Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to witaj Agatko wsrod "rozwartych"; p
Niestety u mnie oprocz tego występuja bóle jak na miesiaczke i brzuch się napina.
Dzisiaj po 4 nad ranem myślałam, ze się juz zaczyna..brzuch bolal 😞. Przeszlo , ale za jakis czas znowu bol i bol nerek nawet...
Ojojojjjj. U nas juz drugi dzien z rzędu wylaczaja prąd , a mamy kuchnie elektr.i trzeba jesc obiady z miasta. Leze i leze i nie mam juz sily lezec 😉. Modlę się niech mala wytrzyma jeszcze dwa tygodnie.
Biorę taki antybiotyk dopochwowo , bo jak się szyjka rozwiera to wchodzi duzo bakterii. A i oczywiscie gbs wyszlo, ze mam to dziadostwo choc tylko nieliczne.
Kolejny powód do cc..

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc dziewczyny ale u mnie dzisiaj brzydka pogoda pada wieje buuu
ja też jestem ciekawa która z nas pierwsza pójdzie na fotelik 😜
kochane ale odczuwacie już tak troche stracha przed porodem 😉?
Niuneczka bierz ten lek jak Ci lekarz zalecił
ja tez słyszałam że z rozwarciem można jeszcze długawo chodzić aczkolwiek to rożnie bywa
mój malutki dzisiaj daje mi popalić wypycha się ile wejdzie a jak wam się dzidziuś wypycha na całym brzuszku czy nie? bo mój to prawie caly czas z prawej strony że juz nie daje rade chwilami 😞

• Mamusia
Sorry , ze nie odpisuje szybciej, ale nie ma prądu u nas wciąż; (. Pisze z komórki.
Wzięłam ta luteine jak kazalyscie 😉. Ale ten niemiecki lek nie biorę narazie.
Generalnie ze mna ciężko jesli chodzi o przyjmowanie lekow...taka mam schize.
Agatka, a Ty nie musisz lezec, ani nie masz zadnych lekow??
Ja mam pietra na maksa przed porodem...
I to lezenie meeeega dobija

• Mamusia
powiem Wam dziewczyny że ja tez nie wiem jak jest teraz z becikowym szłyszałam coś że sie należy jesli dochód nie przekroczy zdzierstwo normalnie
Niuneczka a ja z leków to mam tylko brać magnez B6 i witaminę C i mam za mało wód płodowych i mam więcej pic a właśnie ma któraś tez za mało wód płodowych?
a poza tym to lekarz powiedział mi że jeśli ukończy sie już 35 tydzien to nie ma co się stresować jesli nastąpi poród bo tak działa natura i widocznie organizm jak i dziecko są juz gotowe słowa mojego lekarza a z USG wynika że mam już skończony 36 tydz .wiec już sama nie wiem 😉

• Mamusia
Ja tez ponarzekam...znowu mi nie dobrze...i nie wiem co zjesc zeby bylo mi lepiej... 🤨a poza tym mam faze na zle rzeczy...zapalilabym papierosa(chociaz ogólnie to nie pale)i napilabym sie piwa z soczkiem...buu ale nie zrobię tego bo taka moja natura,nie zaszkodze synkowi... 🤨
Kiedy ta ciaza sie skończy...chce juz spacerowac wózeczkiem

• Mamusia
malinka uwierz ja tez zapalilabym papieroska, przed ciążą popalałam czasem slimy ☺️ 😁 i winka wypiłabym lampeczkę ale to wszystko bedzie mozliwe dopiero po roku bo zamierzam przez rok karmic malego jak oczywiscie mi natura na to pozwoli 🙂

Dziewczyny kupujeciekaruzelki do łóżeczka? bo ja chce maluszkowi kupic na mikołaja heh i totalnie nie wiem jaką...tyle tego ze trudno sie zdecydowac...

• Mamusia
Ja też bym piwko wypiła i zapaliła ;-) A jeśli chodzi o karuzele to mam taką http://www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/fisher-price-karuzela-projektor-bicie-serca.html jest super, ma trzy melodie w tym bicie serca, ma projektor, a potem dla starszego dziecka projektor na sufit i jest z pilotem, wiec wygoda, z łóżka można włączyć lub wyłączyć bez wstawania ;-)

• Mamusia
Cześć dziewczyny ale ja dzisiaj poleniuchowałam wstałam dopiero przed 11 😜
Malinka ja tez chce już spacerować z wózkiem dziewczyny mam wrażenie że czym bliżej jest już nasze rozwiązanie to tym bardziej nam się dłuży a co do złych rzeczy to ja też mam smaka na winko 😜
Gosha ja też chce kupić karuzele na mikołaja to bedzie taki pierwszy prezent od nas dla naszego smyka 🙂
a kupujesz karuzele z projektorem czy tylko taka z muzyką?
Niunia właśnie otworzyłam twój link fajna ta karuzela się wydaje
dziewczyny a ma któraś z was też za mało wód płodowych?

• Mamusia
Niunia26 bardzo ładna, tez o takiej mysle.
Malinko po to tu jesteśmy, zeby wysluchiwac tu wszystkiego.
Mdłości zapewne wróciły Ci z początku ciąży tak jest b . często.
Ja mam zgagi, cofa mi się pokarm i często mam wzdęcia, które nie pachną chanelem. Sorry za doslownosc.; p.
Jak wstane to taka slaba jestem od tego lezenia chyba...
Juz wszystko boli..; (. Naprawdę wielki szacunek dla tych, które leza całą ciążę.

• Mamusia
Agataka pij dużo jak mówił lekarz i będzie dobrze. Niunieczka ja pokarmu nie mam i on raczej dopiero po porodzie będzie, w ciąży są takie plamienia i je mam. Mąż zabrał młodego do ogrodu na grabienie liści i koszenie trawy to mam trochę wolnego dla siebie, bo ostatni tydzień młody był w domu i nic nie odpoczęłam ;-(

• Mamusia
AGATKA ja mam wody w normie...tak mi ostatnio babka mowila na usg... 😉pij wode napewno bedzie dobrze...ale nie przesadzaj zeby ci nie zbrzydla... 😉
Eh mam doła...znalezlismy mieszkanie to gosciu cos sie nie spieszy zebysmy mogli umowe podpisac...a chatka ok...wszystko na czysto i swiezo gotowe do przeprowadzki...ale nie ukrywam ze nas to finansowo zabje...ale co zrobic zycie... 😞
Ja nie mam pokarmu i nic mi nawet nie leci...zapewne dopiero po porodzie pokarm sie pojawi... 😉