Skocz do zawartości

Wyprawka dla maluszka | Forum o ciąży

Hancia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Hancia napisał(a):
No wiadomo dziecko najważniejsze ale też trzeba wydawać w granicach rozsądku 🙂

To prawda tym bardziej ze maluszek to 'inwestycja' ktora sie nie zwroci :-)

Jeśli się zwróci to w miłości maluszka 🙂

• Odpowiedzi 72
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Agata taka jest prawda że gdybyś mała kupować wszystko dosłownie wszystko kupować nowe od wózka po ubranka to idzie nawet 5-10tysięcy miałam jedną taką osobę w rodzinie która nie patrzyła na to co kupowała i za ile kupowała a potem się na wszystkie strony przechwalała że jest najlepiej przygotowana na dziecko bo na wyprawkę wydała prawie 9 tysięcy. I co z tego że połowy rzeczy nie używała a ciuszki to po jednym razie jej mała nakładała ona musiała mieć poprostu wszystko z górnej półki.......

Tez znam pare takich osob ale jestem zdania,ze nie wolno przesadzac Ja nie narzekam na brak pieniedzy ale to nie oznacza,ze mam dziecko ubierac w bog wie jakie ciuszki i z jakis polek . Sama bylam wychowana skromnie i jakos wyszlam na ludzi . A co do milosci maluszka ro owszem to jest najpiekniejsze wraz z usmiechem :-) Ty wiesz o tym najlepiej bo juz masz Bartusia :-)

• Mamusia
ja wózek i ubranka na pewno będę miała używane.nie wiem jak z łóżeczkiem ale to chyba kupimy nowe, skromne ale nowe. jakoże wózek myślimy używany to już po mału się za nim rozglądam, ale myśle, ze z kompletowaniem poczekam spokojnie po Nowym Roku. może luty... wtedy będę miala więcej czasu - mam nadzieję 😉

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Ja mam pytanie do mam, które korzystają z tzw. "Paczek ubrań" z allegro.
Na co zwracacie uwagę? Bierzecie rozmiary 0-3-6 miesiąca czy te majuszki? 🙂
Zawsze dostawałyście te rzeczy, które były ujęte na zdjęciach? 🙂

Ja właśnie zamówiłam ciuszki 0-3-6 powiedziano mi,że ciuszki będą takie jak na zdj. zobaczymy 🙂 powiadomię jak przyjdą 🙂 jeżeli będą w złym stanie i nie takie jak na zaistniałych zdj. to oczywiście mozna odesłac w przeciagu 10 dni i dostaniemy zwrot pieniedzy 🙂 . Ja patrze zawsze na zdj . na opis czy na pewno sa to ciuszki na zdj. i na komentarze pozytywne,neutralne oraz jak najbardziej negatywne 🙂

• Mamusia
O widzę ciekawy temat został poruszony.
Pisałam już gdzieś że megapaki z allegro to moje uzależnienie (tak twierdzi mój mąż). Te pierwsze zamawiałam dla Helci dwie, jedną 0-6, drugą 0-6-12, potem ze starszym wiekiem poleciało jeszcze kilka ☺️ Jeszcze w domu są dwie walizki, które rozmiarkiem będą dobre dopiero za jakieś pół roku 🤪

Za każdym razem praktycznie byłam bardzo zadowolona z jakości ciuszków, byly zadbane, zgodne z opisem i zdjęciami.
Ale z doświadczenia koleżanek wiem że nie warto ryzykować z tymi najtańszymi pakietami, bo nie jedna z dziewczyn się zawiodła. Lepiej dołożyć 100zł.
Ja zawsze szacuję sobie wycenę ile mogę dać za każdą sztukę i do tej kwoty licytuję 🙂 Jak sztuka przekracza 10zł to zdecydowanie nie warto przepłacać 😉

• Mamusia
Jestem zdania tego co Gunia.
Raz wylicytowałam za 50zł pakę ubranek ale szczerze powiedziawszy nie byłam z nich zadowolona.
Teraz kupuję na ciucholandach ubranka i wychodzi mi o wiele bardziej korzystnie ale jak się nie ma szmateksu dobrego to allegro jest ratunkiem 🙂

• Mamusia
Mogę przyznać bez bicia, że od lumpeksów jestem uzależniona ☺️

A może macie jakiegoś użytkownika z allegro godnego polecenia? 🙂

edit. Klk, również dostałam tą przesyłkę. Na pierwszy rzut oka produkty są fajne. Ciekawe jak maluszki reagują.

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Mogę przyznać bez bicia, że od lumpeksów jestem uzależniona ☺️

A może macie jakiegoś użytkownika z allegro godnego polecenia? 🙂

edit. Klk, również dostałam tą przesyłkę. Na pierwszy rzut oka produkty są fajne. Ciekawe jak maluszki reagują.

Ja niestety nie mam . Bo to Moja pierwsza paczka . . . No wlasnie dlatego chcialabym wiedziec czy dziewczyny sprawdzily ta firme bo slyszalam dosc duza ilosc negatywnych opini .

• Mamusia
oleenka napisał(a):
Okej. A na biebilon któraś rejestrowała się i zamawiała prezent dla maluszka? Ja rejestrowałam się tak z dobre 2 jak nie 3 tyg. temu i narazie cisza nic nie przychodzi.. 😜

Rejestrowałam się ale cisza 🙂