nigdzie...
A mi glukoza wyszła 156!!! Troche za duża, ale to przez to że dzień przed zjadłam ciacho a wieczorem jeszcze 2 jabłka 🤢

• Mamusia
witajcie dziewczynki 😉

dzień w szkole przeżyłam :P oczywiście nieobeszło się od pytań jak po ślubie, pokaż obrączke, jak się czujesz w roli żony itp. 😜 hehe troche zamieszania zrobie ze względu że zmieniam nazwisko :P hehe ale trudno... :P

może i ja w tym miesiącu dowiem się co się we mnie kryje bo jednak zdecyduje się na prywatne usg 3/4D :P koszt takiej imprezy 230zł ale wkońcu się dowiem WSZYSTKIEGO i WSZYSTKO zobacz 😜 hehe dzisiaj nie zdąrzyłam zadzwonić bo rejestracja do 16 a ja po 16 wróciłam ze szkoły... wiem tyle że terminy są już na połowe marca także w tym miesiącu może się załapie 😁 jutro bede wszystko wiedzieć 🙂 jak się uda dodzwonić...

ja mam wizyte w piatek 05.03 nie nastawiam się optymistycznie bo i tak się rewelacji nie dowiem tyle że dowiem się ile zgrubłam :P hehe

idę odpocząć bo jakaś taka padnięta jestem pogoda się zepsuła i ponuro za oknem no i oczywiście wieje ale to raczej w całej Polsce :P

• Mamusia
Czesc Edzia 🙂

Ania,Angeladobrze, ze wszystko okej.A dzieciaczki przybieraja na wadze 🙂

Kruszyna jak Ty to robisz, ze tylko jeden kg? 🙂

Ja mam +8kg, ale oprocz brzucha i piersi to te kilogramy sa niewidoczne 🙂

Jutro planuje isc na glukoze, moze jakos sie uda przezyc 🙂
We Wroclawiu chyba zaraz zacznie sie prawdziwy pogodowy meksyk,tak sie ciemno zrobilo:/

• Mamusia
U mnie juz 7 kg na plusie, ale jakieś takie nie widoczne te kilogramy, tylko brzuszek rośnie 🙂

Wizytę u swojego ginekologa mam w piątek i już z niecierpliwością na to czekam 😉

Dziewczyny najważniejsze że dzieciaczki zdrowo rosną 🙂