Skocz do zawartości

Przyszłe Mamy z Łodzi | Forum o ciąży

olamat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 820
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moja Maleńka jest już niziutko, nogi mam ściskać min. do 12.

Ty też Olamat daj znać jak po wizycie 🙂
Już wszystko gotowe na przyjśie Zuzolki?

Kurcze coraz częściej myślę o tym cc i mam trochę stracha... ciekawe czy Twoja Niunia fiknęła 😉

• Mamusia
Esia, chyba nie fiknęła, ale zobaczymy w czwartek.

Wszsytkie prawie gotowe, dziś czekam na fotelik, kurier ma przywiezc i tylko czekac na Zuzolkę 🙂

Narazie nie myślę ani o cc ani o sn bo sama mysl sprawia, że wpadam w panike i boję się ogromnie tego bólu. Od kilku dni mam codziennie po kilka skurczy przepowiadających, które mnie bolą i jak sobie pomyślę, że te przy porodzie bedą 100x silniejsze, to najchętniej chciałabym, aby mnie uśpili i ja wyjeli. Z drugiej strony obawiam się tego samopoczucia po porodzie, jak długo będe dochodziła do siebie i wogóle jak to będzie. Ach, jeszcze tyle niewiadomych przed Nami, ale musimy byc silne i dzielne 😁

• Mamusia
Dziewczyny ratatujcie!
Chodzicie/łyście do szkoły rodzenia? Gdzie się zapisywałyście? Ja byłam wczoraj na Broniewskiego i jestem załamana prowadzącą, a do tego godzinny są tak beznadziejne, że nie będziemy mogli chodzić razem z mężem więc chyba trzeba będzie odpuścić 😞

• Mamusia
Wczoraj miłam USG i moja mała waży 3100g, na początku sie przeraziłam, że to dużo, ale dr powiedziała, że mięsci się w normach. Cały czas ułożona jest posladkowo i są nikłe szanse, że zdąży sie przekręcic, więc cesarka mnie nie ominie.
Jeszcze tylko przez tydzien mam brac fenoterol i isoptin.
Następna wizytę mam 11 marca, wtedy też zobaczymy czy szyjka sie skraca. Termin przesunął mi sie na 19 marca!

• Mamusia
Esia torbiel siłą woli zmniejszyłam o połowę teraz ma 2,5 cm na 3 cm.
Najważniejsze, że ma tendencję do zmniejszania się.
Wzięłaś juz zaświadczenie od gina, które będzie potrzebne do becikowego?
Daj znac jak będziesz po wizycie 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyneczki!

Mamy już marzec 🙂
Olamat to świetnie, że się nie powiększa.
Jeszcze nie mam zaświadczenia do becikowego, w czwartek idę na ostatnią wizytkę to zapytam o nie.
A do kiedy bierzesz fenoterol? Ja di piątku tylko a potem... kto wie... 😲 🙂

• Mamusia
Esia ja biorę do niedzieli, dlatego w tym tygodniu, każdego dnia coś mam zaplanowane, bo w przyszłym może się wiele wydarzyc........
Ciekawa jestem czy to faktycznie prawda, że po odstawieniu fenetorelu można urodzic już po tygodniu?

• Mamusia
Aż trudno uwierzyc, że to już 🙂

Ciekawa jestem jak to będzie u mnie, bo mala ułożona jest pośladkowo, więc na pewno będzie cc i czy dostanę skierowanie do szpitala wcześniej, czy mam czekac na skurcze? 11 marca muszę się o wszsytko zapytac.

• Mamusia
Moja ginka mi powiedziała, że nie czeka się do końca, tylko tak w 38-39 tyg już robią cc. Ja termin mam na 26, a do szpitala mam się zgłosić 16-18 na cięcie. Dokładnie dowiem się w czwartek.

Olamat gdzie zamierzasz rodzić? Wiesz cos nt znieczulenia?

• Mamusia
Esia będe rodzic najprawdopodobnie w Matce Polce. Wiem jak to wszystko wygląda, bo leżałam ostatnio na oddziale Perinatologii, na którym kobiety rodziły właśnie przez cc.
Dostajesz znieczulenie zewnątrzoponowe. Jesteś znieczulona od brzucha w dół. Nie boli cięcie, ale podobno czujesz, że ktoś coś tam robi. Najgorsze, że wyjęcie dzidzi z brzucha, bo uczucie jest jakby, ktoś wyciągała Ci wnętrzności. Takie były opinie dziewczyn, które tam rodziły przez cięcie. Potem przez 24 godziny musisz leżec plackiem, możesz poruszyc tylko głową w lewo lub prawo. Potem musisz wstac i zacząc chodzic, aby zrosty się nie zrobiły. Ale się rozpisałam 🙂