Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej!!! jestem, jestem 🙂 test I 🙃
za to Szymon znowu na antybiotykach... 😞 kaszle, ma katarek z którym nie umiem sobie poradzić bo siedzi gdzieś w nim bardzo bardzo daleko i standardowo gardło... jak tak dalej pójdzie co miesiąc będziemy chodzili do lekarza po leki 🤢 jakiś chorowity ten mój brzdąc a niby taki potężny (waży 8,150kg)
jak Wam zazdroszczę tego raczkowania ☺️ chociaż z drugiej strony współczuję z szafkami, rzeczami w zasięgu ręki a przede wszystkim kontaktami-wczoraj u lekarza dowiedzialam sie ze jakieś dziecko na wiosce zmarło bo włożyło palec do przedłużacza... 🤢 MASAKRA 😞

• Mamusia
z Szymonkiem to ja jeszcze wytrzymam, ale mój M też niestety jest chory 😮 🤢 a to jest gorsze niż cokolwiek innego...;/ 🥴 przeziębił się i właśnie UMIERA.... matko jedyna za jakie grzechy??????????????????????????????????????? 😞

masz ogromne szczęscie że Martynka Ci nie choruje 🙂 zazdroszcze... ☺️

• Mamusia
Chory facet w długi weekend - to grozi ROZWODEM hahahaha 😜

Wracasz do pracy ? Czy jak to u Ciebie? Ja właśnie przeżywam kryzys światopoglądowy - 31.01.11r wracam do pracy. Wprawdzie w szkole etat jest mniejszy niż 40 godz, ale jakoś nie chce mi się wracać do "kochanych" gimnazjalistów... 🤢 poza tym Szymona będę musiała wozic do niani a to oznacza OGROMNĄ REWOLUCJĘ W NASZYM ZYCIU. Szymon budzi mi się ok.8 rano, a jak wrócę bedę musiała go budzić już o 7 albo i wczesniej-to zalezy o której będę zaczynała (najwcześniej o 7.20) 😞 boję się o to czy sobie poradzimy...

• Mamusia
Aga ja zaczynam nową pracę w poniedziałek. Mam stresa, bo to NOWA praca, w biurze, ale tylko 4 godziny dziennie, resztę pracy biorę do domu. Szef to znajomy mojej mamy, więc mam troszkę łatwiej. I tak 2 dni w tygodniu przez te 4 godziny Martynka będzie z tatusiem a 3 dni w tygodniu z ciocią. Zobaczymy jak to wyjdzie. Czy dam radę pracować w domu, bo Mała już tak śmiga po podłodze, że trzeba mieć oczy dookoła głowy 😁
Kurde, gimnazjum??? To chyba najgorszy wiek co? :/

• Mamusia
To trzymam za Was mocno kciuki od poniedziałku i oczywiście proszę o relację jak sobie radzicie 🙂

Ja pracuję w wiejskiej szkole, a to spora różnica. Dzieciaki są różne - wiadomo - ale powiem Ci e nie jest źle. Uczę matematyki, więc czują respect 😜 a poza tym jestem dosyć wymagająca kreaturą i raczej schodzą mi z drogi 😁
Trzeba sobie radzić 🙂

• Mamusia
uff... nareszcie katarek minął 😮 mam nadzieję, że bezpowrotnie 🤔
widzę, że Martynka nadal walczy z ząbkami-chyba, że zaszła jakaś zmiana?? jak w ogóle Twoja córcia reaguje na nowe potrawy?? jest coś czego ewidentnie nie lubi??
my zaczynamy nowy etap- wprowadzanie innych pokarmów niż mleczko. Na razie to tylko poznawanie go z nowymi smakami-czyli dostaje do polizania kawałek jabłuszka, banana, a dzisiaj pierwszy raz zrobiłam sok z marchewek - nie było wielkiego entuzjazmu ale nie było też plucia więc myślę że będzie ok ☺️

• Mamusia
a już sama nie wiem-wkłada dosłownie wszystko do buzi, uwielbia jak masuję mu dziąsełka, nieznośny jest stasznie, ale zębów brak 😮 za to właśnie z nim walczyy, bo zjadłam dzisiaj na obiad kapustę kiszoną w wersji gotowanej i mały za cholerę nie chce spać i drze się okrutnie (wiem, wiem MOJA WINA, ale do tej pory nigdy kapusta mu nie przeszkadzała)
no i dostał wysypki - też przez mnie bo się mandarynek najadłam i teraz mam efekty wrrrrrrrrrrr.... gorzej niż na początku karmienia 😠

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
halo!!!!!!!!!!!!!!!1 udanych Mikołajek 🙂
przepraszam ale jeszcze nie zaglądałam na Wasze forum ☺️ za to z sentymentu do tego napiszę że chyba na dniach będziemy mieli ząbek 🙃 ale to co teraz przechodzimy jest straaaaaaaaaaaaaaaaaaszne 🥴 od urodzenia Szymona tyle go nie nosiłam co dzisiaj... ehh 🤢
a jak u Was?? co to za konkurs NTO wygraliście??

• 2 tygodnie później...