Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sporo moich znajomych używa kosmetyków tych z rossmana niebieskich, polecała je również położna ze szkoły rodzenia.
Ewa no to fajnie, że mąż chce kąpac maluszka. U mnie ciekawe jak to będzie z przewijaniem, ubieraniem czy kąpaniem. Mój mąz taki sztywny z postawy jest hehe.

• Mamusia
Nadal się zastanawiam nad tymi kosmetykami. To chyba jedyne pozycje z listy których naprawdę nie ruszałam jeszcze i się waham nad wyborem.

Tak a propos promocji, może któraś będzie zainteresowana: Pieluszki pampers różne. Ja zamówiłam sobie zestaw Pampers premium care rozmiar 1 (78 szt.) z chusteczkami (4-pak) za 66 zł i tak się zastanawiam czy nie zamówić jeszcze stamtąd pampersów w rozmiarze 1... Promocja z darmową wysyłką trwa do 30-go maja.

Tak wogóle to ile dziennie idzie pieluszek pampersów???

• Mamusia
nam mowiono ze im mniej chemii kladziemy na dziecko tym lepiej. przez pierwszy miesiac uzywalismy oilatum, pozniej to roznie np Nivea
. jak sie na glowce zaczynala robic ciemieniuszka to Mustela nr 1 - po prostu rewelacja.

niczym dziecka nie smaruje. mam balsam Musteli - zeby po basenie uzywac a tak to nie uzywamy. czasem oliwki troche dodam do kapieli. czasem jakims olejkiem

do smarowania pupy Linomag - jesli by sie cos zrobilo to sudocrem.

i wiecej kosmetykow chyba nie potrzeba

ewka25 napisał(a):
Sporo moich znajomych używa kosmetyków tych z rossmana niebieskich, polecała je również położna ze szkoły rodzenia.
Ewa no to fajnie, że mąż chce kąpac maluszka. U mnie ciekawe jak to będzie z przewijaniem, ubieraniem czy kąpaniem. Mój mąz taki sztywny z postawy jest hehe.

• Mamusia
hej u mnie slonko ciekawe na jak dlugo co do pieluszek maryna to zalezy co dziecko zrobi ile razy wiec nieda sie tego okreslic w nocy tez zmienisz a co do kosmetykow kazde dziecko inne i skora wiec same bedziemy wiedziec co najlepsze dla naszego malenstwa 🙂 cala noc niespala tak mnie mala kopal niewiem ona wogole spi?? jeszcze niki mi niespodzianke w nocy sprawila siusiu zrobila cos jej sie przysnilo ale zaraz szybko przebrna umyta i do drugiego pokpju lulu teraz sprzatam z grubsza niechce mi sie calego mieszkania dokladnie zostawie sobie to na sobote heh zrobilam sie leniem 😉

• Mamusia
Myślę, że więcej nie ma co kupowac nr 1. Tak czytam i różnie piszą, niektórzy do 2 miesięcy używali 1, inni przez 2 tygodnie. Taniej te pieluszki wychodzą niż na allegro bo tam trzeba dodac koszt przesyłki. A tak kurier przyniesie, nie musze jeździc po sklepach i sprawdzac gdzie taniej 🙂

• Mamusia
henimedes i wszytsko zalezy jak duze dziecko sie ma. bo jedno urodzi sie 2,5 a drugie 4,5. ja nie wiem ile czasu ktory nr uzywalam ale na pewno nie bylo tak ze np czeka sie do tych 5 granicznych kilogramow bo szybko sie okazuje ze np przy 4 kilo juz ta wieksza pieluszka jest lepsza - bo np nic sie z niej nie ulewa

• Mamusia
Ja 1 zużyłam chyba 3 paczki ale nie pamiętam... Zresztą Kinia domalutkich nie należyała a w szpitalu u mnie dają wszystko dla dziecka mi trzeba tyl6ko chsteczki do tyłka...
Co do kosmetyków rossmanowskich byłam z nich bardzo zadowolona a do tego są dużo tańsze iż jakie kolwiek inne... Z pampersów też byłam zadowolona ale wróciłam do pampersa bo kupuje sleep&play w sklepie internetowym i cenowo mi wychodzi prawie tak samo jak dady czy te dosmanowskie...Ale niestety 1 i 2 nie ma więc trzeba będzie pomyśleć o jakiś... Ale ja myślałam o tym zestawie co są 1, 2, 3, termometr do ucha i poztytwka za niecałe 500 zł... Bo opłaca się to tylko jest spory koszt jak na 1 raz...

• Mamusia
a ja niemam jeszcze pieluch kupie ze 5paczek 1pampersa na poczatek i chusterczki tez pampersa zeby niemieszac firm wiec bede narazie uzywac bambino i pampers a dziewczyny butelki kupijecie dla dzieci ???????? ja sie zastanawiam nad tym zestawem aventa na allegro 2buteli 120ml i 2 260ml smoczek i szczoteczka do buteli za 67zl oplaca sie chyba i tak sie zastanawiam ze chyba zamowie te buteli

• Mamusia
Kini chusteczki z pampersa nie odpowiadały... Wysypywało ją po nich 😞 I po biedronkowych dadach też... ;/
Co do butelek ja dostałam 2 z AVENTu te małe i narazie więcej nie będę kupować.... Jak uznam że potrzeba mi więcej to żaden problem kupić... 🙂

• Mamusia
to kupilysmy od tego samego tylko ja jeszcze mam w zestawie pojemniczek na pokarm ja kupilam za 69.99 z przesylka juz wiec wydaje mi sie ze sie oplacalo i skucilam sie poszalalam dzis na allegro zamowilam jeszcze corci bluze na futterku na chlodniejsze dni i lozeczko ma mi w pon przyjsc wlasnie pani wyslala jakis leniwy dzien slonko swieci ale chlodno potem na jakies zakupy trzeba sie znow wybrac i pomyslec o jakims obiadku mam chec na watrobke z kapustka kiszona 🙂a wewtorek ide zrobic to badanie w kierunku paciorkowca czyli gbs jakos czesto mam te wizyty co 2tyg u gin szybko mi teraz leci ten czas zostalo mi jeszce 8tyg jestem ciekawe czy bardzo sie zmieni moje zycie bo teraz to bede miec juz dwojke a nie jedno na nikolke nienarzekalam zlote dziecko ciekawe czy naja bedzie taka sama czy da mamusi w kosc

• Mamusia
a i zapomnialam napisac ogladalam wozki i bardzo mi sie spodobal turkusowy ale znow niewiem czy dla dziewczynki pasuje a z drugiej str widzialam ze teraz juz sie tak wagi nieprzywiazuje do koloru wozka maz tylko chce rozowy tak naciska a mi juz w sumie chyba obojetny kolor

• Mamusia
Mam jedno opakowanie 78 szt sensitive i 2 op. po 43 (chyba większych nie ma???) new bornów. Do 4-ro paku chusteczek pampers sensitive dostałam jeszcze jedno op. chusteczek, także mam ich 5 🙂 Buteleczek narazie nie zamawiałam, zastanawiam się jakie kupić. Te z avent które kpiłyście są naprawdę ciekawe, waham się jeszcze nad firmą tommy tippe. Z niej właśnie zamówiłam smoczki. Dzisiaj między innymi one mają przyjść.

Rozkręciłam się zakupowo że hej 😉 Zostają mi na dobrą sprawę tylko kosmetyki i wózek. No i termometr, ale o dziwo w dużym sklepie rtv agd nie mieli ani jednego 🤔

Jak się czujecie??? Kręgosłupy nie dają się we znaki??? Maleństwa grzeczne??? A propo maluchów... Ale dzisiaj akcję widziałam... 😮 Chłopiec w wieku 3-4 lat wpadł w taką furię, że zaczął biegać po parkingu przy swoim samochodzie i obijać się ze złością o te obok. Normalnie raz o swój raz o sąsiedni... W dodatku darł się niemiłosiernie, nie dał się uspokoić i wziąć na ręce... Szok 😮

• Mamusia
Hej!
Jestem po USG.
Mój maluszek waży 1100 gr .Zdjęcie wstawię później.
Mamy z dzidziusiem torbiel pępowinowy. w poniedziałek idę do profesora Dębskiego.

co do butelek, mam dr Browna i avent i TT smoczki mam avent, lovi oraz ten z chicco
http://www.chiccopolska.pl/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/2454/art/00071984000000/Default.aspx

co do pieluszek to kupuje tylko pampres premium i kupie w zwykłym sklepie jakkims może będzie jakas promocja może nie. Ale nie chce mi się w ogóle nic ostatnio kupować. Jestem w jakims dołku przez torbiel.
jestem na plusie 5 kg już.
Co do wóżka ja mam szaro czarny wózek i nie przeszkadza mi. Z resztą ja lubię takie kolory.