Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nasza sypialnia nie jest zbyt duża, więc mam tą wysoką szafkę z Ikei szeroką na 30 cm koło łóżeczka i tam mam ciuszki takie podręczne potrzebne przy przewijaniu i drugą komodę też z Ikei pod oknem i tam będą pieluszki, kosmetyki itd 🙂 a przewijak będę miała taki nakładany na łózeczko, znalazłam na allegro ładny 🙂

• Mamusia
ja tez taki przewijak na łóżeczko kupuje, z Olim sie sprawdził wiec i teraz taki kupie 🙂
iskierka ja dlatego kupuje po troszku bo pozniej wszystko na raz to tragedia no chyba ze bedziesz odkladac sobie co miesiac kase 😁 ja tak robie na wózek 😁

bylam po receptę ale w 5 aptekach nie bylo leku wiec zamowilam go na jutro a najlepsze jest to ze jest za darmo 😁 😁 😁
i spotkalam tez moja położną u lekarki i namówiła mnie na szkołe rodzenia 🙂 a co tam pójde mam bardzo blisko w koncu, bo tylko ulice dalej 😁

• Mamusia
ja też na większe rzeczy odkładam sobie kasę bo nie mam teraz gdzie trzymać wszystkiego no i czeka nas malowanie ale takie drobne stopniowo zbieram 🙂 ja też mam szkołę rodzenia ulicę dalej 🙂 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam Wam powiedzieć w sobotę w Tesco była taka akcja jednego ze szpitali i robili USG 3d i rozdawali różne próbki, śliniaczki i akurat załapałam się do 36 osób, którym udało się dostać na USG. Wiadomo, ze to nie to samo co wtedy jak zapłaci się bo wtedy dostaje się zdjęcia, film no i lepszy sprzęt itd ale Pan doktor pokazał nam Maleństwo w 3D śmiało się i ssało paluszka 🙂 🙂 śliczne iiiii UWAGA UWAGA stwierdził że na 100% córeczka 🙂 więc mam już tak: jeden lekarz 90% chłopak, drugi lekarz 90%dziewczynka, no i teraz trzeci 100% córeczka. Ale ja tam poczekam do czwartkowego 4D i dopiero uwierze 🙂 🙂

• Mamusia
goshe ja nie chcę odkładać tego na później tylko nie wiem od czego zacząć... 😞
a do tego moja mama upiera się że za wcześnie i że dużo rzeczy dostanę i po prostu zgłupiałam
mam wybrany wózek i łóżeczko ale to później zamówię... tylko co z resztą?
przeglądałam tą listę co na wyprawkę ale jakoś nie wiem co z nią zrobić 😞

• Mamusia
Iskierka ja sobie zrobiłam swoją listę i pouzupełniałam tymi, które gdzieś mi tam mignęły w internecie. No i co do ubranek to odznaczam sobie na liście co już mam a co do większych rzeczy spisuje sobie modele, sklepy i strony internetowe. Mam też kocyki i jeden rożek. Ja w ogóle nie znoszę kupować czegoś na siłę a tak to mam czas i dokupuje tylko to co mi się bardzo podoba i zbiera się tego już trochę. A co do tego czy za wcześnie czy nie no to już każdego decyzja...jeśli to zabobony to nie warto się przejmować za bardzo bo mojej koleżanki synek zmarł 5 miesięcy po urodzeniu....więc na nic wpływu nie mamy...a jak coś będzie miało się stać to się stanie....z takim myśleniem można iść do porodu nie mając nic kupione bo i wtedy coś może się stać. Ale to tylko moje zdanie 🙂

• Mamusia
w sumie zamówiłam już kilka ciuszków... może jutro przyjdzie paczka 🙂
ale ciuszki to kropla w morzu potrzeb i właśnie siedzę i kombinuje co kupić następne
może jak już będę to miała w ręku to złapię fazę na kupowanie 😉

• Mamusia
Powiem Wam dziewczynki, że ja też nie martwię się zabobonami... dla malutkiej mam już większość rzeczy. Mam 3 wyprawki do szpitala (1rozm.56 i 2x 62), mam kilka kaftaników, bodów, 2 sweterki, 2 pajacyki 62, bluze z kapturkiem 😁, ręcznik z kapturkiem, pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyk polarowy (muszę jeszcze kupić 1 gruby), smoczki, butelki, gadżety typu, tasiemka do smoczka czy pojemniczek na smoczek... nawet skusiłam się na 1 kubek 😁 gryzaczek, nożyczki, grzebień i szczotkę a nawet szczotkę do butelek 😁 3x skarpetki, 3 pary bucików (2x od 3-6m, i 1x 6-12m) xD oliwka, kremik, nawet patyczki do uszu i waciki. no czyste szaleństwo... Ale jak szaleć to szaleć 😁 Większość gadżetów kupiłam od koleżanki która miała firmę wysyłkową właśnie z takimi rzeczami. Zostały mi rzeczy pielęgnacyjne dla siebie no i małej (pampersy itp). O łóżeczko i wózek się nie martwię bo rodzice i teściowie chcą nam najważniejsze rzeczy zasponsorować 🙂 Łóżeczko wybrałam na allegro http://allegro.pl/17cz-lozeczko-szuflada-materac-posciel-haft-i3394533037.html ciemne z fioletową pościelą. A wózek kupię w Częstochowie w firmie kaps3. http://www.kaps3.pl/ myślę nad modelem city driver. Tak więc... większość zakupów już za mną. Wolałam kupić to teraz niż później męczyć się z brzuszkiem i biegać po mieście 🙂 Pewnie myślicie, że zwariowałam, że już tak się obkupiłam, ale zawsze wszystko planowałam z góry i wolę mieć wszystko "na gotowo" :P i w ostatnich tygodniach się relaksować 😉

• Mamusia
Kasia ja tez juz mam mniej wiecej te rzeczy co Ty 😁 oprócz ubranek 🙂 łóżeczko zostało po synku, pościel juz kupiłam 🙂 wózek kupie we wrześniu.. w sumie zostały mi rzeczy dla mnie, ubranka dla małego, wózek, laktator, przewijak i elektryczna niania 🙂 tez wole wczesniej kupic i miec z glowy 🙂
Zebarka to gratuluje córci 😁 zobaczysz ze bedzie córcia, juz 2 lekarzy nie moze sie mylic 🙂
Iskierka najlatwiej zaczac od przyborów higienicznych a później pójdzie jak z płatka 😁

• Mamusia
Dziękuję Goshe 🙂 też tak myślę, że już będzie córeczka 🙂 🙂 ja też zaczynam już zbierać resztę 🙂 Mam już kupiony rożek, dwa ręczniki z kapturkami, kocyki, kilka pieluszek w kolorowe wzorki, buciki, śliniaczek i no i sporo ubranek 🙂 no a resztę wybraną i powoli zacznę zamawiać 🙂 zamówiłam też kombinezon misiowy 😉 aaa i mąż zamówił welurowego białego bodziaka z napisem "My first Christmas" i do tego buciki i czapeczkę reniferowatą 😁

• Mamusia
Dziewczyny, jestem pełna podziwu dla Was 🙂 Ja dopiero wczoraj zamówiłam pierwszy kocyk 🙂
Jeszcze kompletnie nic nie mam 😞 Sądziłam, że jeszcze za wcześnie ale z tego co widzę to..... haha 🙂
Dobra, zabieram się za zrobienie swojej listy i zamawiam....jupiiii 🙂

• Mamusia
hej 🙂ja to jeszcze kompletnie nic nie mam... 😉ale wezme się za to na początku sierpnia jak wroce do UK... 😜nie oplaca mi się w Polsce kupować bo w Angii często sa promocje...i te reczy sa super... 😜chociaz myśle o rozku bo w Anglii tego chyba nie maja... 🤨i o wozku coneco...chyb sobie sciagne Polski...myslalam o qunny sa super leciutkie itp...ale koszyki maja bardzo male...a ja z wozkiiem i dzieckiem z boku i siatkami z zakupami to jakos tego nie widze.. 🤨 🤨mam w PL lozeczko,przewijak,wanienke...ale nie dam rady tego przewieźć... 😞ale mnie mdi po tym asparginie...najchętniej to bym tego nie brala 🤨

• Mamusia
jaki slodki ten kombinezonik 😁 ale on nie jest chyba ocieplany tak na zime?
Ilia zamawiaj śmiało hehe 😁
Malinka tu w Niemczech skolei wszysstko drogie jest w porównaniu z Polskimi rzeczami dlatego ja prawie całą wyprawke zamawiam w Polsce (mama mi cześć teraz przywiezie a resztę tato później jak przyjedzie na poród zeby zająć sie Oliwierkiem - moja mama niedostanie urlopu na poród 😞 😞 😞 😞 )
wózek kupuje jednak Inglesinę Sofię ale samą gondolę bo spacerówki mi sie takie nie podobają 🙂, później sprzedam i kupie Mclarena 🙂

• Mamusia
Jest dość gruby 🙂 Co do wózka ja zamawiam quinny moodd bo zakochałam się w nim już dawno przed ciążą:P Jeśli któraś z Was ma w pobliżu Pepco to polecam bo można wynaleźć różne perełki 🙂 Ostatnio była promocja na spodenki bawełniane takie ze stópkami zakrytymi za 4.99zł np. w kolorowe paseczki 🙂 albo w regularnej cenie za 7.99zł można znaleźć takie całe w serduszka, misie itd 🙂 Fajna sprawa bo za grosze można kupić tego całkiem sporo na te pierwsze chwile 🙂 aaa i świetne wzorki mają na pieluszkach takie żywe, kolorowe bo np. na Allegro wydawały mi się takie bardziej smutne i brzydsze 🙂 Tylko tak jak mówię, trzeba polować na coś fajnego 🙂

• Mamusia
ja tu pepco nie mam ale wysle mamę to niech popatrzy 😁 ja wlasnie chce kupic kilka takich spodenek ze stopkami w h&m sa 2 pary za 9,90 euro to wychodzi po ok 20 zł za sztukę 🤨 drogo, część rzeczy bede zamawiac ze strony nexa www.nextdirect.com maja darmową wysyłkę i np za 4 szt bodziaków z długim rękawem jest 14e czyli cena przystepna 😉 wogole słodkie są tam rzeczy 🙂

• Mamusia
ja właściwie ciuszków mogę już nie kupować bo mi się dwie koleżanki zadeklarowały pooddawać po swoich córciach 🙂
teraz biorę się za kupowanie kocyków, ręczników i przyborów typu nożyczki, szczotki itp.
a dalej jakoś poleci... 😉

• Mamusia
Ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy .... pieluszki, kocyki, pajacyki, rożek, kosmetyki... 🙂
Zastanawiam sie nad łóżeczkiem...co sądzicie o łóżeczku turystycznym? Teraz są takie fajne a do tego lekkie i praktyczne... No i mam dylemat , turystyczne czy klasyczne??