Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Basia- a ten odkurzacz jest na wode i da sie wyprac dywany kanapy itp? my mamy praswie nowa kanape no bo przeciez mieszkamy tu od pol roku i jest cala wyciaprana jedzeniem, kupa, jogurtami itp Olgi 😮 masakra

Tak jest on na wode. Wchodzi tam max 1,5 litra wody. Podgrzewa sie i para sie czysci. Trzeba tylko uwazac na samym poczatku. Bo zaraz po podgrzaniu pluje woda przez sekunde i potem juz sama leci. Mysly tym wyprali kanape bo Floro zabrudzil i fajnie wszystko zeszlo. Dywany tez tym odkurzalismy i fajnie wszystko poschodzilo. Super sprawa. Nam przynajmniej sie przydaje 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry ;*
ja kolejny dzień tutaj... wyniki moczu są ok i odstawiamy antybiotyk... skwar straszny... :/ ale co zrobić... moja mama dzisiaj wychodzi do domu ze szpitala mówi że czuje się b.dobrze na razie co tydzień będzie mieć chemie a potem co 3 tyg. może Zuzia mnie dziś odwiedzi ale się stęskniłam za nią...

• Mamusia
Monika- to jak odstawiasz antybiotyk to napewno za pare dni wychodzisz, wiesz juz cos? fajnie, ze mama czuje sie dobrze 🙂
Basia- faktycznie super sprawa ten odkurzacz, kusi mnie, ale tak sobie mysle ze nam by sie tylko przydal na kanape bo dywan mamy tylko jden w pokoju Olgi i tylko taki malusi w sypialni i w lazience co wchodza do pralki wiec chyba nie bardzo jest sens u nas kupowac taki odkurzacz.

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Monika- to jak odstawiasz antybiotyk to napewno za pare dni wychodzisz, wiesz juz cos? fajnie, ze mama czuje sie dobrze 🙂
Basia- faktycznie super sprawa ten odkurzacz, kusi mnie, ale tak sobie mysle ze nam by sie tylko przydal na kanape bo dywan mamy tylko jden w pokoju Olgi i tylko taki malusi w sypialni i w lazience co wchodza do pralki wiec chyba nie bardzo jest sens u nas kupowac taki odkurzacz.

Wiadomo, trzeba przeliczyc czy sie oplaca 😉
Musze jeszcze zobaczyc jak sie tym myje okna. Jak dobrze to bede miala szybko i sprawnie umyte 🙂

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Dzień Dobry ;*
ja kolejny dzień tutaj... wyniki moczu są ok i odstawiamy antybiotyk... skwar straszny... :/ ale co zrobić... moja mama dzisiaj wychodzi do domu ze szpitala mówi że czuje się b.dobrze na razie co tydzień będzie mieć chemie a potem co 3 tyg. może Zuzia mnie dziś odwiedzi ale się stęskniłam za nią...

Super ze juz lepiej z Toba i ze mama sie dobrze czuje 😘 trzymam kciuki za Twoje szybkie wyjscie ze szpitala 😘

• Mamusia
Cześć!

Ja dziś od samego rana chodzę poirytowana..
Mam już dość chodzenia z brzuszkiem i nie mogę doczekać się rozwiązania i tego by synuś był obok.
Nie dość że upał wykańcza ;o to chciałabym sie ładnie i wygodnie ubrać ale co nie da się bo wszystko robi się przyciasne,dość że bluzki do pępka to jeszcze spodenki robią się ciasne 🤨
Miałam głupie nadzieje że nie przytyje w biodrach ale co łudziłam się... 🤨 wszystko wszystkim ale nie du...a. 🤨
Aaaa niech już będzie ten sierpień !!!!

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Cześć!

Ja dziś od samego rana chodzę poirytowana..
Mam już dość chodzenia z brzuszkiem i nie mogę doczekać się rozwiązania i tego by synuś był obok.
Nie dość że upał wykańcza ;o to chciałabym sie ładnie i wygodnie ubrać ale co nie da się bo wszystko robi się przyciasne,dość że bluzki do pępka to jeszcze spodenki robią się ciasne 🤨
Miałam głupie nadzieje że nie przytyje w biodrach ale co łudziłam się... 🤨 wszystko wszystkim ale nie du...a. 🤨
Aaaa niech już będzie ten sierpień !!!!

NIestety tylek najczesciej sie rozrasta 😉 miednica sie poszerza wiec i d..a rosnie 😉

Hmmm Dominika pocieszę Cię,ale szykuj się na większy rozmiar 😉 Jeszcze 2 miesiące 🙂 Dla świetego spokoju kup sobie kilka szmatek żebys miała co zakładać,jakąś sukienkę i kilka bluzek , szorty ciążowe i śmigaj tak.

Skończyłam te przeklęte truskawki 🥴

• Mamusia
Wiem,wiem i byłam w sumie na to przygotowana od początku. Mogę tyć byle by synuś był zdrowy. Po prostu miewam czasem gorsze chwile 😞 Zawsze byłam mega szczupła więc ciężko mi patrzeć na wagę i na to że wszystko robi się ciasne ; o Nigdy w życiu nie ważyłam wiecej niż 50 kg przy wzroście 170..

• Mamusia
Dominika słuchaj Danusi i Justyny one dobrze prawią
Byłam dzisiaj z małą u dermatologa i to nie uczulenie tylko powirusowe zapalenie skóry po tym rota co mieliśmy w maju ....muszę się uzbroić w cierplowośc bo to jeszcze trochę potrwa....nie ma na to zadnego środka .....i zero słońca ....
Zuziek super , ze z mamą dobrze .....co mowia antybiotyk odstawili a co dalej ?????

• Mamusia
Kacha Wiem,wiem są dni gdy czuję się świetnie z brzuszkiem ale miewam również te złe chwile. Czekam z upragnieniem na rozwiązanie by dojść do siebie i swojej wagi 😉)
Super że wszystko ok 😉 Ile maleństwo waży ? 😉
Mam nadzieje że mój brojek też w końcu się odwróci główka w dół 😉

• Mamusia
Oj kochana a myślisz że ja bym nie chciała? Mnie też miło nie jest z tymi kg i wielkością wszystkiego 🤢 teraz idę na wesele i źle się czuję na samą myśl że wszyscy piękni, szczupli i ja - słoń 🤢
Dzidzia ma 1900 g.

Aha i ja nie mam takich momentów że czuję się.dobrze sama ze sobą i brzuszkiem :-(

• Mamusia
ja jakoś polubiałam swoje ciało 😜 miałam kryzys w 6/7 miesiącu a teraz nawet swoje rozstępy po lubiałam 😁 takie słodkie po 3 z każdej strony na biodrach 😁

dzisiaj miałam mega ochotkę na frankfuterki i nektaryny i wyobraźcie sobie że mi Wojtek przywiózł 😉 mmm...

Kacha faktycznie mniejsza mój miał prawie tydzień temu 2kg już ale dziewczynki mają być malusie i zgrabniusie 😉

• Mamusia
ja tez jakos lubie siebie w tym stanie i nawet nie przeszkadza mi te 15 kg na plusie, gruba nie jestem, nogi mam tylko troszke grubsze niz mialam, brzuchol wielki ale wkoncu w ciazy jestem, wiem ze po porodzie bedzie niezly sajgon, nawet boje sie o tym myslec jak to bedzie no i jeszcze z wyprawka jestem w lesie, nie wiem gdzie bede rodzic, nie mam zalatwionej poloznej bo nie wiem gdzie wkoncu rodze wiec do porodu mi sie nie spieszy 😜 ide spac, tak mnie wymeczylo dzis to moje dziecko ze padam na twarz i znowu mam czarne wizje swojej przyszlosci z drugim.

• Mamusia
no usg moze sie mylic, zwlaszcza na finiszu, moja wg usg zaraz przed porodem miala miec 3300 a miala równe 4 kg, wiec pomyłka duza. Mi w tej ciazy wymiary usg pokrywaja sie z wiekiem ciazowym wg ostatniej miesiaczki ale przy corce mialam tydzien roznicy a wiedzialam dokladnie w ktory dzien doszlo do zaplodnienia a i tak sie nie zgadzalo, dzieci tez chyba roznie rosna, nie sa rowniutkie.

• Mamusia
Hej,

Ja sie dobrze czuje i z brzuszkiem i w upaly 🙂 Uwielbiam jak jest bardzo cieplo albo jak jest mroz ze sniegiem. Z brzuchem sie nie mecze w upaly. siedze sobie w ogrodku i jakos czas mija 🙂
Wczoraj bylam u dietetyka i sie bardzo zawiodlam.....
Myslalam ze dietetyk ustala diete na podstawie mojej wagi, tego co lubie nie lubie, ze jestem w ciazy itp. a ta najpierw mi powiedziala ze Pani nie ma cukrzycy tylko nietolerancje wiec nie ma sie czym przejmowac. Tu ma Pani broszurke o cukrzycy ciazowej i jak sie powinno odzywiac. W srodku jest tez menu na 7 dni. Spotkanie za 2 tygodnie. Mam spisywac co jem codziennie.
Najlepsze bylo z ksiazeczce mialam wpisane 177 jednego dnia bo zjadlam hot dogi na stacji a babka do mnie i tu wlacza insuline juz.... jakas masakra....
Najlepsze w tym wszystkim jest jeszcze to ze jak do domu przyszlam i policzylam sobie ilosc kalorii, ktore powinnam spozywac w ciagu dnia na podstawie tej diety, ktora dala w ulotce i wyszlo 1600 kcal 😮 zaczelam sie wtedy zastanawiac czy nie za malo.....

• Mamusia
Basia ...dziwna kobieta .....totalna olewka jak dla mnie ....
Kasia 84 ...pamietaj mniejsza dzidzia lżejszy poród
JA już po wizycie ,,,,,wszystko zamknięte .....szlak .....szyjka długa...jak tak dalej pójdzie wszystkie urodzą przede mną .... 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Dostałam opier.....od lekarza , ze powinnam wjechać windą na wizytę a nie chodzić po schodach , jeszcze się Pani nachodzi ......ciśnienie mi skoczyło , ale po wizycie ładne 120/70