Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Beatasz chyba wąskie masz biodra, bo brzuszek rzeczywiście spory 🙂 Ale jaki ładny! 🤪

Beata8811 my chyba na podobnym etapie 🙂 Chociaż mi zostało trochę rozstępów po poprzedniej ciąży ☺️ No ale ja mam tendencję, więc zażalenia do genów ojcowych 😉 Generalnie to je polubiłam, chociaż łatwo nie było 🙂 Kiedyś chłopcom pokażę ile kg musiałam dźwigać,żeby mogli być z nami 🙃

A ja czuję,że chyba mam jakiś delikatny stan zapalny w zębie, bo coś mnie pobolewa, a i węzły chłonne trochę mi się powiększyły ☺️ Chętnie bym wyrwała łobuza, ale niestety stan nie pozwala ☺️

Mój Olek dzisiaj o dziwo padł o 16,więc i ja sobie drzemkę strzeliłam do 18 🙂 Aż lepiej się czuję 🙂

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
emiliaeem no właśnie ja jeszcze nie wiem co u mnie będzie 😉
beatasz to Twój aktualny brzuch? 😲
A narciarza masz super! 🤪 Ile ma latek? 🙂

Tak, to aktualny brzuch, zdjęcie z wczoraj!
Średnio mnie cieszy ten fakt,, bo w poprzedniej ciazy dobilam do prawie 120cm na koniec, a wtedy miałam taki brzuch jak w chwili obecnej pod koniec 23 tyg ciazy... 🤔 (mierzyłam sobie co tydzień)

A moj narciarz skończył niedawno 4latka 🙂)
Całkiem dobrze mu szło na nartach i nawet sam na orczyku wjeżdżał 🙂
Mi pozostało robieńie fotek 😉

• Mamusia
emiliaem ja mam dosyć szerokie biodra! Na zdjęciu tego nie widać ale zwykle mam problem z kupnem spodni bo bioderka mam takie ze cieżko mi sie zapiac ☺️, chociaż nogi mam szczupłe,..

Widzę, ze zdjęcie profilowe na aktualne zmieniłaś 🙂 już nikt sie nie zdziwi na widok brzuszka i aktualnego tygodnia pod nim 😁

Współczuje problemów z zebem 🤨 najgorzej, ze w ciazy nawet rvg Ci nie zrobią... A bardzo boli? Moze zamiast do rwania to do leczenia kanalowego sie nadaje? znieczulenie można brać 😉 lepiej udaj sie do stomatologa, szkoda żeby bolało i szkoda stracić zęba. 😉

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Mój brzuch dla porównania 😉 O wieeeeeele mniejszy ☺️ 🙃 🙃 😁

Fajny i zgrabniutki, właśnie taki chciałabym mieć ... Ehhh najważniejsze, ze dzieciaki w środku rosną zdrowo, mimo wszystko bardzo podobają mi sie małe brzuszki, kobieta zupełnie inaczej wyglada, tak lekko, świeżo jak na mój gust mniejsze sa ładniejsze hehe
A tak na marginesie nie wiadomo jaki będziesz miala 😁 mi to chyba urósł tak w nocy, dosłownie w ciagu 2tygodni ogromna zmiana!

• Mamusia
O matko jedyna Beata - pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy jak zobaczyłam zdjęcie to taka, że to aktualne foto i się przeraziłam. A potem dopiero przeczytałam komentarz, że to z poprzedniej ciąży 😁
Mam już wyniki morfologii - dalej anemia - Hemoglobina 10,4 a do tego pojawiły się krwinki białe w nadmiarze 🥴 Na razie się nie martwię, bo z córką też tak miałam..

• Mamusia
alexia_79 ja też wczoraj byłam na morfologii i oddać siuśki. Wieczorem miały być wyniki na internecie, a jak weszłam to była tylko informacja, że są już do odbioru w placówce, więc niestety muszę tam jutro jechać 🤨 Mam nadzieję, że wszystko dobrze wyszło, bo do tej pory były książkowe.

• Mamusia
Dzień dobry 😆 właśnie dostałam tel, ze moja srodową wizytę przesuwają na dzień jutrzejszy na 15sta ... Trzymajcie kciuki!
Moja lista z pyt. do lekarza ma aż 10pkt ! 😁

Trochę sie stresuje czy o wszystko sie wypytam, za tydzień lecę aż na 3 tyg do Stanów, już nie wiem o co mam pytać...
- leki rozrzedzajace krew
- rajstopy uciskowe na lot
- leki w razie choroby
- pozwolenie na lot, czy w j. Ang również?
🤔 nie wiem co jeszcze , moze macie jakieś pomysły? Albo w ogóle jakieś dobre rady dla mnie 😮
Ostatnie badania, kartę ciazy muszę ze sobą zabrać, grupę krwi, kurcze nie mam pojęcia co jeszcze... 🤔

Lecę szykować sie do pracy,
Jeśli macie jakieś rady to piszcie proszę 😘

• Mamusia
beatasz napisał(a):
Dzień dobry 😆 właśnie dostałam tel, ze moja srodową wizytę przesuwają na dzień jutrzejszy na 15sta ... Trzymajcie kciuki!
Moja lista z pyt. do lekarza ma aż 10pkt ! 😁

Trochę sie stresuje czy o wszystko sie wypytam, za tydzień lecę aż na 3 tyg do Stanów, już nie wiem o co mam pytać...
- leki rozrzedzajace krew
- rajstopy uciskowe na lot
- leki w razie choroby
- pozwolenie na lot, czy w j. Ang również?
🤔 nie wiem co jeszcze , moze macie jakieś pomysły? Albo w ogóle jakieś dobre rady dla mnie 😮
Ostatnie badania, kartę ciazy muszę ze sobą zabrać, grupę krwi, kurcze nie mam pojęcia co jeszcze... 🤔

Lecę szykować sie do pracy,
Jeśli macie jakieś rady to piszcie proszę 😘

A dodatkowe ubezpieczenie? Tylko to nie do ginekologa pytanie raczej 🙂

• Mamusia
beatasz napisał(a):
No właśnie ! Rozmawialiśmy o tym już z M. ale muszę zapisać sobie na kartce bo straszne dziury w mózgu zrobiły mi sie w ciazy 😁
Dzięki , piszcie bardzo proszę jakby cos Wam wpadło jeszcze do głowy 🙂

Karta kredytowa obowiązkowo 🙂 Nie wiem czy masz...