Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Śliczne pajacyki. Ja nic nie kupuję, bo mam za dużo ciuchów po Pawle. Kupię tylko nowe ręczniki i tetrówki. A macie już łóżeczka? Ja mam takie i bardzo jest dobre, wytrzymałe, nawet skoki mojego syna przetrwało, niestety ta szuflada na dole trochę tandetna jest, ale zawsze coś http://allegro.pl/lozeczko-klups-zyrafa-mis-szuflada-matera-przewij-i3487877618.html

• Mamusia
hej Kochane! Moje łóżeczko upatrzyłam już na początku ciąży i przy nim zostanę 🙂 http://allegro.pl/17cz-lozeczko-szuflada-materac-posciel-haft-i3495924395.html calutki zestaw w fajnej cenie 🙂 Zamówię łóżeczko w kolorze ciemnego orzecha z fioletową pościelą 😁 Bardzo podoba mi się takie zestawienie. Będę je zamawiać pod koniec września/początek października.

• Mamusia
Kasia ale olbrzymi zestaw 🤪i za jaka cene 🙂 az grzech nie kupic 😁
ja mam łóżeczko po Oliwierku, tylko przemalowac je musieliśmy 🙂ogolnie to był prezent od mojej chrzestnej 🙂
http://www.gluck.pl/pl/lozeczko-z-drewna-sosnowego-radek-standard-bialy-5253.p.html

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
chciałam Wam podziękować za wsparcie i odzew.

Napewno Niunia bedzie wszystko dobrze 🙂nie przejmuj sie waga...szybko po porodzie zrzucisz... 🙂a dzidzius tez wazy ladnie...a usg czesto za malo podaje...z GRACJANEM W DNIU PORODU POKAZALO 3800...A URODZIL SIE Z WAGA 4470 🙂i tak macie dobrze ze co miesiac was badaja ginekologicznie i macie usg...wiecie na czym stoicie... 😉a ja...mam tylko spotkania z polozna...ktora mierzy mi brzuch...sprawdza czy dzidzi serduszko dobrze bije..i to wszystko...nie wiem jak wyglada u mnie sytuacja z szyjka itp....a brzuch mi czesto twardnieje eh... 😞

• Mamusia
Jestem po wizycie. Moja CÓRCIA (jak się w końcu ostatecznie okazało 😁) waży 1100g 🙂 Ja jestem 6,5kg na plusie. Pytałam moją panią doktor o to twardnienie brzucha i mówiła, że to normalne, zbadała mnie i wszystko jest w porządku. Cukier mam w porządku, mocz, morfologię odczyn Coombsa też. Jedynie TSH kiepsko wyszło i muszę brać Euthyrox.
Goshe byłam w h&m ale nie ma u nas tych kombinezonów jeszcze...
Kupiłam w Ikei wanienkę, ochraniacz na szczebelki i na materac 🙂 🙂

• Mamusia
Zeberka to niezle lekarka caly czas widziala chlopca a teraz juz na 100% zobaczyla dziewczynke 🙂 🙂 ale masz pewnosc teraz ?? mozesz w koncu kupowac ciuszki kobiece 😁 a nie męskie 😁
Super ze wszystko ok z malutką i ładnie wazy 🙂
Ja chcialam kupic dzisiaj ten kombinezonik ale byl tylko jeden już i w rozmiarze 50/56 i troszke mały sie wydawal i mężowi sie nie podobał 🤨 🙂 zdecydowalismy ze zamowie taki z next'a

• Mamusia
Lekarka tym razem pewna na 1000% 😁 powiedziała, że zapisuje to w karcie i jakby coś przyjmuje reklamacje 😁 😁
Goshe kupiłam dziś botki beżowe zamszowe małej takie już na wiosnę i jeansowe legginsy 😁 muszę zrobić zdjęcie 😁
Ten niebieski kombinezonik jest śliczny, chyba nawet ładniejszy od tamtego 🙂 🙂

• Mamusia
Ale tu dziś cisza. Ja dalej walczę z przeziębieniem, idę dziś do lekarza, bo coraz gorzej jest i do tego mam okropną opryszczkę na nosie ;-(
Zastanawiam się nad zakupem takiej dostawki dla starszego dziecka do wózka, tylko nie wiem czy to ma sens. Jak się dzidzia urodzi to będzie zima, więc chodniki będą nieprzejezdne i czy taka dostawka się sprawdzi na śniegu? A po zimie Pawełek będzie miał już 3 lata, więc czy nie będzie już "za stary" na to. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii, może koleżanki to mają i coś podpowiedzą? Jak myślicie? Nie jest to za tanie, a nie chciałabym wywalać kasy na coś co potem będzie leżało w szafie.

• Mamusia
Zeberka zrób koniecznie zdjecie 🙂 uwielbiam ogladac ciuszki dzieciece 😁
Niunia26 moze narazie nie kupuj dostawki, zobacz jak bedzie w listopadzie czy Twoj synek bedzie dzielnie spacerowal z Toba z wozeczkiem 🙂 moj Oli to jakos tydzien przed 3 urodzinkami przestal jezdzic w spacerowce i mysle ze wczesniej by nie jezdzil ale z mojej wygody go wozilam ☺️ 🙂 🙂
Wczoraj bylismy w Ikei no i tak jak mowilam mielismy kupic komode, lampke i kilka drobiazgów a wyszlo ze ..i to sie przyda i to jest niedrogie hehe tak to jest w tych sklepach 🙂 🙂 🙂
Zeberka patrzylam ta wanienke ale jakas taka malutka mi sie wydawala..mam wanienke ze stelazem po Oliwierku i chyba jej jednak nie bede wymieniac 🙂

• Mamusia
Goshe masz rację ona taka malutka, zgrabna jest ale ja mam brodzik w prysznicu taki głęboki i pomyślałam, że jak Julka będzie już siedziała stabilnie to będzie tam się chlapała 🙂
Zdjęcie zrobię i wrzucę 😁
Zamówiłam karuzelę do łóżeczka, łóżeczko, butelkę, aspirator do noska, wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne, wózek, przewijak 😁 czekam aż kurierzy zaczną mnie odwiedzać 😁
Jeszcze sporo zostało...ale jest jeszcze czasu trochę 🙂 we wrześniu planuje zamówić fotelik do auta, materac do łóżeczka i znalazłam fajną zawieszkę na pałąg od fotelika taką z zabawkami 🙂

• Mamusia
Hej 🙂
Niunia26...zdrowka 😘 😘 😘 😘a co do tej dostawki do wozka to wydaje mi sie ze zrob tak jak radzi Goshe...moze twoj maly da pozniej rade sam chodzic 🙂my wozek odstawilismy gdy Gracjan mial 2,5roku... 🙂dzielnie dreptal...tylko on to caly dzien potrafi biegac...a znam dzieci co nie maja sily...mojej kolezanki corka,tez ma 4lata...to jeszcze ja w wozku wozi hmm...mala troche przejdzie i placze ze ja nogi bola... 😉
Zeberka super zakupy... 🙂 🙂 🙂tez mysle o takim przewijaku razem z wanienka... 🙂
Znowu jestem nie wyspana.Tez macie problemy ze spaniem...?ale moj maly ostatnio dokazuje w brzuszku...uwielbiam to 😁 😁 😁 😁
W poniedzialek glukoza...boje sie 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Dzięki dziewczyny, dostałam antybiotyk i Pawełek też. Oboje mamy zapalenie zatok, a ja jeszcze do tego gardła ;-( Wzięłam już dwie dawki i jakby ciut lepiej było. Pawełek chodzi sam, wożę o w wózku tylko na zakupy lub jak gdzieś autobusem jedziemy dla wygody, bo nie wyobrażam sobie dźwigać siatki i latać za małym ;-) Ale faktycznie poczekam z ta dostawką. Co do wanienki z Ikei to ona jest strasznie mała. Pawełek jak się urodził to w 3 miesiącu życia już by w nią się nie zmieścił, może dzieci w Szwecji rodzą się mniejsze :P

• Mamusia
Zeberka jakie duze zakupy 🙂 pochwal sie jaki wozek zamowilas 🙂 ja karuzelke zamowie na mikołajki 🙂bo tak sobie pomyslalam ze jak Oli dostanie od Mikolaja prezent a Fabulek nie, to bedzie sie pytal dlaczego 😁 a pod choinkę zamowi mate do zabawy, tez zeby nie bylo pytan hehe

• Mamusia
No tak teraz musisz uważać, żeby było sprawiedliwie bo dzieci z wszystkiego rozliczą nas dorosłych 🙂 🙂 przynajmniej masz już pomysły na prezenty świąteczne 😉
Wózek Quinny Moodd czarny 🙂
Zobacz co znalazłam właśnie:
http://www.hm.com/pl/product/13317?article=13317-B
http://www.hm.com/pl/product/15036?article=15036-A#article=15036-C
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-dziewczynka-%283-36-miesi%C4%99cy%29/t-shirts/koszulka-z-kokard%C4%85-z-serii-basic-c277014p1342049.html
wciąga mnie to coraz bardziej 😁

• Mamusia
Super wozek lubie takie nowoczesne 😁 ale niestety ja teraz nie moge sobie na taki pozwolic przez ten teren górzysty, musze miec stelaz tradycyjny z pompowanymi kołami 🙂bede zamawiac Inglesine Sofie ale tylko głęboki 🙂
te ubranka sa cudne 😁 ja tez jak tylko siade do komputera to przegladam stronki z ubrankami albo z akcesoriami dla maluszkow 😁 😁
Juz prawie komode skonczylam skladac 😁 i zaraz poskladam ubranka i rezczy maluszka do środka 😁 😁

• Mamusia
Witajcie. Niunia dobrze, ze już lepiej. Dbaj o siebie. Zeberko piękne zakupy. Malinko nie miej stresa , wiesz jak ja panikowałam kilka dni temu...Glukoza jest pycha.
Ja tez się pochwalę;p wczoraj kupiliśmy komode z przewijakiem, łóżeczko, lampke, materac taki ekstra i kilka drobiazgów...