Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mnie też czasami boli krzyż, szczególnie jak za dużo w ciągu dnia chodzę,ale i zdarza się w spokojniejsze dni. Bóle krzyża zaczęły się w 13/14 tc. Brzuch bolewa,ale bardziej jakby coś mnie rozciągało. To raczej normalne, bo nosimy rosnące Maleństwo 🙂 ale jutro będę pytać lekarza o różne sprawy, to zapytam się i o to.

• Mamusia
Dziekuję Dziewczyny 🙂
U mnie już trochę lepiej, ale dalej musze polegiwać. Co do bóli krzyża to właśnie mi się zaczęły. Lekarz zalecił mi robienie "kocich grzbietów" 😎 tj. na czworaka i wypychamy kregosłup do góry. Mi troche pomaga, więc może i wy spróbujcie.
Anulka81 jutro wizyta, będę trzymała kciuki aby wszystko było dobrze i zeby dzidziuś się ujawnił 🙃 🙃 🙃, a tak swoja drogą to masz jakieś przeczucia czy swoje pragnionka co do płci? 😉
Laaf za Ciebie też trzymam mocno kciuki aby był synuś tak jak sobie wymarzyłaś 🙂 🙂 🙂 .
Powiedzcie jak tam tatusiowie pociech czy już do nich dotarło, że będą tatusiami. 🙃 ? Mój mąż to dopiero dochodzi do siebie, szczególnie po ostatniej informacji, że będzie miał synusia i to pierworodnego 🤪 . Ach ci faceci, tak też się cieszył, ale teraz wiem, że jest poprostu szczęśliwy. Buziaczki 😘 i trzymam kciku za wszystkie przyszłe mamusie.

• Mamusia
Z tymi przeczuciami to tak różnie, na początku ciąży była to dziewczynka, a teraz zgodnie z mężem myślimy że będzie chłopak 🙂 A tatuś to bardzo się cieszy 🙂 Był trochę w szoku, że na efekty starania nie czekaliśmy zbyt długo-w 2 cyklu udało się, a słysząc o problemach z zajściem w ciąże, nastawialiśmy się na dłuższe oczekiwanie.

• Mamusia
Witamy nowe czerwcóweczki 😆

Wiem cos o długim wyczekiwaniu na dziecko 😞 . My z mężem staraliśmy sie prawie dwa lata. Najpierw przez blisko rok sami wierząc, że w końcu sie uda. Potem złamałam nogę i trzy miesiące wypadły nam z kalendarza, w końcu decyzja o pójściu do lekarza i diagnoza brak jajeczkowania (tarczyca i zbyt wysoka prolaktyna, stres). Mieliśmy szczęście że trafiliśmy na dobrego specjaliste, który tak naprawde w ciągu miesiąca mnie zdiagnozował. Potem kilka miesiecy leczenia i pod koniec lipca dostaliśmy zielone światło. Udało się w drugim cyklu 🙂 . Mój lekarz się ze mnie smiał, bo kiedy mnie zapewniał że do końca pażdziernika powinnam zajść w ciążę mu nie wierzyłam. A jednak stało się.:laugh: I dzisiaj kończę 16tc.

Anulka81 odezwij się jak tam dzisiejsza wizyta i jak tam maluch czy już duży i czy zdrowy? Trzymam kciuki. 🙂

• Mamusia
Mam do Was pytanie: wg wszystkich informacji zamieszczonych w Internecie dzidzia w 14 tc powinna mieć ok. 8cm. Tydzień temu byłam na USG i wyszło, że maleństwo ma niecałe 5cm. Chyba to niemożliwe żeby w tydzień rosła aż tyle, co? 🥴

• Mamusia
Agulka83 ok. 8 cm to jest też 7 czy 6,5 cm. Dziecko rosnie w szybkim tempie, ale kazde ma swoją urodę. Ja wyczytałam, że pod koniec 15tc dziecko mierzy ok. 7-11 cm. Byłam tydzień temu u lekarza właśnie kończyłam 15 tc i moje maleństwo miało 9,5 cm. Lekarz powiedział, że wszytko ok. Myslę że i toje maleństwo w 15 tc ciąży bedzie miesciło sie w tym przedziale. Pozaty trzeba pamiętać, ze wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i kiedy doszło do zapłodnienia. Jedne kobiety mają owulację już 7 dc a inne 21 dc. Teoretycznie obie będą np. w 14 tc a prawdziwa różnica między dziećmy 2 tygodnie, więc nie ma co sie martwić jeżeli lekarz mówi, że wszystko OK. Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
U mnie po wizycie wszystko ok 🙂 Dzisiaj lekarz sprawdził moje wyniki badań, które wyszły bardzo dobrze, wypytał o samopoczucie i sprawdził na usg tylko czy z maleństwem jest w wszystko w porządku, serduszko bije (pokazał w którym miejscu), no i jak na poprzednim usg pokazał mi główkę, rączki, nóżki, kręgosłupik - super 😆 Dzidziuś rośnie i rusza się 🙂

Ania77 niestety nie miałam tyle szczęścia co Ty i nie udało się jeszcze zobaczyć płci, spryciula/ek tak ruszało się, że nie udało się uchwycić co tam ma 🙂 więc czekamy do następnej wizyty za 5 tygodni albo do usg 3D.

Agulka83 nie patrz na internet,bo to są przybliżone informacje z pktu naukowego i nie martw się - maleństwo rozwija się we własnym tępie. Ja wolę słuchać się lekarza i jak mówi, że jest wszystko ok. to jest. Dzisiaj nie podał mi wymiarów, ale na wizycie pod koniec 12 tc moje dzieciątko mierzyło 6,8 cm i ważyło 12,4 dag.

Pozdrawiam wszystkie Czerwcóweczki 🙂 i witam w naszym gronie nowe przyszłe Mamusie 🙂

• Mamusia
Witamy kolejna mamuśkę 🙂
Mój mąż przyjął to z radością. Ze spokojem na razie znosi moje zachcianki i chumorki, ciekawe jak długo:P Agulka u mnie na USG w 12 tyg. maleństwo miało 4,5 cm ale gin liczy od główki do tyłeczka a na forach piszą o całej długości 🙂 Głowa do góry na pewno maluch jest w porządku 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 😉 mam pytanko czy czujecie coś już jakieś bulgotanie w brzuszku 😁 bo ja tak (może mi się zdaje) ale takie uczucie jak by mi w jelitach zbierało sie na bąka 😁 ale w miejscach gdzie nie ma jelit typu pod prawa łopatką ciut niżej albo pod brzuchem z przodu 😁 hehe

• Mamusia
No no jeśli to Twoje pierwsze dziecko to gratuluje 🙂 A tak poważnie jeśli jesteś szczuplutka to możesz rzeczywiście czuć pierwsze ruchy 🙂 To moja druga ciąża (pierwsza była 15 lat temu hehe:laugh: ) i czasami wydaje mi się że też coś czuję ale myślę że to jednak jelita...może tak bardzo chcę czuć że sobie ciut wymyślam 🙂

• Mamusia
Madziula mnie na szczęście ominęły sprawy z mdłościami :P za to miałam i mam niezłe humorki 🥴 Mój mąż na początku jakoś sobie to tłumaczył, ale teraz chyba zaczyna uciekać, a ja nie wiem o co mu chodzi 🤔 mam nadzieje, że już niedługo to minie 😉

A propo bulgotania w brzuszku to też tak mam. Wtedy się zastanasiam czy to rzeczywiście mały zaczyna rozrabiać:P

• Mamusia
Mnie mdłości i wymioty na szczęście ominęły, jedynie na poczatku trochę mnie mdliło jak wypiłam kawę albo zjadłam coś słodkiego, no i nie smakowało mi, jak odstawiłam to już nic mi nie doskwierało. Ogólne samopoczucie dobre, roztargnienie i zapominalstwo już minęło 🙂

Angela1987 pierwsze ruchy dziecka można wyczuć pomiędzy 16 a 22 tygodniem ciąży, podobno w pierwszej ciąży wyczuwa się bliżej 22 tyg., w drugiej i kolejnej ciąży szybciej. Nie wiem od czego to zależy.
Jak dostanę pierwszego kopniaczka to napewno odrazu napiszę o tym 🙂 na razie cieszę się z tych delikatnych łaskotek 🙂

• Mamusia
Czesc Dziewczyny!Też sie dołacze bo nasz termin to 5 czerwiec 2010, jutro wejde w 15 tydzien 🙂Jest to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie zupelnie nowe 🙂Szczerze powiem , ze czuje sie o wiele lepiej niz na poczatku. Wymiotów nie miałam, ale te mdłości...teraz na reszcie dały mi spokoj z czego sie niezmiernie ciesze:laugh: A powiedzcie powiększają już Wam sie brzuchy, bo ja tak patrzę w lustro i patrzę i niby coś widzę ale sama nie wiem 🙂

• Mamusia
Cześć Mumausie 🙂 , fajnie że nas tyle już jest.

Anulka81 to super że wszystko dobrze z dzidziusiem, a płeć bedzie wiadomo za miesiąc. Poza tym czy mamy na to jakiś wpływ? Już ktoś w nas rosnie albo on albo ona. Ja się zastanawiam czy mój lekarz nie za wcześnie mi powiedział że to synuś, bo pewnie co niektóry będą rozczarowani (np. mój mąż:laugh: )jak się pomulił. wiec lepiej nie wiedzieć niż wiedzieć źle.
U mnie mdłosci minęły a zaczęły sie codzienne wymioty przy każdym myciu zębów. 🤨 Katastrofa. 😮
Brzuszek tez mi się zaokrągla i mąż ma radochę, że ma już co głaskać. 😁 Ruchów jeszcze nie czuję i też mi lekarz powiedział, że przy pierwszej ciąży to tak ok. 20tc - 22tc, więć jeszcze trochę. 🙃