Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosia85 napisał(a):
Karolina gratuluję córeczki 🙂 czwarta dziewczynka 🙂 to i tak chłopaki wygrywają 🙂

Dziękuję, widziałam w tabelce :-D

Wczoraj dowiedziałam się kilku rzeczy na temat wózków. Po pierwsze polecono mi wózek Tutek - moja siostra też go miała i zachwalała ( Tutek grander). Więc dziś jadę obejrzeć te dwa moje wymarzone i porównam z Tutek.
Druga rzecz to, to że podobno lepiej kupić 2w1 i dokupić nosidło samochodowe np z maxi cosi, niż kupić 3w1. Może finansou na pierwszy rzut oka mniej opłacalne, ale podobno te nosidła z zestawów są mniejsze i szybko będzie trzeba coś innego kupić, a tak to można kupić oc razu maxi cosi większy z wkładką dla niemowlaka i takie nosidło trochę nam posłuży 🙂
To są rady doświadczonych mam 😆

• Mamusia
A w ogóle wczoraj pogadałam z polskim ginekologiem na temat mojej przypadłości. Po polsku jest to Fizjologiczne Rozejście Spojenia Łonowego. Na usg widać 18mm rozejścia, lekarz powiedział, że leczenie w ciąży jest tylko objawowe - paracetamol gdy boli, ściąganie się pasem i oszczędzający tryb życia i często zmieniać pozycje (to ostatnie zabrzmiało jakbym miała po prostu mieć tryb kanapowy życia). Tak poza tym podobno szczęściara ze mnie, bo będzie mi się łatwiej rodziło :-)
A po porodzie mam przypilnować, żeby zrobili mi zdjęcie i jeśli się nie zeszło samoistnie, to żeby wdrożyli leczenie.

• Mamusia
Ja mam właśnie ten wózek który Ci polecono 😆 i jestem zadowolona. Ja ciągle biję się z myślami jak rozegrać sprawę z wózkiem ale stwierdziłam, że na zimę nie mogę swojego tutka sprzedać bo jak będzie dużo śniegu to podwójnym się za licho nie przebiję a na wiosnę się okaże czy moja 2 letnia już wtedy córcia będzie jeszcze chciała w wózku siedzieć.

witam z rana 🤪 Brzuszolki kochane czy wam leci już siarka z cycuszków?? ja od jakiegoś czasu zauważyłam że taka woda mi się pojawia, wspomniałam o tym na wizycie to lekarz powiedział że cycuszki już przygotowują się do swojej roli 😁

hahah no to fajnie że nie jestem sama 🤪 nie długo będziemy robić muuuuu i dawać mlesio 😜 a ja znam fajny przepis na ciasto na pierogi maka woda roztopiona margaryna, ciasto sie nie skleja i jest pyszniutkie nawet po zamrozeniu

• Mamusia
Ja mam to szczęście, że mi ani siara ani mleczko nie uciekało 😆 Karmiłam przez 11 miesięcy i zużyłam przez ten czas może ze 4 opakowania wkładek laktacyjnych. Stosowałam je bardziej profilaktycznie 😆 Są dziewczyny które używały podkładów poporodowych ciach na pół bo tak im mleczko uciekało.
Dla zainteresowanych 😉 https://www.dropbox.com/s/ms4ix88zc92kq0c/wk%C5%82adki%20ranking.pdf

• Mamusia
kolejna dziewczynka fajnie 🙂
mi jeszcze nic nie leci ale pewnie to kwestia czasu 🙂
wczoraj miałam sensacje ze zgagą, zjadłam prawie pęczek rzodkiewek z solą a wieczorem umierałam bo tak mnie piekło strasznie. W nocy wypiłam szklankę mleka i troszkę pomogło 🙂
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Ja na razie nie mam żadnych oznak siarki w piersiach. Ale wątpię czy w ogółe bedę miała czym karmić bo przy Pawełku nie miałam mleka i wychowany jest na butelce.
Polemika super tabelke zrobiłaś. Jak już wymyślimy imię na maluszka to Ci poddam, ala na razie pustka w głowie.
Ja od paru dni znowu walcze z mega katarem, mały mi sprzedał oczywiącie. Jemu się kończy a ja zasmarkana na całego. I w dodtatku ta pogoda nie pomaga. Zamiast ciepłko to zmmno i mokro... brrr. Aż się z domu wychodzić nie chce.
Co do wagi to ja jestm ok 4 kg na plusie ale co do obwodu nie mam pojęcia a nie mam taśmy krawieckiej w domu więc się nie zmierzę.

• Mamusia
ja równiez nie zauważyłam siarki.
odpoczęłam po obiadku a teraz zajadam się pysznymi jabłkami ( po których mam wieczorem okropną zgagę ) ale nie przeszkadza mi to 🙂 bo to -ta zgaga po jabłkach, to jednyny nieprzyjemny objaw ciązy 🙂

• Mamusia
dziewczyny mam najlepsza listę z całego internetu 🙂 jedna to jest
Wyprawka dla noworodka - gotowa lista a nastepna
Wyprawka do szpitala - gotowa lista POLECAM
http://mojniemowlak.pl/wyprawka-dla-noworodka/wyprawka-do-szpitala-gotowa-lista.html

http://mojniemowlak.pl/wyprawka-dla-noworodka/wyprawka-dla-noworodka-lista.html

• Mamusia
Kasiaw zdrówka dla Ciebie 😘

Ewelina wyprawka super 🙂

Ja też póki co siary nie mam i też problemów z mleczkiem przy pierwszej ciąży nie miałam zużyłam tylko jedno opakowanie wkładek laktacyjnych i nawału pokarmu tez na szczęście nie miałam może teraz tez tak dobrze będzie a karmiłam 9 miesięcy 🙂
Dziewczyny a teraz też trzeba brać do szpitala dokument o ważnym ubezpieczeniu??

teraz jest system e-wuś, po peselu sprawdzają.
własnie też z tej strony korzystałam jak robiłam listę i wg niej kupuje wszystko. dzis byłam u nas na targu ciążowe koszule mają po 25zł myslałam ze wiecej beda kosztowały,

• Mamusia
Ewelina może w oddzielny wątek te wyprawki wrzuć bo potem problem ze znalezieniem będzie 😆
Kaśka dużo zdróweczka dla Ciebie.
Mnie dziś podczas chodzenia pobolewa brzusio więc staram się jak najwięcej odpoczywać. Wczoraj za dużo nosiłam córcię i oto skutki. Szkoda mi tego szkrabonka małego bo idą jej 3 i strasznie się z nimi męczy widać, że ją strasznie boli 😞
Gigus ślicznie wyglądasz 😉
Do szpitala dla mamy dodała bym ok 3 saszetek tantum rosa i rozpylacz http://allegro.pl/ll-spryskiwacz-rozpylacz-do-wody-aluminiowy-250ml-i3205479945.html Przynosi super ulgę dla kobiet z rozciętym kroczem rana goi się dzięki temu bardzo szybko

Dziękuje Bardzo trochę opuchła mi buzia ale jest ok 😁 Odpoczywaj, odpoczywaj ile jest to mozliwe 🙂
uzywałam tantum rosa jak mialam stan zapalny jest ulga 🙂
czytałam dzis opinie na temat szpitala w którym chce rodzić i jest w porządku maja mozliwosc porodu w wodzie, i przypadaja 2 piguły na jedna pacjentkę 🙂 wyglada obiecujaco (sąsiadka tam rodziła i faktycznie jest zadowolona)

• Mamusia
Witam dziewczyny sory za wczorajsza nie obecność ale nie miałam neta
gosiu no widzisz to mamy córy w tym samym wieku moja jest z 10.01 a twoja?
Widzę podobne myślenie do mojego z wyprawka czekamy jeszcze z córa kupowałam od początku ciąży .i imię laura podobało mi się przy lence
Ewelina anie martw się ją przytyłam 4kg i też mówią że ok z córa przytyłam 10kg przez całą ciążę a urodziła się z waga 3700
Którąś wkleila ofertę z lidla dzięki od razu był telefon do pl
co do wyprawki za jeszcze narazie mam wanienke łożeczko trochę przywioze z pl po córce trochę się kupi

• Mamusia
Kamila nie jesteś naj młodsza ją mam 20lat jeszcze i córe 3 i pół roku więc czym się przyjmujesz?ją w pierwszej ciąży chodziłam dumna z brzuszkiem ludzie to ludzie zawsze gadaja
w tabel ce możecie uzupełnić wiek 20 zachcianki brak pierwsze ruchy 15tyd ostiatni pomiar 22tyd i p 510 g
co do wózka miałam chicco 3w1z lenka i byłam bardzo zadowolona
kajack też za granicą jesteś widzę

• Mamusia
ktos__wyjatkowy_ moja Nikolka urodziła się 07.01 🙂 to tylko 3 dni różnicy 🙂

Ewa odpoczywaj jak tylko się da 🙂

Ania jak tam nauka robienia pierogów 😜

Co do szpitala to w Krakowie jest duży wybór,ale ja pozostanę chyba przy tym w którym już rodziłam 🙂
Moja panna już śpi więc wieczór można zacząć 🙂

• Mamusia
Widzę temat o tantum rosa ją osobiście polecam stosowałam po porodzie i nie tylko super a na po pękane sutki polecam pure lan 1000 z firmy medela lek anioł nie wyobrażam sobie karmienia bez niej przy córci była nie zastąpiona
kasia ją jestem z sosnowca z jakiej jesteś dzielnicy ? Ją z niwki lecę do pl 4 czerwca i wracam 15 może miała byś ochotę się spotkać i poznać?mamy taka możliwość jako nie liczne wzięła byś synka ją swoją córe mogło by być fajnie pomysł nad tym

• Mamusia
ja niestety też mam samotny cały wieczór a nawet dzień i zapowiada sie samotna noc ...eh
pojechał na drugą zmianę do pracy a teraz dzwoni ze zostaje na nocce bo musi pomóc kolegom...no cóż 🙂 przynajmniej się wyśpię całe wyrko dla mnie 🙂