Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej

Powiem, Wam że tragiczny dzisiaj dzień.
Głowa mi pęka, Kacper też w nie najlepszym nastroju.
Po obiedzie położyłam się na chwilę na Kacpra łóżku i mi się przysnęło, obudziłam się po jakiejś chwili a obok mnie śpiący Kacper 🙂
Wtulony we mnie jak nie wiem.
I tak spaliśmy sobie z 2 godzinki.
Szkoda tylko, że głowa dalej mnie boli a nastój trochę lepszy bo przyszły mi parę rzeczy z allegro 🙂
Wypatrzyłam tez teraz parę rzeczy dla Kacpra i czekam aż się akcję po kończą zobaczymy czy mi się coś snajperem uda upolować.

Karolla to pewnie, że idź 🙂
Będziesz nas tu doinformowywać bo będziesz na bieżąco ze wszelkimi nowinkami 🙂

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny
U mnie ok . Dużo siedzę w klasie 2- giej szkoły podstawowej i się uczę 😉
Zerkam do Was od czasu do czasu i czytam co tam u was fajnego .
Mnie coś chyba zawiało ostatnio bo mnie ucho pobolewa ostatnie 2 noce kiepskie 😞no i katar się przyplątał . Jutro intensywny dzień zaplanowane zakupy dla młodej do komunii . Czas leci jak nie wiem co , brzucho rośnie młody kopie czyli tu git. Czy was jeszcze cycki bolą ? Bo mnie okrutnie to sobie sutki smaruje maścią jakąś na nie bo się i suche robią .
Karolla[/b ]co do szkoły rodzenia .... jak ktoś ma ochotę chodzić ... 😉 czasem można czegoś dowiedzieć nowego , tak myślę . Ale no to ty będziesz nam służyła fachową informacją 😁 i uczyła oddychania wirtualnego 😉
Ja jakoś nie myślałam o szkole .
Co do spania to i owszem posypiam sobie po długich spacerkach 😉
Jak tam Wasze wyprawki ? Zrobiona lista ?
Dagii i jak się czujesz ? A jak Kacperek ?
Jak ogarnę to moje szaleństwo to więcej będzie mnie na forum ale to pewnie po komunii nastąpi 😮
miłego wieczorku 🙂

Niech ten dzien sie juz skonczy!

Dostalam pierwsze wynagrodzenie \"ciążowe\" po przymusowym przywroceniu do pracy i dostalam nie wiem czemu polowe tego co mialam w 1 ciazy.. znowu sie bede uzerac z z moim zaj.. pracodawcą 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Jagoda jeżeli między czasie byłaś na wychowawczym to będziesz miała mniej bo oni biorą średnią wypłat w przeciągu roku - tak mi się przynajmniej wydaje.
Ja jeszcze nic nie dostałam 😞
Wysłali papiery podobno po 20 lutego 😠 to podobno po 20 marca mogę się spodziewać wypłaty.

A w ogóle spotkałam ostatnio chłopaków od siebie z firmy i się mnie pytają kiedy w końcu wrócę do pracy, na co im odpowiadam ale chłopaki ja dopiero jestem w 5 miesiącu ciąży, a jeden do mnie czyli za 4 wrócisz???? 🤪 🤪 🤪 też za nimi tęsknie 😉

Spokojnej nocy 🙂

Dagii napisał(a):
Jagoda jeżeli między czasie byłaś na wychowawczym to będziesz miała mniej bo oni biorą średnią wypłat w przeciągu roku - tak mi się przynajmniej wydaje.
Ja jeszcze nic nie dostałam 😞
Wysłali papiery podobno po 20 lutego 😠 to podobno po 20 marca mogę się spodziewać wypłaty.

A w ogóle spotkałam ostatnio chłopaków od siebie z firmy i się mnie pytają kiedy w końcu wrócę do pracy, na co im odpowiadam ale chłopaki ja dopiero jestem w 5 miesiącu ciąży, a jeden do mnie czyli za 4 wrócisz???? 🤪 🤪 🤪 też za nimi tęsknie 😉

Spokojnej nocy 🙂

tylko, że ja jestem na wychowawczym od blisko 3 lat...więc na moje oko z tego o wyczytałam powinna to być srednia z 12 ostatnich przepracowanych miesiecy

DZIEWCZYNY, które chcą kupić x landera X MOVE - widziałyście opinie o tym wózku?
😲 😲 😲 😲

http://www.bangla.pl/opinie/p26033/x-lander-x-move?sid=n76e8nb7lmm4lo7om6jammhm52#opinie

Matko, mało jest dobrych opinii a już chyba zadnej niewspominajacej o trzeszczeniu tego wózka :/ No i to czego sie obawialam w xlanderze - mała gondola - nasze licpowe dzieci nie zmieszcza sie pewnie w kombinezonach w jesienne czy zimowe dni...

• Mamusia
helloł

ja mam chwilę to odniosę sie do wszystkiego na raz
co do szkoły rodzenia ja już swoją opinie napisałam dawno , u mnie była za darmo, miała niezłe opinie ale nigdy przez myśl mi nie przeszło żeby z tego skorzystać , poza tym pewnie lekarz i tak nie wydałby mi zaświadczenia z powodu porodu przedwczesnego zagrażającego
ale myśle że jeśli masz ochotę i jesteś ciekawa to powinnaś tą ciekawość zaspokoić
ale uprzedzam z tą teoria to tam różnie jak i ze wszystkim ile ludzi tyle opinii na jednej szkole położna mówi TAK na drugiej SIAK i potem człowiek ma wątpliwości , a instynkt i tak Ci wszystko podpowie
do tego są internetowe szkoły rodzenia , które dla niektórych też mogą być przydatne
co do kwasu to ja też mniej wiecej od 12 tygodnia nie biorę , ale o astmie nic nie słyszałam , wydaje mi się to lekką przesadą , a nie biorę bo jego główne zadanie to zapobieganie wadom rozwojowym , więc teraz i tak już "po ptakach " i tak w każdyhc witaminach kwas foliowy jest , wiec może faktycznie podwójna dawka może mieć jakieś negatywne skutki , nie wiem 😮

a u nas no cóż
inhalacja pełen sukces , na prawdę a do tego moja córka sprawiła mi dziś surprise i pierwszy raz , po wielu staraniach i próbach zrobiła kupkę na nocnik , wiem że jeszcze długa droga przed nami , ale uważam tą małą kupę za dobry OMEN 😉
pogoda sie popsuła , leje cały dzień i pewnie całą noc a za tydzien zapowiadają 15 stopni mrozu , jakoś sobie tego nie wyobrażam a takie plany porządkowe miałam na przyszły tydzień
ehhh 😞
a jutro odwoze ciocię na lotnisko ( po 4 mcach ) nie będe ukrywac że się cieszę he he
DOBRANOC

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Matko, mało jest dobrych opinii a już chyba zadnej niewspominajacej o trzeszczeniu tego wózka :/ No i to czego sie obawialam w xlanderze - mała gondola - nasze licpowe dzieci nie zmieszcza sie pewnie w kombinezonach w jesienne czy zimowe dni...

🤪 🤪 🤪 🤪 Jagoda- dobrze, że to zamieściłaś!
Teraz poczytam o maxi cosi mura 4. Moze ten będzie lepszy.
Nie wiedziałam, że wybór wózka bedzie taki ciężki. Tym bardziej, że napaliłam się na firmowy wózek 🙂

• Mamusia
Dzień dobry piątkowo 🙂

My dopiero zaczynamy dzień, szaro i buro za oknem, ale chyba nie pada
może uda się wyjść na spacer i zanieść ubrania do komisu 🙂

Jagoda - a mi się wydaję, że każdy wózek ma takie negatywne opinie i gdzie by człowiek nie spojrzał tam bym przeczytał, że skrzypi, że "czeszczy" ( rozbroiło mnie to, że piszą to w taki sposób 🤪 i to nie jedna osoba 😉 )
Do kupna wózka jeszcze trochę czasu więc pewnie jeszcze nie raz będę "macać" x-landera czy inne.
Ja na razie jestem zdecydowana, ale co będzie jak przyjdzie mi kupować to nie wiem ( bo ja w ciąży to zmienna jak cholera )
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, zawsze można kupić inny model 🤪 np. XA on ma lepsze opinie a jest tańszy 😉

Matylda - gratulacje udanego nocnikowania!!!!!!!!!! wiem ile to dla Ciebie znaczy bo u nas też z tym były niezłe przeboje.
I w sumie dopiero od tego tygodnia oduczam Kacpra pampersa na noc 🥴 wcześniej nie było o tym mowy. ale powiedziałam dość, masz 3 lata i koniec z pampersami na noc.
Póki co dopiero dzisiaj mieliśmy wpadkę i łóżko mokre ale dopiero nad ranem, także i tak według mnie mały sukces 🙂

No i wszystkiego najlepszego dla Was brzuchatki i dla kobitek w brzuszkach też 😘

• Mamusia
witam w patek a u mnie ciag dalszy porzatkiw ale malymi krozkami dam rade po 2 pomieszczenia sprzatnac szczegolnie ze w grudniu nic niesprzatalam z powodu mdlosci to teraz juz musss ze sprzatankiem dobrze ze ja z moja cora mam nocnik juz za soba u nas jakos dobrze pozlo pamietam miala 2latka jak juz sama robila na nocnik wiec od roku mam spokoj a pamietam ze tesz bardzo sie balam jak to bedzie niepowiem wpadki najczesciej nocne ale udalo sie teraz sama w nocy wstaje i leci na nocnik nawet mnie nie budzac milego dnia wam zycze 🙂

Wszystkiego najlepszego kobitki 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/bukietroz.gif/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/3518/bukietroz.gif[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Gizelda - KAŻDA kupka jest szczęściem 🙂 a już pierwsza do nocnika to wielki sukces! Gratulacje 🙂
U nas z kupą dlugo był problem ze względu na zapach - Młody po zrobieniu do nocnika wymiotował od smrodku 🙃 i wolał do pieluchy bo nie śmierdziało
Odkąd robi do kibelka to tak nie śmierdzi, do tego psik psik pachnidło na ścianę, pachący papier i jest ok 🙂

A na noc - my mielismy wpadki non stop, ciagle pralam poduszki, sofy itd. A jak zakladalismy pieluche to lał bez pardonu w pieluchę. W końcu zaczelismy Mu pod przescieradło ukladac podklady do przewijania z rosmana i po kilku nocach sukces 🙂 Juz od wielu miesiecy sam wstaje w nocy, siku do nocnika obok łozka i spi 🙂

Dagii - ja sie strasznie nastawilam na x-mova, moj maz tez, ale po wczorajszych lekturach narazie rezygnujemy. Za duzo jest podobnych opinii i jednak w wielu ciagle powtarza sie to samo
Bylo tez kilka wzmianek o wscieklych kolorach do ktorego leci wszystko co lata 😉.

Kerry - ogladalismy Murę, sprzedawca nam odradził ze wzlgędu na budę - w spacerówce ta buda jest bardzo skromna i plytka. Nam tez nie spasiła rączka teleskopowa, bardzo ciezko chodzila. Do tego cena jest zdecydowanie wyzsza. Cięzko jest wybrac wózek, to prawda 🙂 bo jak cos ladnie wyglada to cos innego szwankuje 🤢

• Mamusia

Z okazji 8 marca 😉

Lilia kwitnie, róża opada,
czerwony tulipan swe płatki składa.
Ja korzystając z tej sposobności,
życzę Wam w Dniu Kobiet,
dużo szczęścia, zdrowia i radości.
Niech Wam życie słodko płynie
- w każdej chwili i godzinie
[color=green][/color]

troszkę lata w koszyku 😉

Ksawery ma coraz większy katar znowu, kaszle okropnie i nadal, ponad 2 tyg już, mąż pojechał do przychodni - czarno nikt, zaden lekarz nie przyjmie dziecka oczywiscie. Kazali jechac po 18stej do szpitala do nocnej słuzby. Nasz prywatny od wczoraj nie odbiera telefonu..grrrrrrr

Ja nadal czuję się fatalnie.

co z tą cholerną wiosną? 🤢

• Mamusia
dzień dobry!!!
zazdroszczę wam pomytych okien, wypranych firan itd., ja czekam, aż minie katar i kaszel, a znając życie, będzie zimno i deszczowo, o ile nie śniegowo w przyszłym tyg....w sam raz na wiosenne porządki 🤪
Matylda - domyślam się, że różne rzeczy w szkołach mówią, wiem też, że juz ten wątek się przewinął, ale nie było mne jeszcze na tym forum, a odkopać temat..... 🙃 gratki pierwszej kupy w nocniku 😎
Martyna - nie ma innej opcji w miejscu gdzie mieszkam, aby nie płacić za szkołę rodzenia; wszystkie płatne.
Dagii, Monika - oj, myślę, że ja od Was więcej się nauczę, jako doświadczonych mumusiek
Jagoda - szczerze mówiąc na początku tyg czytałam opinie o wózkach przez Was wskazywanych, tez mnie trochę zdziwiła ilość i powtarzalność negat. komentarzy o trzeszczeniu i owadach zlatujących sie do koloru wózka, ale chyba nie ma modelu, który nie miałby jakiś gorszych opinii..... może lepiej nie bazować tak na nich; jak poczytałam o modelu quinny, to też się znalazły rózne "mankamenty", ale zapłacony i nie ma odwrotu, zreszta za taką cenę, nie powinnam narzekać.. 😜

• Mamusia
Zbieram się na ten spacer jak sójka za morze 😉

Jagoda a jaki ma katar ? wodnisty czy kolorowy ?
Bo może to już alergia ? Może coś gdzieś już pyli?
U nas najlepiej na katar sprawdzają się inhalacje, 2 dni inhalacji sama solą fizjologiczną i spokój.
Zresztą teraz tez siedzi z inhalatorem bo mu się woda wczoraj z nosa puściła a wolę, żeby do poniedziałku był już w 100% zdrowy i mógł spokojnie iść do przedszkola, bo mi już marudzi, że tęskni.

• Mamusia
Karolla , wiesz mi to się juz troszkę zapomniało 😉 wy wprawione w bojach no i na bieżąco 😁
ja nap córkę karmiłam zupkami własnoręcznie robionymi bo te słoiczkowe to raz finanse , dwa ograniczone smakowo (później dzieciaki nie chcą jeść normalnych rzeczy) no ale wybór należny do rodziców co do mleka sztucznego to tez mam rożne doświadczenia 😉 mam nadzieje ze tym razem uda mi się choć trochę pokarmić cycem ☺️co do ciuszków to sprawdzają się body , pieluchy to rożnie zależny od wrażliwości skory dziecia a nie naszego portfela stety . wózek no ja nadal szukam i załamana jestem bo to wielki problem . wiem ze na wszelkie owady latające był fajny spraj w aptece już go nie maja Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku... czasem mąż mi przywiezie z Francji jak dostanie (teraz tez mu będę musiała powiedzieć ) psikałam budę wózka i nic nie siadało ani na wózek ani na dziecko 🤪 no jak mi sie co przypomni sprawdzonego albo niegodnego polecenia to dam cynk

• Mamusia
Cześć Kobietki 😘 Wszystkiego najlepszego w naszym Dniu 😘

No to x-landerem załamałyście teraz ;/ x-move brałam pod uwagę a tu takie opinie ;/ Z drugiej strony ułatwiłyście mi wybór- pewnie będzie Tako Laret black lub Multicolor.

Co do pylenia- niestety Jagoda wierzby już zaczęły...

😞((((
Paranoja, Ksawuś dostal gorączki, ma prawie 39st, mąż drugi raz pojechal do przychodni - NIKT GO NIE CHCE PRZYJĄĆ!!!!!!!!!!!
OBDZWONILISMY WSZYSTKICH PRV - albo na urlopach albo w szpitalach albo nie odbierają!!!!!!!!!!!!!!!!
szlag by to!!!

• Mamusia
haj
odwiozłam ciocię na lotnisko uff po 4 miesiącach w końcu spokój he he
i biorę się do roboty bo ja jak się gdziesz z dzieckiem wybieram to pobojowisko zostaje

wiecie jak jest z opiniami ??? to często firmy konkurencyjne sa za nie odpowiedzialne , to tak jak z meblami, sprzętem AGD , ze wszystkim , więc przemyślcie jeszcze raz WASZ wybór i i pędem na zakupy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ola ja zaczełam czuć ruchy bardzo wcześnie niestety teraz NIC serio , nawet lekarz był nieco zdziwiony , ale to moje dziecie w ogóle jakieś słabe , tętno ciągle poniżej 120/min, LENA zawsze miała 160 dziwne to no ale zobaczymy
oki idem działać , albo udawać że coś robię ☺️

• Mamusia
Jagoda no niestety taka pogoda, że dzieciaki strasznie chorują.
Podawaj mu na zmianę paracetamol i nurofen co 4 godziny i na pewno gorączka mu spadnie.
My mamy fajnego prywaciarza tylko cholera do Was to raczej nie pojedzie 😞
Poczekajcie do 18 i jedźcie z nim na opiekę nocną do przychodni dyżurującej.
Innego wyjścia nie macie.
Z tym, że znając życie powiedzą Wam, proszę podawać co 4h środki przeciwgorączkowe.
Nam tak za każdym razem m owili, więc już nawet tam nie jeździmy.
Najważniejsze, żeby miał na zmianę nurofen i za 4 h paracetamol.

Byłam w końcu w komisie i się nawet Pani o Ciebie pytała, nie wiem po czym skojarzyła, że to ja CI powiedziałam o komisie 🙂
Ale pytała się, czy będziesz w niedziele z 2 wózkami 🙂

A ja zostawiłam parę rzeczy po Kacprze i kupiłam sobie fajną tunikę na lato.
A na all właśnie wygrałam fajne ubrania dla Starszaka - także jest super 🙂