Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kochane, przepraszam, że tak długo nie zaglądałam, ale problemy z internetem.. :? moja mała praktycznie zdrowa. Katarek już znikomy, kaszelku w ogóle 😉 - inhalacje zrobiły swoje 😉 W pt jedziemy na szczepionkę. Jesteśmy na Bebilonie pepti, na szczęście mała zajada ze smakiem... sama spróbowałam, Boże... to mleko jest ohydne bleeee... 🤢 🤢 🤢 jak to może smakować dzieciom... ciekawa jestem jak długo będę musiała prowadzić ja na tym mleczku... 🤨 Co do grupy na FB to już dołączyłam 😁 Katarzyna Milejska - to ja 😁 Moja Olka w chwili obecne szaleje i zaczyna delikatnie popełzywać w stronę mojej stopy :P Interesuje ją frendzelek od mojej piżamy ahahhaa 😁 😁 😁

• Mamusia
Kasiaaa1987 napisał(a):
Jesteśmy na Bebilonie pepti, na szczęście mała zajada ze smakiem... sama spróbowałam, Boże... to mleko jest ohydne bleeee... 🤢 🤢 🤢 jak to może smakować dzieciom... ciekawa jestem jak długo będę musiała prowadzić ja na tym mleczku... 🤨

Przypomniało mi się jak jeszcze karmiłam piersią i dokarmiałam sztucznym.
Poprosiłam Męża żeby przyniósł mleko w butelce z kuchni, on idąc z butlą posmakował by sprawdzić temperaturę i mówi: \'\'o jakie to słodkie\'\', a ja na to: \'\'bo to mleko z mojej piersi\'\' 😁

• Mamusia
Ja nie mam Facebooka 😁
Moja Julka śpi w takim śpiworku na ramiączkach kupiłam Jej na wyprzedaży w Smyku z Fishera za 35 zł 😁 niby jest od 0 - 6 miesiąca ale jakoś tego nie widzę, żeby się mieściła w niego mając 5-6 miesięcy 😁 Jak ma chłodne łapki to narzucam jeszcze na niego kocyk 🙂
Dziś mamy szczepienie. A co do bioderek to my już dawno byliśmy (jakiś miesiąc temu) 🙂 lekarz mówił, że wszystko jest ok i nie ma potrzeby wykonywania następnego USG za jakiś czas. Julka była badaniem zafascynowana bo lekarz dość, że miły i do Niej gadał to jeszcze miał monitor a Ona uwielbia komórki, komputery, tablety i telewizory 😁 😁

• Mamusia
moj do 2,5 miesiaca spal w beciku ale wyrosl z niego i teraz przykrwam go kocem grubszym ale i tak sie strasznie odkrywa 😁 a spi w bodach i pajacyku 🙂

Mój mąż byl wczoraj na badaniu w tej rurze, rtg to sie nazywa chyba, i wyszlo w koncu co mu jest.. ma kamienie w nerce 🤨 dzisiaj do szpitala poszedl na oddzial urologiczny i teraz ma badanie w celu sprawdzenia wielkosci tego kamienia bo on juz przesunął sie do pęcherza...byc moze go lekarze wyjmą a jak nie to bedzie mial wstawiana jakąś szyne zeby rozszerzyc kanalik aby ten kamien wylecial z moczem 🤨 🤨 🤨 Boze ale sie martwie... 🤨 🤨 🤨ale przynajmniej wiadomo co mu jest i skad byly te bóle...

• Mamusia
jednak ten kamien jest na tyle duzy ze nie pojdzie z moczem i 5 marca bedzie mial operacje 😲 😲 😞 😞 😞 😞 jutro wyjdzie ze szpitala, biedny mój mąż 😞 😞 😞 wstawili mu tą szynę do cewki moczowej i mowi ze tak go boli ze wytrzymac sie nie da 😞 😞az mi sie plakac chce 😞

• Mamusia
Dziewczyny u mnie nocka ciezka...maly co chwile sie budzil i krzyczal w nieboglosy...mam serdecznie dosyc...jestem od kilku dni przemeczona i chyba sily i cierpliwosc mi sie koncza... 🤨Miłosz ciagle kaszle i ma katar to juz z dwa tygodnie,bylam u lekarza ale nic nie pomogli...narazie czysto na oskrzelach...Gracjan tez dalej kaszle nie moge ich doleczyc i juz nie wiem co robic! 😞
Miłosz mi wczoraj jak pil mleko to zwymiotowal od kaszlu...wszystko co wypil to chlusnelo...zaczal sie dusic,na szczescie poklepalam go po pleckach i bylo ok.Cala posciel zarzygana,ja i on...poryczalam sie bo bylam sama w domu...on zaczal plakac i nie wiedzialam co zrobic...dzis tez sama jestem,brak mi sil...zaczynam nie lubiec mojego dziecka....zlosci mnie,denerwuje,jego placz mnie irytuje...martwie sie o to.Nawet nie ma kiedy odpoczac! 😞 😞 😞

• Mamusia
malinko biedna jesteś 😞 a twój mąż nie może zastać z tobą w domu? chociaż jeden dzień żebyś mogła pospać w dzień i odpocząć... może jakiś urlop na opiekę nad dzieckiem? nie wiem czy ma coś takiego bo mój mąż ma dwa takie dni w razie gdyby coś się działo.

• Mamusia
Ojej no co ty mowisz Gosia kamienie kurcze...
i co z tym teraz zrobia ? chyba jakos musza go usunac nie? ale jedyny plus że wiadomo chociaz co jest twojemu meżowi
Malinka kochana koniecznie potrzebujesz odpoczynku koniecznie po pros męża albo kogoś z rodziny zeby zajoł sie dzieciakami chociaz na te 4/5 godz a ty złapiesz troche oddechu ale nie załamuj nam sie tu!!!!!!!!!
Kacper moj już spiocha cwiczenia juz tez zrobiłam i ruszac sie nie moge dodatkowo wprowadziłam dzisiaj przysiady bo szwagierka podesłałam mi taki artykuł i wynikało z niego że pupcia jest zgrabniejsza i boki sie w miare ładnie gubi wiec trzeba spróbowac
a co tam u was słychac poza tym?a jutro jeszcze jade z Kacprem do lekarza bo mi troche pokasłuje i wole go przebadac czy to od nadmiernej slinki czy cos tam sie dzieje

• Mamusia
nie rozbijac chyba nie bedą, wprowadzili tą szyne i chyba przez nią bedą go wyciągac...nie wiem dokladnie, mąż tez nie wie.. jezu straszne to jest 🤨 taki młody i ma kamienie az dziwne...

zamowilam taką piłeczke malemu podobno dzieci ja uwielbiają 🙂

• Mamusia
Malinka kochana musisz pogadać z mężem, koniecznie musi Cię odciążyć, bo tak długo nie pociągniesz i cała wasza rodzina na tym ucierpi. Trzymaj się. A może jakas koleżanka mogłaby na godzinę wpaść i zająć się małym, a Ty na drzemkę ? Co do chorób to cos o tym wiem, Paweł jeszcze w lutym ani razu do żłobka nie poszedł, ciągle chory i nie idzie go wyleczyć mimo antybiotyku.

• Mamusia
Oj kochane z ta opieka zeby ktos się małym zajal to nie możliwe. .rodziny ru nie mamy a moj maz tez zmęczony i nie wyspany do pracy chodzi. ..właśnie mi maly znowu mlekii chlusnol!juz spal i pil to mleko i zaczal kaszlec znowu i znowu wyrzygal!i oczywiste sie obudzil i poplakuje bo zmęczony. ..eh ja zmowu sama...maz wraca o jedenastej

• Mamusia
Oj kochane z ta opieka zeby ktos się małym zajal to nie możliwe. .rodziny ru nie mamy a moj maz tez zmęczony i nie wyspany do pracy chodzi. ..właśnie mi maly znowu mlekii chlusnol!juz spal i pil to mleko i zaczal kaszlec znowu i znowu wyrzygal!i oczywiste sie obudzil i poplakuje bo zmęczony. ..eh ja zmowu sama...maz wraca o jedenastej

• Mamusia
goshe napisał(a):
Malinka moze idz i malym znowu do lekarza, niech w koncu jakies porzadne leki przypisze, szkoda dziecka meczy sie, jesc nie moze, a przy tm i Ty cierpisz...albo rob moze inhalacje...

wlasnie dziś się z nin przejde do lekarza. 🤨