Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Co do getrów to ja się tyle naszukałam getrów w sklepach, że w końcu zamówiłam na allegro. Wszędzie są takie jakby rajtkowe...jak się naciągnie je to prześwitują. Bawełniane, kryjące ciężko znaleźć...:/ Byłam w Lidlu dziś i były topy na ramiączkach ciążowe po 15 zł 😉 Udało mi się znaleźć 2 w moim rozmiarze ale nie było łatwo bo wszystkie starsze Panie były nimi tak samo zainteresowane jak ja 😁 aaaaaaa i prawie pobiły się o panterkowe gacie 😉

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zebarka ja kupuje w Tally Weijl, super sa, nie rozciagaja sie i nie prześwitują 🙂
dziewczyny wiecie co dopadly mnie straszne zaparcia 😞 😞 😞 okropność normalnie łzy ciekna mi jak jestem na kibelku 😞 😞 nie wiem co na to poradzic..od 2 dni jem aktivie ale narazie efektow nie widze 😞 ale przynajmniej nie sikam juz co chwile, nawet w nocy juz nie wstaje super 😁 czyli 3 miesiace spokoju a potem znowu zacznie sie nocna wstawanie 🙂

• Mamusia
Hej 🙂u mnie po wizycie ok...malenstwo ma sie dobrze...ma nie cale 8cm... 🙂brzuszek ok,serduszko ok,glowka ok,kregoslup tez...mialam badania na syndrom downa...tu w uk to norma...jak przyszla mama chce te badanie to wykonuja...lekarz dokladnie zmierzyl kregoslup dzidzi...i mialam pobierana krew...za okolo 2tyg wyniki...jak sie odezwa to cos jest nie tak a jak nie to wszystko jest dobrze...ale mysle ze bedzie ok... 🙂ale mi sie ta ciaza dluzy,musze sobie jakies zajecie znalezc...bo oszaleje... 😉7lipca lece do Polski z synkiem na wakacje...to troche mam nadzieje z pogody skorzystam bo tu bardzo zimno i ponuro... 😞i oczywiscie na usg 3d pojde bo musze sie dowiedziec co tam u mnie w brzuszku siedzi...marze o corci... 🤨jak myslicie czy takie usg w 18-19tyg to odpowiedni moment?w pierwszej ciazy nie robilam usg 3d i teraz strasznie mi zalezy 🙂
Wiecie jak sie wkurzylam kupilam spodnie ciazowe rozmiar 38 na ebayu i przyszly i sa ogromne...chyba dopiero cos sobie w Polsce kupie ladnego 😉pozdrawiam

• Mamusia
ja tez marzę o córci 🙂 płeć poznałam w 16tc a kopniaczki pierwsze tez w 16 tc także myśle ze z tymi kopniaczkami teraz bedzie podobnie 🙂
ja w poniedziałek ide do lekarza i to razem z Oliwierkiem 🙂 bo mam na 11.30 a mąż do pracy idzie na 13 wiec bym sie nie wyrobiła i muszę małego wziąć 🙂 on sie cieszy ze zobaczy dzidziusia 🙂
malinka u mnie tez pogoda okropna ciagle pada, zimno ok 10stopni, pochmurno, szaro a słonca to juz z 2 tygodnie nie widzialam jak nie dłuzej... 🤨 🤨 🤨 depresji mozna dostac 🤢

• Mamusia
Witajcie kochane 🙂!
JA po badaniuw środę byłam taka szczęśliwa, wszystko z dzidzią ok:*. Moja kochana , bo to będzie córeczka nie na 100%, ale Pani powiedziała, że na córki nie ma raczej pomyłek. Jestem w 13 tyg . Najwazniejsze, żeby dzidzie były zdrowe. Jeśli chodzi o infekcje to już tyle razy miałam od początku ciąży, że masakra..Wiele razy mnie szczypało i dzisiaj tez..
Tez biorę urosept. Generalnie zawsze miałam problemy z nerkami i pęcherzem, a w ciąży to się ponoć nasila..Trochę wystraszyły mnie ostatnie bóle z tyłu pleców po jednej stronie plus ból w podbrzuszu.., może to nerka..czekam na wyniki moczu..
Pozdrawiam Was i miło, że piszecie co u Was..
a jak te, które miały mdłości i wymiotowały bardzo??dziewczyny jak się miewacie?? Tyle tu nas było od początku, a teraz połowa nic nie pisze 😞(

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
Witajcie kochane 🙂!
JA po badaniuw środę byłam taka szczęśliwa, wszystko z dzidzią ok:*. Moja kochana , bo to będzie córeczka nie na 100%, ale Pani powiedziała, że na córki nie ma raczej pomyłek. Jestem w 13 tyg . Najwazniejsze, żeby dzidzie były zdrowe. Jeśli chodzi o infekcje to już tyle razy miałam od początku ciąży, że masakra..Wiele razy mnie szczypało i dzisiaj tez..
Tez biorę urosept. Generalnie zawsze miałam problemy z nerkami i pęcherzem, a w ciąży to się ponoć nasila..Trochę wystraszyły mnie ostatnie bóle z tyłu pleców po jednej stronie plus ból w podbrzuszu.., może to nerka..czekam na wyniki moczu..
Pozdrawiam Was i miło, że piszecie co u Was..
a jak te, które miały mdłości i wymiotowały bardzo??dziewczyny jak się miewacie?? Tyle tu nas było od początku, a teraz połowa nic nie pisze 😞(

Ja okropnie wymiotowalam...teraz jest juz lepiej,mdlosci mam jeszcze ale rzadko wymiotuje...wczoraj mi sie zdazylo bo najadlam sie placka z bita smietana i czekolada... 🤨ciagle mnie muli ze tak to okresle ale z dnia na dzien jest coraz lepiej... 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Czy wam tez troche pogorszył sie wygląd buzi? Co prawda nie jest tak zle ale mam pełno mało widocznych chrostek, głównie na czole 😞
Może wszystko wskazuje na to ze bede mieć dziewczynke?
czy to prawda,ze dziewczynki wyciagaja urode?

• Mamusia
goshe napisał(a):
zebarka ja kupuje w Tally Weijl, super sa, nie rozciagaja sie i nie prześwitują 🙂
dziewczyny wiecie co dopadly mnie straszne zaparcia 😞 😞 😞 okropność normalnie łzy ciekna mi jak jestem na kibelku 😞 😞 nie wiem co na to poradzic..od 2 dni jem aktivie ale narazie efektow nie widze 😞 ale przynajmniej nie sikam juz co chwile, nawet w nocy juz nie wstaje super 😁 czyli 3 miesiace spokoju a potem znowu zacznie sie nocna wstawanie 🙂

też to przerabiałam... spróbuj sie najeść suszonych śliwek i dużo jabłek i jakieś musli z błonnikiem z tą activią... mi pomogło, może i tobie pomoże 🙂

• Mamusia
iskierka napisał(a):
bardzo "poruszające" są też orzechy nerkowca... 😜
polecam też barszcz czerwony i zupę brokułową... jak coś mogę podrzucić własny przepis 🙂

sliwek suszonych to bym nie zjadla 🤢 ale orzechy nerkowca kupie jutro i wypróbuje a przepis jakbys mogla napisac to super bo uwielbiam brokuły 😁

ogolnie to mi tez twarz wysypało, pojawia sie jeden pryszcz 🤢 🙃 znika i od razu pojawia sie nastepny i tak w kółko, w pierwszej ciazy tak nie mialam, cera mi sie tak poprawila ze nawet zadnych podkładów ani pudrow nie używałam - także po cichu licze ze bedzie corcia 😁 😁

• Mamusia
Kasiaaa1987 napisał(a):
Też powyskakiwało mi sporo takiego dziadostwa na buzi... po prostu hormony szaleją... nie ma co wierzyć w zabobony... tylko czekać cierpliwie na potwierdzenie płci podczas USG 🙂

a kiedy masz usg? bo u Ciebie to juz napewno lekarz powinien zobaczyc co maluszek ukrywa, no chyba ze dzidzi sie zakryje 😁

• Mamusia
Melduję się cała i zdrowa,
rzadko zaglądam na forum, bo po powrocie z pracy chcę jak najwięcej czasu poświęcić Ani - bo po porodzie już tyle czasu jej nie będę mogła poświęcić, a że jest to mały urwis, nawet na chwilę jej z oka nie mogę spuścić. A że zasypia mi o 22-23 to wieczorem też nie mam czasu... ;( ale widzę że u Was wszystko ok. Mnie od kilku dni pobolewa w dole brzucha po lewej stronie, jakby mi coś uciskało na jajnik. Pewnie maleństwo upodobało sobie tą część brzucha.
Co do wielkości brzucha, ja miewam dni, że wyglądam na 6-7 miesiąc a nieraz mam tylko taki trochę powiększony. Wczoraj serwisant ksera powiedział, że niektóre babki mają większy brzuch a nie są w ciąży, po mnie brzucha nie zauważył bo jego żona jest 3x taka jak ja 😉 Miło mi się zrobiło...
Ja na razie chodzę w leginsach i mam jedne dżinsy dobre na teraz (kupiłam kiedyś w sklepie bez mierzenia i się przydały). Ale powyciągałam ze schowka ciuchy z poprzedniej ciąży, wyprałam i za chwilę będę zmuszona w nich chodzić, bo brzusio rośnie...
Trzymajcie się cieplutko, słoneczka życzę...

• Mamusia
Iskierka dzieki za przepis 🙂 chcialam zrobic dzisiaj ta zupke ale chłopaki sie nie zgodzili hehe wolą pomidorówke 😁 zrobie sobie w poniedziałek 🙂 dobra mam te orzechy i aktivie zobaczymy czy zadziała a jak nie to kupie te suszone sliwki i morele i wtedy zobacze jak bedzie...wogole przez te zaparcia przytylam 0.6kg w ciagu tygodnia!!a waze sie nago z rana 🤨
Kasiaa to trzymam kciuki oby lekarz dojrzał kto tam siedzi u Ciebie 🙂
ja dzisiaj bylam w h&m i byla wyprzedaz na takie fajne spodenki do bodów po 7e za 2 pary i kurcze nie kupowalam bo byly niebieskie w paseczki tylko a ja czuje ze bedzie dziewczyneczka 🙂 wiec znowu nic nie kupowalam:/

• Mamusia
Witam.
Mam pytanie do doswiadczonych mam... 😞moj synek od rana byl jakis taki osowialy...malo co zjadl sniadania...zalil sie na bol brzuszka,a ja glupia matka pomyslalam ze jak zwykle przesadza... 🤨wsiedlismy do samochodu,przejechalismy kawalek i gracjan zaczal wymiotowac... 😞wrocilismy do domu...nie chce pic,ani jesc,teraz spi...nie ma goraczki,ale jest wyraznie oslabiony... 😞wiem ze powinien pic zeby sie nie odwodnil... 😞tylko skad te cholerne wymioty...?pierwszy raz mu sie tak zdazylo... 😞marwie sie...bede go obserwowac...jak znowy zwymiotuje to zabiore go do szpitala... 😞moj maly biedulek 🤨

• Mamusia
pewnie zjadł cos wieczorem co mu zaszkodziło, nawet jestem przekonana ze tak bylo, poniewaz moj Oli miał podobnie 2 miesiace temu...rano nie zjadl sniadanka, juz byl dziwny jakis ale poszedl do przedszkola, po przedszkolu, chcialam mu dac obiad to zjadl lyzke i tak chlusnął wymiotami 🤨 pozniej po ok 2h to samo i wieczorem ostatni raz wymiotowal. Poprzedniego wieczorka zjadl tosta z serem ktory mial kilka dni, to napewno bylo od tego, tak wiec malinka obserwuj go bo pewnie sie zatruł.

• Mamusia
malinka i jak sie czuje synek??
ja bylam u lekarza i lekarka badala mi tylko ta cyste, dziecka nawet nie zmierzyla 😮 ale najwazniejsze ze cysta sporo sie zmniejszyla 😁 dzidziusia widzialam przez chwilke i widac bylo roznice jak urósł od tych 2 tygodni 😁 😁 nastepna wizyte mam 10 czerwca a badanie połówkowe 3D 9 lipca juz sie nie moge doczekac 🙂