Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Skorom podziwiam Cię i naprawdę jestes wilka że wszytsko zniosłaś. U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia zewnatrzoponowego i jakos tez będę musiała na żywca przeżyć ten ból. Wciąż sie łudze że pójdzie gładko. U mnie wczoraj masowanie sutków, taniec z mężem i sex a dziś wciąż nic. Na 15 idę na KTG i zobaczymy co tam słychać u mojej kruszynki.
Dodi jesli chodzi o macierzyński to ja zamierzam na rok iść z tym że pierwsze pół roku 100% płatne a kolejne 60%. NIe wyobrażam sobie jak wcześniej zosatwic takie maleństwo. Ja niestety nie mam żadnej babci na miejscu ani nikogo komu mogłambym powierzyc takiego szkraba, w instytucję żłobka jakoś nie wierze przy dziecku do 2 lat, a niania to w końcu obca osoba.

• Mamusia
Skorom podziwiam, to jakaś masakra...gdzie Ty w końcu rodzilas? Wszyscy tak jadą na mój szpital na Inflanckiej,a ja jestem zadowolona. Salę do porodu 1 osobowe, po porodzie 2. Polozna trafilam super, lekarze kojarzyli mnie już z patologii więc ok. Nie ważne ale jak czytam o nie udanym zzo itp to szok. Ale jesteś Dzielna kobieta. Nie przesadzaj też z dieta, bo ja z Julka jadlam same suchary i piersi ( w skrócie) i i tak miała kolki. A takto się meczysz. Wczoraj pisałam co ja jem. Urozmaicam sobie bo bym zwariowala.
Ciekawe co z Anuna? Czy już urodzila?

• Mamusia
aldona757 napisał(a):
Skorom podziwiam Cię i naprawdę jestes wilka że wszytsko zniosłaś. U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia zewnatrzoponowego i jakos tez będę musiała na żywca przeżyć ten ból. Wciąż sie łudze że pójdzie gładko. U mnie wczoraj masowanie sutków, taniec z mężem i sex a dziś wciąż nic. Na 15 idę na KTG i zobaczymy co tam słychać u mojej kruszynki.
Dodi jesli chodzi o macierzyński to ja zamierzam na rok iść z tym że pierwsze pół roku 100% płatne a kolejne 60%. NIe wyobrażam sobie jak wcześniej zosatwic takie maleństwo. Ja niestety nie mam żadnej babci na miejscu ani nikogo komu mogłambym powierzyc takiego szkraba, w instytucję żłobka jakoś nie wierze przy dziecku do 2 lat, a niania to w końcu obca osoba.

Aldona mamy to samo babcię w Łodzi i Sochaczewie.
Moja mama odpada bo jest schorowana, a męża jeszcze pracują.
P.s podziwiam Cię za te próby, chociaż pobaraszkujesz z mezem hihi

• Mamusia
hej ja tylko wpadam powiedzieć że żyjemy i jakoś się trzymamy. Chyba przechwaliłam Elizkę bo od dwóch tygodni daje nam nieźle popalić, zwłaszcza w nocy od 21-22 tak gdzieś do 3-4 ma takie jazdy ze szok!! Byliśmy u lekarza, ale stwierdziła że to taki charakterek 🙂 Najgorsze że tak się drze że budzi starszą córkę i wtedy jedna wybudza drugą i za nim obie usną to mija sporo czasu 😞 One odsypiają w dzień a ja nie mam za bardzo jak 😞 bo oczywiście jak jedna śpi to druga już nie śpi 😞 Elizka jest jeszcze mocno żółta a w niedziele skończy miesiąc 🙂 robiliśmy badania i za tydzień znowu musimy je powtórzyć 😞 Żółtaczka u maluchów karmionych piersią utrzymuje się długo, szkoda mi jej jak ją tak kłują 😞
Starsza córka za to ma gronkowca w gardle i bierze antybiotyk, boję się żeby Elizki nie poczęstowała tym badziewiem 😞 Staram się Was podczytywać ale gorzej z odpisywaniem 😞
A muszę się jeszcze uczyć bo mam za tydzień w piątek egzamin z kursu i jak go zalicze to w końcu go skończę !!!

Wszystkim nowo upieczonym mamusią serdecznie gratuluję!!! Dzielne z Was kobietki 🙂 A maluszki są prześliczne 🙂 Tym nadal w dwupaku życzę szybkich i bezbolesnych porodów 🙂 i dużo cierpliwości 🙂 Jeszcze troszkę i będziecie tulic maluszki 🙂

Pozdrawiamy i ślemy buziaki :*

• Mamusia
Czesc,dzień piekny, 9 stopni. Byliśmy na spacerku. Mały spał. Mąż wysprzatal auto. Obiad dziś szybki bo zupa krem z dyni z grzankami. Wpadła sąsiadka na kawke ( w ciąży ) nie mogła się nadziwić ze Kuba taki mały.. Idę robić włosy. Ciekawe jak wyjdą.

• Mamusia
a ja dzis pekam z dumy moj synus od urodzenia stracil na wadze tylko 20 gram znaczy ze cos nam w koncu wychodzi ,zaczelam podawac infacol na kolki i wiatry mose dzis pospie no tak to od 1 do 4 nie wiem co zrobic ze soba i nim .odbijacie maluchy za kazdym razem??? mi juz czasem tak go szkoda podnosic jsk przysypia ze zostawiam a pozniej ulewa:// jak tam nasze dwupaki??? rodza czy juz tula? :**Dodi jak zoltaczka schodzi? stawiasz przy oknie???

• Mamusia
dziewczyny u mnie chyba się zaczyna. mam skurcze co 11 minut niestety z krzyża. Strasznie bolą mnie plecy. Mam nadzieję że to nie fałszywy alarm. poczekam jeszcze trochę i jedziemy do szpitala. Odezwę sie jak wrócę do domu bo niestety z mojego telefonu nie mogę zalogować się na forum a jedynie je czytać zatem mentalnie będe z wami. trzymajcie kciuki aby wszystko poszło gładko i dobrze.

• Mamusia
Aldona dasz rade!!!boli bardzo ale na szczescie bol mija!!!Jestes dzielna kobitka!!myslimy o Tobie!!!
Edyta wysylam Ci duzo sily i cierpliwosci!!!!
Wczoraj byla polozna...przez 2tyg.mam siedziec z mlodym w domku a potem przez kolejnych 6dni werandowac i dopiero na spacer...jakas masakra..
Nam na szkole rodzenia mowili ze takich malych dzieci sie nie odbija i tak tez robililismy...niestety acza Rafal ulewac jak mus to mus i laduje nam na barku po kazdym jedzonku...Mamy ten sam problem mlody od razu rozbudzia sie i od poczatijane karmienie i odbijanie...Wasze malenstwa lubia przewijanie?moj j wrecz dostaje szalu .nie wiem co z tym zrobic..czytam teraz \"jezyk niemowlat\" bo Raf zasypia tylko przy cycku i najlepiej w naszym lozku.potetm przenosimy go do kolyski....a jak Wy dziewczyny robicie? Autorka namawia zeby odkladac dziecko a potem czekac az zasnie...jak dla mnie zimny chow..ale z drugiej strony moze faktycznie nalezy tak robic...juz sama nie wiem...

Dodi w Orlowskim 🙂

• Mamusia
Hej
Nic w miarę, 2 pobudki. Jakoś o 3 i 5.
Skorom ,Joaska pytacie o karmienie i odbijanie. U nas jest
to samo odbijamy po każdym karmieniu, czasem jak zasnie nie odbije i odkladamy. Jak odbijamy to się rozbudza.. czasem też ulewa, po ulaniu ma czkawka, potem cyc na czkawke i znowu to samo. Czasem w nocy ponad h mi schodzi. Kuba śpi z nami. Język niemowlat mam też, czytałam 4 lata temu. Przeczytam znowu jak znajdę czas.
Kubę stawiam przy oknie jest mniej żółty. Nie wiem czy w pon. Iść go kluc? Co to da ? W sumie nic..
Aldonka czekamy i trzymamy kciuki, szkoda ze nie dalas nru. Na smsa chociaż. Powodzenia.
Dziś mam gości pieke ciasto, i może jakaś salatke na kolację zrobię. Na szczęście kazałam gościa być po obiedzie. 🤢

• Mamusia
Hej dziewczynki,
Aldonka, no i Ciebie złapało z "zaskoczenia" 🙂. Ciekawe, czy może już jesteś z córcią? Mówiłam, że będę w ogonku do rodzenia. No i się chyba spełnia, bo u mnie wciąż bez zmian. Jutro jadę do tego szpitala. Coś czuję, że będzie ciężko. I też przez tel. nie mogę logować się na forum.
Boję się niemiłosiernie...

• Mamusia
Czesc mamusie, mam nerwa i zmęczona, a mąż jeszcze gada mi ze zmęczony.bo odbił małego 2 razy w nocy, może nie spał z 20 min. A ja to co ?dopiero usiadlam od 8 rano, to ma być k...a polog? Marcin tylka o nic nie ruszy. A ja krwawie dosc mocno. Mamy dziś gości, w domu syf, ja upieklam ciasto. Zrobiłam salatke, jeszcze obiad dla nas, byłam już w biedrze i aptece. Pozmywałam, ogarnelam kurze. I jeszcze w międzyczasie cycek. A Marcin od rana tv, wyniósł tylko śmieci,a jak mnie nie byli to Kuba spał, Julka się bawi. Nawet nie zapyta w czym ni pomoc. Co sue dzieje z tymi facetami.

• Mamusia
hehe, to chyba Dodi pytanie retoryczne? Dziś kobieta musi być herosem. Od mężczyzn chyba się już mniej wymaga, a i tak wydaje im się, że za dużo. Nie przejmuj się za mocno, nie musi być wszystko zrobione na tip-top. Inni to zrozumieją. A jutro zrób sobie dzień lenia! W końcu niedziela 😘.

• Mamusia
Woooow Dodi kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas?szacunek! Rafal cale dnie spedza na cycku.chyba potrzebuje mojej bliskosci 😁 przez to nic nie moge zrobic.My mamy jutro gosci. Krzysiek zarzadzil ze zrobi drozdzowe i biszkopta z jablkiem 🙂 juz sie doczekac nie moge 😁
Dodi ja Cie podziwiam!!!

• Mamusia
i mamy juz 1 tydz 😉,z tej okazji Szymus postanowil przypomniec mamie jak to bylo tydz temu i nie spal od 23.do 4 tzn chcialem spac a kolki nie dawaly heh.Ciezka nocka nawet infacol wymiek .nie wiem jakie sa inne sposoby na kolke my dajemy infacol,klade na brzuszku,ogrzewam suszarka ba zalaczam 2h suszarki z you tube,nosze pionowo,przyginamy nozki do brzuszka a kolka nie chce odejsc;// jest jeszcze cos dziewczyny co mozecie.polecic?

• Mamusia
Aldonka gratulacje. Masz swoją kruszynke. Zdrowia dla Was.
Joaska nam na kolki trochę pomagał saab simplex, my 4 lata temu sprowadzalismy z niemiec, teraz jest chyba bardziej dostępny.

A jak z dieta u Ciebie, masz jakaś ? Czy jesz wszystko jak radziła polozna?
Wczoraj dałam radę ,ale o 22.przy gościach zaczęłam przysypiac.

Odezwę się potem bo idziemy się ogarnąć bo na dwór chcemy iść póki słońce jest.

• Mamusia
Dodi_W napisał(a):

Odezwę się potem bo idziemy się ogarnąć bo na dwór chcemy iść póki słońce jest

e Slonce 😉 co to jest slonce ???u nas leje jak z cebra odkad wyszlismy ze szpitala;/ nie wiem keidy zrobimy pierwszy spacer a sab simplex czytalam w necie zobacze moze babcia mi wysle.Diete troche ogranicxylam bo sama juz nie wiem narwzie odstawilam mleko a co.myslicie o probiotykach ????

• Mamusia
joaska27 napisał(a):
i mamy juz 1 tydz 😉,z tej okazji Szymus postanowil przypomniec mamie jak to bylo tydz temu i nie spal od 23.do 4 tzn chcialem spac a kolki nie dawaly heh.Ciezka nocka nawet infacol wymiek .nie wiem jakie sa inne sposoby na kolke my dajemy infacol,klade na brzuszku,ogrzewam suszarka ba zalaczam 2h suszarki z you tube,nosze pionowo,przyginamy nozki do brzuszka a kolka nie chce odejsc;// jest jeszcze cos dziewczy9ny co mozecie.polecic?

joasiu kolki sa od 3 tygodnia zycia dziecka, pewnie cos zjadLas...