Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sok z buraka 😁 ? ja ostatnio próbowałam sie przekonać do pomidorowego, niestety.. Bez rezultatów 😁 moim problemem jest to, że kocham slodkie 😁 ale ostatnio aż się zdziwiłam u lekarza, że przytyłam tylko 6 kg od początku ciąży, myślałam że z 15 😁

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
neverlosthopepochwal sie posciela 🙂 wstaw linka albo napisz jakiej firmy, z chęcią obejrzę.
A tak w ogóle to jak sie Czujesz? Możesz wychodzić z domu? Jeszcze masz ograniczenia narzucone przez lekarza?

hejka 🙂 wstawiam linka, http://allegro.pl/posciel-komplet-serca-z-ochraniaczem-3cz-i4009122819.html zamówiłam kolor nr 530 i 523 , pokoik ma w kolorach szaro - biało - różowym więc jedna i druga będzie pasowała i tak jak pisałyście zdecydowałam jednak na tradycyjny ochraniacz 🙂 u tego użytkownika zamówiłam jeszcze takie 2 przyborniki w tych samych kolorach co pościel http://allegro.pl/przybornik-serca-na-zabawki-i-kosmetyki-nowosc-i4009143475.html i kilka innych rzeczy .
na krótkie spacerki już wychodze, do sklepu też, zobaczymy co jutro powie, mam zamiar zrobić nalot na centrum handlowe 😁 dobrze się czuje więc mam nadzieje że wszystko jest OK 🙂

uhasasa ja też nie mogę przekonać się do soku pomidorowego :P Kiedyś postanowiłam (jeszcze przed ciążą) zdrowiej się odżywiać ale niestety... zakończyło się zwymiotowaniem tym sokiem 🥴
Ja też kocham słodkie 🙂 Nawet zaczęłam w czasie ciąży słodzić herbatę, ale od dzisiaj przechodzę w tryb niesłodzenia jej 😜 Przynajmniej z tego mogę zrezygnować, bo ogólnie ze słodyczy - NIE 😁

beatasz słyszałam, że do soku burakowego bardzo dobrze jest dodać sok jabłkowy, wtedy ponoć jest bardzo smacznie... ale ja nie wiem 😁 Ucz synusia zdrowych nawyków, bo w dzisiejszych czasach to bardzo ważne 🙂

• Mamusia
neverlosthope posciel bardzo ładna, już widzę oczami wyobraźni pokój w takich kolorach 🤪
A kocyk jest taki piękny, ze chyba kupie taki sam popiel girl mi sie bardzo podoba 🙂, ja dla odmiany uwielbiam wszelkie paseczki 😁
To fajnie, ze chociaż na chwile możesz sie wyrwać 😉 teraz coraz ładniejsza pogoda będzie, to akurat 🙂 a najgorsza pluche i krótkie dnie przelezalas 😉

ancia_pancia do soku z buraka dodaje jabłko i marchew! jak dla mnie smakuje bardzo dobrze 🙂
Ja rownież jestem słodyczożercą i w tej ciazy sobie dogadam, bo jak urodzę to pewnie będę sie ograniczać jak zacznę ćwiczyć, korzystam póki moge 😜
A sok pomidorowy zawsze lubiłam i często pije, wielowarzywny rownież, z tym ze kupuje już w sklepie, nie robię sama.

A jak wyglada u Was tłusty czwartek 🙃
Ja narazie jadłam jednego ale na tym nie skończę 😜 jeszcze jeden na mnie czeka 😁

• Mamusia
uhasasa napisał(a):
ale ostatnio aż się zdziwiłam u lekarza, że przytyłam tylko 6 kg od początku ciąży, myślałam że z 15 😁

Ja przytyłam 5kg a czuje, ze w boczki mi weszło, ogólnie mam takie uczucie jakby brzuch miał mi pęknąć, nie lubię tego 🤨
Tak, jakbym miała w środku piłkę i ktoś by ja cały czas pompował, tak bardzo mnie rozpiera od środka, tez tak macie? 🤨 dziwne uczucie...

Już nie moge sie doczekać kolejnej wizyty, a tu jeszcze 1,5tyg. Mogłabym robić sobie USG codziennie 😁 🙃

• Mamusia
Beatasz muszę spróbować tego Twojego soku 😁
dokładnie mam to samo, dobrze to ujęłaś.. tylko że ja czuję się napompowana cała, a nie tylko brzusio 🙂
neverlosehope piękne 🤪 🤪 🤪 🤪

dwa pączki i chyba na tym zostanie bo jestem przejedzona 😁

• Mamusia
Hej,

ja dziś pączków nie jadłam 🙂 Może mąż mi coś przywiezie w drodze powrotnej z pracy.

neverlosehope - jakiej firmy ta pościel, bo nie zauważyłam nazwy producenta? Jeśli Mamo Tato to ja już pisałam wcześniej, na samym początku o tej pościeli, że w necie wszystko pięknie wygląda, a w rzeczywistości jakość koszmarna, pomechaciło mi się wszystko i ten biały, który ja zamówiłam okazał się siny i brzydki. Ja nie mam dobrych doświadczeń z tą firmą i na pewno nic więcej od nich nie kupię - oby od tamtej pory coś się zmieniło i obyś Ty trafiła na lepszy egzemplarz.. Po tym doświadczeniu wiem, że najpierw muszę pościel zobaczyć gdzieś na żywo, żeby potem ze spokojnym sercem zamówić w necie ewentualnie kupić w sklepie 🙂 A kocyk rzeczywiście piękny 🙂 Będziesz miała na chłodniejsze dni do wózka o ile będzie kolorystycznie pasował 🙂 Ja w domu z kocyków jakoś nie korzystałam, nie było potrzeby.. Tylko do wózka, dlatego też kupowałam pod jego kolor 🙂
Jak przyślą Ci ten kocyk to daj znać jak on jakościowo, może też wezmę błękitny w grochy dla synusia 🙂

• Mamusia
Ja z kolei cały czas korzystałam z kocykow i korzystam do tej pory 🙂 moze dlatego, ze nie mam w domu dywanów i często właśnie za niego robił, inny do łóżeczka, do nosidełka, do wózka,fakt, ze rodziłam w listopadzie wiec na pewno częściej używałam. Zreszta jak syn był starszy rownież kocyk jeździł z nami na wszystkie wyjazdy o każdej prze roku 😉

To czego praktycznie nigdy nie używałam to śpiworek, prawie nieużywany, zostawiłam moze córka będzie chciała do niego wejść 😉
I pieluszki flanelowe.... Pod główkę kładłam i tylko do tego ich używałam, za to tetrowe przydały sie w 100% jeszcze musiałam dokupić 🙂

• Mamusia
Cześć 🙂
neverlosehope podoba mi się ta pościel różowa w białe kropki 🙂 Daj znać jak przyślą co do jakości, może też od nich zamówię taką samą 😜 Przybornik miałam w komplecie z całą pościelą jak kupowałam w poprzedniej ciąży i mi ani razu do niczego się nie przydał 🤔 Więc go po prostu zdjęłam i leży gdzieś w szafie 🙃 Ale jak zamówiłaś, to mam nadzieję, że Tobie się przyda 😉 Kocyk super 🤪 Też daj znać jaka jakość i kolory.
uhasasa sok pomidorowy też nie jest dla mnie zdecydowanie! 🤢 😁
beatasz ja skusiłam się na jednego małego pączuszka z serka homogenizowanego i to wszystko 😉 Uważam na swój cukier niestety 🤨
Ja nie mam uczucia pompowanej piłki... A USG też mogłabym mieć codziennie 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny 😉

oczywiście dam znać jak tylko dostane pościel i kocyk, sama jestem ciekawa jakości, przybornik zamówiłam bo wcześniej też z nich korzystałam, wkładałam tam np. smoczki, małe grzechotki czy gryzaczki 🙂
ja do tej pory przytyłam 8 kg !!! omg 🙂 ale co się dziwić jak non stop wcinam słodkie :p a pączków zjadłam 3 😁

wiecie co, szczerze Wam powiem że fajnie być w ciąży - mąż spełnia każdą moją zachciankę, już wczoraj mieliśmy kończyć remont a ja sobie wymyśliłam że może jeszcze by zmienić salon i zrobić na 1 ścianie kamień elewacyjny i zmienić kolor ścian - już myślałam że będzie marudził - a on bez słowa wczoraj wieczorem pojechał do leroy i kupił ten kamień i dziś od rana praca wre 🙂 kochany :*

po południu mam lekarza, więc wieczorem dam znać jak tam moja "kluseczka" 🙂
miłego dnia :****

• Mamusia
Bry 🙂

A ja znów wczoraj miałam "akcję", co się najadłam strachu to moje 🤢 Co ja się mam w tej ciąży 😞 Miałam skurcze, takie jak do porodu, zimne poty na ciele i wypieki na twarzy no i ten ścisk w brzuchu - te co rodziły wiedzą o czym mówię 🥴 Miałam 3 co godzinę, tak się wystraszyłam, wpadłam w panikę, wzięłam Nospę forte i czekałam na kolejny. Mąż czekał w gotowości w pracy, ale na szczęście następnego po Nospie nie było, leżałam pół dnia, w domu syf, że kury by się najadły, ale co tam.. Na noc znów wzięłam Nospę i dziś na razie jest ok.. W razie co będę jechała do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok 🥴 Już bym chciała czerwiec albo jakiś bezpieczny dla dziecka termin co by się tak nie stresować.. W tamtej ciąży nie miałam takich akcji jak teraz...

Ja też mam uczucie napięcia brzucha czasem, aż ciężko mi się oddycha.. No i +6 kg 🤢

Idę ogarniać mieszkanie, bo po wczorajszym wygląda jakby tajfun przeszedł 😁

beatasz muszę zacząć pić soki warzywne, bo jak na razie to ni huhu, żebym szła w tym kierunku :P Ale jeśli chodzi o tłusty czwartek to poszło troszkę pączków 😁 I to maraton pączkowy zaczął się w godzinach popołudniowych 😁

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
neverlosehope czekam na info !!!
alexia_79
a jak u Ciebie ?

Na razie dobrze, bez sensacji tfu tfu. Poodkurzałam, sprzątnęłam łazienkę i nic się nie dzieje, więc chyba jest dobrze 🙂 Dziękuję za troskę 😉 Ancia-pancia - Tobie również. Jutro rano jadę na glukozę 🤢

• Mamusia
wróciłam 🙂 z malutką wszystko OK, waży 900 g 🙂 mówie do niej przed badaniem uśmiechnij się do mamusi i na usg uśmiech od ucha do ucha aż lekarz sie śmiał i szybko zdjęcie zrobił 🙂 następna wizyta za miesiąc i już z ktg
oczywiście później pojechaliśmy na obiad do Sphinxa i shopping 🙂 kupiłam słodkie body miętowe, różowe i szare wszystkie w białe groszki i ten 3pak kosztował w smyku 20 zł , mało tego 5pak bodziaków na długi rękaw z bambi kosztował również 20 zł 🙂 oprócz tego półśpiochy 2pak za 17 zł, śpioszki 2pak za 20 zł więc tanio, synusiowi z kolei kupiłam kurtkę wiosenną Crocs i kamizelkę Crocs za uwaga każde 35 zł 🙂 zakupy uważam za mega udane 🙂

• Mamusia
neverlosehope a ja niestety mam odwrotne odczucie niż Ty i dla mnie nie jest wcale przyjemne bycie w ciąży 🤨 Chyba łapie mnie jakaś depresja 😞
alexia_79 to mnie przestraszyłaś… 😲 Niby czytałam w necie, że gdyby dziecko urodziło się teraz (tfu-tfu!) to miałoby spore szanse na przeżycie (ok. 70%), ale musiałoby być na intensywnej terapii 🥴 Lepiej niech się teraz nic nie dzieje, dzidzie niech siedzą sobie wygodnie w brzuszkach i dopiero w czerwcu się odzywają! 🙂
Ja mam na wadze ok. +3 kg.
nevelosehope super, że z malutką okej 🙂 Duża już, prawie kilogram 😉 Przyjemne takie udane zakupy, co? 😜
Ja zamierzam jechać jutro i kupić sobie legginsy i spodnie ciążowe.

• Mamusia
Hej, ja już po glukozie i po innych wynikach. Okropnie się boję.. 🤢 🥴 Wszystko okaże się po 22-ej jak zobaczę co wyszło w systemie on-line 🥴 Nie miałam większego problemu z wypiciem tego, trochę tylko ta "słodycz" podrapała mnie w gardło, poza tym ok... Ciekawe też jak ta moja hemoglobina wyjdzie...
Trzymajcie kciuki 🤨

• Mamusia
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 🤪 🤪 🤪 🤪

mam już wynik glukozy, jakoś expresowo bardzo - 118 mg/dl - więc w normie choć to górna granica Jeszcze się nie cieszę, bo to to wynik oznaczenia po 1h, teraz decydujący będzie ten drugi po 2 h...

Edit: właśnie doczytałam,

Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):

1. Wartości prawidłowe:

glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:

• Mamusia
alexia_79 fajnie, że wyniki ok. Za hemoglobinę trzymam kciuki !!!
neverlosehope dobrze, że z małą wszystko ok!!!!!!

A ja dziś byłam w Pepco i jakie ładne bodziaki widziałam - z trudem się powstrzymałam od zakupów !!!!!! I w C&A całkiem fajne ciuchy ciążowe są 🙂