Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
polemika_schola napisał(a):
tylko nie zapomnij kupić sobie tej glukozy w aptece (ok. 3zł)

🤪 😁 😁 🙃 😮 😲 🤨 🥴 😮 🤢
szczerze mowiac troche mnie to rozsmieszylo 😜 ja juz chyba calkiem przywyklam do innego traktowania
nie odbierzcie tego zle, bo nie wywyzszam sie, ze mieszkam w innym panstwie, bo jednak w Anglii w ogole nie wykonuje sie tego badania, ale jakos to tak smiesznie, ze glukoze trzeba sobie kupic samemu.

• Mamusia
Hej dziewczyny jestem ewelina dołączam do was jestem w 24tyg termin mam na 9-12 września to moja 2 ciążą mam 3i pół roczna córe lenke teraz brzuchem spodziewam się synka.dopiero byłam w ptstyczniowych mamusiach 2010moda była na dziewcnki teraz na chłopców.+4kg jak narazie ale rozwiera mi się szyjka macicy mam na jeden palec więc odpoczy ać muszę dużo . Jestem z paryza

• Mamusia
Ja też już 6kg na plusie aż boję się końca 98cm w obwodzie

AnnaSzym i ktos_wyjatkowy_ witajcie dziewczynki 🙂

ktos_wyjatkowy_ też mam córkę ze stycznia 2010 🙂

To faktycznie chłopcy królują 🙂 póki co tylko dwie dziewczynki tak??
Szkoda,że tabelke mamy nieuzupełnioną 😞

równiez witam serdecznie.
no ja mam 5,5kg na plusie i 120cm w obwodzie 😁

od jakiegos czasu po jedzeniu strasznie kuje mnie w lewym boku zaraz pod piersia. dosłownie wytrzymac nie idzie. czy któras tak ma??

• Mamusia
cześć kobietki 🙂 ja już po badaniu i koniec stresu Pani Doktor powiedziała, że serduszko jest zdrowe i nie ma czym się martwić miałyście racje nie ma co się denerwować na zapas 🙂 no i już wiemy, że będzie dziewczyna tym razem pokazała dokładnie krocze ale buzi nawet w 3D nie chciała odsłonić jedynie co widzieliśmy to jak rusza języczkiem super widok 🙂
u mnie też 6 kg 🙂 a brzuszek 88cm 🙂

• Mamusia
No to jest trzecia dziewczynka 🙂 Sandra gratuluję i cieszę się że wszystko dobrze 🙂

Ale mnie dziś głowa boli u nas jest tylko 10 stopni zimno jak cholera

Dziewczyny,a może któraś z was by umiała i chciała zająć się naszą tabelką??

• Mamusia
🙃 🙃 w opisie na suwaczku jest napisane że moje dziecko waży już prawie pół kilograma 🙂 a moja mała wg. lekarza waży już 664 gramy 🙂 faktycznie duża córcia mi rośnie 😘 😘
tylko ja coś mało przytyłam i nie wiem czy sie cieszyć czy martwić ... 🤢

• Mamusia
Ewelina ciesz się ciesz 🙂 ja w pierwszej ciąży 5 kg tylko przytyłam także na pewno jest wszystko ok sama widzisz jaka córcia duża,tylko się cieszyć że nie przybierasz zbyt dużo 🙂
Mi się wydaje ,że moje +6kg to juz za duzo bo gdzie tam do końca,a przecież w trzecim trymestrze dziecko rośnie i przybiera na wadze i najbardziej sie wtedy przybiera na wadze mam nadzieję ,że +15 kg nie przekroczę 🙂

• Mamusia
fajnie by było jak bym dużo nie przytyła do końca ciąży,faktycznie najważniejsze jest to że córcia tyje 🙂 byłam dziś w biedronce kupiłam wkładki laktacyje 1 op. rożek z myjką do kąpieli dla dziecka i w sumie duzo mi nie zostało do kupienia z wyprawki 🙂

• Mamusia
No widziałam właśnie w gazetce Biedronki te różne rzeczy dla maluszków i tez muszę kupić wkładki i różne inne rzeczy 🙂
W czerwcu sobie kupię kołderkę z poduszeczką,rożek i osłonki na łóżeczko.
W lipcu może powoli kosmetyki
A w sierpniu juz wózek,łóżeczko,wanienkę 🙂
A ubranka to cały czas coś po troszku kupuje 🙂