Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No pięknie dziewczyny 🙂 Kilogramy i wiek największa zgroza kobiety 😉
Kamilka to szczęściara z Ciebie... a mi kolejne rozstępy wyskakują w najmniej spodziewanych miejscach - wczoraj mój mąż znalazł kolejne tym razem na plecach 😮 pewnie niedługo za uszami mi wyskoczą...
Byłam ostatnio na zakupach w opolskim Rolniku i muszę przyznać że można tam znaleźć rzeczy w całkiem przystępnych cenach. Anulab a Ty gdzie się zaopatrywałaś przed porodem?? I jakie pieluszki używałaś na samym początku bo nie wiem na co się zdecydować. Kupiłam małą paczkę Hagiss do szpitala ale koleżanka jest z nich b. niezadowolona i zastanawiam się nad czymś innym

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga ja od początku miałam Pampersy i jestem mega zadowolona. W prezencie dostałam też Happy, ale wydaje mi się, że były za twarde.
A jeśli chodzi o ciuszki to do tej pory kupowałam w Smyku, ale zauważyłam boskie ubranka w Cubusie ("Karolinka"), mają niezłe promocje 🙂

• Mamusia
Właśnie też chyba zdecyduję się na pampersiątka. A czy new borny mają wycięcie na pępuszek??
Z ubrankami chwilowo się wstrzymuję bo na początek mam kupione (ja znowu robiłam zakupy w 5, 10, 15) a i tak wiem że jak zaczną się odwiedziny po porodzie to się ich troszkę nazbiera. Teraz jestem na etapie zakupu kosmetyków dla malucha.
Zatem Anulab doradzaj, doradzaj i jeszcze raz doradzaj co się sprawdza a z czego można od razu zrezygnować 🙂 Jakie mydełka, oliwki i kremy są rewelacyjne - w końcu jesteś już doświadczoną mamusią 🙂

• Mamusia
Kamilka a co z Twoją szkołą rodzenia?? Uczęszczasz?? Moje niestety niedługo się zakończą - zostały mi jeszcze tylko 3 zajęcia... 😞 Bardzo żałuję bo są rewelacyjne. I jak się okazało bardzo dużo dziewczyn będzie rodziło w lipcu wiec trzeba się przygotować na tłok na porodówce 🙂

• Mamusia
hej, ja obawiam się ze jednak nici bo zajecia juz sie zaczęły a ja póki co nie dam rady chodzić (studia) a kolejne dopiero końcówki lpica się zaczynają.. 😞 😞 I nie powiem żeby mnie to cieszyło..
Jakiś dziwny dzień mam dziś.. cały prawie przespałam....

• Mamusia
Dzięki anulab! Wprawdzie ostatnio na promocji mój szanowny M kupił 4 paczki, ale zawsze to dobra rada 😉
Kamilka ja potrafię zasypiać na zawołanie - słoneczko rewelacyjne za oknem a ja padam ze zmęczenia... Kończysz już studia czy jeszcze coś Ci zostanie?? Ja właśnie pisze prace mgr, ale lepiej nie mówić o tempie tego pisania...
3majcie się dziewczynki 🙂 Ściskam 🙃

• Mamusia
właśnie przejrzałam co tam piszą w internecie i rzeczywiście to normalne. Nie sądziłam tylko że pojawia się tak wcześnie... 🤔
Moja mama się ze mnie śmieje bo piersi w ciąży urosły mi o 3 rozmiary w górę i cięgle mi dogaduje, że mam "cyce jak donice, a mleka ani do kawy" 😮... pożyjemy, zobaczymy - i tak mam na to niewielki wpływ. chciałabym karmić, ale czy mi się uda...

• Mamusia
Aga ja byłam nastawiona na wyłączne karmienie piersią przez pól roku. Niestety już od 4 tygodnia musiałam dokarmiać, a po prawie trzech miesiącach zrezygnowałam z piersi... Przeżyłam to bardzo, ale wiem, że moje Dzieciątko potrzebuje uśmiechniętej mamusi, więc przestałam się już przejmować. Trudno, nie udało się. Uda się przy drugim dziecku 😁 😁 😁

• Mamusia
Droga Anulab- Zacznę od tego że masz prześliczną fotkę 🙂 napatrzeć się nie mogłam 😆 mała rośnie jak na drożdżach a i Ty chyba szybko wracasz do świetnej formy. Tylko pozazdrościć...
A co do karmienie to bardzo bym chciała karmić - właśnie przez pierwsze 6 mc, bo później chce wrócić do pracy, ale jak będzie nie wiem... boję się żeby to mleko które pojawiło się teraz nie spowodowało, że później będę miała gorszy pokarm i też będę musiała dokarmiać. Teray jednak nie chcę się zamartwiać bo gdzieś przeczytałam, że najważniejssze jest pozytywne nastawienie, więć UŚMIECH OD UCHA DO UCHA I DO PRZODU 😁

• Mamusia
kurcze dziewczyny doradźcie co robić..
termin mam na początek sierpnia a już 6 września muszę się stawić na miesięczne praktyki w szkole. codziennie po ok 4-5 h. Jak rozwiązać problem karmienia? tak sobie wykombinowałam ze przed wyjściem nakarmię małego, a w miedzy czasie mama albo mąż da butelkę z wcześniej ściągniętym pokarmem... jak myślicie wypali?

• Mamusia
Kamilka teoretycznie może się udać, ale to wszystko zależy od tego ile będziesz miała pokarmu. Laktacja normuje się przez 6-8 tygodni, więc może być za mało do ściągnięcia. Ale może być i tak, że "zaleje" Cię mlekiem 😁 I poradzisz sobie. Chyba nie dowiesz się wcześniej niż po porodzie 🙂
Pozdrawiam.

• Mamusia
Kamilka ja pracuję w szkole i gdyby udało Ci się porozmawiać z opiekunem praktyk na uczelni to wiem z doświadczenia ze w szkole możesz zrobić praktyki w ciągu całego roku szkolnego - a tak w ogóle to na uczelni powinnaś się dowiedzieć więcej na temat przywilejów kobiet karmiących 🙂

• Mamusia
Kamilko odezwij sie do mnie na gadu 🙂 ja próbowałam ale nie dostałam żadnej odpowiedzi 😞
cholerka, te praktyki w najmniej oczekiwanym momencie ci sie trafiły 😞 ale jestem pewna ze twoja opiekunka praktyk potraktuje cie chociaż troche ulgowo, w koncu tez kobieta. a gdzie masz te praktyki?

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 No właśnie jak byłam pytać to kochana pani od praktyk wykrzyczała mi w twarz ze studenci kombinują i tyle na temat praktyk (bo chciałam te nieszczęsne praktyki zrobić w październiku). od października na dziekankę idę wiec jedyna możliwość to po powrocie.. a tak nie chce.
a studiuje w opolu na uo filologie rosyjska z językiem angielskim spec. nauczycielska..
mam nadzieje ze mały zechce może ciut wcześniej wyskoczyć he he wtedy będzie prościej 🙂

• Mamusia
nie no to ze nie wcześniej jak 36 to jasne, tylko jak czytałam niektóre "metody" to albo śmiech mnie ogarniał (jajecznica na boczku przyspiesza poród- w takim razie jakim ja cudem w ciąże zaszłam jak co 3 śniadanie to jajecznica??) albo dreszcze przechodziły (gorąca kąpiel plus wódka.... ) a niby mamy 21 wiek... Mnie najbardziej to jednak ten seksik odpowiada, byle tylko mój M chciał tak często bo coś mi się wydaje ze on bardziej przerażony ode mnie he he :P