Skocz do zawartości

Nasze wózki | Forum o ciąży

natalijka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tutek Tambero 2w1 czarno-czerwony z czerwonym stelażem, do tego kupiłam fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabriofix w czerwieni.
Koleżanki poradziły mi, że taki fotelik posłuży dłużej niż ten dołączany przez Tutek do zestawu 3w1.
Wózek ma jedyną wadę: po złożeniu jest sporych rozmiarów i do mało którego auta się mieści, np Tutek Grander jest mniejszy po złożeniu.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/839/q1ze.jpg/][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/6100/q1ze.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

my mamy taka karete

• Mamusia
kajkack napisał(a):
Tutek Tambero 2w1 czarno-czerwony z czerwonym stelażem, do tego kupiłam fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabriofix w czerwieni.
Koleżanki poradziły mi, że taki fotelik posłuży dłużej niż ten dołączany przez Tutek do zestawu 3w1.
Wózek ma jedyną wadę: po złożeniu jest sporych rozmiarów i do mało którego auta się mieści, np Tutek Grander jest mniejszy po złożeniu.

A powiesz mi jaką ma długość wewnętrzną gondola? Ja teraz też rozważam jego zakup, bo w tym, którym sobie upodobałam gondola w środku ma tylko 72 cm długości. . . Nie wiem, czy to nie za mało.
A tak na marginesie, to dobre opinie ma Tutek? Będę jeszcze szukała informacji na jego temat, ale może czytałaś coś ciekawego na jego temat.
A i pisałaś, że duży po złożeniu - można prosić o wymiar? Szukałam w necie, ale na każdej stronie inne wymiary podane i można zgłupieć 🙂

• Mamusia
natalijka Tambero ma w srodku gondoli dlugosc 76cm. Wymiary stelaza po zlozeniu z kolkami 105x62x43.
Z tego co pamietam, to spodobalo mi sie w nim waga (w porownaniu do innych wozkow ktorymi bylam zainteresowana byl lzejszy srednio o 5kg) i w spacerowce buda sie rozklada prawie calkowicie zakrywajac dziecko, a w polnocnej Anglii niezle wieje czesto.
Ja oparlam ostateczny wybor na opini mojej siostry i przyjaciolki ze studiow. Obie uzywaly Tutek Grander i byly bardzo nim zachwycone. Mi sie akurat spodobal model Tambero dlatego zrezygnowalam z Grandera.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam serdecznie. Przeglądając forum widzę, że niektóre z was kupiły już wózki dla dzieci, a ja jestem ciągle na etapie rozważań i potrzebuję zasięgnąć waszej rady. Z mężem przeglądy ogromne ilości sklepów internetowych, odwiedziliśmy również sklep stacjonarny i targi dla maluchów w zeszłym miesiącu. Rozważamy dwie marki Bebecar i Chicco i chcę zapytać czy któraś z was miała może styczność z tymi wózkami. Przyznam szczerze, że Bebecar zrobiło na mnie ogromne wrażenie ( widziałam je właśnie na targach) ponieważ w jeden stelaż można wmontować gondolkę i spacerówkę, a właśnie zależy nam na wózku wielofunkcyjnym. Ciekawy wydaje mi się być fakt, kiedy to podczas pokazu pan polewał sokiem tapicerkę, a ona w ogóle nie pochłaniała cieczy. Co wy na to? Dostaliśmy również mały katalog z rabatem na komplet, ale potrzebuję jeszcze opinii obiektywnych, niestety żadna z moich koleżanek nie była jeszcze w ciąży i nie mam się kogo zapytać o szczegóły.

• Mamusia
Ja też dość długo wybierałam wózek, czytałam sporo opinii,
II wybrałam niedawno Wózek Bebetto Nico plus , z tego co zauważyłam to jest coraz częściej wybierany model w dość rozsądnej cenie, mam nadzieje że się sprawdzi 😉

• 4 tygodnie później...