Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ojej... wszystkim się szyjki skracają aż się boje co będzie u mnie jak ja ciągle do pracy chodzę i nawet tam nie mogę na tyłku usiedzieć chociaż ledwo się kulam czasami ☺️
w poniedziałek USG... może się coś dowiem. a jak nie to w następny poniedziałek wizyta.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mnie ostatnio tez nie badała moja gin... ale ona ma raczej dziwne nastawienie do wszystkiego.
teraz jakby nie musiała zrobić wymazów pewnie też nawet by nie wspomniała o jakimkolwiek badaniu a tak to nie ma wyboru.
mnie tylko drażni to USG że nie robią razem z wizytą tylko w innym terminie i inny lekarz robi

• Mamusia
Agatko, załączniki wysłane. Ja mam ten plus, że na każdej wizycie mam badanie, USG i wszystko sama mi opowiada. Wczoraj miałam jakąś masakrę ze skurczami. Chwyciły mnie popołudniu i co najmniej godzinę męczyły, wzięłam No-Spę i leżałam, po godzinie przeszło, a potem około 22 to samo, ale zasnęłam w końcu i dziś jest ok. Jak mi jeszcze się coś takiego powtórzy to chyba podjadę na izbę przyjęć do szpitala.

• Mamusia
no to poczytalam sobie hehe 😁 kurcze juz nie pamietam która z was kupila ten wózek ale jest super 🙂 wanienka fajna ta ze zdjecia ale ten kubełek to jakos mnie nie ptrzekonuje, nie umialabym chyba kąpac w nim dzidzi 🙂
ja bylam w 30tc na wizycie i maly wazyl 1600g termin pokrył mi sie dokladnie z moim czyli 30.11 choc to bez znaczenia bo i tak ok 15.11 bede miec cc 🙂, lekarka juz nawet nie wspominala o poprzedniej cesarce tylko powiedziala ze mam za waskie biodra (caly czas sie mieszcze w spodnie przed ciazy) i boi sie ze moze mi macica czy miednica??peknąc w czasie porodu
wózek chcialam zamowic wczesniej ale z braku neta nie moglam wiec w poniedzialek zamawiam 🙂 w koncu 😁 mam w sumie wszystko juz kupione, laktator zamawiam razem z wozkiem Lovi z pompką, z Oliwierkiem go mialam i sie super sprawdzil wiec nie bede ryzykowac z innym. Jeszcze tylko gacie na połog i staniki do karmienia i FINITO 😁
Malutki jest strasznie ruchliwy z rana tak nie ale od ok 10-11 to szaleje na calego i tez wydaje mi sie ze skóra mi peknie jak czasem kopnie...CZuje sie super, nawet brzuch mi nie twardnieje wogole 🙂

• Mamusia
Niestety powiedziała, że szpitali nie stać na wiaderka..., a w Ameryce to norma...
Moje samopoczucie jest różne..generalnie stwierdzam, że w 3 trymestrze jest już ciężko 😞. Ze wszystkim. Oprócz tego miałam wczoraj lekkie zasłabnięcie..nie wiem..może od ucisku na żyłę..zrobiło mi się tez dziwnie zimno..stopy lodowate..to właśnie tak jakby od krążenia.., a Wy jak??Malinka Iskierka, Zeberka, Ilia, Goshe i Kasie i cała reszta?? 🙂 Nie pytam o tylko jedną Kasie:* 😉, bo u niej wiem co słychać 😉

• Mamusia
Ale mnie mąż denerwuje...zły jest bo ja ciągle o ciąży gadam...strasznie przez ten cały czas się od siebie odsunelismy. ..czuję sie bardzo osamotniona...jest obok a jakby go nie bylo... 😞powiedział mi wczoraj ze boi sie narodzin dziecka i zmian które nas znowu czekają. ..wogole nie mam wsparcia z jego strony... 😞nie wiem nawet czy jeszcze mnie kocha. ..czuje sie gruba i nie atrakcyjna... 😞to sie wygadalam ryczec mi sie chcę 😞

• Mamusia
u mnie raz lepiej raz gorzej... ciężko mi już się kulać... wczoraj przesadziłam bo mierzyłam buta w sklepie a te ławeczki takie wszystkie niskie w tych sklepach i tylko sobie bólu narobiłam a butów nie kupiłam :P
malinka wiem co czujesz bo mnie mąż też nie rozumie i marudzi że go odsunełam na bok a jak chcę z nim pogadać to on woli przy kompie siedzieć... wcale mnie nie wspiera i jakby nie dopuszczał do siebie myśli że niedługo będziemy we trójkę 😞

• Mamusia
U mnie dobrze 🙂 męczę się tylko baaardzo szybko 🙂 Kupiłam dziś Małej rajstopki w sumie 6 par w outlecie Calzedoni, poprzeceniane z 35 zł (wzorzyste) i 25zł (gładkie) zł na 4,50 zł i jeszcze rabat był na to dodatkowy i w sumie wyszło mnie 3,60 zł za sztukę 🙂 grzech nie skorzystać 🙂 a tak to oszczędzam się ile mogę....leżę itd 🙂 pomału pakuję torbę...brakuje mi szlafroka i klapek... kupiłam dziś krem do brodawek 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki! Stwierdzam, iż ciąża powinna trwać maksymalnie 7 m-cy. Jestem już nią zmęczona ;( Czasem mam dosyć, wszystko mnie boli i ten dyskomfort 😞 Nie wiem co się ze mną dzieje, jak inwalidka się czuję.... do tego gruba i nieatrakcyjna. Nie mogę powiedzieć, że Mąż mnie nie wspiera bo jest dla mnie dobry i kochany...ale mimo wszystko jest inaczej.
Jejku, czasem trzeba się pożalić, i po to mamy to miejsce 😉

• Mamusia
Fajnie, że się odzywacie..przecież kto lepiej nas zrozumie niż my same..
Zeberko zapewne piękniste te rajstopki-calzedonia ma dużo ładnych rajstopek.
Ilia ja tez jestem już zmęczona i mówię dokładnie to samo, że ciąża powinna trwac maks 7 miesięcy.
Malinko, Iskierko hmmm bardzo mi przykro , że tak się zachowują Wasi M. Kurcze napiszę szczerze, że za tymi facetami trafić to ciężko czasem.., a mówią, że z kobitkami nie jest łatwo.. 😉. Przykro mi i rozumiem Was bardzo. Kazda chciałaby, żeby jej M. traktował ją jak najlepiej..wspierał , a szczególnie podczas ciąży.., prawił komplementy i pocieszał..Kazda z nas pomimo iż czuję się jak słonik chciałaby w oczach męza być najpiękniejsza! Z moich obserwacji wynika, że w dzisiejszych czasach ciężko znalez fajnego, uczuciowego i porządnego faceta. Wiem z doświadczenia , ze warto rozmawiać. Nawet kiedy wydaje nam się, że to bez sensu...i nic to nie da.
JA tez narzekam jak stara kobita 😉. Często podstawiam męzowi stopy, żeby założył mi skarpetki lub buty. Staram się lezec ile się da..
Poza tym z przyjemniejszych rzeczy to chciałabym kupić sobie buty i muszę jakas kurtke, bo w nic się słonik nie miesci 😉-czyli Ja 🙂. Kupujecie kurtki?

• Mamusia
Jeju dziewczyny bardzo wspołczuje Wam tych dziwnych relacji z mężami 🤨 no ale cóż faceci tacy są niestety, nigdy kobiety nie zrozumieja a co dopiero kobiety w ciąży!!! Ja osobiscie na swojego nie moge narzekać bo jest kochany, pomaga mi bardzo i wspiera do tego gada ze teraz bardziej mu sie podobam - no cycki duze, troszke tluszczyku wiecej tu i ówdzie super czyli przed ciaza to tak średnio mu sie chyba podobałam 🙃 🙃
Jejku Zeberka ale trafilas na promocje 😁 ja juz czekam na wyprzedaze 😁
Niunieczka ja tam kutrki nie kupuje, szkoda mi kasy na 1,5 miesiaca, zreszta w plaszczyku poprzeszywałam guziki i sie mieszcze teraz, jakos dochodze w nim, pod spod gruby sweter i juz 🙂