Skocz do zawarto艣ci

Wozki ;) | Forum o ci膮偶y

Renache

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Patrz膮c na do艣wiadczenia mojej siostry (matki tr贸jki dzieci) w贸zek przede wszystkim musi si臋 ko艂ysa膰, aby przy podjazdach na kraw臋偶niki itp. nie szarpa膰 maluchem. Poza tym zauwa偶y艂am, ze wiele gondolek jest bardzo ma艂ych i po trzech miesiacach, dzidziu艣 nie ma ju偶 miejsca. A po trzecie zim膮 藕le si臋 je藕dzi z w贸zkiem na ma艂ych k贸艂kach, bo s膮 bardziej kopne, cho膰 nam do zimy b臋dzie daleko 馃槈
Ja akurat dosta艂am po siostrze Kortin臋, z kt贸rej by艂a bardzo zadowolona.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Jesli chodzi o wozki to pamietam jeszcze jak 5 lat temu z mama szukalismy w贸zka dla mojego brata. I te rzeczy,ktore zapamieta艂am z tamtych poszukiwan, mam nadzieje,偶e teraz pomog膮 mi w poszukiwaniach w贸zkach dla mojego dziecka 馃檪
Ja na pewno bede szuka艂a w贸zka 3w1, bardzo zalezy mi wlasnie na mozliwosci montazu fotelika na stelazu. Przedewszystkim fajna gondola i mozliwosc montazu fotelika,jesli chodzi o spacerowke to i tak pewnie zainwestuja w jakas lepsza pozniej.
Przedewszystkim,偶eby w贸zek nie by艂 zbyt ci臋偶ki,艂atwo si臋 sk艂ada艂, by艂 stabilny, przednie ko艂a obrotowe,ale w miare du偶e z mo偶liwo艣cia ustawienia ich z jazd膮 na wprost.R膮czka wy艂acznie sk贸rzana,nie z g膮bki i wa偶ne zeby zwrocic uwage na raczke ktora bedzie okr膮g艂a,bo czesto s膮 wozki z takimi kwadratowymi raczk膮mi,a niestety osobie o mniejszych d艂oniach,czyli kobiecie mo偶e byc niewygodnie w jej trzymaniu.Poza tym zbey w budce byl wywietrznik z siateczki, bo jakby nie bylo zaczynamy od wiosny i lata 馃檪

Polecane w贸zki to x-landery, mutsy, maxi cosi mura, quinny, mamas&papas, graco.
Dla mojego brata kupilismy w艂asnie w贸zek xlander,wozek fajny, dobrze zrobiony, stabilny, nie jedna zime przetrwal bez problem贸w, jednak jesli chodzi o spacerowke mi np sie nie podoba, kolorystyka jest fajna,ale wozek jest bardzo masywny,du偶y, po zlozeniu zjmuje duzo miejsca.

Mysla艂am o wozkach Tako o dziwo maja sporo pozytywnych opini, ja sie szczegolnie zastanawiam nad wozkiem Tako Laret,podobno wozek jest lekki zwrotny,ale jeszcze jest czas i narazie mozna jeszcze poczekac i bardziej sie zorientowac. Mi bardzo podoba sie wozek Implast bolder, dla dziewczynki w kolorze Lilac Pink, oh cudny jak dla mnie,ale niestety po przeczytaniu wielu opini na jego temat to sie po prostu przerazi艂am.Wiele osob np opisywalo,ze stelaz p臋ka艂 i gondola z dzieckiem potrafila wyleciec z wozka, poza tym opony schodzily z k贸艂 i w gole wiele negatywow.Wiec i tak mysle,ze jak znajdziemy wozek to najlepiej przed kupnem i tak przetestowac chociaz w sklepie oraz poczytac na internecie opinie na jego temat.

Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
No tak, jesli chodzi o x-landery wlasnie moja kolezanka mi polecala i jak dzis go zobaczylam to rzeczywiscie fajnie z tym, ze jednak jest spory nawet po zlozeniu wiec ciezko go wlozyc do bagaznika.
O Tako slyszalam bardzo dobre opinie i jak go prowadzilam to rewelacja, zlozony tez nie zajmuje az tak duzo miejsca no i kolorystyka jaka sobie tylko wymarzysz 馃槈
Fajne tez espiro np atlantic choc jak dla mnie za male kolka przednie 馃槈

Czekam na wiecej opinii.
Pozdrowienia dla mamusiek
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
dziewczyny ja Wam polecam Emmaljunga - moj synek nadal jezdzi w tej spacerowce i nie mam ochoty kupywac jakiejs malej-le bede musiala zeby Hani udostepnic ten wozeczek 馃檪)
jedyna wada to to ze jest duzy, ale ja nie mam zadnego z nim problemu. Mam malego opla corse i miesci sie do niego bez problemu, a gondola i spacerowka sa wspaniale - zreszta zobaczcie same 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
zainspirowana waszymi wpisami zacz臋艂am przegl膮da膰 w贸zki na necie, a nawet pokusi艂am si臋 p贸j艣膰 do smyka :P

pierwsze co to mnie zadziwi艂 zapach tych w贸zk贸w, s膮 tak bardzo "chemiczne", dla mojego nosa bardzo nie przyjemne, a co dopiero dla takiego male艅stwa. Dlatego jeszcze bardziej zdecydowa艂am, 偶eby w贸zek dla ma艂ej kupic max. do po艂owy listopada i umy膰/wietrzy膰.

a co do typ贸w w贸zk贸w, my艣la艂am o zakupie 3w1 ale dziewczyny na innych forach po swoich do艣wiadczeniach pisz膮 , 偶e to jest nie op艂acalne, bo spacer贸wka si臋 nie nadaje czy gondolka za ma艂a. Postanowi艂am szuka膰 w贸zka g艂臋bokiego, do stela偶a kt贸rego b臋de mog艂a doczepi膰 noside艂ko. A potem kupi臋 spacer贸wk臋. Chc臋 mie膰 du偶膮 gondolk臋 , bo mam nadzieje 偶e naucz臋 dziecko uspokaja膰 w w贸zku .. :P
Z racji tego 偶e mam od艂o偶on膮 pewna sumk臋 na pierwsz膮 fur臋 mojej c贸ry to kupuj臋 n贸wk臋. Podobaj膮 mi si臋 w贸zki marki Hartan, do艣膰 drogie, ale bardzo chwalone. Decyzj臋 podejm臋 po wst臋pnych ogl臋dzinach i wymacaniu w贸zeczka 馃檭
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja r贸wnie偶 od d艂u偶szego czasu my艣l臋 o wyborze w贸zka dla male艅stwa. Jestem pewna , 偶e wybiore jednak ten typ 3 w 1 . My艣l臋 , 偶e mimo wszystko si臋 sprawdzi. Je艣li chodzi o firm臋 , sporo os贸b poleca mi , mnie po za tym te偶 si臋 podoba, charakterystyka mechaniczna te偶 niczego sobie, nie mo偶na im niczego zarzuci膰. Rozmy艣lam nad Tako Jumper, Tako Warrior lub Tako Laret. Pani w sklepie , gdzie ogl膮da艂am w贸zki , r贸wnie偶 poleca艂a firm臋 Tako ,zw艂aszcza model Jumper.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
S艂ysza艂am w艂a艣nie 偶e te TAKO s膮 fajne. Niekt贸re mi si臋 te偶 nawet podobaj膮 ale musz臋 poczeka膰 na kas臋 bo moja te艣ciowa mi obieca艂a 偶e wy艂o偶y kas臋 na w贸zek dla wnuka. Tylko 偶e ja jej jako艣 nie wierz臋 bo po pierwsze wypowiada艂a si臋 kiedy艣 偶e rzeczy dla dziecka kupuje si臋 po urodzeniu, a po drugie meble do kuchni po 艣lubie te偶 mi obieca艂a i do dzisiaj ich nie mam. Sami sobie kupili艣my. J臋dzaaaa...
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
R贸偶nie z tymi te艣ciami bywa. Moja np. zafundowa艂a nam meble do sypialni wi臋c nie chc臋 nawet podk艂ada膰 jej pomys艂u 偶eby nam pomog艂a w kupnie w贸zka.. Cho膰 pewnie by chcia艂a 馃檪 mog臋 mie膰 w贸zek po siostrzenicy, ale i tamci planuja powi臋kszenie rodzinki i potem przsz艂o by oddawa膰 sprz臋t to tak kiepsko by by艂o. Co do cen; jak m贸j m膮偶 zobaczy艂 ceny tych w贸zk贸w to si臋 mocno zdziwi艂 馃榿 haha dlatego ja ostatni miesi膮c kart臋 3ma艂am bardzo g艂臋boko w torebce i teraz mam na fur臋 dla ma艂ej 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja tez sie ca艂kiem powaznie zaczelam zastanawia膰 nad w贸zkiem Tako Laret,ale mia艂am przyjemno艣c przetestowac ostatnio w sklepie graco symbio i po prostu by艂 艣wietny no i wiele 艣wietnych opini na jego temat czyta艂am w necie i zaczelam zastanawiac sie nad nim rownie偶.Jedyne co to kolorystyka kompletnie mi sie nie podoba,a za to Tako Laret odnosnie koloru to mia艂abym juz wybrany dla mojej c贸rci. Ale ja planuje wozek kupic jak najpozniej,okolice stycznia/lutego,bo po prostu nie bede miala go zbytnio gdzie trzymac,zeby kupic wczesniej.
Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Marynia fajny ten wozek. Pierwszy raz o nim slysze. Gondolka jest mi臋kka taka wsuwana do spacer贸wki? Poneiwaz rozne modele sa na necie i nei wiem dokladnie jaki zamowi艂as. Moze wklej fotke jak znajdziesz identyczny wozek jaki bedziesz miala 馃檪 bo ciekawa jestem tez jaki kolor :p Dobrze,ze w lutym Ci przyjdzie,nie zdazy sie zakurzyc hehe

Ja planuje kupic wlansie pod koniec stycznia,ale u mnie w Szczecinie w hurtowni dzieciecej sa teraz dni otwarte wozk贸w Tako. Sa wszystkie modele we wszystkich kolorach i do tego spore znizki. W piatek te dni otwarte juz sie koncza i jesli uda mi sie pojechac to chyba sie kusze bo roznica w cenie jest prawie 300z艂 to naprawde duza znizka. A ja juz sie wlasnie i tak do dawna zdecydowa艂am na wozek Tako Laret 3w1 dok艂adnie taki http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/laretcz02_03.jpg
ale zastanawiam sie jeszcze nad wersja w kolorze fioletowym
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Ja w艂a艣nie mam z pierwszej ci膮偶y wozek czarno-zielony, z przewag膮 czarnego. Ale kupowany by艂 na okres zimowy i 艣wietnie si臋 sprawdzi艂. Ale teraz na lato to my艣l臋, 偶eby go sprzeda膰 i kupi膰 jaki艣 u偶ywany w ja艣niejszych kolorach. Bo w takim czarnym (szczeg贸lnie w gondoli) troszk臋 mo偶e by膰 sauna 馃槈
Znajomi maj膮 X-landera XA i s膮 super zadowoleni. Ja mam Jedo bartatina, ale teraz chcia艂abym jednak ze skretnymi przednimi ko艂ami. My艣l臋 偶e na lato taki w贸zek bedzie praktyczniejszy 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja mam w艂a艣nie ten problem 偶e podobaja mi si臋 tylko ciemne sama ubieram si臋 w ciemne kolory wi臋c pewnie dlatego przegl膮da艂am tyle w贸zk贸w i jako艣 te jasne jaskrawe kolory nie widz膮 mi si臋 馃檪ale nie chcia艂abym 偶eby moja dzidzia mia艂a 藕le w w贸zeczku:/ mo偶e kt贸ra艣 z was mia艂a ciemny w贸zek na lato i powie czy jest praktyczny??
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Hej dziewczyny, mia艂am problem z netem bo ci膮gle kradn膮 u nas kable z neostrady i jak naprawi膮 to znowu to samo:/. Kupili艣my z m臋偶em w贸zek i chcia艂am si臋 pochwali膰 馃檪 kolor 212 w styczniu go odbieramy po powiedziano nam 偶e trzeba czeka膰 ok 3 tygodnie. A mo偶e ju偶 w grudniu 馃榿
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
My tak na 90% jeste艣my zdecydowani na http://www.jedo.pl/pl/#/fyn/freeline/
Nie wiem jeszcze jaki kolor, mo偶e granatowy. Do ko艅ca tygodnia podejmiemy decyzj臋 i zamawiamy 馃檪. Polecaj膮 go znajomi, no i ma do艣膰 du偶膮 gondolk臋, wi臋c nie b臋dzie trzeba m艂odego na si艂臋 sadza膰 w spacer贸wce je艣li b臋dzie ju偶 du偶y a jeszcze nie b臋dzie dobrze siedzia艂, a wiem, 偶e bywa z tym problem. Dodatkowym atutem s膮 skr臋tne k贸艂ka przednie, 偶ebym mog艂a p贸j艣膰 z m艂odym do sklepu i si臋 nie stresowa膰, 偶e nie mog臋 w w膮skich alejkach sklepu osiedlowego wykr臋ci膰. No i adaper do MaxiCosi, a to chcemy do samochodu kupi膰 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
i jak dziewczyny ? w贸zki ju偶 kupione ?
ja mam dylemat co z tym fantem zrobi膰, bo rozkaz na le偶enie, a w贸zek wypada艂oby samemu zobaczy膰, sprawdzi膰 czy pasuje.... najwy偶ej poczekam do ko艅ca stycznia a p贸藕niej raz si臋 wymkn臋 z domowego wi臋zienia :P bo s艂ysza艂am 偶e na wybrane kolory to si臋 i miesi膮c czeka....
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja mam w sumie po synku jedo bartatina kolor czarno-zielony. Ale nie ukrywam, ze teraz chcialabym inny, glownie dlatego, zeby miec przednie kola skretne - to tak ulatwia prowadzenie wozka ze szok 馃槈
zobacze moze ten sprzedam i kupie uzywany jakis inny, fajne sa tez x-landery . Wersja XA ma nawet wieksza gondole spokojnie wystarczajaca do 7-8 mies zycia, dopoki dzidzia nie zacznie siadac.
Sama nie wiem 馃檪) A Wy co macie?? 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja zam贸wi艂am i b臋dzie w przysz艂ym tygodniu 馃檪 my艣leli艣my, 偶e 4-6 tygodni b臋dziemy czeka膰, ale mamy ostatni z magazynu podobno, wi臋c b臋dzie szybciej 馃檪

Jedo Fyn 4DS kolor 216 CL. Niestety nie by艂o ju偶 niebieskich i ich nie produkuj膮.. http://allegro.pl/show_item.php?item=2920728909

W贸zek wybrali艣my, bo ma bardzo dobre recenzje i maj膮 go te偶 znajomi z 6 miesi臋czn膮 c贸reczk膮, s膮 bardzo zadowoleni, nawet mia艂am okazj臋 wypr贸bowa膰 No i inne w贸zki eliminowali艣my w miar臋, jak kto艣 ze znajomych mia艂 w艂a艣nie jaki艣 z naszej wst臋pnej listy i narzeka艂, 偶e a to gondolka za ma艂a, a to si臋 co艣 psuje.. Wi臋c zdecydowali艣my si臋 na ten, ma du偶膮 gondolk臋, adapter do Maxi Cosi i pompowane k贸艂ka i przednie skr臋tne z blokad膮 do jazdy na wprost. I regulowan膮 twardo艣膰 zawieszenia, a to si臋 przydaje w takich terenach jak nasze podobno (kilkadziesi膮t metr贸w od wa艂贸w nad odr膮, po kt贸rych normalnie biegam, wi臋c z dzieckiem b臋d臋 tam chodzi膰).
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...