Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam.
Małgorzatta Doti ... Kroplówkę podłączyli mi o 7::30 i do 17ej walczyłam i te bóle krzyżowe...masakra... Po cesarce wstałam na drugi dzień o 14ej się wykąpać...czyli jeszcze doba nie minęła...ale to chyba dzięki morfinie. 😆 Dzięki mężowi przeżyłam ten tydz. bo nie było łatwo... Dziś jest już tydz. jak mam córeczkę i jestem szcześliwa 🙃 😁 🙂

Mam fb, a jak się dołączyć do Was ?

Miłego dnia... 😉 😉

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że mój M wczoraj złamał nogę i zamiast jego pomocy przy dziecku na którą wziłął 2tyg urlopu+ 2tyg ojcowskiego, mam w domu dwie osóbki które wymagają mojej opieki 🥴

Wracając do kwestii mojego porodu, u mnie wyglądało to tak, że pojechaliśmy w czwartek wieczorem na IP z racji na regularne pobolewania w podbrzuszu i delikatne plamienie jakie miałam od 4 w czwartek. Po zbadaniu lekarz stwierdził że coś się zaczyna dopiero dziać bo szyjka zmiękła i się troszkę skróciła ale rozwarcie cały czas na jeden palec. Zatrzymali mnie już ze względu na to iż byłam 7 dni po terminie. w piątek o 10 :00 rano podłączyli mi oksytocynę i w ciągu kilku minut skurcze na ktg skoczyły do 80-90. Po 4 godz skurczów doszłam do 10cm rozwarcia i po15 minutach parcia pojawiła się Natalka. Wrażenia niesamowite gdy kładą maleństwo na brzuchu. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Dzięki cudownej położnej myślę że wszystko poszło sprawnie. Dwie godz spędziłam w wannie która faktycznie zmniejszyła uczucie bólu, na piłce i przy użyciu gazu rozweselającego. Przyniosła mi nawet jakiś żel, którym posmarowała główkę dziecka jeszcze w kanale rodnym aby łatwiej przeszła i nie spowodowała rozerwania 🙂 Ogólnie stwierdzam że ból przeokropny ale warto było dla tego cudownego dzieciątka. A teraz się cyckujemy non stop i powoli uczymy na wzajem. Noski już się normują, karmimy się co 2-3h. Od poniedziałku czyli od dnia wypisu gdzie ważyła 3kg mała przybrała 300g...ale pielęgniarka wczoraj powiedziała że to bardzo dobrze że przybiera na wadze.

• Mamusia
Tak chcieliśmy ale urlop wypoczynkowy skończył się M w piątek czyli wtedy kiedy złamał nogę a w kodeksie pracy jest taki zapis ze po złożeniu wniosku o ojcowski nie można go przerwać nawet zwolnieniem lekarskim 😞

Oj, widze ze forum umarlo juz smiercia naturalna... szkoda.
Moze ktoras z mamusiek po cc jeszcze tu zaglada... mam pytanie- czy zaczelyscie juz jakies cwiczenia na brzuszek? Ja ostatnio bylam u lekarki I powiedziala ze spokojnie mozna zaczac cwiczyc brzuszki, a ja czekalam bo poczytalam w necie ze dopiero po 3 miesiacach od cc. A jak to jest u Was? ja zamierzam dzis zaczac trening 🙂 Obym wytrwala...
A jak Wasze maluszki? Moj Filipek jest juz taki super kontaktowy, usmiecha sie jak do niego cos mowie a I na zabawki chcetnie patrzy. Karuzelka to teraz jedgo ulubiona forma spedzania WOLNEGO czasu 🙂

• 3 miesiące później...