Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej lasencje. Ale się u nas narobiło... mała ma trądzik niemowlęcy... brzydko mówiąc...ma buzię jak druszlak 🤢 byliśmy u pediatry bo baliśmy się, że to skaza białkowa, ale odpukać nie... Mam jej smarować buźkę takim jakby pudrem w kremie (jak się ma ospę to się tym smaruje) Normalnie ma buziunię i szyjkę w krostkach 😞 mam nadzieję, że to w miarę minie 😞

• Mamusia
Hej...ja juz po wizycie...nie mialam tego masażu bo nie było mojej położnej a ta co była to nie robi tego... 😞wiec dalej sie kulam... 😞ogólnie to sytuacja wygląda tak: na 4grudnia mam wizyte z położna która zrobi mi ten masaz jak to nic nie da to na 5 grudnia mam juz skierowanie do szpitala na wywolanie porodu na godzinę 8.
Chyba ze cos ruszy wczesniej...teraz w sumie mam nadzieję ze wytrzymam do soboty bo wraca moja siorka i jak cos to moj mąż bedzie mogl ze mna byc przy porodzie. .. 😉
ale zobaczymy. ..czas pokażę. ..uciekam bo mam lekkiego doła ze jeszcze conajmniej tydzien z brzuchem mnie czeka . Trzymajcie sie.

• Mamusia
Hej...ja juz po wizycie...nie mialam tego masażu bo nie było mojej położnej a ta co była to nie robi tego... 😞wiec dalej sie kulam... 😞ogólnie to sytuacja wygląda tak: na 4grudnia mam wizyte z położna która zrobi mi ten masaz jak to nic nie da to na 5 grudnia mam juz skierowanie do szpitala na wywolanie porodu na godzinę 8.
Chyba ze cos ruszy wczesniej...teraz w sumie mam nadzieję ze wytrzymam do soboty bo wraca moja siorka i jak cos to moj mąż bedzie mogl ze mna byc przy porodzie. .. 😉
ale zobaczymy. ..czas pokażę. ..uciekam bo mam lekkiego doła ze jeszcze conajmniej tydzien z brzuchem mnie czeka . Trzymajcie sie.

• Mamusia
gdzies ostatnio jestem taka zakręcona i przemęczona że wkółko myle dzieciaczki i imiona przepraszam Niuneczka 😘
Malinka a może to i lepiej za tydzień będziesz miała przy sobie bliskie Ci osoby i zawsze będzie Ci raźniej głowa do góry ten tydzień Ci zleci 😘

• Mamusia
jeju ale mialam zalatany dzien 🙂
ja zawsze po jedzeniu odbijam malutkiego 🙂a czasem to tak dlugo trwa ze szok 🤢
mi polozna mowila dzisiaj ze jutro juz powinien odpasc pepuszek 😁 super 😁 do mnie polozna przychodzi codziennie przez caly miesiac 😁
ide spac bo wykonczona jestem

• Mamusia
jejku dziewczyny ale u mnie pogoda straszna dzisiaj normalnie butelkowa i taka spiaca
próbuje małego przetrzymać żeby nie spał mi w dzień bo w tedy chociaż w nocy troszkę po spi
ale marudny jest jak nie wiem
Zeberko super że już w domku człowiek zawsze lepiej dochodzi do siebie i dzidziusiem można się na spokojnie zająć
Malinka nie łam się przyjdzie czas i na Ciebie dzidziuś zawiesi w końcu strajk i będzie chciał przyjść na świat 😉
ja też mam nadzieje że nasze forum nie upadnie wydaje mi się że narazie to za dużo mamy na głowie wszystkie ale ogarniemy nasze maleństwa i siebie same i wtedy ruszymy 😜

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Kompletnie nie wiem co się tu dzieje, właśnie wróciłam ze szpitala a tam nie miałam internetu.
Mój lekarz znowu posłał mnie tam z powodu nadciśnienia, tylko problem w tym, że to nadciśnienie mam tylko gdy jestem u niego 🙂 Oczywiście poleżałam, nic się nie wydarzyło i wróciłam do domu.
Dzis się trochę załamałam bo lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że mój ''maluch'' waży już 4KG 😜 Coś czuję,że skończy się cesarką 😮
W poniedziałek mam się stawić do szpitala bo będzie równy tydzień po terminie.

Poplotkowałam troszkę z położna i podpowiedziała mi, żebym na noc wypiła 2 duże łyżki oleju rycynowego. To podobno skutecznie wywołuje skurcze macicy. Zrobię to w niedzielę wieczorem, zobaczymy może się uda 🙂

Potem nadrobię zaległości bo nie wiem czy już wszystkie jesteście PO czy jeszcze nie 🙂

• Mamusia
Trzymam za Was dziewczynki kciuki!! Już tylko na Was czekamy 😁 A moja Ola spokojniutka, w nocy musiałam ją budzić na jedzenie, bo tak zasnęła twardo 😜 Trądzik niemowlęcy trwa dalej, mam nadzieję, że niedługo ustąpi... 😞 Olka ostatnio coś mało jada... zawsze szamała 70-90ml, a czasami nawet 120ml. teraz 50...w porywach 60ml, chyba się przejadła :P Kurde mało przybiera na wadze. Jak ją ważyliśmy we wtorek to ważyła 4060gr..przybrała 400gr w ciągu 3 tygodni 😞 lekarka powiedziała, że to tak średnio i mamy dokarmiać Bebilonem... ehhh...

• Mamusia
Ilia napisał(a):
Cześć dziewczyny. Kompletnie nie wiem co się tu dzieje, właśnie wróciłam ze szpitala a tam nie miałam internetu.
Mój lekarz znowu posłał mnie tam z powodu nadciśnienia, tylko problem w tym, że to nadciśnienie mam tylko gdy jestem u niego 🙂 Oczywiście poleżałam, nic się nie wydarzyło i wróciłam do domu.
Dzis się trochę załamałam bo lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że mój ''maluch'' waży już 4KG 😜 Coś czuję,że skończy się cesarką 😮
W poniedziałek mam się stawić do szpitala bo będzie równy tydzień po terminie.

Poplotkowałam troszkę z położna i podpowiedziała mi, żebym na noc wypiła 2 duże łyżki oleju rycynowego. To podobno skutecznie wywołuje skurcze macicy. Zrobię to w niedzielę wieczorem, zobaczymy może się uda 🙂

Potem nadrobię zaległości bo nie wiem czy już wszystkie jesteście PO czy jeszcze nie 🙂

hejka 🙂z tym olejkiem to slyszalam ze lepiej uwazac...bo powoduje biegunke u doroslego a i u malenstwa moze zaszkodzic i moze zrobic pierwsza smolke jeszcze w brzuchu co nie jest dobre...lepiej sie jeszcze dowiedz... 🤨

• Mamusia
Ilia napisał(a):
Właśnie czytam opinie i są bardzo różne. Może faktycznie nie ma co kombinować... 🤢

wlasnie tez zdziwiona jestem...bo ten olejek bardzo popularny na wywolanie porodu...tez o nim myslalam i zaczęłam czytac po necie a tu takie newsy...no mic trzeba poczekać. .. 🤨ja mam w czwartek za tydzien wywolanie.
To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu... 😞

• Mamusia
A i jeszcze jedno pytanie do dziewczyn po cc, czy przed ściągnięciem szwów zmieniałyście opatrunek same lu w szpitalu? bo mi tylko kazali przyjść po 7 dniach zdjąć szwy a nic nie wspomnieli o tym, żeby cokolwiek robic z tą raną. Zakleili ją i tyle