Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No Kubus juz spi, bo nie spał od 12 40 i padł, bo popołudniu nie chciał sie przespać jak zawsze, chce ciągle chodzić za raczkę 😉 a tak to sie nudzę...nie am jak z męzusiem sobie posiedzieć...ja chyba też zamówię ten rowerek dla Kubusia 😉 ale zielony...

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zyrafa Sylwia czy osmiorniczka? 😎
ja wrzucilma przed chwila do prania wozek i krzesla z balkonu 😉 tak kombinowalam ze powyciagalam gabki niegabki itd..

a teraz bronislaw lesiu i faj na relax 😉
aaa Angee ja tez bez meza bo jak wychodzi o 7 to wraca o 22 wiec zaraz spac i caly dzien sama z maxymkiem, juz sie poumawialam troche na czwartek z matka od synowej, na dniach jakos do sasiadki, a od jutro pilnuje wieczorami natke 4latke 😉

hejka,

ja tak na chwilę bo Mały ma gorączkę trzydniową od wczoraj i w dzień niewiele można zrobić to jak zaśnie nadrabiam.

Ann my mamy płyty z serii Dziecięce Przeboje i Przedszkolaka hity i Mały jest zachwycony.
On już od jakiś 3 miesięcy tańczy codziennie przy nich. Ja zamawiam je w empiku.pl, tam też można odsłuchać fragmenty piosenek.

Dobra zmykam bo robota czeka.

Spokojnej nocy...

• Mamusia
JA sie biorę spać bo juz ledwo żyje.
Zapomniałam wspomnieć ze sprzedajemy samochód. Tym razem decyzje podjelismy razem. Łazienkę zrobimy za kase którą dał nam moj tata a na kuchnie sprzedamy samochód i tym sposobem wprowadzimy sie w tym roku.
Tylko jak sobie pomyśle ze muszę sie do cientka przesiąść z Mercedesa to mnie słabi. Ale jak dobrze pójdzie to potem kupimy jakieś auto za rok. Ale czegoś trzeba się wyrzec żeby móc się wprowadzić a wtedy bedę mogła zajsc w ciąże 🙂 i wtedy jest szansa ze miedzy Piotrusiem a drugim dzieckiem nie będzie większej różnicy wieku niż 3 lata 🤪 a tak 2,5 roku to by było idealnie.

• Mamusia
hejka dziewuszki,

u lekarza dostalam tabsy na poprawe krazenia po ktorych dzisiaj przespalam 11h 😮 😮 w ulotce jest napisane ze moze pojawic sie sennosc ale taka??? 😮 😮, spalabym dalej ale wiedzialam ze musze zwlec sie z wyrka bo obowiazki....

KOmsi ranny ptaszek 🤪 🤪 naleniuchowalas sie w polandzie o teraz ciezko sie przestawic 😁

Madalena to za ile p[lanujecie w koncu ta dzidzie?

• Mamusia
Laafik no to faktycznie lekka sennosc potabletkowa 11h dziezes...kiedy ja tyle spalam..?!

No to mi sie tu Maxymo przestawil o godzine do tylu wrrr a casem nawet poltora badz dwie. ot w chacie sie chlopak odnajduje...

A wlasnie, dzieci nie sa w stanie zapamietac miejsca domu jesli ich nie bylo 2miechy?wiecie cos o tym ? bo mi sie wydaje ze maxym nie ogarnia, czasami mam wrazenie ze cos pamieta a czasami ze zero amba?

• Mamusia
kurde musze wykombinowac cos do zarla, zeby sobie kinol do pracy zabral. wczoraj rybe wzial dzis schabowego, i tak mysle co moge wykombinowac, na weekend chce zrobic golabki bez zawijania wiec mielone odpadaja jakies pomysly?
w necie znalazlam, ze schab rozbic jak do schabowych ale dac do srodka pieczarki i ser zolty, moze cos takiego. ale jak macie pomysly do dajcie bo na najblizsze 4,5tyg potrzebuje weny...

• Mamusia
Hej 🙂

Kosmi, moja koleżanka z pracy przyniosła kiedyś w termosie risotto- jakież to było dobre:
Gotujesz rosół z nogi z kurczaka z kostką rosołową.

Podsmażasz cebulkę na oliwie z masłem i wrzucasz do tego ryż (ma się prażyć pod przykryciem) i co jakiś czas podlewasz go tym rosołem. Jak już zmięknie (zrobi się żółtawy) dodajesz podsmażone pieczarki, kukurydzę, czrwoną fasolkę, paprykę i mięsko z rosołu. Oczywiście dużo ziół prowensalskich 🙂 mój mąż nie tolerował risotto a tym się zajada 🙂 a na zimno jest równie pyszne więc może takie co 🙂

• Mamusia
Agulka, dzieki juz zanotowalam i liste zakupow mam 🙂 zaraz odstroje mlodego i pojdziemy po sprzet, juz wyciagnelam schabowe wiec zrobie schabowe a potem risotto 😉 zajebiscie ze na zimno tez smakuje, on ma tam mikrofalowke ale to by musial jakis talerz brac ze soba a tak wciagnie na zimno, a jak bedzie chcial podgrzac to tam sobie cos zorganizuje 😉)) dzieki 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Mozesz nawqet usmazyc miesko od udka kurczaka, ale to trzeba kosc z tego wyciagnąc i miec przyprawe do kurczaja jakąs dobra, bo ja uzywam galeo i to daje dobry smak 😉 a tak to Czesc Laski 😉 Jutro mam jazdy znowu, tym razem jutro manewry a w piatek do Słupska cisniemy he 😉 byłam na zakupach i kupiłam sobie sandałki i legginsy i biały stanik, bo kupiłam bluzki do których biały musi być, a ten mój poprzedni jakiś rozciagniety;///
Komsi Kubus wstał dziś o 6 30, to co ja mam powiedziec, ale spał do 4, pewnie wczoraj był zmęczony, bo płakał chyba długo z poł godz, a ja go nie słyszałam bo miałam drzwi 2 pary zamkniete a byłam w 3 pokoju, rozmawiałam z koleznaka i tv grał, masakra, biedny mój synek;( drugim razem nie zamkne ale tesciu tak głosno gadał,że zamknełam a i tak sie obudził aja nie wiedziałam, bo maz jeszcze dzwonił.

• Mamusia
dlatego babyphon to wynalazek idealny. myslalm ze tylko dla noworodkow ale sprawdza sie do dzis i pewnie jeszcze dlugo 😉 w polandzie idelan sprawa bo mlody spal a ja to na tarasie to pod tarasem(siostry tarasem 😉) albo na dole u siory a babyphonik zawsze wlaczony i pedem na gore cisnelam 🙂
mlody spi ja poprazylam sie godzine na sloncu teraz kawa cos przekasze a ide na 3 pilnowac coreczke kolezanki, oni na parterze weic bedziemy melinowac z dziecmi na dowrze 😉)

• Mamusia
A mi internet nawala. Naprodukowałam się, kliknęłam "Wyślij" i dupa - rozłączyło na 3 h 😠 Więc jeszcze raz.

laaf, ja tak spałam po usunięciu ósemki 😉 niestety tylko jeden dzień takiej laby miałam, ale lepsze to, niż nic 😉 a co się w ogóle dzieje, że się do neurologa wybrałaś?
Komsi, masz rację - nianie elektroniczne to cuda 🙂 my co prawda jeszcze nie korzystaliśmy z tego wynalazku, ale odziedziczyliśmy po koleżance mojej mamy i lada moment się przyda, bo przenosimy Agę do drugiego pokoju. A mamy takie mieszkanie, że przy jednych zamkniętych drzwiach nic nie słychać, a co dopiero przy dwojgu drzwi 🤨 musimy w ogóle Młodej do pokoju jakąś lampkę nocną kupić, bo rolety, które mamy, są mega nieprzepuszczalne światła i w pokoju w nocy jest ciemno jak w ... wiadomo gdzie 😉

Ja mam dziś pracowity dzień 🙂 przesadziłam kwiatki, zrobiłam 3 razy pranie (jeden nadprogramowy, bo nam wiatr wywalił na balkonie suszarkę i wszystkie ubrania były wypaćkane kurzem z balkonu 🙃 )
obiad na dzisiaj mam, później może jakąś zupę wstawię.

Jutro na cały dzień wybywamy do moich rodziców - skoczę do sklepu z ubrankami (Pepco - Anulka kiedyś polecała), pójdę wpłacić pieniążki z urodzin Agniesi na konto, może mamie jakiegoś kwiatka kupię z okazji Dnia Mamy 🙂 no i niech się wnusią nacieszy 🙂

U nas póki co dupa ze spacerem - wieje strasznie, mało łba nie urwie 🤢

• Mamusia
Aaa, koniecznka, wysłałam Ci jakiś tydzień temu maila, nie wiem czy odebrałaś, czy do spamu trafił 😉 daj proszę znać, bo bym Ci to wysłała (u mnie leży bez sensu i się kurzy), chyba że zmieniłaś zdanie, ale wtedy też daj znać, to wystawię to na Allegro 🙂 czekam na info 🙂 i dzięki za pomysł z Empikiem - jakoś na to nie wpadłam 🤢 a Empik mam pod nosem 🥴

• Mamusia
Laaf dzidzie planujemy zaraz jak sie wprowadzimy a najpóżniej chciałabym zajść w ciąże do sierpnia przyszłego roku ale czy się uda. Po Nowym Roku zaczniemy działać. Chciałabym miec 2 dzieci w niezbyt dużym odstepnie czasu a potem zajac sie jakąs praca no i wychowaniem.

U nas tez strasznie wieje wiatr

• Mamusia
Madalena, chyba 12 miesięcy, ale nie jestem pewna. Nie wiem w sumie nawet czy mam paragon zachowany 🙂

laski, wędrujcie do Biedronki - dwupak pampersów Dada (czyli przy rozmiarze 4 - 108 sztuk) za 39,90 🤪 i obiadki BoboVity 2x250 g (po 12 miesiącu, te duże słoiczki) za 7,45 🤪 za 2 sztuki!! Mleko Bebiko 2 i 3 (2 opakowania po 350 gramów) + gratis kaszka BoboVita za 21,99 🤪 W ogóle kaszki BoboVita (te większe, z 20% gratisem) za 6,49 🙂 nektary przecierowe BoboVita 4x 300 ml za 9,49. Jogurcik Malucha BoboVita 4 x 100 gramów za 6,99 🙂

• Mamusia
hej

a u nas dzień do dupy zalewaliśmy dzisiaj strop i zostało betonu i trzeba było gdzieś wylać i zaczęli wylewać przy wejściu do piwnicy na spód i było za dużo i wymyślili żeby za ścianke a to była taka ścianka cienka z bloczków betonowych z boku żeby się ziemia nie obsypywała i tam mój mąż wlewał ten beton i się przewróciła na niego myślałam że zawału dostane z Igą na rękach nie zdążył uciec i mu nogi przywaliło i przycisnęło go do ściany że nie mógł wyjść nie mogli go wydostać dopiero mój tata musiał uderzyć młotem troche w te bloczki to odłupały się i powoli go wyciągnęli boże dziewczyny co ja przeszłam w tym czasie to nikomu nie życzę
dobrze że mu nóg nie połamało na szczęście ma tylko na maksa poobdzierane nogi rany płytkie byliśmy u lekarza dostał zastrzyk przeciw tężcowi antybiotyk i maść

• Mamusia
No TO SYLWIA MĄZ MIAŁ SZCZEŚCIE, ŻE NIC MU SIE POWAŻNEGO NIE STAŁO. Fajnie,że suknie sprzadałaś, ja miłąm wystawione za 450 i tez nie schodzi, nie wiem , szkoda, jeszcze pozniej raz wystawie i zobaczymy, moze do komisu zawioze... Kubus spi od 18 30, bez popoludniewej drzemki, jutro te jazdy mam i wpt, wiec czas mi szybko zleci na pewno...