Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karolla napisał(a):
a co do szyjki?!? no ja nic na ten temat nie wiem, a ile powinna mieć cm?? nic mi lekarka nie mówiła, jaka jest moja..

Bo zazwyczaj dopóki nie ma żadnych problemów w sensie brzuch nie boli, nie ma skurczy to nie sprawdzają jaką ma długość 😉

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dobry wieczór wszystkim!

byliśmy, oglądaliśmy - zdecydowanie bez 2 zdań xlander xmove! jest rewelacyjny! super wykonanie, świetne mocowania i bardzo łatwy sposób zakładania gongoli. Skałdanie stelaza - ektra szybkie łatwe i przyjemne! Materiał bardzo przyjemny, kazdy element sciangany do prania, podnozek podnoszony teleskopowo, raczka rowniez, budka - bezglosna, wywietrzniki w gondoli (na lato ekstra), wielka szybka w spacerowce - widac dzieciaka no i jasno Mu tam. Ilosc kieszonek super. Rozkladanie spacerowki - kolejne plusy! nic nie trzeba poprawiac, naciagac - caly material idealnie sie wszedzie dopasowuje...ech, jestesmy zahwyceni 🙂
Ino kolory są wsciekłe 🙃 Ten zielony to taka zółta żarówka, reszta jakaś taka dziewczyńska, ale ponoć weszły teraz na dniach limitowane wersje kilku dodatkowych kolorów, zobaczymy.
Obejrzelismy tez foteliki i coz, czeka nas kupienie jednego 0-13kg (poprzedni byl do bani i sprzedalismy), kolejnego i ostatniwgo juz dla Ksawka.

My dzis spedzilismy bardzo mily dzien u moich rodzicow, Ksawuś wniebowzięty! dziecko wstalo o 7 rano i pytało czy juz mozemy jechac do dziadków...

Strasznie mi brak ciepełka, czekam na tą wiosnę, oby w tym tyg wypuściła jakieś promyki!!!

dobrej nocki wszystkim papa!

• Mamusia
hej ja tylko na chwilę tak z "doskoku" bo mam robotę na kompie , później wszystko nadrobię 😉
Dagmara po zapaleniu płuc nie ma już śladu ( chyba ) , ale młoda mi coś za długo "charczy" i już dwa tyg na syropie jest i we wtorek pojadę żeby ją osłuchała i mnie od razu i dowiem się dokładnie co i jak
a co do tych ruchów to serio , to jest NORMALNE , pamiętam jak w ciaży z LENĄ czułam właśnie w tym miejscu na tym etapie i zapytałam gina to mnie wyśmiał i zapytał " to gdzie by PANI chciała czuć na tym etapie?" 😉
wiadomo jeszcze zależy to od naszej budowy , ułożenia i temperamentu dziecka , ułożenia łożyska , no wiele czynników ma na to wpływ
ja już kilka razy widziałam "bulwę " na brzuchu więc mniemam że to tułów albo pupa , podczas przekręcania , i to było w różnych miejscach , ale takie zwykłe puknięcia i smyrania czuję na dole , nie wiem , może jeszcze tam ma nogi ???? zobaczymy ale mnie to nie martwi
co do szyjki to nic nie wiem ale zawsze jest dobrze sprawdzana więc myślę że jest OK , z LENĄ szyjki nie miałam już od 32 tc , była maksymalnie skrócona i gotowa do porodu , ale zakonserwowana lekami urodziłam dokładnie w 40 tc przez indukcję
a moja ciaża identyczna jak poprzednia to aż nieprawdopodobne no nie ???

• Mamusia
aha co do aut
to my rok temu pozbyliśmy się jednego kombi ( z oszczędności) a zostawiliśmy mojego mikrusa ( toyotki się nigdy nie pozbędę )
no a teraz rozglądamy sie za czymś i raczej to właśnie będzie renault laguna w kombi - dlatego Monika pytam jak się meganka sprawuje ?????
oczywiście na razie nas nie stać na to o czym marzymy - może za kilka lat 🙃

• Mamusia
Witam w nowym tygodniu dnia pierwszego 😉
😁 Matylda od razu odpowiem bo wyleci z głowy 😉 jest zajebista . My jesteśmy zadowoleni dużo miejsca .
U mnie słonko świeci choć rześko , właśnie pościel wietrze . Zmykam kochane bo mam troszkę roboty w domu , będę zaglądać
Milusiego poniedziałku , słonce słonce słońce 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Witam Słonecznie!!!
Jagoda- właśnie w xmove przerażają mnie te wściekłe kolory. na stronie http://xlander.pl/ są niby nowe kolory, ale czy to o tych mówił sprzedawca?
Trudno wybiorę szary... cholera na lato szary? 🤢

Co do auta. Nam nasza Astra III w hatchbacku wystarczy 🙂 Na razie planujemy dwójkę dzieci, pomieścimy się. 🙂

Ja Młodego czuję bardzo często. Głównie kopie w okolicach pępka nad pępkiem. 🙂

Miłego dnia!!!

• Mamusia
co do wózków to ja jeszcze nie wiem jaki tak do końca 😞
czy to ma być gondola czy od razu spacerówka (w sumie młoda majowa to miała koło 2 miesięcy jak w spacerówce fruwała 😉 pierwszy pojazd dla niej to porażka był ; (od koleżanki wózek) ale kloc niemiłosierny i do tego koło odpadało zejście po schodach tylko z parteru graniczyło z cudem i objawiało się bolącymi plecami )
muszę się przejść do smyka i pomacać 😁
bierzcie pod uwagę ze maluszek rośnie i przybiera na wadze i trzeba targać wszystko w naszych łapkach 😁

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

My po nieprzespanej nocy, nie wiem ale chyba Kacper już za długo w domu siedzi 😞
Zasnął dopiero ok 3.
Piękna pogoda a my dalej w domu 😞
Może we czwartek już go puszczę do przedszkola - zastanawiam się.
w sumie czuję się już dobrze, jedyne co ma to kaszel ale tylko od czasu do czasu.

My też po wizycie w sklepie jesteśmy pewni co do x-landera 🙂
Lepszego wózka nie widziałam 😉
Kolory nie są zbytnio zachęcające,ale jak się okaże że na 100% dziewczynka to zastanawiam się nad fioletem albo czarny tylko właśnie też mnie to martwi czarny w lecie ????
Zobaczymy.
A te nowe kolory to ta czerwień i beż 😉 kiepsko 😜

Witam poniedziałkowo.
U mnie chyba jest bardzo aktywny syndrom znienawidzonego poniedziałku...od rana coś nie tak.grr
Kupilam wczoraj Mlodemu ciastoline i super sprzet do wyrabiania fajnych rzeczy a on to ma jak zwykle w nosie i pokruszyl mi to na mirokawalki i wtarl we wszystko i po zabawie.

DAGII - wlasnie mialam Ci mowic - czarny? 😮 nie ma czarnego koloru, jest taki ciemno śliwkowy - i ten mi sie podoba najbardziej 😜 dla chłopca to ewentualnie jeszcze niebieski/turkusowy. Kurcze, beż mi odpada, bo mieliśmy beż, a ten czerwony to też taki blady dziewczęcy 🤢
Mój Młody ma już ten katar drugi tydzień i cały czas ma nos zatkany i pokasłuje...coraz bardziej to wygląda na alergie 😠 Szkoda tylko, że nie wszyscy mogą mi wierzyć, że to alergia i dziś znowu mamy iśćdo znajomych z 3 dzieci i ciekawe czyznowu to odwołamy (poraz chyba 5ty!:/ )

Co do gondoli to ja zamierzam dziecko wozić tak długo jak się zmieści, mam nadzieję, że się zmieści w kombinezonie jak będzie miało 5-6 miesięcy.

Dagii - a gdzie oglądaliście xlandera?
My w Entliczku na Wadowickiej i bardzo tam lubię kupować bo jest super obsługa! Koleś wczoraj poświęcił nam mnóstwo czasu i wszystko bardzo wyczerpująco opisywał i pokazywał. Pytałam o inne wózki np. mutsy 4ridera - mówil, że odradza, ze te wózki juz nic nie robia nowego, ze powoli sa wycofywane i ze xlandery sa o niebo wygodniejsze. Ogladałam tez maxi coxi ale te budki w spacerowkach sa tragiczne. 😮 🥴

• Mamusia
Jagoda masz rację, to nie czarny, ale ciemny 🙂 chodzi mi o Europe.
A wózki oglądałam w Smyku w Bonarce, ale kupować pewnie będę na all
bo jakby nie było tam taniej, albo w jakimś innym sklepie internetowym.

Ja miałam u siebie na osiedlu Entliczka z tragiczną obsługą, tragicznie tragiczną i w sumie dobrze, że go zamknęli bo tylko nerwy się traciło jak się tam szło.
W niczym nie pomagali.

Na teraz jeszcze czeka zakup fotelika dla Kacpra. Szybko przestał się mieścić w nosidle i ma teraz do 25kg, ale zaczyna mu być tam nie wygodnie i narzeka, że chce siedzieć prosto, a tam jest troszkę odchylony.
Ma któraś z Was już fotelik ten do 36 ?
Polecacie coś?

My właśnie skończyliśmy rozwiązywać cały zeszyt zagadek i w nagrodę oglądamy baje 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki,
witam Was w kiepskiej formie, leżę w łóżku pomimo pięknego słońca, niestety kilka dni już mnie męczyło gardło i kaszel, a jak się dziś obudziłam, zresztą po nieprzespanej nocy z powodu kataru, to niestety przywitał mnie ból głowy i kilkugodzinny napadowy kaszel, czuję się do bani. Musiałam pozałatwiać sprawy na mieście, myślałam, że jak się rozchodzę, to trochę minie, ale jest coraz gorzej, właśnie wróciłam i się położyłam. Pracę po południu przełożyłam na czwartek nie dam rady..
pooglądam w necie, jakie Was wózki interesują, bo my już mamy zaklepany, zapłacony, a przyjedzie do nas za 2 tyg razem z siostrą 🙂

My po spacerku, w słońcu - bardzo ciepło! w cieniu dość chłodno.
Zaraz jedziemy do znajomych, jednak! 🙂

Henimedes
- TAKO widzę często, ale nie znam żadnej opinii, a już o konkretnym modelu to nie mam bladego pojęcia niestety 😮

Karolla
- a jaki i skąd przyjedzie 🙂?

Dagii - my mamy teraz dla Ksawuśka romera plus kinga do 18 kg, ale powoli przymierzamy się do zakupu już ostatniego fotelika czyli powyżej 15 kg - ten nie jest już mocno zabudowany, dziecko zapinane na normalne pasy i pan wczoraj mówił (to był na prawdę BARDZO miły pan i była niedziela, a jemu się chciało pracować, na prawdę byłam zadowolona z obsługi a jestem wybredna 😜) że ten fotelik już jest ostatnim, bo jest do 150 cm wzrostu. Tak wstępnie podoba mi się model KIDDY 4 gwiazdki adac i co fajne - super niewidoczny isofix i regulacja tego przedniego panelu pod kolankami, żeby nogi nie cierpły - taki całkiem przydatny bajer 🙂
Dla młodszej pociechy chcemy tym razem maxi cosi, ale ceny powalają (blisko 600 pln) 🥴

Dagii - a jak jest z gwarancją wózka kupionego na all?
Bo moj maz dlatego nie chce na all zamawiac. Poza tym powiem Ci ze nie ma jakichs drastycznych róznic cenowych:
stelaż, gondola, spacerówka - 2023 pln, a na all widzialam 1999 pln chyba najmniej. Na all myslalam zeby ew. torbe kupic bo w sklepie 170 pln, a jest na prawde fajna.
Pozostaje jeszcze kwestia adapterów (sklep 59 pln), uniwersalna folia do spacerowki - 20 pln, parasolka do konkretnego modelu - 90 pln

Kolejny plus xmova - przypomnialo mi sie - ma uniwersalny rozmiar dentek i to jest ekstra, bo my duzo jezdzimy i nie raz zdarzalo sie ze przepakowany wózek i pękały nam kola a dentki do naszego poprzedniego trzeba bylo na zamowienie sprowadzac :/

My jeszcze ogladalismy w sobote wózek BEBETTO LUCA - jak na tę kategorię cenową (ok. 1200 pln komplet) to robi bardzo dobre wrazenie i jest mega lekki i ładnie, schludnie wykonczony. Ma dużą gondolę i stonowane materiały.

• Mamusia
Wściekam się jak nie wiem, bo wszystkie kurtki które miałam na all upatrzone idą za kosmiczne sumy, cholera nie dam za wiatrówkę 70 zł 😞
Trzeba polować dalej a szkoda, bo coś czuję że za niedługo będzie ciepło.

Jutro idziemy na połówkowe 3d/4d 🤪 i to całą rodziną bo nie mamy co z Kacprem zrobić 🤪 🤪
Mam nadzieję, że będzie tam grzeczny, już mu dzisiaj opowiadałam jak to będzie wyglądać mam nadzieje, że nie dozna zbyt dużego szoku.
Już się nie mogę doczekać 🙃 🙃 i liczę na to, że potwierdzi się, że to dziewczynka bo trochę na all już pieniędzy poszło 😉

Rano muszę jeszcze pojechać na wymaz, też macie zalecone te chlamydie i jeszcze jakieś 2 inne bakterię ??

Jagoda - masz w sumie rację, nie pomyślałam o tym nie wiem dlaczego jakieś zaćmienie ciążowe 😉 także wózek w sklepie będzie kupowany 🙂
Nad fotelikiem musimy się jeszcze zastanowić, bo teraz to już na bardzo długo będzie musiał wystarczyć.
My teraz mamy Romera FIRST CLASS plus i jestem z niego b. zadowolona także Młodsza będzie go na pewno miała.
Tak teraz oglądamy z mężem i chyba coś takiego będziemy brać http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/foteliki-samochodowe/kidfix-sict
A ten pierwszy to nie wiem jeszcze jaki ale chyba nie maxi cosi - drogie to w cholere a na krótko.

Martyna - wózki takie widziałam ale opinii żadnych nie słyszałam, także nie pomogę

Olu - GRATULACJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja straszne żałuję, że jeszcze prawka nie zrobiłam i nie wiem kiedy zrobię 😞

• Mamusia
Hej! 🙂

Dagii- fajnie, że całą rodziną idziecie na usg 🙂 Kacper jak zobaczy siostrzyczkę to dopiero nie będzie się mógł jej doczekać 😉

Kolejny piękny dzień się zapowiada. My usg mamy 15 marca już nie mogę się doczekać. 😎
Trzymajcie się ciepło Mamuśki 🙂

• Mamusia
dzieńdoberek mamuśki 🙂
i u mnie słoneczko , fajnie wiosna idzie
No to w marcu zobaczymy nasze maluchy 🙂
ja tez się nie mogę doczekać (my mamy 19 marca ) i też idziemy rodzinnie (córka była na 1 -wszym usg i widziała młodego jak machał raczkami )
zobaczymy czy w kwestii płci się nic nie zmieniło 😁
a ja nadal przekopuje net w poszukiwaniu lekkiego wózka

• Mamusia
hej u mnie tez piekne slonko ma byc 7st a ja od wczoraj wymiotuje niewiem co mi sie stalo ale czuje sie zle ja mam usg 12marca i tez niemoge sie dovzekac a na 4d jestem zapisana 30marca i tez chyba pojdziemy cala rodzinka a co do wozkow ja tez szukam lekkiego bo mieszkam na 4pietrze i wedlug mnie jak patrzylam to lekki jest beby merc tylko nie ten z tymi pampowanymi kolami tylko ten z tymi skretnymi z przadu milego dnia zycze 🙂

wiosna wiosna wiosna ach to Ty!!! 🤪
Jest cudnie!
biorę się za mycie okien i wiosenne prządki.

My mamy usg 14 marca i strasznie mi się ten czas dłuży, po raz pierwszy w tej ciąży, już się nie mogę doczekać!!!
Dagii - ale fajnie z tym 4d dzisiaj! my bedziemy sie umawiac po 14 marca, jakos przed swietami.

My bylismy wczoraj u znajomych, 3 dzieci (9 lat, 4 lata i 14 miesiecy) - masakrejszyn ;D można oszaleć! huk ja na dworcu, dzieci spadają ze stołów, sufitów...

Dagii - napisalam do tej babeczki z komisu u Was, chyba tam podjedziemy z wózkami i nie wiem czy nie kupie u niej czegos 🙂
Jutro pojedziemy na caly dzien do tesciow, mąż tam pracuje zeby miec spokój od nas, a my z Ksawkiem w ogrodku wyszorujemy oba wózki, pojdziemy na spacerek.
Super ze tak ciepło się robi! 😆 😆

Tylko w co ja się ubiorę w tę wiosnę...
😁

• Mamusia
Słonecznie, chętnie skorzystałabym ze spaceru, ale niestety chora nadal. Dziś doszły przeboje żołądkowo - jelitowe, więc nie wiem, czy to nie jakaś grypa jelitowa mnie dopadła..
Jagoda - wózek przywiezie moja siostra, bo wybiera się ze swoją rodzinka w odwiedziny, mieszkamy w odległości ponad 200 km, także nie mogę się doczekać wspólnego weekendu. A wózek przywiezie od swoich znajomych, od których my go odkupiliśmy 🙂 a Ty poprzednie czemu sprzedajesz, nie chcesz ich zostawić?