Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂 jak tak czytam Wasze posty o wadze maluszkow to mysle ze moj byczek wielki 😁
Agata a wizyta u innej doktor nie zaszkodzi 🙂 a moze dowiesz sie czegos innego 🙂
Agata moj pyta na ktorym poziomie jest w tym Wot... i jaki nik ma ;D przyznam ze jak on chwile na komp siedzi to i ja mam chwile spokoju.
U Nas byli znajomi z piwkiem i tak siedzielismy.... my baby przy soczku =>

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My nie mozemy sie doczekac jak maluch juz bd z nami. mama mojego S powiedziala ze my sie nacieszyc nie bd mogli i nikomu potrzymac nie damy 😉 no a jak w koncu to nasze 🙂))))) moj S mowil do brzuszka:- synku ale jak cie tata wysciska nikomu cie nie da 🙂)) 😁

• Mamusia
klk1509 moja w 23 tc ważyła 430 g. A na tym etapie dziecko może przybywać na wadze nawet 100 g w ciągu tygodnia. Lekarz mi nic nie mówił 🙂 stwierdził że USG też nie jest nieomylne co do wagi.

A ja mam takie pytanie. Czy Wasze maleństwa są już prawidłowo ułożone?
Bo ja mam ułożenie pośladkowe, lekarz kiwał głową ale powiedział że może jeszcze się obróci i nie wiem czy to norma czy już stan do niepokoju 🙂.

• Mamusia
Tzn ułożenie pośladkowe nie jest niczym takim strasznym, ale wtedy automatycznie robią cc, a chciałabym mieć możliwość spróbować naturalnie :P.

A gin mi kazał robić jakieś ćwiczenia, i dużo leżeć na bokach (unikać leżenia na plecach) to ma pomóc dzidzi w odwróceniu.

• Mamusia
Hancia Anglia różni sie bardzo od nas w podejściu do ciąży i porodu.

Wiem, że można rodzić naturalnie, ale do takiego porodu potrzebny jest doświadczona położna i więcej się kobieta musi namęczyć, dlatego w PL ze względu na wygodne i niwelowanie ryzyka zazwyczaj od razu dają na stół operacyjny.

• Mamusia
Hej dziewczyny,
ale sie rozkrecilyscie z tym pisaniem 😁 i dobrze bo milo czytac.
Maluszki maja jeszcze duzo czasu zeby sie prawidlowo ulozyc wiec spokojnie.Moj siedzi glowa w dol juz ale przeciez jeszcze ma sporo miejsca na fikanie koziolkow.
Bylam z rana przewietrzyc glowe w drodze do zlobka a teraz zabieram sie dalej za czytanie Gray'a.Mam zamiar skonczyc dzisiaj i miec swiety spokoj 😠Bo jak zaczne czytac to oderwac sie nie moge i zapominam o calym bozym swiecie 😜

• Mamusia
atomota napisał(a):
Hancia Anglia różni sie bardzo od nas w podejściu do ciąży i porodu.

Wiem, że można rodzić naturalnie, ale do takiego porodu potrzebny jest doświadczona położna i więcej się kobieta musi namęczyć, dlatego w PL ze względu na wygodne i niwelowanie ryzyka zazwyczaj od razu dają na stół operacyjny.

Oj bym nie powiedziała, wiele kobiet nawet w Polsce rodzi pośladkowo i to naturalnie.... Tu chodzi przede wszystkim o podejście lekarza do porodu inaczej klapa i rodzisz naturalnie...

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Moze i rodza posladkowo ale to raczej wielorodki juz.Przy pierwszym porodzie wola wykonac CC tak mi kiedys lekarz powiedzial. No ale co szpital to inny obyczaj...

Adriana masz racje co szpital to obyczaj w szpitalu u mnie w mieście, każą rodzić naturalnie i wogle. Dlatego ja decyduje się jechać 30km dalej i mieć pewność dobrej opieki niż męczyć się w mordowni.

• Mamusia
Boże, nie wyobrażam sobie żeby lekarz nie brał pod uwagę dobra pacjentki tylko jak tam mu pasuje 😮
Agatka, Twoja mała na pewno nadrobi, choć myślę, że wszystko jest w najlepszym porządku, w końcu z Ciebie też chyba kruszynka jest 🙂
Wróciłam z glukozy, zasypiam na stojąco. Też miałyście pobieraną krew przed, godzinę po wypiciu i 2h po wypiciu? 🤨 Chyba wszystko mi wypompowali.
I czuję, że w moczu coś ciekawego się pojawi, bo i zapach dziwny i nieklarowny 😞

• Mamusia
Karolina u mnie też z moczem nie jest dobrze ale lekarz stwierdził że to też może być od tego bagna w gaciach.... Dzisiaj najadłam się żurawiny i tak myślę żeby na deser zrobić naleśniki z żurawiną, będę teraz całą rodzinkę truć. 😜

Ja miałam dwa razy krew przy glukozie pobieraną.... A jak z Bartkiem robiłam glukozę to 3razy przed, godzinę po wypiciu i 2godziny po 🙂

• Mamusia
Wątpię że swoją żonę chciałby prowadzić 🙂.

Dziś odśnieżyłam całe podwórko 🙂 Trochę gimnastyki mi sie przyda, przy wczorajszym kebabie i dzisiejszej pizzy 🙂 Dieta idealna jak nic 🙂.

Kupiłam śliczny płaszczyk dla młodej, trochę duży, na taką dziewczynkę 9-12 miesięczną, ale nie mogłam się oprzeć.

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Czyli coś w tym jest, że ten mocz nie taki jak cza. I co, Furagin bierzesz? 🙂
Żurawinka przepyszna, poproszę jednego naleśnika na wynos 😜

Furagin furagin 3x1 przez tydzień w II trymestrze jeszcze można brać bo już w III nie powinno się.

Ok to robię naleśnika na wynos 🙂

• Mamusia
atomota napisał(a):
Wątpię że swoją żonę chciałby prowadzić 🙂.

Dziś odśnieżyłam całe podwórko 🙂 Trochę gimnastyki mi sie przyda, przy wczorajszym kebabie i dzisiejszej pizzy 🙂 Dieta idealna jak nic 🙂.

Kupiłam śliczny płaszczyk dla młodej, trochę duży, na taką dziewczynkę 9-12 miesięczną, ale nie mogłam się oprzeć.

Bedzie bajka jak wyjdzie chłopak 😉
pochwal się zakupem

• Mamusia
Nie no przesadzilyscie dzisiaj nie za duzo tego ? 🙂)
Musi przybrac na wadze ale tez moze byc malutkie bo K. jak sie urodzil to wazyl 2200 wiec moze byc po nim 🙂
Bozee tez macie taki bol jak musicie cos ubrac a we wszystki jestescie orkamiiiiii ? ;/ do wieczorka :*