Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak .wiem,wiem . ja dziś mam jakiś tkliwy dzień . Siedzę przy laptopie , słucham muzyki i bez celu "błąkam" się po sieci . Na szczęście zdaje sobię sprawę że to tylko wina hormonów i jutro już będzie lepiej 🙂 A Ty w którym tygodniu ciąży jestes obecnie ?

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć 🙂 termin mam na 29-30 lipiec 🙂..Pierwsze Usg miałam w 7 tyg i 4 dniu serduszko biło 150/min 🙂....nie moge sie doczekać kolejnego mam na 18.01 🙂 mam nadzieje ze wszystko w porządku (bo nachodza mnie mysli ze serduszko przestało bic 🤢)....wcześniejszą ciąze poroniłam we wrzesniu i moze stąd te obawy.
Pozdrawiam

• Mamusia
Bubka jesteśmy w podobnej sytuacji. Musimy wierzyć że będzie dobrze. jaki był powód poprzedniego poronienia ? u mnie był to brak akcji serca i obumarcie . teraz serduszko bije a dzidzia rośnie 🙂

Ja mam usg 15.stycznia i także nie mogę się doczekać . Mam pytanie . Chodzi tu o kwas foliowy . jesli jestem w 11 tygodniu a dzis wezme ostatnią tabletke z opakowania kwasu foliowego tego który jest do 12 tygodnia , to mam kupować nową paczke na te kilka dni czy kupić już ten drugi ( po 12 tyg.) ? wizyte mam 15 więc to jeszcze sporo czasu i nie mam jak sie poradzić . 😞(

• Mamusia
Jest kwas foliowy dla kobiet planujących ciąże i do 12 tygodnia , i jest też po 12 tygodniu ciąży i dla kobiet karmiących . Ii właśnie nie wiem czy na te 4 dni kupować paczke te do 12 tyodnia czy juz te drugą .... Najlepiej będzie jak zapytam chyba w aptece 🙂 A że widać to fajnie ! 🙂 Dziel sie swoim szczęściem 🙂

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
Jest kwas foliowy dla kobiet planujących ciąże i do 12 tygodnia , i jest też po 12 tygodniu ciąży i dla kobiet karmiących . Ii właśnie nie wiem czy na te 4 dni kupować paczke te do 12 tyodnia czy juz te drugą .... Najlepiej będzie jak zapytam chyba w aptece 🙂 A że widać to fajnie ! 🙂 Dziel sie swoim szczęściem 🙂

kwas foliowy ?????????? a może witaminy z jakimś kwasem foliowym co ??
z reszta nie znam sie się od zawsze biorę folik albo folacid
nie ważne co ważne żeby 0,4 mg( tzn w moim przypadku )

nie wiem czy dobrze że widać
szczeście faktycznie moje ale ja ciąże zazwyczaj inaczej przeżywam niż wszyscy więc w sumie mi to obojętne czy widać czy nie , ważne żeby szybko zleciało 😉

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
w sumie masz racje to witaminy z kwasem foliowym . ale nadal mam ten sam tylemat . które opakowanie zakupić ?

A co znaczy , że przezywasz ją inaczej ?

a no to wszystko jasne
ja witamin nie biorę tzn będe brać tak od 12 do 20 tygodnia jakieś z kwasem DHA

a inaczej przeżywam bo dla mnie to zwykły stan fizjologiczny pełen narzekań i użalania się nad sobą , dla mnie liczy się efekt końcowy czyli zdrowy bobasek w domu 😉

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂

Ja zażywam teraz Folicum i Jodid no i jeszcze Aspargin.
Witaminy te stricte ciążowe dopiero później i to też bez przesady ważne żeby kawasy DHA przyjmować, a reszta witamin to z jedzenia 🙂

Byłam dzisiaj na genetycznym i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Fasola ma już 5,5 cm.
Przezierność karkowa, kość nosowa i serducho w normie 🙂
Także kamień z serca mi spadł.

Tylko mam jakoś sporą infekcje w ukł. moczowym i muszę furaginę zażywać
w szoku jestem bo nic nie odczuwam, a lekarz w szoku, że tego nie czuje 🤪
Następna wizyta 28.01.
i pewnie będziemy się umawiać na połówkowe 🙂